Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #206753   Diver
 04 Lie 2010 19:29
sveiki visi. as kaip ir naujokas sitam forume.
radau toki straipsniuka kitam forume. manau bus nieko pasiskaityti visiems.

http://www.kitamkrante.lt/forumas/viewt ... t=625&f=30

siaip iki siol naudojau plastikinius vamzdelius, tik si straipsni perskaites pradejau itarti, kad teks ju atsisakyti... kokia jusu nuomone apie juos???
 #206778   EDVD
 05 Lie 2010 10:24
EDVD rašė:
sonca rašė:
EDVD rašė: b) kaip padaryti vadinamą "skrutkę" sukti vieną valą apie kitą tiesų valą? optimalus ilgis 10cm skrutkės?
Paimi abu valus (į abi rankas) tarp pirštų ir suki į tą pačią pusę, tada jie labai gražiai susisuka.
ar į priešingas puses? :) aš sukau i priešingas, bet nepavyko užfilsuoti susukto valo, t.y. kol užrišu mazga atsisuka, vat kas man neaisku
prašau :[anuol du puslapiai atgal :cig.
 #206790   Antas
 05 Lie 2010 12:03
Skridžas rašė:Gal kas vaizdžiai papasakotu kaip susisukti pine? noriu asimetrinė kilpa pasidaryti :ruko
pasidarai kilpute, kuri turi butinai buti is nemaziau kaip trys persukimai, tada tik mazga darai. tada vienas galas itemptas, o kita gala suki, eigoje pamatysi kaip kas vyksta. pabaiges vel darai mazga ne is maziau kaip trys perkisimai per kilpa, kitaip atsisuks.

kiek pastebejau, dugininei visi mazgai daromi daug tvirtesni nei iprastai
 #206808   Diver
 05 Lie 2010 17:15
pasinaudojes robinson akcija isigijau siandien pora zaisliuku...

rite 406 modeliukas. kaina 61 lt
http://www.wedkarskisprzet.pl/product_i ... ts_id=1913

kotas kaina 99 lt
http://www.wedkarskisprzet.pl/product_i ... cts_id=327

tikiuos pinigai nebus i bala ismesti. gal kas turit kazka is situ daigtu? kaip jie tarnauja? tik "browning" virsunele fyderiukui reikes dar viena jautria pasiimti 1 ar 1,5 oz. romadoj maciau po 19 lt yra nemazas pasirinkimas. gal kas pigiau klaipedoje zinot?
 #206811   savas
 05 Lie 2010 17:38
Panasia rite turiu - tik 256 modelis. Nuo pavasario per daug nenaudojau, tai dar nesuluzo, bet kazko nelabai ji man - kazkaip kartas nuo karto pradedant sukt, lyg klinitu kas viduj. Is pradziu to nebuvo... Vis ner kada pasiziuret kas ir kaip. Bugneliai siek tiek kliba ant asies uzmovus, reikia mikronines tarpineles, kad zmoniskai butu.
 #206824   Antas
 05 Lie 2010 20:03
naudojau robinson laguna 256 iki vakar. rezultatas vos fiderio nesulauze. per silpna ji fideriui, naudota mazdaug 6 zvejybose. ispradziu rankenele pradejo klibeti. vakar valas zu lankelio pradejo kibti, po 1 h metymo ir taip jauciasi, kad per silpna yra. geriau pirkti nuo 3000 nr ir viskas bus ;uolrait
 #206829   Diver
 05 Lie 2010 20:43
Antas rašė:naudojau robinson laguna 256 iki vakar. rezultatas vos fiderio nesulauze. per silpna ji fideriui, naudota mazdaug 6 zvejybose. ispradziu rankenele pradejo klibeti. vakar valas zu lankelio pradejo kibti, po 1 h metymo ir taip jauciasi, kad per silpna yra. geriau pirkti nuo 3000 nr ir viskas bus ;uolrait

na pas mane kaip ir 4000 skaitosi. tikiuos bedu nebus dideliu. siaip kokybe nelabai zavi. nors ko noreti. juk ne 300 mokejau... :roll:
 #206904   Antas
 06 Lie 2010 18:39
as manau, kad geriau jau ceki padavanoti pats issirinks, nes kai paskaitai vienam per liaunas,kitam per kietas, treciam ziedai maiso ir t.t.

o jei jau nori pirkti is zvejybos reikmenu, pirk ne meskere ir ne rite, o geriau nors koki aksesuara, kaip pvz deze susideti, tinkleli, graibsta, sijojimo sietka, kazka tokio universalaus ..... cia mano nuomone
 #206928   Nerius
 06 Lie 2010 22:27
Fyderiukas jau sitas nupirktas tai dabar as rite derinu prie jo.patarkit is shimano koki modeliuka imti,kad Nemuno zemupy jis atliktu savo darba ir pintuka vyniotu gerai.kaina apie 300-400lt. Ir su stabdziu galiniu.nu ta prasme kur reguliuojasi ant rites siknos.gal kas eksplotuoja kokia shimano rite tai patarkit koki modeli.dekui. viska perku is zuklys.lt :)
 #206988   Antas
 07 Lie 2010 12:37
Ignelis rašė:no tu zukles suvenyru man asmenishkai tik bereikalingas balastas, o toki feederiuka gaves betkas apsidziaugtu... :gutgut
pasiskaityk spiningistu tema, kaip ten jie del kotu "musasi" :D fideriu taip pat buna visokiu liaunumo, snuo slango iki kuolo ir ne viesiems patinka tokia pati akcija
 #207255   MinimaLTechno
 08 Lie 2010 18:26
Antas rašė:
MinimaLTechno rašė:o su tuo kur parodžiau,nematysiu?:} tarkim be pinto. aš tai miegėjęs su signalizatoriaus žvejoti, noriu pickerį tiesiog išbandyti, nes čia prirašę esat, kad kibimai labai gerai matosi,apgaudysiu draugus, tai norisi išbandyti, bet noriu minimaliai investuoti. aišku, būtų daug pinigų, tai net klausimų nekiltų.
tai ko tu nori ar su pikeriu zvejoti ir i virsune ziureti ar ant pikerio uzdeti signalizatoriu?

patarimas nemeant pinigu, perki pikeri is maximos pavadinimu spro picker, issimatuoji keiciamu virsuniu diametra ir i zvejybos parduotuve, kur pardavineja virsunes, nueini ir sakai man reikia 0.5 ozo ar dar mazesnio kalibro ir viskas. matysi net uodo nusileidima ant masalo. jei virsunes per storos tada susiplonini ir isikisi.
p.s. tas virsunes galima prie visu meskerikociu pritaikyti, tai yra prie karpiniu, spiningu, matchu, balonkiu, muselinei ir t.t.
visa esme, kad cia kibima rodo virsunes, kurios taip pat parduodamos atskyrai. tai tau virsunes reikia ne pikerio :) kaina angline 15 lt stiklo 5 lt :-D

aš jau nusipirkai kai tu rašei. nusipirkau karpinę meškerę, karpinę ritę, nu visą kompletą, bei pickerį tą ir jam ritę mažą :) man viskas patinka. tik dar pickerio neišbandžiau, o minusas didelis,kad pickeris dviejų dalių, tai į kuprinę neįsidėsi, o ir į mašiną tik į saloną...
 #207594   kolumbas
 10 Lie 2010 16:41
Sveiki, esu naujokas dugninemis meskeremis. Labai susidomejau paskutiniu metu. Nusipirkau visokiu priedu ir tt..
Byron firmos kotas "Mamoth Ocean tele surf I" 4,20m, uzmetimas 70g-160g. Valas "Fire carp" competition 0,26mm 300mt, ir pavadelis 0,22mm. Norejau paklaust jusu nuomones ar tinkamas feederis ir ar nenusistorinau pagrindinio valo bei pavadelio. Zvejociau ezere karsius. Aciu is anksto.
 #207597   liorenas
 10 Lie 2010 16:50
kolumbas rašė:Sveiki, esu naujokas dugninemis meskeremis. Labai susidomejau paskutiniu metu. Nusipirkau visokiu priedu ir tt..
Byron firmos kotas "Mamoth Ocean tele surf I" 4,20m, uzmetimas 70g-160g. Valas "Fire carp" competition 0,26mm 300mt, ir pavadelis 0,22mm. Norejau paklaust jusu nuomones ar tinkamas feederis ir ar nenusistorinau pagrindinio valo bei pavadelio. Zvejociau ezere karsius. Aciu is anksto.
Sveikas kolumbas... :/braj; Jei jau kalbet apie tikra feederi, tai tavo pasirinkta meskere yra visai ne tokia...is pavadinimo matosi kad 2ia jurine dugnine (surfas) ir kuria gaudant is virsunes niekad nematysi tokio kibimo, kuri matysi gaudydamas feederiu...Dabar apie valus...nezinau, kiek zmoniu - tiek nuomoniu...as asmeniskai gaudau 0.22 pagrindiniu (nors manau per storas vos vos), o pavadelis 0.15 fluorokarbono arba 0.16 mono...
P.S. jei ezere gaudysi naudodamas signalizatorius, tai kotas pakenciamas tada, tik valus bet kuriuo atveju pasiplonink... :/braj;
 #207605   Ignelis
 10 Lie 2010 17:41
ci atau aprduotuvei patare toki daigta pirkt karsiam..?? :superšokas sakei pardavejui kur ka gaudyt planuoji ir kad feederio ieshkai..? :mėlynvarla nes cia visiskai net ne feederis, o surfas. ir apie ta iranki butu galima daugiau diskutuot "jurines zukles nuo kranto" temoje.
 #207609   okuma
 10 Lie 2010 18:20
kolumbas rašė:del meskerykocio velniai nemate..turiu signalizatorius...Jo sakiau, bet dabar matau rovana vln akre krito mano akyse
bandyk nest issikeist,bent jau meskere,gal pavyks
 #209001   dariusx
 16 Lie 2010 21:01
druga rašė:nebandziau ,todel laukiu jusu nuomoniu
tai zinoma kad galima..as tokia sistema zvejoju dugninemis,tik nenaudoju gumos kuri pavaizduota (štekernaja rezina)..naudoju pinta pavadely..viskas puikei veike gal tik karta buvo susipyne :gutgut
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė