Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #291406   vyrgaz
 28 Bir 2011 17:14
ignas20 rašė:kuom jus tie feederiai domina as nezinau, bet man jie nelabai patinka nebent zvejot kaip dugnine, o jej pludine tai nieko ten gero, mano teleskopai ledas palyginus su feederiu.
Nežinai ką šneki, jaunuoli..taip sakant, neperšokęs "Op" nesakyk "griovys".. :lol:
Justas.07 rašė:Kiek maždaug litu reiktu norint nusipirkt padoru ekonomines klases feederiuka? :roll:
Kainos prasideda nuo 50lt iki .... priklauso nuo to, ko nori ir kiek gali..Kiekvienam ir tas "ekonominis" nuo kišenės didumo priklauso..Turiu 3,3m už 75 lt (mano pirmasis) atrodė kad stebuklas, paskum pirkau už 90 lt 3,9m išvis kosmosas..Dabar turiu už 150lt 3,9m..Kolkas geriausias iš mano turėtų..Atatinkamai ir ritelės prie jų augo nuo 27 lt iki 130lt..Ir valai..Taigi už 150lt tikrai turėtum rasti gerą atitinkantį tavo poreikius padorų feederiuką..
 #291748   vava
 30 Bir 2011 01:33
Justas.07 rašė:Kiek maždaug litu reiktu norint nusipirkt padoru ekonomines klases feederiuka? :roll:
duok mazdaug ribas, kurias gali moket. Virgis rase, kad nuo 50lt gali nupirkt, bet....
dar , kiek max ismetimo planuoji? iki 50? 100gr? iki150gr?
Siaip siulyciau toki vidurki paimt - apie 80-100gr, kad nebutu vien "nemunams" skirtas :)
 #291772   Wirtualus
 30 Bir 2011 08:28
As savo pirmaji federi pirkau atsizvelgdamas i tokius kriterijus, kad butu galima ir upej ir ezere. Tad pasiemiau Larus hunteri 3.90 ir 120 g uzmetimo, mokejau berods 100ltl...Pradziamoksli praejau su grubesniu irankiu, o dabar jau einu prie subtilesniu inagiu.
 #291775   EDVD
 30 Bir 2011 08:52
O as manau kad pigesnis variantas yra nusipirkti iskart gera daikta. As pernai per akcija romadoj paemiau Browning Ambition feederi. Siemet pasikeiciau rite i mazesne. Pradejau naudori pazesnius svorius, plonesnius pavadelius, mazesnius kabliukus. Tai per si joniniu savaitgali pajauciau tikra malonuma zvejoti fyderiu. Tai ir mano patarimas jeigu galima dalimis bet susikomplektuoti viska is geru daiktu....
 #291824   senelis
 30 Bir 2011 11:55
Liveris rašė:Manau biskeli palaukus ar esant progai, galima palaukti Romados akciju -50% vasaros prekems ir paimti toki daigta: http://romada.lt/shop/index.php?route=p ... ct_id=1470
Turiu tokius 2 vienas pirktas uz ceki pilna kaina, kitas per akcija. Angliniai, tvirti, lengvi kotai istrauktas nevienas karpis 1-3kg tarpe.
Turiu trejeta tokiu - man irgi jie labai patinka :gutgut bet virsunes tai pritaikiau kitas,nes labai jau kietos prie koto pridetos.Ir sis daiktas tai ne kuolu gerbejams,toks parabolinis kotelis... :roll:
 #291839   Justas.07
 30 Bir 2011 12:36
vava rašė:
duok mazdaug ribas, kurias gali moket. Virgis rase, kad nuo 50lt gali nupirkt, bet....
dar , kiek max ismetimo planuoji? iki 50? 100gr? iki150gr?
Siaip siulyciau toki vidurki paimt - apie 80-100gr, kad nebutu vien "nemunams" skirtas :)
Išmetimo norėčiau iki 100g., tam galėčiau skirt apie 120-150lt. Kiek jau domėjaus manau turėtu eit rast kaska padoraus.
 #291869   senelis
 30 Bir 2011 13:56
Liveris rašė:
senelis rašė:man irgi jie labai patinka :gutgut bet virsunes tai pritaikiau kitas,nes labai jau kietos prie koto pridetos
Kokias butent dejai, nes man ir reiktu keliu liaunesniu.
Shakespeare tiko,Browning truputi prislifuot teko,Mikado tiko ir dar kazkokiu noname pirkes buvau ir pritaikes tiems fyderiukams. O ant ju gimtuju virsuneliu,tai kazkokios nesamones uzrasytos - 2 OZ,tai tokygu kokiems 5,o 3 OZ tai isvis nesulenksi... Bet jos visai gerai tarnauja,kai su signalizatoriais,ar bezdzionem zvejoji :gutgut
 #291874   tench
 30 Bir 2011 14:37
Gal kartais kas matėt Klaipėdoj, arba bent jau Vilniuj viršunėlių su 2,5mm drutgaliu? Ploniausios kokias randu - 3,2mm. Galima aišku šlifuot, bet atrodo gan šlykščiai ir išlinkimas gaunasi netolygus, ir gadina man b**t visą žvejybos estetiką :liež-uvis
 #291897   Raukšlys
 30 Bir 2011 16:24
Sveiki. Ruosiuosi pirkti antra fyderi. Pribrendau jau truputi geresniam, nei turiu.
http://www.zuklys.lt/katalogas/index.ph ... oryID=2295
Beda ta, kad ritei galiu skirt tik 100-150 pinigu. Pasiulykit ka nors verto uz tokia kaina, kad tiktu mano issirinktam kotui. Butu malonu gaut ne tik pasvarstymus, bet ir kokiu nors konkreciu nuorodu. Juolab kad riciu klausimais jau senokai niekas nepasisake
 #291907   shimano 26
 30 Bir 2011 16:57
kad tas tavo nehavas sunkokas,360 gr,as turiu daiwa heavy feeder 100 gramu lengvesnis http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=3959 o kaina tokia pat,siaip pries shimano feederius nieko pries neturiu,pats zvejoju su shimano mediumais,bet su heavy feederiais man daiwa pirmoj vietoj,viskas gerai subalansuota ir svarbiausia,bent jau man,kad kotas lengvas,nors feederio ir nelaikai pastoviai rankoj,bet su plonu ir lengvu irankiu smagiau zvejot..

neseniai nusipirkau vala feederiui http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=3720 pasiskaiciau biski apie ji uzsienio literaturoj,sakau neblogas uretu but nusipirksiu.isvynioju ziuriu,kad jis ne kieke neapvalus,kaip raso,o vos ne tosk pat,kaip turiu okuma pinta uz 30 litu,negi daiwos valai sudini? dar turiu salmo elite braid,va ten tai tikrai matos,kad apvalaus skesmens,kazkokia nesamone su tuo shinobi valu.. ir berods dar 2011 gaminys,jei neklystu
 #291908   shimano 26
 30 Bir 2011 17:00
tench rašė:Gal kartais kas matėt Klaipėdoj, arba bent jau Vilniuj viršunėlių su 2,5mm drutgaliu? Ploniausios kokias randu - 3,2mm. Galima aišku šlifuot, bet atrodo gan šlykščiai ir išlinkimas gaunasi netolygus, ir gadina man b**t visą žvejybos estetiką :liež-uvis
esu mates daug kur parduotuvese ir plonu ir storesniu virsuneliu,paieskok tikrai rasi,o gal ir tokia,kuri tiks ir nereiks jokiu ploninimu..
 #291911   Apis
 30 Bir 2011 17:14
Sveiki

Nusipirkau virsunele ir ji per stora. Reiktu patrinti su svitriniu - tada butu viskas ok. Bet ar nepasisiaus stiklo pluostas? Gal reikia ji po to kazkuo nudazyti/nulakuoti? As paprasciausiai pasimatuoti su slankmaciu ties kur pjauti ir perrezti?
 #291916   Wirtualus
 30 Bir 2011 17:38
Nesupratau ka tu zadi pjauti? As bent jau tai svitriniu popierium pasiekiu reikiama rezultata ir po to tik markeriu padazau, kad nebaltuotu negraziai. Kaip kazkas virsuj rase kad estetikos daugiau butu
 #291923   vyrgaz
 30 Bir 2011 18:08
Atsargiai sukamaisiais judesiais su 1-mo numerio švitriaku tikrai nieko blogo viršūnėlei nepadarysi..O paskum kaip kas rašė- su juodu markeriu padažyk ir bus liuks..Tik prišlifuot reikia tiek, kad viršūnėlė kokius 5-6 cm į įsistatytų..
 #291951   Antas
 30 Bir 2011 19:59
tai pas ka lengvesnis fideris nei pas shimano26? jau atrodo, kad tuos fiderius tampot kaip pludininkai teleskopus, bolonkes ir t.t., kad skaiciuojat gramu dalis. Atsiminkit, kad svoris irgi turi savo ribas ir kad reikia turet omeny, kad lengvas kotas nebutinai yra geresnis uz siek tiek sunkesni kota.
as virsunes einu ieskot su slankmaciu, pati geriausia paieska.
 #292028   Apis
 01 Lie 2011 10:39
Po ranka nei slankmacio nei turimos virsunes neturejau o zinojau kad jei dabar nenusipirksiu tai neaisku kada daugiau uzeis toks noras :D teks pazulint koki 0,2 mm - neperlabai ir stora ji man
 #292029   Martiz
 01 Lie 2011 10:53
Vyruciai, ka patartumet?
Reik kotuko. Kazko is ekonomines klases.
Nebijotu karpio iki/mazdaug 5kg, nemumo karsiu, ir seip butu tinkantis ir mazoms baloms ir zuvims gaudyti.
Teleskopas butu privalumas.

beje, ar turit kas SPRO (maksiminiams) meskerikociams nusiskundimu?
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė