Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #268059   Wytux
 28 Kov 2011 20:37
Skridžas rašė:Aš rimtai sensli,va nepatingėjau išpakavau ir susvėriau abudu atskirai ,ir tiesa sakant labai nustebau nes aš galvojau kad pas mane iki 150gramu :superšokas
O rite nuemei ? ../;nzv
 #268061   senelis
 28 Kov 2011 20:38
Skridžas rašė:Aš rimtai sensli,va nepatingėjau išpakavau ir susvėriau abudu atskirai ,ir tiesa sakant labai nustebau nes aš galvojau kad pas mane iki 150gramu :superšokas
Tai vienas sveria puse kilo? 250 g vienas tai normaliai. Pas tave juk ne 3,00 ar 3,30 m
 #268063   Skridžas
 28 Kov 2011 20:40
Wytux rašė:O rite nuemei ? ../;nzv
blin wytuk tau kad tik apšikti,tu *PYP* kaip tarybinis balandis :?

Taip sensli pas mane vienas sveria puse kilo,beje pats sakei kad pas tave visi pikeriai berods prestona Feederi turi tai ka tas irgi iki 200g :shock:
 #268070   senelis
 28 Kov 2011 20:47
Tai as ir nutariau,kad pickerio man gal ir nebereikia,nes 3,30 sveria 195 gr.o jei prailgini iki 3,90 - 250 gr. O tu gal tikrai rites nebuemei,pries sverdamas,pasiziurek ZUKLYS - negali tiek medium pagalys sverti. Viskas. Nebesiukslinam pikeriu temos :/braj;
 #268077   Skumbrotas
 28 Kov 2011 20:54
Seneli, shekaspearinis mach2 pikeris 3m pas mane 140g sveria, ne iš pačių brangiųjų - 180lt berods pilna romados kaina buvo. Dabar tokių nebedaro, bet yra mach3 xt serija, iš geresnės anglies, turėtų dar mažiau sverti.
 #268081   senelis
 28 Kov 2011 20:57
Skumbrotas rašė:Seneli, shekaspearinis mach2 pikeris 3m pas mane 140g sveria, ne iš pačių brangiųjų - 180lt berods pilna romados kaina buvo. Dabar tokių nebedaro, bet yra mach3 xt serija, iš geresnės anglies, turėtų dar mažiau sverti.
Va tai as ir norejau isgirsti - idomu buvo suzinot to shekspyro svori :roll: Gerai tu tada ji nukalei,as nebegavau :?
 #270118   Antas
 02 Bal 2011 20:23
buvau siandien gariunuose ziurinejau pikerius, rdau tokius robinson 2,7 - 3,0m uz maza suma, galvoju kaina kaip tik kaimo tvenkinukui. gal kas zvejoja su robinsonais, kokie atsiliepimai apie juos? virsunes stiklines, ar jos atitinka savo svori?
be to netersiant temos pamaciau kazkokiu naujus pasarus fishfirst ar pan vad.
 #270211   Vegys
 03 Bal 2011 14:03
senelis rašė:Taigi,jei rasi ka idomaus,vegy,tai pasigirk iskart ;-)
Dar mažai domėjausi. Marikse radau http://www.rybaku.com.ua/shimano-nexave ... r-270.html (nors galiu ir klyst - gal ten ir 3.00 m). Intenetas sako kad svoris 134 g. Užmetimas iki 40 g. Kaina 259 Lt berods. Šiaip smagus. Ne kuolas. Ir linksta normalei, ir jaučiasi kad tuos 40 g tikrai užmes. Labiausiai vertas dėmesio kol kas.
Dar DAM'o Super Natural xxx (nepamenu kaip toliau) buvo, liaunas, ant koto neparašyta iki kiek užmetimas :roll: , spėju max iki kokia 20 g. Gaudant stovinčiam vandenyje be šėryklos gal ir tiktų. Kaina gera - 109 Lt. Gali būt 270 arba 240 (30 cm susistumia į kotą). Kiti DAM Super Natural iki 50 g - tragedija mano supratimu.
Dar ten buvo Fujitsu picker, ale pamatęs ~ 600 lt kainą jo net per daug nežiūrėjau :lol:
Apie noname neminėsiu .. :neutral:
Draugas Marikse vakar pirko http://www.fishclub.pl/lexus-picker-rm2 ... 70783.html . Ale sakė gan "kuoliškas", ty linksta daugiau tik viršūnė. Šiandien tokio jau neradau - būtų įdomu buvę pačiupinėt. Prieš tai jis buvo Rovanoj / Romadoj, sakė nieko gero nerado ...

"Kote" buvau (50 lt čekį ten turiu, sakiau gal ką rasiu). Ten arba Mitchell iki 15-18 g arba nieko gero (per sunkūs). Pardavėjo pasakymas kad lengvesni Picker naudojami ešerių žūklei man kažkaip nevisai patiko. :roll: Žvejot galima, bet juk tam yr geresnių įrankių.

Ieškosim toliau :) Shimano patiko, ale tik truputį gaila pinigų, nes man daugiau spiningėlis prie dūšios ... Su dugnine gaudau rečiau ...
 #270219   Vegys
 03 Bal 2011 14:42
Ar nėra jie kuoliški, ty kad linktų tik pati viršūnėlė ? Ar nėr sunki meškerė, ty svorio nežinai ? Internete niekur nerandu.
Į Romadą reiks užlėkt. Turiu ir ten dovanų čekį 100 Lt (jau >1 m laiko), ale jis galioja tik Alytuje, Marijampolėje ... Vilniečiai jo pripažint nenorėjo ...
 #270231   Andrius81
 03 Bal 2011 16:22
Jei eisi ziureti, tai Mindaugo g. Romadoi ju kolkas nera, tik Seskinei. Del svorio ne zinau. Yra 3 didziu 2.40, 2.70, 3.0 m. Sitas pikeris gerai dirba su Brauning Difleks 0.5 ir 1 un virsunelem... taip jis hevi pickeris. Man ji patire zmones rekomendavo, per 2 metus tik geri ispudziai, ne ziurint i maza kaina ...
 #283937   Antas
 23 Geg 2011 09:18
pagaudzius pikeriu su monofilamentiniu valu - ispudziai ne per geriausi. buvo gaudyta mazu atstumu, bet zuvu kibimai vos matomi (nebent kai sapalas musa upeje arba kita zuvis upeje), buvo gaudyta ezere. Tuo tarpu gaudant fideriu, kurio uzmetimas buvo vos ne 3x pikerio uzmetimo + pintas valas, net mazi kilbukai parodytavo savo kibima.
taigi kita mintis ant pikerio irgi detis pinta vala, kuo plonesni, arba uzsidesiu rite nuo fiderio su pintu valu.
 #284059   vyrgaz
 23 Geg 2011 15:21
Aš pernai pirkau Sufikso feederiui skirtą valą, kai šiemet jį pakeičiau į pintuką, pajemiau, metra atsivyniojau patampiau- tai tas 1 metras kokius 10-15 cm išsitempė..Al gal anas kad kainavo 7lt , tai tokis ir buvo..Šį savaitgalį pasiėmiau žūklėn susiremontuotą sulužusį feederiuką ant pabandymo, prisukau ant ritelės to sufikso, tai prie vietos palyginus pintuko ir mono skirtumas didžiulis buvo- pakirtus valas išsitempė per visą meškerės mostą, ir tik po to šėryklėlė nuo dugno pasikėlė..
 #284104   shimano 26
 23 Geg 2011 17:32
vyrgaz rašė:Aš pernai pirkau Sufikso feederiui skirtą valą, kai šiemet jį pakeičiau į pintuką, pajemiau, metra atsivyniojau patampiau- tai tas 1 metras kokius 10-15 cm išsitempė..Al gal anas kad kainavo 7lt , tai tokis ir buvo..Šį savaitgalį pasiėmiau žūklėn susiremontuotą sulužusį feederiuką ant pabandymo, prisukau ant ritelės to sufikso, tai prie vietos palyginus pintuko ir mono skirtumas didžiulis buvo- pakirtus valas išsitempė per visą meškerės mostą, ir tik po to šėryklėlė nuo dugno pasikėlė..

as pvz naudojuj jaxon premium ground feeder mono vala http://katalogjaxon2009en.digishop.pl/C ... Prod=16133 nieks nieko ten nesitampo ir isvis mono valas skirtas feederiui yra netamprus,tau turbut galvoj tampos :lol: pasiziurek ar tikrai mono feeder yra,jauciu paparasta mono nusipirkai ir tampos,nes kiek esu bandes salmo mono feeder ir ta pati sufix,nieks niekur nesitempia.
 #284213   Antas
 23 Geg 2011 21:40
shimano 26 rašė:
vyrgaz rašė:Aš pernai pirkau Sufikso feederiui skirtą valą, kai šiemet jį pakeičiau į pintuką, pajemiau, metra atsivyniojau patampiau- tai tas 1 metras kokius 10-15 cm išsitempė..Al gal anas kad kainavo 7lt , tai tokis ir buvo..Šį savaitgalį pasiėmiau žūklėn susiremontuotą sulužusį feederiuką ant pabandymo, prisukau ant ritelės to sufikso, tai prie vietos palyginus pintuko ir mono skirtumas didžiulis buvo- pakirtus valas išsitempė per visą meškerės mostą, ir tik po to šėryklėlė nuo dugno pasikėlė..

as pvz naudojuj jaxon premium ground feeder mono vala http://katalogjaxon2009en.digishop.pl/C ... Prod=16133 nieks nieko ten nesitampo ir isvis mono valas skirtas feederiui yra netamprus,tau turbut galvoj tampos :lol: pasiziurek ar tikrai mono feeder yra,jauciu paparasta mono nusipirkai ir tampos,nes kiek esu bandes salmo mono feeder ir ta pati sufix,nieks niekur nesitempia.
tai va, as irg inaudojau sufix monofilament fider vala (0,16), jautrumo jokio, kiek tamposi neziurejau, paimsiu rite nuo spino su pintu valu, bus matyt kur zuvys pakastos, nors itarimai rodo i viena daikta ( kol kas).
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė