Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #284225   shimano 26
 23 Geg 2011 21:57
Antas rašė:
shimano 26 rašė:
vyrgaz rašė:Aš pernai pirkau Sufikso feederiui skirtą valą, kai šiemet jį pakeičiau į pintuką, pajemiau, metra atsivyniojau patampiau- tai tas 1 metras kokius 10-15 cm išsitempė..Al gal anas kad kainavo 7lt , tai tokis ir buvo..Šį savaitgalį pasiėmiau žūklėn susiremontuotą sulužusį feederiuką ant pabandymo, prisukau ant ritelės to sufikso, tai prie vietos palyginus pintuko ir mono skirtumas didžiulis buvo- pakirtus valas išsitempė per visą meškerės mostą, ir tik po to šėryklėlė nuo dugno pasikėlė..

as pvz naudojuj jaxon premium ground feeder mono vala http://katalogjaxon2009en.digishop.pl/C ... Prod=16133 nieks nieko ten nesitampo ir isvis mono valas skirtas feederiui yra netamprus,tau turbut galvoj tampos :lol: pasiziurek ar tikrai mono feeder yra,jauciu paparasta mono nusipirkai ir tampos,nes kiek esu bandes salmo mono feeder ir ta pati sufix,nieks niekur nesitempia.
tai va, as irg inaudojau sufix monofilament fider vala (0,16), jautrumo jokio, kiek tamposi neziurejau, paimsiu rite nuo spino su pintu valu, bus matyt kur zuvys pakastos, nors itarimai rodo i viena daikta ( kol kas).

antai,tai kiek gramu serykla meti,kad naudoji 0,16 ir dar mono? :lol: ar tik bandai cia makaronus kabinti,nes ,kad 0,16 mono naudot feederiui dar negirdejau :roll:
 #284345   Saugirdas
 24 Geg 2011 14:13
Aš ant savo picker'io užsiviniojąs 0,148mm mono ir man niekas nebaisu, metau 10gr šeryklėles ir iki 15gr svarelius. :ruko
 #284350   Antas
 24 Geg 2011 14:32
Saugirdas rašė:Aš ant savo picker'io užsiviniojąs 0,148mm mono ir man niekas nebaisu, metau 10gr šeryklėles ir iki 15gr svarelius. :ruko
o kas turetu but baisu su tokiais svoriais :-D esme tame, kad naudodamas sufixa - neturiu jautrumo, tai yra virsune net nejuda, o kaip toks virptelejimas nuo vejo, tai kartais nesuprantu ar cia vejas ar zuvis tampo
 #284357   Saugirdas
 24 Geg 2011 14:55
Aš ne sufix'ą naudoju. :liež-uvis
Na, leisiu meet'e (ji atlėksi) užmest mano dugnine, ir nenutraukt. :-D
Teorija niekad nebus lygi praktikai.
 #284652   Antas
 26 Geg 2011 08:42
Saugirdas rašė:Aš ne sufix'ą naudoju. :liež-uvis
Na, leisiu meet'e (ji atlėksi) užmest mano dugnine, ir nenutraukt. :-D
Teorija niekad nebus lygi praktikai.
taviskis tamposi pagr valas, nes paziurejau, kad sufixas normaliai tamposi, paemiau i ranku visa ploti ir galima grot kaip su garmoska arba i ta zaidima, kur laikai virves rankose, o per vyduri suktuka varineji, dar turiu craluso pavadelini (irgi 0,16mm), tai jis daug standesnis uz sufix fiderini.
 #285156   Edmis
 29 Geg 2011 11:55
Nu,as dar pradedantis su fyderiu.Pagrinde naudoju 0,2 mono feeder vala.Bet buvau pabandymui uzsidejes 0,165 pludines mono vala,visai gerai metesi 1 oz,paskui isidrasines 2 oz meciau,o ant galo ir 3 oz seryklas.Nieks nenutruko,net paciam keista.Na,bet turbut cia pasitarnavo minkstesnis feeder kotas,nes jis tipo ir karpinis tuo paciu.O tie karpiniai visi minksti.
 #285161   vava
 29 Geg 2011 12:52
Edmi, tu tema gal paziuretum??? ir siaip briedas kazkoks... kaip galim rasyt, kad karpinis kotas ir feederis yra tas pats?? Ir su tais ozais kazkaip man is pasaku srities... 0.16 valu mest beveik 100gr svori.... nu nezinau, as nemesciau
 #285164   shimano 26
 29 Geg 2011 13:21
Edmis rašė:Nu,as dar pradedantis su fyderiu.Pagrinde naudoju 0,2 mono feeder vala.Bet buvau pabandymui uzsidejes 0,165 pludines mono vala,visai gerai metesi 1 oz,paskui isidrasines 2 oz meciau,o ant galo ir 3 oz seryklas.Nieks nenutruko,net paciam keista.Na,bet turbut cia pasitarnavo minkstesnis feeder kotas,nes jis tipo ir karpinis tuo paciu.O tie karpiniai visi minksti.
o kiek edmi metei su tuo 0,165 valu,turiu galvoj koki atstuma numetei isidrasines su ta 3 oz virsunele :lol: turbut serykla krito po pat nosim,nes 10 metru gal ir 4 uncijas gali uzmesti su 0,16 ,bet tolimi metimai neimanomi.bandyk numest koki 60-70 metru ir parasyk kaip sekesi.. :ruko
 #285175   Antas
 29 Geg 2011 14:36
ka tik nuo ezero, uzsidejau pinta vala ant pikerio, matesi visi kibimai, net pugzlio kibima maciau. o kuojos visai - stambios, o kimba krutindamos vos vos virsune (cia prie nendriu linijos), vos pajudina ir viskas ( uzsikirto), toliau nejudina. Tai va jei ne pintas valas ir toliau antra karta buciau ziurejes kaip "juda" virsune. taigi mintis pikeriui pirkt 0,06 mm pinta vala.
 #285179   Edmis
 29 Geg 2011 14:48
Tema apie pikerius,bet klausimas buvo,kokius svorius su kokiais valais uzmetam.Manau palyginimui atsakymas tinka.Su 0,165 uzmesdavau apie 30-40 metru.Aisku is visos jegos nemesi su tokiu valu,labiau saugotis reikia.O kotas-fyderis,tik su karpine virsunele komplekte.Tai ir vadinasi feeder carp.
p.s. Gal tik sorry,del serykleles svorio.Pats seryklos svoris buvo ~60 gr.+pasaras,tai bendroi sumoj ir gaunasi ~3 oz.
 #285186   vava
 29 Geg 2011 15:55
nu zinai, padangos irgi buna universalios, bet realiai jos ir vasarai, ir ziemai šūdas. vaziuot kaip ir gali, bet tik tokiu pencijiniu rezimu :). tas pats ir su meskerem...
 #285240   Edmis
 29 Geg 2011 20:52
Katik gryzau isbandes nauja pikeri Shakespeare math 2 xt wand.Kotelis super :gutgut !Plonutis,lengvuti,komplekte 4 virsuneles(2 anglines ir 2 stiklo pluosto)...Zuvies ne per daugiausiai sugavau-didziuma nepasikirto :?: ,o ir istrauktos buvo tik smulkios kuojikes.Turiu klausima del valo.Ant meskeres raso ismetimo svori- 'casting weight-45gr.' Na,cia man suprantama.Ir dar vienas uzrasas-'max line 4 lb/1,8 kg.'Tai pasiskaiciavau,reiskia as su max 0,12 mono valu galiu gaudyti???? Vidutiniskai 0,10 valas ant to pikerio turetu detis.Nu,manau labai jau plonas.... :roll: Ka galvojat jus?
 #285259   Antas
 29 Geg 2011 21:29
Edmi tai jau girkis, kur pirkai, kokio svorio virsunes? o tau kibimai visi normaliai matesi, nes man kazko nepatiko su mono valu, nes kibimai sunkiai matesi, nebent cia ezeras isskirtinis, kur kuojos kimba vos baksteldamos snukiu 1 karta. uztai uzsidejau pinta vala, aisku stabdis laisvas
 #285266   Edmis
 29 Geg 2011 21:47
Butent,kad pagrinde kibimai matesi virsunelei virpant arba nestipriai linktelint.Nu,kazkaip akylam labai reikia buti,kad tuos kibimus tinkamu momentu uzfiksuot ir laiku pakirst.As,kaip naujokas su pikeriu,tai veik visus kibimus ir "pramiegojau". Dabar mastau apie valus,tai galvotu,kad kuo plonesni mono vala desiu,tuo sunkiau matysiu kibimus,juk plonesnis lengviau tempiasi.Atrodo tik pintukas pagelbetu.Bet kaip tada skaidriuose karjeruose gaudyti,kur zuvys baigscios ir pintukas gali baidyti?!?!?
 #285272   shimano 26
 29 Geg 2011 22:01
Edmis rašė:Katik gryzau isbandes nauja pikeri Shakespeare math 2 xt wand.Kotelis super :gutgut !Plonutis,lengvuti,komplekte 4 virsuneles(2 anglines ir 2 stiklo pluosto)...Zuvies ne per daugiausiai sugavau-didziuma nepasikirto :?: ,o ir istrauktos buvo tik smulkios kuojikes.Turiu klausima del valo.Ant meskeres raso ismetimo svori- 'casting weight-45gr.' Na,cia man suprantama.Ir dar vienas uzrasas-'max line 4 lb/1,8 kg.'Tai pasiskaiciavau,reiskia as su max 0,12 mono valu galiu gaudyti???? Vidutiniskai 0,10 valas ant to pikerio turetu detis.Nu,manau labai jau plonas.... :roll: Ka galvojat jus?

tai jei smulkos kuojikes baksnoja tai ir nesimato tu kybimu,normali kuoja kai ima tai buna ohoho,kai sulenkia virsunele. nu nzn as zvejoju feedriu ir naudoju mono 0,22 vala iki 50 metru man visi kibimai matosi,o jei ten vos vos stuksena,tai mazyles,aisku buna ir karts isimciu,didele zuvis vos vos linkcioja,bet dazniausiai kai normali kuoja ar kita zuvis ima tai kibimas matos kuo aiskiausiai,zvejokit rimtesne zuvi,o ne kuojikes mazas ir matysit ir nereiks dejuot...
 #286021   blight
 01 Bir 2011 20:37
Vegy, įsigijai pikeriuką jau? Jei ne tai siūlyčiau atkreipt dėmesį į Robinson Diplomat Power picker. Purčiau parduotuvėj prieš porą savaičių (270m, up to 30gr). Patiko ::liux , kaina 140 (be nuolaidos), taip kad tavo visas keliamas sąlygas tenkina. Dabar jau galvoju gal ir man tokio reik :roll: Juolab Diplomat serija gan vykus - turiu iš jų pora Power Feeder'ių, antrą sezoną gaudau, tai pilnai patenkintas ;-)
 #286024   Vegys
 01 Bir 2011 20:47
blight rašė:Vegy, įsigijai pikeriuką jau?
Taip, pirkau jau senei. Išbandytas jau ne kart. Kuojoms ir kitai smulkmei - tinkamas. Pirkau šį :
Vegys rašė:Dar DAM'o Super Natural xxx (nepamenu kaip toliau) buvo, liaunas, ant koto neparašyta iki kiek užmetimas :roll: , spėju max iki kokia 20 g. Gaudant stovinčiam vandenyje be šėryklos gal ir tiktų. Kaina gera - 109 Lt. Gali būt 270 arba 240 (30 cm susistumia į kotą).
 #289880   tench
 20 Bir 2011 22:47
igniusa rašė:jei upė srauni tai bus permažai,tu 20.
Jo, Danieliau, jei upė srauni, tai ir toks svoris gali būti nepakankamas, ir kotas/viršunėlės pernelyg minkšti - stipri srovė juos sulenks taip kad sunku bus pastebėti kibimus. Geriau parašyk kokioje upėje tu planuoji dažniausiai žvejot ir tada dėdės kurie tą upę pažista galės tau geriau patart, nes skirtingose upėse skirtingos ir žvejybos salygos.
 #289881   tench
 20 Bir 2011 23:00
Danielius rašė:Beje 20 gramu tik seryklele dar + ir jaukas
Matai, jaukas, kuris tvirtai laikosi šėryklėlėje, o ne išplaunamas iš jos palaipsniuj nelabai turi prasmės. Todėl drėkinti jauką reikia tik tiek kad jis laikytusi šėrykloje užmetant meškerę ir kol pasieks dugną. Bet tas irgi priklauso nuo srovės, gylio... suprasi bandydamas.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 15
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė