Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #212785   Ignelis
 09 Rgp 2010 17:15
sprendziant pagal kaina ir laikomus kilogramus, jis bus ne 0.12 o 0.18 kaip niekur... ;-) dbr pats imciau tik rekomenduota salmo elite braid'a..... suds tie visi climaxo ghostai ir t.t... :? tik laiko gerai, bet kuo toliau naudoju tuo jis man storesnis atrodo ir srove ji lenkia kurkas geriau negu mono 0.2... :roll:
 #212816   Ignelis
 09 Rgp 2010 18:42
okuma rašė:uzsidejau Sufix Gyro vala,tai net nustebau kaip mazgu nelaiko :shock:

cia kaip supratau pintukas..? prisiziurejes reklamu ir graziu ipakavimu as ir sufixo uzsinorejau juolabiau kad surfui sufixas man lb puikiai tarnavo, bet zukles klasikoi pasiemus 4skirtingus sufixo sviezius valus ir mazgus paraisiojes nuomone ziauriai pakeiciau.., (kalbu apie mono vala). kol mazgo nera viskas liuks, nu bet kai surisi.... net svelgniai didinant tempimo geja "poksht" :ks>
 #212849   Agis
 10 Rgp 2010 01:23
Vokiečių "prakutę" feederastai :lol: dar riša kilpas kitaip.Kilpai ima du valus vienas storesnis, kitas plonesnis.Darant nesimetrinę kilpą šoninė kilpa pavadėliui daroma iš to storesnio valo, o karabinas šėryklėlei/svareliui daromas ant plonesnio valo, čia tam atvejui, jeigu būtų kliuvinys, tai nutruktų svarelis arba šėryklėlė, bet pavadėlis su laimikiu ar be jo išliktų nenutrūkęs ant to storesnio valo.Sudėjus abu kilpos valus vienodai, šoninė kilpa rekomenduojama ne aukščiau 5 cm. nuo apatinės kilpos dalies (sulenkimo arba mano atveju surišimo)

Paveikslėlis

Nuotraukoje margas valas, tai storesnis ant kurio rišama šoninė kilpa, juodas plonesnis ant kurio dedama šėryklėlė arba svarelis su karabinu arba tiesiogiai, čia kaip kas nori (po apatinio mazgo batraiščių nepjoviau :lol: )

Paveikslėlis

Sistema prie pintuko jungiama paprastu muselininkų mazgu.Ant storojo (margojo) valo padaromas mazgelis perveriant valą tris kartus ir užtempiant, o ant pintuko padaroma paprasta kilpa, kuri pervėrus užmaunama žemiau to mazgo, sutempiama ir pašlapinus pritraukiama prie mazgo.Viskas, jokiu suktukų, nors būna dienų kai neša žoles tai pastebėjau, jog suktukas surenka mažesnį "kūšiuką" žolių negu tas sujungimo mazgas.Beje visus mazgus galite sėkmingai slėpti su karpininkų silikoninėmis žarnelėmis.Tokias sistemas nesunku pasidaryti namuose ir susidėti, kad ir į kompaktų futliarus po vieną sistemą į polietileninius skirsnius.Sistemėlės daromos iš monofilomentinio valo, jei negaila darykit iš fluorocarbono :lol:
Galai nenukarpyti manau suprantat dėl ko :-D

p.s. čia aš vėl apie tekantį vandenį, nes stovinčiame manau jokių kilpų tikrai nebereikia.
 #212908   vyrgaz
 10 Rgp 2010 09:51
Mat aš peržiurėjau tą vokišką filmą apie žvejybą fideriu, kadangi vokiškai nė bum bum, '''bum tai apie gylio matavimą nieko nesupratau, o vat mazgų ir kilpų rišimą išstudijavau.Te buvo parodyta kaip rišti nesimetrinę kilpa, tokią pat ir aš suraizgiau, bet kažkodėl labai išsitampė ta dalis kur šėryklos karabinas slankiojo (gal valas per pigus buvo, naudojau mono). Dargi po kokio 10 užmetimo pagrindinio valo atkarpa kur link pavadėlio ėjo, susisuko ant šėryklos karabino..Teko viską per naują rišti: antras kartas nemelavo- šėrykla liko ten kur buvo užmesta :shock: ..Bet sistemos efektyvumas buva stebuklingas- iš 10 pakirtimų 9 buvo sėkmingi..Paskum suraizgiau paternosterį, tik tą kilpą kur šėrykla kabinasi, susukau pynute..ir sekmingai pabaigiau meškerioti..Bet al ir kibti apstojo, vėjas ėmė keisti krypti ir t.t..Likau patenkintas.. ''plot
 #212913   Skridžas
 10 Rgp 2010 10:11
Gal per plonas valas buvo?Pas mane tay tokia problėma,ryšau iš 0,30 tai valas su atmintimi tas biški erzina nes kaip padariau tai taip ir liko toj vietoj kampas kur karmuškė kabo,bet šeip veikia normalai,reikės dažnau papraktikuoti,tiesa susipindavaio tik tada kai atgalos traukiant likdavao kukuruzas ar dzikunas,visgi sakičiau asimetrėin kilpa pinasi daug daugau nei gardnerio...

Bet pats veikimo principas turėtu buti neblogas ;uolrait
 #212921   vyrgaz
 10 Rgp 2010 10:48
Normalus pigus valas buva, 0,2 mm, kažkur bagažinej dar špūliukė yra, reiks pažiūret. Ant špūliukės parašyta kad laiko mazgus, be atminties ir kad skirtas fideriams.. al kad va.. :mėlynvarla
 #212928   Agis
 10 Rgp 2010 11:24
Ką aš ir sakiau, jog tik bandydami susirasite sau tinkamą variantą, nes taisyklių visiems gyvenimo atvejams nėra ;-) Žvejojant musės lerva daugumoje atvejų patariama, jog jungti pavadėlį su pagrindiniu valu per mažą suktuką, ką aš ir darau.
Kaip sakoma , išmokus "A' reikia daeiti iki "Ž", taigi manau bendromis pastangomis perkasime daugiau visokių feederio peripetijų apie kurias pasidalinsim čia su kitais labiau pagyvindami šitą temą, o kiti pasikaitę jau nesakys, kad sėdėjimas su feederiu tai tinginių ir nemokšų stilius :-D
 #212930   Skumbrotas
 10 Rgp 2010 11:32
Aš irgi jaučiu, kad greit šita tema pereis į aukšesnį lygį, prasidės karštos diskusijos su kuo geriau užmesti - multiku ar mėsmale, kokios firmos kotai kokio svorio svareliui tinka, ir pnš intelegenetiniai pašnekesiai :!: :-D
 #212935   Agis
 10 Rgp 2010 11:53
Gamtai nepalieki žalos tik neeghzistuodamas :-D
Manau dar nenusisvaigsim iki tokių minčių.
Skumbrotai, suprantu, kad Tavo žvejybinių žinių ir praktikos bagažas didelis, kaip ir galimybės, tik nesuprantu kam ta ironija.
 #212951   vyrgaz
 10 Rgp 2010 12:27
Praeitą savatę pora kartų ir dar vakar patyriau, kad dviem fideriais meškeriot sudėtinga, ypač jei gerai kimba..Vieną kerti, trauki- kitas jau birba, nors persiplėšk, kočioji net suprakaitavęs- tokia žvejyba ne malonumas o vargas :e:e .. Musėt kaip mat mane sukritikuosit? :shock: Taigi va, vakar viena fideriuka šalin padėjau- ir tada kitas reikalas- gali neskubint, ramiai šėryklon jauko prikimšti, dzykutį ant kablio uždėti, nereikia kiton meškerėn žvilgčioti ir būzuotom rankom rankenos terlioti.. :superšokas O kibimai buvo nerealūs- net skestantį masalą griebdavo.. :,-wow O paskuj kaip ranka nuėmė.. 'viarkt
 #212952   Skumbrotas
 10 Rgp 2010 12:28
Agis rašė:.....nesuprantu kam ta ironija.
Čia ne ironija, tik perspėjimas iki ko galima daeit iš didelio rašto, bo keliose temose jau daeita... :lol: O šiaip jau aš už naujoves, tik neužmirštant kad genealumas slypi paprastume :!: ... :) :/brazasista
 #212954   Skumbrotas
 10 Rgp 2010 12:31
vyrgaz rašė:....vakar patyriau, kad dviem fideriais meškeriot sudėtinga, ypač jei gerai kimba.......
Tas savaime suprantama. Du ar daugiau feederių tik prie visiškos nekibos, arba jei norisi žvejojant užmesti kiton vieton ant kitokios žuvies - pvz ungurio patykot, ar panašiai :)
 #213070   vyrgaz
 10 Rgp 2010 22:15
Tai kad nesipina man, o mazgai nesilaiko :mėlynvarla ..Rišau ir paprastu kaimiečio mazgu ir aštuoniuke- nesilaiko nor tu ka..Paternosterį iškočiojau nestipriai pakirtęs, o nesimetriška kilpa šiaip pati sau susisuko..Bėda..Žvejojau tvenkiny be srovės.. '''bum
 #213103   Agis
 11 Rgp 2010 07:32
Tai kurioj vietoj tau trūksta.Jei apatinėje kilpos dal;yje, tai gal kokį guminį rutuliuką ar kembriko galiuką užmauk, kad karabinas į mazgą metant taip nesmūgiuotų :roll: Paaiškink plačiau kur problema.
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė