Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #303032   Wytux
 06 Rgs 2011 07:50
normalus tas jaukas vava...kaip skridzas rase- jei nesupranti kas uzrasyta- reikia ziureti i paveikslelius...o juse nupiestas jauka valgantis karpis, karsis ir sali besimalancios dvi kuojos- taip kad pagal kibima viskas ok , nes ten kur bobis gaude karpiu nera turbut. va tik tas zenklius su eseriu taikinyje nera labai aiskus ( cia gal skridzas paporins ka jis reiskia), as speciau, kad jei padarysi labai kieta rutuli, tai tada is jo pataikius i eseri gali ji pamusti skiaz..... taip kad jaukas labai visapusiskas, o ir rezultatai ta parodo.
 #303033   Agis
 06 Rgs 2011 08:03
Nauojant pirktinius pašarus nori nenori, tačiau pradedi atkreipti dėmesį į pakelio tūrį :!: ir supranti kad kaina tai nėra pagrindinis rodiklis.Anksčiau perkant tą Stil jauką man susidarė nuomonė, kad ten apart dviejų trečdalių žvyro ir likusios dalies džiuvėsių su kvapiosiomis medžiagomis nieko daugiau nėra.Manau protingiau pirkti pašarus be sunkinamųjų priedų ir dasidėti tiek kiek reikia pagal žvejybos sąlygas.Neteigiu, kad visi tokie Stil pašarai, tačiau mano pirkta rūšis privertė mane pamastyti, kad žvyro galima gauti ir nemokamai ;-) nors kiek pastebėjau, tai jau parduotuvėse akvariuminis gruntas užsigulėjo :-D
 #303065   hamis
 06 Rgs 2011 09:58
nzn, kiek esu pirkes ta stil (tiesa to did. pakio kur bobis numetes buvo nemeginau) stebuklo nepastebejau, kad ir kvepetu kazkaip ispudingai taip pat, o nosi turiu didele ir gerai uzuodziu :D
man paciam asmeniskai geriau uz tokia kaina traperio special'as.
kad i dauguma pasaru dedama smelio, nebent i tuos brangesnius nededa, bet as auksciau traperio goldo ir neperku, mane ir tas tenkina :D
p.s. cia nzn man tik taip nepasiseke, bet esu keleta pakeliu kazkokiu supelijusiu to stil'aus nusipirkes :(
 #303066   grazvis
 06 Rgs 2011 10:00
Na Agi nz koky tu ten ta jauka apturejai Stil, bet sita kur bobis parode ir dar ten kelios rusys ju yra visi daugiau maziau dirbantys. ;) Nevisur ir nevisada ale KM tai tochnai, ne ka prastesnis nei Sensas :D. Cechas isluotas kvapo privaryta ir sufasuota :gutgut, bet ir toks jaukas "gerose" rankosia sudirba ;;yel :/braj;
 #303068   liorenas
 06 Rgs 2011 10:05
Kad jau kalba pasisuko apie Still jaukus, tai man siemet visai neblogai pasiteisino oranzinej pakuotej parduotamas jaukas lynui-karosui...kvapas pakankamai stiprus, lyg ir panasus i tuti-fruti, pats pasaras ryskiai geltonas...galvoju reiks dar pabandyt sumaisyt si jauka su kokiu serykliniu, pasigamint ryskiai geltona jauka ir pabandyt paieskot karsiu...faktura jo nebloga, pakankamai smulkus...na del susedamuju daliu nesu tikras nes per dauk to nestudijavau...zodziu reziume: lynams jis tikrai suveike... ;uolrait tiesa, motininkiu egzemplioriu nepagavau, bet iki puskilio lynukai kabinejosi... :gutgut
 #303072   vyrgaz
 06 Rgs 2011 10:11
Aš buvau žvejo tako super mix nusipirkęs..Birželio mėnesį šiemet..Pažiūrau jau prie prūdo, galioja iki 2011.01..tai kaip anksčiau tokio nenaudojęs, skirtumo nepajutau. Kibimas buvo lygiai toks pats kaip ant traper'io feeder, katrą visalaik naudoju..
 #303078   vyrgaz
 06 Rgs 2011 10:23
Karšiui ėmiau..Al išbrinkęs kažkaip įdomiai atrodė, visai kitaip nei traperiukas..Mixą pirkau už berods 8 lt, o traper kainuoja 8,5..Žvejybon perku 2 pokus po 1kg, vieną imu universalų feeder, o kitą karšinį feeder..
 #303081   Agis
 06 Rgs 2011 10:46
NU va, viena kitoniška nuomonė ir gimė diskusija, o tai vis makaronai, kruopos :-D
Kažin taip kokio E261 į kilogramą Stil pašaro prisabačinus, pakeistų kokius tris kg Dinamito :-D
 #303123   tukasG
 06 Rgs 2011 13:29
Agis rašė:Kažin taip kokio E261 į kilogramą Stil pašaro prisabačinus, pakeistų kokius tris kg Dinamito :-D
Tai kad gal vis tiek nebus geriau negu Dinamitas... Įmetus tris kilogramus Dinamito vandenin nei sietelio nebereikia - visos žuvys krante guli, tik reikia spėt priedangon nubėgt, kad koks karpis krisdamas nepriplotų... :-D :-D :-D
 #303134   tukasG
 06 Rgs 2011 14:02
Tai aišku, kad žinau :). Čia šiaip šposas :/brazasista .
Aš irgi nei vieno, nei kito dar neišbandžiau :) , bet kažkaip kuo toliau, tuo mažiau tikiu, kad yra kažkokie magiški "dinamitai", kuriais pajaukinus ima kibt net ir ten, kur žuvies nėra... Kažkaip visad iki šiol kiek tekdavo ar pačiam įsimintinesnę žūklę apturėt, ar kiti ką rimtesnio sužvejodavo, tai visad gal daugiau lemdavo teisingas žūklės vietos, laiko, masalo ir sėkmės derinys plius išankstinis vietos pasiruošimas ir keleto dienų šėrimas prieš žūklę... Nors aišku, ne visiškai nereikšminga ir tai, kas žvejojant šėryklon kišama...
P.S. Tikrai nesu superžvejys, superekspertas ir aišku, kad mano nuomonė nebūtinai yra teisinga ir neginčijama :/brazasista .
 #303143   tukasG
 06 Rgs 2011 14:20
Vat nelabai senai teko šnekučiuot su tokiu, paprastu žmogučiu iš kaimo. Pasidžiaugė, kad vienam iš Kupiškio apylinkių tvenkinių per rugiapjūtę gerą žūklę apturėjo. Savaitę laiko kasdien gausiai šėrė savo pasiruoštą vietikė karpiams karpynuose šerti skirtu kombikormu, prieš tai jį apšutindamas verdančiu vandeniu (taip labiau kvepia) ir į kibirą tokios putros įmaišydamas pora skardinių konservuotų kukurūzų. Po savaitės šėrimo žvejojo ten dugnine, šėryklon kimšdamas tą patį pašarą, kuriuo buvo šerta iki tol, masalas - kukurūzai. Rezultatas keli karšiai nuo 0,5 kg iki 3 kg ir vienas padorus karpis. Be to, taip pat pašertame "lange" tarp priekrantės asiūklių plūdine pasigavo keletą puikių kuojų bei raudžių (ant kukurūzo).
P.S. Tas tvenkinukas tarp iš toliau atvažiuojančių žvejų vertinamas, kaip niekuo neidomus (sprindinė faniera, kuojikės, raudikės, "degtukiniai" ešeriukai, "šaudyklinės" lydekaitės).
 #303152   Agis
 06 Rgs 2011 14:38
Aš irgi tos nuomonės, kad atsidūrus ne laiku ir ne vietoj :!fig! gausis, šalininkas, bet vat tobulėti reikia, gal ir šulinį užkibs :lol: Jei rimtai, tai į viską galima pažiūrėti su trupučiu jumoro dozės ir atsirinkti kas pačiam tuo momentu tinka, patinka, leidžia galimybės, o laimikis...laimikis tai tik proceso dalis, ne visi juk varžytis važiuojame.Aš jau antras sezonas kaip bazę naudoju jaunų viščiukų lesalą.Jį ir užsienio sportininkai naudoja, gal ne kaip bazę, bet kaip priedą.Naudojant atviras (method) šėryklas pasitenkinu paprastu kombikormu.Žemupy neišpaikusios tos žuvys, tai kažkokių didelių paslapčių joms ieškoti nereikia, plius yra vietų, kur jos amžinai jaukinamos, tai gal ir sumesta gera sauja paprasto žvyriaus sudirbtų ne praščiau, kas pasitaiko nedideliuose karpynuose kur pastoviai šeriama iš rankos.
Tukai, ilgas jaukinimas ir jaukinimas tik kelių valandų pažvejojimui, tai visiškai skirtingi dalykai.Pašarai tam ir kuriami, kad kuo greičiau sudirbtų, vat tik mes dar vis linkę visa tai pakeisti kažkuom, mums labiau "tinkamu"
Skridzai, manau vienas pabandymas tai ne išvada.Reiktų su vienu ir su kitu pažvejoti kelias žvejybas vienodomis sąlygomis, kad padaryti išvadas.Bėda tame, kad mes pamažu pradedame vertinti tik tai ką mums veža, o veža tai kas remia, taigi skirtingais metais vis kiti pavadinimai ;-)
Aš kartais virtualiame pasaulyje pasigendu frazės "Iš mano naudojamų pašarų, geriausi....."Daugumoje atvejų prasideda "Geriausi tie, o prasčiausi anie" :lol:
 #303156   tukasG
 06 Rgs 2011 14:59
Agis rašė:Tukai, ilgas jaukinimas ir jaukinimas tik kelių valandų pažvejojimui, tai visiškai skirtingi dalykai.Pašarai tam ir kuriami, kad kuo greičiau sudirbtų, vat tik mes dar vis linkę visa tai pakeisti kažkuom, mums labiau "tinkamu".
Suprantu, kad skirtingi. Nors ir priklausau tiems žvejams, kurie dažniausiai ir težvejoja tik tas kelias valandas ir tas pačias dažniausiai ne pačiu geriausiu laiku ar oru (tik tada būna laiko žūklei :( ), bet vat kažkaip ir nepastebėjau beveik niekad to stebūklingo, momentinio jauko suveikimo. Dažniausiai, jei būna tas suveikimas tai "kolchozinėse" vietose, kur pastoviai vis kažkas žvejoja, šeria. Atvažiavus, kažkur nežinomon vieton ir per nepramintus žolynus pribridus iki niekieno, niekad nežvejotos vietos dažniausiai rezultatai būna niekuo neįspūdingi. Aišku, pikeriuku pora metrų nuo žolių ant kabliuko pakabinus vieną dzikelį mailiaus turbūt visur ir visada galima kibiriuką prigaudyt, bet vėlgi, ar tam būtini kažkokie super duper pašarai, o atsitiktinė padoresnė žuvis gi kartais ir visai nešeriamą "donkę" suranda...
 #303157   Skumbrotas
 06 Rgs 2011 15:01
Agis rašė:Aš irgi tos nuomonės, kad atsidūrus ne laiku ir ne vietoj :!fig! gausis, šalininkas, bet vat tobulėti reikia, gal ir šulinį užkibs :lol: ...
Ar tikrai čia TOBULĖJIMAS, o ne reklamos meistrų įdiegtas į pasamonę požiūris, prieš tai gerai tas smegenis išplovus, kad nenupirkęs firmos "x" pašaro, nesinaudodamas firmos "y" įrankiais, nemūvėdamas firmos "z" aprėdais būsi elementarus murzius, atsilikęs kaip dinozauras :?: :lol:
Visas šitas reikalas man 1:1 panašus į dabar vykstantį totalinį liaudies smegenų plovimą iš farmacijos kompanijų pusės :!: Persijėdei kaip kiaulė - še tau mezymo, sanariai sudilo - še tau artrostopo, akys nuo kompo išvarvėjo - še tau liuberino, ir t.t. iki begalybės :-D Nors visos tos problemos lygiai tiek pat išsprendžiamos jaučiant saiką ir pasinaudojant nemokamai pamiškėj ar paupyj prisirinktom žolelėm.... :ruko
 #303162   tukasG
 06 Rgs 2011 15:11
Skumbrotas rašė:... prisisigaudysit visiems metams :/braj;
Aš irgi tos nuomonės, kad norint apturėt malonumą, nuo gausaus ir gražaus laimikio, reik važiuot ten, kur tai nesunkiai įmanoma, kad ir komercinian tvenkinin, bet turbūt ne ką mažesnis malonumas sugaut kažką padoraus ten, kur visi sako, kad paskutinė normali žuvis ten nustipo prieš du dešimtmečius :) . O ir šiaip pats procesas ir tikėjimas tuo procesu, kartais nei kiek ne mažiau malonus, negu rezultatai...
P.S. Pavyzdys su farmacija nuostabiai teisingas. Pritariu 200 procentų. Tiesiog šitam beprotiškai skubančiam pasauly kartais labai patogu nusipirkt "pasaulio valdovo" iliuziją, užuot pabandžius geriau pažint ir nugalėt gamtą...
 #303319   ultimate
 06 Rgs 2011 21:16
Sveiki visi ::hai-bai aš labiausiai mėgstu rugpjūčio, rugsėjo pradžioj naudoti stil firmos jaukus, kvapas sausainis plius dar su vandeniu maišau sausainių skonio saldiklį. Pabandžiau "dinamit" jauką karšis 4 žūkles tose pačiose vietose. Išvada - lygu :ruko mano nuomone (neužpykit) stil pigesnis dvigubai o nauda ta pati. Šeriama buvo šeryklėle.
 #303322   Skumbrotas
 06 Rgs 2011 21:27
Agis rašė:Skumbrotai, žvelk giliau :lol:
Apsieisiu.... Man patrauklesnis natūralios gamtos vaizdialis be jokių ten cheminių tručyznų, kur žuvys ėda sliekus ir oparikus, kur žuvis ėda katinai ir žvejai, o žvejus ir katinus galiausiai suėda oparikai ir sliekai... :lol:
 #303323   vyrgaz
 06 Rgs 2011 21:30
Aš eilinį sykį pirkdamas traperiuką, užmačiau krautuvėlėj "dinamito"..Pardavėjas sakė, kad tas labai naudingas žvejojant "kolchoze", atitritraukia žuvį nuo perlovkės..Aišku su sąlyga, kad greta žvejojantis varguolis nenaudoja "dinamito"..O aš kadangi kolchoze nežvejoju, ir mane žuklėj pilnai tenkina naudojamo jauko savybės ir į 2x brangesnius nežiūriu..Bo ir taip kiekviena žūklė kainuoja 22lt, neskaitant kuro- intensyviausiai žvejojau per atostogas, apie 25 dienas per mėn, tai nemenka sumelė ir iš pigesnių susidarė..
 #303339   fortas
 06 Rgs 2011 22:08
bobis rašė:Šiandien pirmą kart pabnaudžiau tokį pašarą:

Paveikslėlis
adult image hosting

Nežinau, atsitiktinumas ar ne, bet pradėjo man liuksiškai kibti karšiai ir kluojos smetoninės :).
Kvepia migdolais, kad net už širdies griebia.
o tu šitos firmos duzdy karp lin liez big fish pabandyk, ten tai žvėris :cool: tik mažai kur turi, o vienon pardon tik dėl anęs ir veža :grin: sakė daugiau nks net nebando :grin: be to jokio žvyro ten nėra, juos keičia vafliai :ruko bet šiaip rimtai rekomenduoju ;-var-var.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 43
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė