Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #213112   Tadass
 11 Rgp 2010 07:59
Del gardnerio sistemos klausimas:
As risu tokia sistema - padarau didele kilpa apie 30 cm, risu astuoniuke. Gaunasi tokia ale didele pavadelio tvirtinimo "kilpa-i-kilpa", kilpa (juokingai cia skamba :grin: ) . Tada ja perkerpu nesimetriskai ir prie trumpesnio galo tvirtinu svina\serykla, prie ilgesnio pavadeli.

Kuom yra geresne Gardnerio sistema :roll: Man kazkaip ta kilpa svareliui grubiai atrodo (dvigubas valas) plius traukiant zuvi mazgas veikiamas 90 laipsniu kampu, o mano aprasytoj sistemoj jegos kampo beveik nera. Cia ta kilpa svareliui gal tam, kad nesipainiotu :donknow' Surisimo paprasumas faktiskai tas pats.
 #213187   vyrgaz
 11 Rgp 2010 14:18
Agis rašė:Tai kurioj vietoj tau trūksta.Jei apatinėje kilpos dal;yje, tai gal kokį guminį rutuliuką ar kembriko galiuką užmauk, kad karabinas į mazgą metant taip nesmūgiuotų :roll: Paaiškink plačiau kur problema.
Pagrindinė problema yra pačios sistemos patvarumas-Surišus gardnerio kilpą šėryklėlei (didžiąją kilpą) ir patraukus už galų (pagrindinio valo kur nuo ritės ateina ir galo kur pas pavadėlį nueina) ta kilpa išsileidžia. o surišus nesimetrinę kilpą (ją formuoju prie pagrindinio pririšdamas atkarpėlę kito valo) tas pats- patraukiu per mazgą ir atsipalaiduoja..O tokioje sistemoje karoliukas visiškai nereikalingas nes čiuoždama šėrykla mazgo nepasiekia..Tiesa, man susipynė tokio modelio nesimetrinė kilpa, kokia visažinis fadejevas nurodė- supyniau kasytę ir t.t., kaip parodyta čia- :mėlynvarla http://www.youtube.com/watch?v=BwGmGIMY ... re=related
 #213196   Agis
 11 Rgp 2010 14:57
Paskaičius, tai toks jausmas, kad "bantuku" suriši :lol: Daryk tada paprastą mazgą prakišdamas abudu valus per kilpą kokius 3-4 kartus .Tiesiog negaliu suprasti kodėl atsileidžia jei teisingai viską suriši :donknow' Nu čia juk tos pats mazgas kaip kad kokiam šoniniam pavadėliui mikrikam rištum.
 #213269   Wytux
 11 Rgp 2010 18:03
Almys.. rašė:gal kas galetumet patarti del fideriuko..noreciau isigyti bet is tokios gausos sunku issirinkti..noretusi kainos ir kokybes santykio:)aciu
Gal pirma parasyk ka ir kur gaudysi pagrinde ..ir turbut tiketina islesiti pinigu suma nepakenktu zinoti -+
 #213270   vyrgaz
 11 Rgp 2010 18:05
ansanas rašė:Hm atsidarau tavo nuoroda matau parasyta koks nuostabus trigubas mazgas,o kaip ji rist nei paveikslo nei aprasymo nerandu..
Gal su mobilka atidarineji? :roll: Viskas te veikia, atidarius po aprasymu turi atsirasti flash vaizdelis kaip ka daryti..
 #213277   Almys..
 11 Rgp 2010 18:56
Wytux rašė:
Almys.. rašė:gal kas galetumet patarti del fideriuko..noreciau isigyti bet is tokios gausos sunku issirinkti..noretusi kainos ir kokybes santykio:)aciu
Gal pirma parasyk ka ir kur gaudysi pagrinde ..ir turbut tiketina islesiti pinigu suma nepakenktu zinoti -+
na upes manes netraukia tad zvejociau ezeruose.. :cool: o del kainos tai manau pradedanciajam labai jau imantrios ir nereikia..kuo jos skiresi kur pigios ir tos brangesnios?
 #213281   vyrgaz
 11 Rgp 2010 19:39
Jei pigus tai 100% bus iš stiklo pluošto pagamintas ir sunkus..Nor pas mane tai yra 3,3m stiklinukas- ir visai smagus, limpa prie rankos- nesunkus nes trumpas mokejau 75 lt romadoj...Paskum pirkau 3,9m- kai tokio ilgio lyginau stiklinį ir anglinį tai pastarasis buvo nepalyginti lengvesnis..Uz anglinį mokejau 95 lt..Abu muset lenkų gamybos, al kai pradžiai tai pilnai tenkina mano poreikius..O už gerėlesnį muset iki 200 reiktų pakloti- pagrindiniai skirtumai pigių ir brangių- kokybė ir naudojamos medžiagos..
 #213283   Wytux
 11 Rgp 2010 19:42
Pradedanciajma imantrios nereikia,bet jei nusipirksi kota uz 40 litu tai ir daug dziaugsmo neapturesi, nes pigus daiktas praktiskai 100% nieko nevertas. Gal mane pataisys kiti zvejai, bet manau ,kad kazkoks padoresnis pradedanciajam kotas turetu prasidet nuo 100 litu su trupuciu.
 #213287   Agis
 11 Rgp 2010 19:51
Nueik į artimiausią Romadą, susiieškok kažką panašaus į šitą
http://romada.lt/shop/index.php?route=p ... uct_id=503 ir pradžiai stovinčiame vandenyje Tau pakaks, kad suprastum pirkti kažką rimtesnio ar nea.Jei patiks žiūrėti kaip viršūnėlė linkčioja tai pirksiesi jau geresnį.. su didesniu išmetimu negu pikeriukai.
 #213391   Agis
 12 Rgp 2010 08:45
vyrgaz rašė:Taigi va, kažkokia mistika man su tais mazgais '''bum - šian internete viena gera užmačiau- raiks išmėgyt '''bum ..
vyrgaz rašė:
Bolidas rašė:zmones padekit, tiek metu zvejoju, kaip ir viskas gerai buvo anksciau, dabar niekaip nesuprantu, ar tie valai tokie slidus, ar as cia lebeda pasidariau, nu blyn pastoviai kabliukai atsirisa, niekaip nebeikertu sistemos kame saknes
Gedos turetum..Kiek laiko jau meskeroji kad kabliuko rist nemoki? Kai man buvo koki 7 metai tevas ismokino rist kabliukus, tai po siai dienai risu ir vargo nematau..ir su kilpelem ir su plokstelem..tik va kablikai turi buti negigantiski..Savaime aisku nykscio didumo kablio prie 0,16 valo tikrai nepririsi.. :/braj;
Gėdos turėtum, tiek metų žvejoji, o pavadėlio mazgo neišmokai :-D

Čia nepiktai, čia tik tam, kad visiems mums kartais "vėjų" pasitaiko :-D
 #213620   Guru
 13 Rgp 2010 01:11
Na kaip cia pasakius specifines... paternosteris, kuri as mazai naudoju ir ka del mazgu - cia jau kiekvieno reikalas as naudoju viena standartini ir paprasciausia kilputems daryti, nematau cia nieko specifisko- bent jau mazguose :)
 #213666   vyrgaz
 13 Rgp 2010 08:37
Guru rašė:Na kaip cia pasakius specifines... paternosteris, kuri as mazai naudoju ir ka del mazgu - cia jau kiekvieno reikalas as naudoju viena standartini ir paprasciausia kilputems daryti, nematau cia nieko specifisko- bent jau mazguose :)
čia jau kaip kam- standartas standartui nelygus- kiek žvejų tiek ir standartų- o kilputę kalima surišti tikrai ne mažiau kaip 10 būdų..Svarbiausia tu mazgų patvarumas- Butent su šia problema aš ir susidūriau.. :mėlynvarla
 #213679   senelis
 13 Rgp 2010 09:59
vyrgaz rašė:
Guru rašė:Svarbiausia tu mazgų patvarumas- Butent su šia problema aš ir susidūriau.. :mėlynvarla
Tai gal tu susidurei ne su mazgu patvarumu,bet su valo patvarumu mazgams? juk yra tokiu valu,kurie gana gerai laiko svori,bet mazgu nelaiko visaiskai arba juos risti reikia gamintojo rekomenduojamais mazgais (pvz. berkley )
 #213699   vyrgaz
 13 Rgp 2010 11:39
Tai kad valas patvarus, o mazgas išsileidžia- pvz. surišus kilpą šėryklai (paternosterį) ir patraukus už galų kur link ritės ir pavadelio eina kilpa susitraukia..Dabar dabar šiam atvejui naudosiu trigubą mazgą- kilpa gerai laikosi o valo stiprumas tik truputi sumažėja..
 #213899   ansanas
 15 Rgp 2010 19:57
Sveiki,neseniai teko skaityt kazkur,kad zvejojant kauno mariose karosus serykla turi buti kuo arciau kabliuku, nes karosai nesiteikia toli nuo seryklos edesio ieskot.netoli manes yra ezeras kuriame taip pat gyvena inoringi karosai su kuriais susitart neina.tai galvoju jei uzdeciau spiruokline serykla su vamzdeliu ir padaryciau,jog ji slankiotu ir atsiremtu i trumpo na sakykim 5cm ilgio pavadelio suktuka?ar kibimas normaliai ant feederio matytusi?ir koks tokios sistemos trukumas butu?seip lyg ir buvo man sakyta,kad pavadeliai ilgi turi buti,bet gal kai kada reikia tokiu trumpu? Ir dar gal kas galit apsviest,kam tokie seryklose dideli tarpai? Pro spiruklines isvis dramblys pralyst galetu,o ir tinklines arba atviros arba uzdaros tik is vienos puses...jeigu bandyt mastyt logiskai tai serykla turetu buti uzdara ir su mazais tarpais,kad atplaukus zuvis uzuostu pasara,bet negaletu jo pasiekt...o ne atplauktu prisiestu pasaro ir i nususi slieka ne ziuret nenoretu..
 #213968   vyrgaz
 16 Rgp 2010 10:48
Mano manymu tai šėryklėlė reikalinga patiekti jauką žuvims į žūklės vietą o meškeriojant pagal tavo logiką išeitų kad pilnai užtektų kokio paralono gabalo kvapuose pamirkyto..atplauktų žuvis, pauostytu ir tada jau slieką jamtų? :mėlynvarla ..Šėryklos tam ir sutvertos kad užmetus jaukas pasiskleistų ir žuvys laikytųsi ten kurį laiką, rankiotų grudelius trupinius ir visą kitą ko ten pridėta, aptiktų muslerves besiraitančias ar koki tai slieką..faktiškai teoriškai po visų metimų šėryklėlės turėtų ištuštėti, tada būsi tikras kad jos atliko sava paskirtį o žūklės vietoj esančios žuvys dar turės ka veikti pakol vėl užmesi.. :ruko Spyruoklinės šėryklėlės ne ką prastesnės už tinklines, jos labiau pritaikytos žvejoti stovinčio vandenio telkiniuose..Visą gyvenimą tokiom žvejojau, paskum dar ant fiderio tokias dėjau-sistemėlės buvo tokios kokią ketini naudot- visi kibimai sėkmingai matėsi..o dabar tik nesenai gardnerio sistemėles pradėjau rišti ir tinklines prisegamas šėryklėles kabinu..Rekomenduoju naudoti spyruoklines šėryklėles su ilgu vamzdeliu, su tokiom labai maža tikimybė kad susipainios ar susimes pavadėliai..Per vieną tv laidą rodė apie karosų žuklę kauno mariose- paaiškinta kas kaip- parodyta kaip sistemėlę surišti, kur kabliukus dėti ir t.t..Gal bus naudinga.. :ks>
http://www.lrytas.lt/videonews/?id=1274 ... 29928&sk=5
http://www.lrytas.lt/videonews/?id=1274 ... 46857&sk=5
 #213970   ansanas
 16 Rgp 2010 11:02
Pas mane internetas telefone tai nera galimybes filmuotos vaizdo medziagos perziuret...na gal priesesiu po poros dienu prie normalaus interneto paziuresiu kaip ten kas. O kas del seryklu nu tai as manau,kad zuvis prisiragauja gardaus pasaro ir koks mazas sliekas neatrodo joms taip skaniai kaip kvapnus pasaras.na aisku suprantu,jog teisingiausia butu pasara persijot pries dedant i serykla,kad zuvys nepasisotintu stambiom pasaro dalim. O kodel perejai nuo spiruoklines seryklos su vamzdeliu prie gardnerio sistemos?nes as dabar galvoju atvirksciai nuo gardnerio sistemos pereit prie tinklines seryklos..gardnerio sistema man patiko kuomet zvejojama ten kur zuvis aktyviai kimba tada taip.
 #213990   vyrgaz
 16 Rgp 2010 13:13
Kai žuvys nenori kibti tai nepadeda nei ponas Dievas.. :lol: Manau kad sistema čia mažai turi reikšmės..Gardnerio sistema pamėginau ir man pasiteisino, nesipina visiškai, nereikia jokiu karoliukų ar švinukų žemiau šėryklos prie suktuko dėti..O spyruolinė kad ir ilgu koteliu- vistiek susipindavo..Dargi fideris specializuota meškerė, todėl ir sistemas reikėtų naudoti tokias, kokios jai sukurtos..Kad žuvys neprisiėstų yra spec priedų, tada jos ėda ir k..ja, sijot pašaro dar nemėginau- nadaaugau gal dar lig to, nor ir sijot nėra reikalo, nes tas kur naudoju ir taip pakankamai smulkus..
 #214508   gintars
 19 Rgp 2010 20:06
Sveiki. Taigi isigijau savo pirmaji fideriuka http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=4280 tik uz draugiskesne kaina 100 tautisku (truputi pasigyriau kaip tikras zvejys) pradziai manau pakaks pabandyti kuo skiriasi fyderis nuo paprastos donkes su 0,3 mm valu ir 120 gr svinu kuria naudojau iki siol. taigi turiu keleta klausimu:
Pirma zvejyba numatoma nemune. zuvies bandysiu ieskot prie artimo vagos krasto. turiu serykleliu po 60, 80 ir 90 gramu. pagrindinis valas 0,24mm sistema zadu risti paprasta paternosteri. turiu klausima kuo pranasesne gardnerio sistema uz paternosteri kiek ziurejau skirtumas tas, kad gardnerio sistemoje seryklele isiveria i kilpa o tuo tarpu paternosteryje risasi prie valo galo, ka tai duoda? kiek pats supratau gardnerio sistemoj del tos kilpos maziau pinasi valas. Kitas klausimas butu del pasaru, turiu pora pakeliu robinson profesional river jauko ar jo uzteks jaukinimui aisku dar dadesiu kukuruzu ar muses lervu ar to pakaks ar dar reikia deti papildomai deti konors (molio, zvyro, kliju) gal kas galit pasidalinti receptu kaip ruosiat jauka nemune.
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė