Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, plūdės, masalai, priedai
 #388875   Evaldas Z
 12 Lie 2012 12:08
nu, reiskia, reiks skirt kazkiek daugiau laiko pakratymams matyt, jeigu uz tokia kaina kazka rast galima. ziuriu, dar ir tuba kokia uz ta pacia kaina tada paimt gali pasisekt. :roll: gal neisbrokys zmogus mano isrinkto koto, visgi iki kokiu desimt kartu, o gal ir dar maziau, per metus meskerkocius palaiko. ir tie, kiek maciau, teleskopai neaiskus :)
 #389606   Rapalas
 16 Lie 2012 09:07
Sveiki, ar yra kokia padabda meskeryte pludine teleskopine iki 100 lituku? Ar nelabai ka galima rasti?
 #389786   hamis
 16 Lie 2012 18:27
Bolonine, ar grieztai teleskopine? Yra zinoma, tik ilgis uz tokia suma bus ~4m. jei kokia angline. Na, o kokia teleskopine tai manau ir pigiau galima paprasta paiimti.
 #389794   Dziedas
 16 Lie 2012 18:39
Rapalas rašė:Sveiki, ar yra kokia padabda meskeryte pludine teleskopine iki 100 lituku? Ar nelabai ka galima rasti?
Teleskopine- ir bolonine(su žedais) ir sportine. Kokios reikia? Už 100lt. Kažką geresnio tik iki 4m. gali nusipirkt. Jei bolonine, tai ,kaip tolimo užmetimo meškeres imitacija.(Būna ir sėkmingu variantu-tai yra tinka) Taip sau bolonines nuo 6m. jau rimtesnes. Bet jos ir kainuoja .Aišku jei iš stiklo pluošto tai nebrangios ,bet vienas ar pakelsi? :grin: O sportine už tokius pinigėlius gali ir gana nebloga nusipirkt. Iki 4m. Ilgesnes jau kainuoja....
 #389907   Rapalas
 16 Lie 2012 22:09
o tai gal koki modeliuka patartumet? As kazkada labai senai pirkau teleskopine bolonine turbut su ziedeliais, bet ziauriai nervino kad lipo valas prie ziedeliu, siaip maciukas teleskopinis butu liuksas, bet jau i kaina niekaip, pernai isrinkau labai faina ekonomine kote bet ne teleskopini maciuka uz kazkas 130lietuvisku, micgeli ar abu garcia, tai labai faina, bet jau nenoriu tiek skirti. Matyt vel bolonine reikes imti ir keiktis, kad limpa prie ziedu.
 #390730   pensininkas
 19 Lie 2012 10:55
ne prie ziedu limpa, o prie paties koto. ir tik tada, kai pats meskerykotis buna slapias. bet siaip, naudojant pludes nuo 4gr. bent jau man pradejo lipt zymiai reciau, beto, bet kaip laikant ir metant meskere - irgi dazniau limpa. pasibandyk slapia metydamas ivairiais pasukimais ir kampais, pamatysi - padeda
 #390741   Rapalas
 19 Lie 2012 11:10
Tai ta tai zinau, as mesdavau pasukes rite i sona. tai maziau lipdavo, bet lipdavo prie koto o ne ziedu, nes nuo rasos ar slapio valo prilipdavo. Aisku dar ir todel kad mazas ziedeliu skaicius matyt.
 #391211   Albaz
 20 Lie 2012 21:39
Evaldas Z rašė:sveiki ::hai-bai reikia man nupirkt koki koteli megejiskai (labai megejiskai :-D ) zuklei pludine. zmogus zvejoja retkarciais prie progos kokio pasibuvimo gamtoj su palatkem metu ir pan. as pats su pludine mazokai susipazines ir siaip jau kokie 3-4 metai vien spinu gaudau, tai esu kaip ir zalias. kadangi prie pludines gryzt kolkas neketinu, tai ir skaityt visko, kas cia prirasyta, man ner prasmes :roll: tai va, ieskociau kazka uz ~200lt. jeigu kas ka gali pasiulyt uz tokia kaina nesunkiai randamo ir bent kiek padoraus - buciau labai dekingas. galit i pm. ACIU :/brazasista
Nu aš manau, kad tavo žmogui geriau nei matchas labiau tyktu teleskopine meškerė, nes ja žymiai lengviau transportuoti ir lengviau surinkti :ruko ir už kokį 100 lietuviškų tikrai puikia surast gali :/braj;
 #392130   Tironas
 26 Lie 2012 19:00
uz 100 puikios meskeres tai nesurasi, bet us 200 jau boleje meneje normalia bolonke rast galima
 #403915   OLIWERIS
 08 Rgs 2012 11:07
Aky patrauke shimano botai, noriu isgirsti jusu nuomone apie Catana DX TE 2 ir Technium DX TE 2, domina tvirtumas, kad skiresi ju svoriai,kaina ir anglies klase tai viskas aisku.Kur siu yrankiu galima ysigyti lietuvoje? aciu isanksto.
 #403992   Raupsuotas
 08 Rgs 2012 16:31
OLIWERIS rašė:Aky patrauke shimano botai, noriu isgirsti jusu nuomone apie Catana DX TE 2 ir Technium DX TE 2, domina tvirtumas, kad skiresi ju svoriai,kaina ir anglies klase tai viskas aisku.Kur siu yrankiu galima ysigyti lietuvoje? aciu isanksto.
Išeitys dvi - pirkti padėvėtus arba užsdisakinėti iš katalogo :ks> Bet prieš perkant turi gerai žinoti ko nori ir ko tikiesi iš kotoPaveikslėlis
 #404064   OLIWERIS
 08 Rgs 2012 22:05
as tiksliai zinau ko noriu lengvo ir tvirto boto,kad suskleidzent nepasidalytu y dwi dalis.
 #404110   Raupsuotas
 09 Rgs 2012 13:15
OLIWERIS rašė:as tiksliai zinau ko noriu lengvo ir tvirto boto,kad suskleidzent nepasidalytu y dwi dalis.
Tada rekomenduoju "Shimano" arba "Sensas" firmų gaminius.Siūlyčiau "Garbolino" firmą, deje jau negaminaPaveikslėlis
 #404129   OLIWERIS
 09 Rgs 2012 15:50
gorbolino jau negamina,bet gaminiu dar prekyboje yra.
 #404367   macka
 10 Rgs 2012 11:07
OLIWERIS rašė:gorbolino jau negamina,bet gaminiu dar prekyboje yra.
Kokio ilgio galvoji jamti? Apie Trabucco ar Colmic nesidomejai?
 #404547   OLIWERIS
 10 Rgs 2012 17:44
7 ir 5,trbuco labai trapios
 #442064   Jonvabalis
 22 Sau 2013 21:51
Draugas ieško 7 m boloninės meškerės, prašė pasidomėti kur Kaune rasti ką nors panašaus, kaina 500-700 Lt.
 #442208   Raupsuotas
 23 Sau 2013 12:14
Jonvabalis rašė:Draugas ieško 7 m boloninės meškerės, prašė pasidomėti kur Kaune rasti ką nors panašaus, kaina 500-700 Lt.
Kaunas, Jonavos 254 "SALMO" parduotuvė :/braj;
 #442216   vincas
 23 Sau 2013 12:23
Jonvabalis rašė:Draugas ieško 7 m boloninės meškerės, prašė pasidomėti kur Kaune rasti ką nors panašaus, kaina 500-700 Lt.
ieškau ir aš, tik man 6 m pakanka, paskaitinėjau čia temoje, šiek tiek, pavarčiau interneto puslapius....na jau LT rinka tai tragiška, bent internete, normalios bolonkės nerasi, arba tik shimanai.... brūkštelkit, jei kas turite kokią gerą rekomendacija, kaina būtų iki 400lt
 #442312   Raupsuotas
 23 Sau 2013 16:16
Paveikslėlis

Kalbant abstrakčiai ir suprantama visiem kalba paaiškinimas būtų labai paprastas.
Tikrai nuo nieko nesame atsilikę, o tiesiog esame kaip rinka tik labai mažiukai. Mūsų, sp. žūklės šalininkų yra labai nedaug ir todėl verslininkam orentuotis į sportinę žūklę reikštų savo verslą pasmerkti žūčiai. Tikrai niekas nešaldys pinigų itin brangiai įrangai ir nelauks kol vienas ar kitas žvejas ją sugalvos pirkti.Todėl vežama kas pigu ir labiausiai perkama.
Pavyzdys. Pas mus žvejas mėgėjas net platformos neturi žvejyboje, o tuo tarpu man stebint Waršuvoje vaikų varžybas visi sėdėjo ant platformų ir laikė rankose nuo kelių iki keliolikos tūkstančių kainuojančius štekerius. Mūsų žvejas sako kam man reikia visokių pribambasų ir tipo jie brangūs, o ten vaikai sėdi ir žvejoja. Manau komentuoti nėra ką.
Kita vertus sportininkai išvažiuoja į užsienį ir mato kas kuom žvejoja, lankosi parduotuvėse, o mūsų verslininkai dalyvauja parodose ir gali atvežti kas tik ko užsimanytų, bet kad tų norinčių.................... atskiri vienetai. Kitas dalykas, kada man ko reikia aš elgiuosi ir patariu daryti taip. Pasiimti katalogą, užsisakyti norimą daiktą ir jį jums tikrai parveš. Nėra jokių problemų. Svarbu tik žinoti kam ko reikia ir turėti už ką nusipirkti :ks>
 #442420   Jonvabalis
 23 Sau 2013 21:40
Raupsuotas rašė:
Kaunas, Jonavos 254 "SALMO" parduotuvė :/braj;
Senokai ten buvau, kokių firmų kotus jie turi?
Raupsuotas rašė: Kitas dalykas, kada man ko reikia aš elgiuosi ir patariu daryti taip. Pasiimti katalogą, užsisakyti norimą daiktą ir jį jums tikrai parveš. Nėra jokių problemų. Svarbu tik žinoti kam ko reikia ir turėti už ką nusipirkti
Čia "Salmolitoje" iš katalogo ar pas kažką?.. Draugas žino ko nori: 7 m boloninės meškerės su užmetimu 12-15 gr. bendras svoris iki 300 g ir pinigus tam paskyrė.
vincas rašė:ieškau ir aš, tik man 6 m pakanka, paskaitinėjau čia temoje, šiek tiek, pavarčiau interneto puslapius....na jau LT rinka tai tragiška, bent internete, normalios bolonkės nerasi, arba tik shimanai.... brūkštelkit, jei kas turite kokią gerą rekomendacija, kaina būtų iki 400lt
su 6-kėm paprasčiau, bent jau tuo metu kai pats sau ieškojau Rovanoje buvo didesnis pasirinkimas nei 7 m, dabar jie niekaip neatsiveža kažko rimtesnio.
 #442623   dainiuška
 24 Sau 2013 15:39
Jonvabalis rašė: ...Draugas žino ko nori: 7 m boloninės meškerės su užmetimu 12-15 gr. bendras svoris iki 300 g ir pinigus tam paskyrė.
Turiu MIVARDI MIV-PHB2700 Phenomena Bolo 700. Užmetimas - 10-20 g., svoris - 350 g. Man "neprilipo". Jeigu domina - galiu parduoti, smulkiau - per privatą ::hai-bai

http://www.mivardi.sk/rybarske_potreby/ ... omena_Bolo
 #442728   Bear111
 24 Sau 2013 19:13
Čia "Salmolitoje" iš katalogo ar pas kažką?.. Draugas žino ko nori: 7 m boloninės meškerės su užmetimu 12-15 gr. bendras svoris iki 300 g ir pinigus tam paskyrė.
Pagal situs parametrus tai 700 simtu mazai. Jeigu rasi kur Shimano ANTARES BX TE 2-700 tai tavo laime. Ziurek shimano finaliniu ispardavimu sarasuose, kurie pateikti www.zuklys.lt
 #442733   vincas
 24 Sau 2013 19:31
man tiesa nuo to shimano jau bloga, kur tik uzeini i kokia parduotuve vien shimano prikista. Apie rites galiu tik geria pasakyti, na bet apie kotus, turiu savo nuomone ir ja sau pasiliksiu. Kol kas 6m bolonkes radau tokius variantus: Mistrall aqua 265gr, Mikado square carbon 280gr. Kainos panasios iki 320lt. Prasau parasykit is savo patirties ka turite, shimano ir salmo bei turginiu nereikia :D
 #442775   Jonvabalis
 24 Sau 2013 21:12
vincas rašė:Prasau parasykit is savo patirties ka turite, shimano ir salmo bei turginiu nereikia :D
Pats turiu (jau kartosiuos) Colmic Ipanema 7 m, iki 10 g, beje svorio neatsimenu, kažkas ~ 300 g, tilpau iki 700 lt, puikus kotas, su viena išlyga - žiedelių galėtų būti daugiau, nes per lietų valas prie blanko limpa, reikia metimą atidirbti, kad valas laisvumo negautų.

Prisiminiau, kad blight'as prieš pusmetį buvo aprašęs savo naują kotą, paieškojęs radau:
blights rašė:Ale tai kaip nujausdamas užsukau šiton temon, dabar supratau kodėl ausys kaista dainuška, jei pasiruošęs išleist apie septynis su dviem nuliais, tai iš dabartinių kas yra pasirinkime Lietuvoj (šitą kelią prieš du metus perėjau, tai gal dabar jau kas naujo ir atsirado) man labiausiai patiko Shimano Speedmaster Bolo Match (taipogi 7m). Aš dažnai gaudau ir didesnėj Nemunoo srovėj, tai po prieš tai turėto puskilinio Zebco Trophy, dabar aš su juo kaifuoju - lengvutis (287gr) bet nepaisant to labai greitas, gali greit pakirst staigiai šapalo panardintą plūdę Galima visai komfortabiliai žvejoti ir per lietų, nes turi viso 15 žiedelių, na aišku jei jau žaibuoja nuo nutrenkimo neapsaugos Na tokių karšių kaip Jonvabalis nelupau (kolkas ), bet po pusantro teko išvilkt ne vieną, o ir su šapalai virš kilo susitvarkė be problemų.
Pagal blight'ą į 700 lt galima tilpti ir iki 300 g kotu, tačiau kaip matau, be Shimano adekvačių alternatyvų kaip ir nėra.
 #442779   vincas
 24 Sau 2013 21:19
Supratau, colmic reiks vaziuot i rovana paciupinet, 6m dar pigesnis bus. Na iki pavasario tikiu surasti kazka ne shimano :DDDD
 #442781   Jonvabalis
 24 Sau 2013 21:22
Nerasi nieko padoraus, nes Colmic'o ten pastaruoju metu nemačiau.
 #442828   blight
 24 Sau 2013 22:26
Rovanoj dabar tikrai nieko nėra iš bolonkių... jau gerus 2 metus :-D
Aš savo spydmasteriu kaip ir tada rašiau - pilnai patenkintas, o jei dar tiksliau išsireikšt - vis labiau patenkintas :-D . Pernai va jau prabandžiau ir traukdamas keletą 1,5-1,6 kg šapalų - vienas malonumas (reportažuose kažkur lyg rašiau) ;-) Dabar aš tų speedmasterių (konkrečiai "Shimano Speedmaster bolo match GT 3-700") Lietuvoj niekur nematau, nei internetinėj erdvėj žiūriu neranda, bet gal Normarkas kur sandėly ir turi... koki vieną :-D Tada, 2011 m, mokėjau 700lt. Svoris 287gr.
Šiaip iš pigesnių variantų tai visai nieko 311gr Shimano Catana BX TE GT 3-700, va macka ir Oliweris turi ir visai patenkinti, gal papasakos ir daugiau :-D Bet šiaip Jovabalio Colmikiukas tai už juos daug smagesnis ;-) Deja dabar LT nori-nenori, bet kas iš pasirinkimo verti dėmesio tai tik shimanai ir yra :? na tiesa aš čia kalbu apie Kauną, gal Vilniuj ir kažką įdomesnio būtų galima rast :roll:
 #442875   Raupsuotas
 25 Sau 2013 08:17
vincas rašė:man tiesa nuo to shimano jau bloga, kur tik uzeini i kokia parduotuve vien shimano prikista. Apie rites galiu tik geria pasakyti, na bet apie kotus, turiu savo nuomone ir ja sau pasiliksiu. Kol kas 6m bolonkes radau tokius variantus: Mistrall aqua 265gr, Mikado square carbon 280gr. Kainos panasios iki 320lt. Prasau parasykit is savo patirties ka turite, shimano ir salmo bei turginiu nereikia :D
Gerbiu kiekvieno nuomonę ypač argumentuotą ''plot
Pastaba:"Salmolita" kotų negamina, o tik pardavinėja kaip ir visos kitos Lietuvoje esančios žūklės parduotuvės :idea: Ir prekiauja ne vienos firmos produkcija ;-var-var.

Dabar atsakau į klausimą.Turiu ir žvejoju su Colmico, Garbolino, Mikado, Brawningo ir Ketlerio kotais. Jei mano atsakymas kažkuom padėjo tuomet :gutgut :/braj;
 #442937   vincas
 25 Sau 2013 10:13
blight rašė:Rovanoj dabar tikrai nieko nėra iš bolonkių... jau gerus 2 metus :-D
Aš savo spydmasteriu kaip ir tada rašiau - pilnai patenkintas, o jei dar tiksliau išsireikšt - vis labiau patenkintas :-D . Pernai va jau prabandžiau ir traukdamas keletą 1,5-1,6 kg šapalų - vienas malonumas (reportažuose kažkur lyg rašiau) ;-) Dabar aš tų speedmasterių (konkrečiai "Shimano Speedmaster bolo match GT 3-700") Lietuvoj niekur nematau, nei internetinėj erdvėj žiūriu neranda, bet gal Normarkas kur sandėly ir turi... koki vieną :-D Tada, 2011 m, mokėjau 700lt. Svoris 287gr.
Šiaip iš pigesnių variantų tai visai nieko 311gr Shimano Catana BX TE GT 3-700, va macka ir Oliweris turi ir visai patenkinti, gal papasakos ir daugiau :-D Bet šiaip Jovabalio Colmikiukas tai už juos daug smagesnis ;-) Deja dabar LT nori-nenori, bet kas iš pasirinkimo verti dėmesio tai tik shimanai ir yra :? na tiesa aš čia kalbu apie Kauną, gal Vilniuj ir kažką įdomesnio būtų galima rast :roll:
aciu uz patarimus, beje as kaip tik is Kauno, tai labai pataikyta ::hai-bai jei nerasiu nieko patinkancio ir tinkancio reiks to paties shimano atsiprasyt ;;yel beda, vai beda su bolonkem, spiningu gyvas galas, o kai reikia normalia sportine ar bolonke rasti tai kapiec.... pazistamu neturiu, kad surastu kazka, per uzsienio saitus siustis kazkaip nesinori. na teks perkratyt perejus per Kauno parduotuves ir tada ziureti kas ir kaip, variantai kol kas is pasiulytu ir surastu: mikado, mistrall, shimano, colmic (jei rasiu...)....
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 50
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė