Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #292974   Antas
 07 Lie 2011 10:01
man tai kabliukai greiciau baigiasi, nei valas pasensta, ar praranda savo tampruma, ar pradeda skilineti. kiek tironai esi susirises pavadaleliu 500? gal risiesi 5 metams i prieki.
kas del storumo, palyginam salmo valus, fluoro karbonas 0,16 - 1,8 kg http://www.zuklys.lt/katalogas/index.ph ... oryID=1790 ,mono valas 0,12 - 1,7 kg http://www.zuklys.lt/katalogas/index.ph ... oryID=2065
aisku nereikia aiskint kuris yra plonesnis, lengvesnis, kuris greiciau pasikels nuo dugno ir kuris duos mazesni pasipriesinima. be kainos atzvilgiu ..... nebent salmo gamina ar pardavineja s......
 #292976   senelis
 07 Lie 2011 10:05
Tironas rašė: Del laikymo galetume irgi sporintis -SEaguar GRAnd max laiko tikrai neprasciau negu daugumas mono valu.
beto kad maziau matomas, man svarbesne jo savybe yra kad jis nesensta. jum tai irgi galetu but aktualu. susirisi pavadeliu biliakiek ir jie ramiai sau guli pavedelinei keleta metu kol sunaudoji, nieko nereik ismetinet.
Tironai,as mazai naudojau fluorokarbono vala,kazkodel galvodamas,kad jie nelaiko mazgu... Tokia nuomone buvau susidares,kai draugiskai nusiteikes makaule pries trejeta metu per ziemini Rubikiu myta padovanojo ritineli 0.1 fluo valo - silpnutis toks man pasirode,mazgo nelaike...Na tai todel,kad bandziau ji naudoti pavadeliams vasara karsius gaudydamas :) Ziema,gaudant nedidele avizele jis tikrai dave rezultatu - makaule demonstravo ;uolrait
Siemet paveiktas reklamos isigijau seaguar red label http://www.seaguar.com/products/red-label.htm Pirkau 0.185 diametro,bet drasiai galejau imti 0.165,nes valas gana stiprus,o mazgus laiko tiesiog super. Dabar klausimas : ar Grand Max tikrai daug geresnis (stipresnis,atsparesnis trinciai ir t.t.) uz Red Label? Nes kaina tai skiriasi zymiai :roll: Ir ar tikrai pavadeliams skirti valai zymiai stipresni uz tuos,kurie skirti vyniojimui ant rites? Nes kaina irgi skiriasi smarkiai :roll: Betkokiu atveju esu patenkintas Seaguar Red Label :gutgut O tai,kad jis nesensta,tai ypac vertinga savybe ;uolrait
 #292991   Tironas
 07 Lie 2011 10:35
Antas rašė:man tai kabliukai greiciau baigiasi, nei valas pasensta, ar praranda savo tampruma, ar pradeda skilineti. kiek tironai esi susirises pavadaleliu 500? gal risiesi 5 metams i prieki.
kas del storumo, palyginam salmo valus, fluoro karbonas 0,16 - 1,8 kg http://www.zuklys.lt/katalogas/index.ph ... oryID=1790 ,mono valas 0,12 - 1,7 kg http://www.zuklys.lt/katalogas/index.ph ... oryID=2065
aisku nereikia aiskint kuris yra plonesnis, lengvesnis, kuris greiciau pasikels nuo dugno ir kuris duos mazesni pasipriesinima. be kainos atzvilgiu ..... nebent salmo gamina ar pardavineja s......

taip, salmo florokarbonas yra gana prastas. nenaudoju jo nuo tada kai susipazinau su seaguar. laikymas 0165 grand max soft plius yra 6.6lb= beveik 3kg.
O jei paziuret situs grafikus tai matosi kad mono po gan trumpo laiko praranda savo stipruma.
O kai kuriu storiu spules po 30m as naudoju po 3 metus kol baigiasi, taigi mono po tiek laiko patampa visai niekam tikes.
NUeik i kokia parduotuve ir paziurek ta pati grand max soft plius , paprasyk patraukyt, parisinet mazgus...
 #293001   Agis
 07 Lie 2011 11:22
Rodos neteigiau nieko blogo nei apie vienus nei apie kitus, paprasčiausia parašiau ant ko šiuo metu gaudau.Gyvenimas pamokė, jog mažiau reikia tikėti kas rašoma, tai jeigu pastebit seniai nebedarau jokių protingų išvedžiojimų, nes visada atsiras protingesnis, nebūtinai žvejojantis :lol:
Forumas yra tam, kad rašyti savo pastebėjimus, mintis, kurios ne visados yra teisingos.Čia juk ne kokia Fishingpedija.Žvejyba tai tik dalis mano laisvalaikio, todėl ji neverta "kosminių" technologijų pritaikymo ;-) KIta vertus kartais būna keista, jog vienus metus giriamas, įrankis, priemonė kitais metais jau tampa tikru šlamštu.Nesu iš tų, kurie kiekvienais metais atinaujina visą savo arsenalą, o gal aš čia tik vienas toks :roll: :-D
p.s. fluorocarbonas pas mane jau keli metai tik Colmiko Mimetixas arba naujai atsiradęs Shade, storesnio už 0,25 (ten truputį kitokie matavimai, bet panašiai) nenaudoju, plius keli storiai Browning Feeda Leader.Man gerai, o kad nessusižavėjau Salmo produkcija, tai dabar tikriausia turėtų būti gėda :-D kaip teks pasirodyti ant krantelio, be tų gerųjų valų :lol:
 #293003   Agis
 07 Lie 2011 11:40
Pasakoju kuom gaudau, Mimitexas pavadėlinis, reiškiasi ne tuom tikėjau :lol: o sistemėlėm climaxo (parašyta Fluorocarbon)arba Browningo paprastas , dar Jaxono yra, ale anas baisiai susiskaido į atskiras gijas nuo dreisenų.
 #293094   vava
 07 Lie 2011 19:48
vyrgaz rašė:Aš ankčiau irgi iš pagrindinio valo (pintuko) rišdavau sistemėlę (paternosterį), al irgi didelė prabanga kiekvienoj žvejyboj po 0,5 m valo sugadinti..
as risu taip, kaip Skridzas - ant pagrindinio , katras yr pintas pas mane. ir dzin tie keli cm, kur nusipjauna
 #293124   Antas
 07 Lie 2011 22:38
as tai sistemeliu prisidares ir dzin man ka ten pjaunat, viens du ir paternosteris, noriu nesimetrine ir t.t. ,o cia pjaustotes venas neaisku kam, kaip nezinau kas. tikiuosi nenaudojat pasaro 5 kg + musiu 1 kg, kad pazvejot pusei val baloje kur zuvu nera :-D
tikiuosi zuvys po vandeniu mato ta jusu pinta vala ir bega nuo jusu :-D
 #293380   zvejysmegejas
 10 Lie 2011 10:11
Kokias sistemėles rišat dugninei naudodami 2 kabliukus? Visad rišdavau apačioj svarelį, virš jo pora paternorster tipo su dvigubomis kilpomis. Ankčiau kažkaip taip žiauriai nesipainiodavo, o dabar pastebėjau, kad labai susisuka pavadėliai apie pagrindinį valą. Kaip būtų galima to išvengti? Na vieną kabliuką būtų galima naudoti apačioj naudojant slankiojantį svarelį, nors aš jais nelabai mėgstu gaudyti. O kaip tada kitą?
 #293384   vyrgaz
 10 Lie 2011 11:05
zvejysmegejas rašė:Kokias sistemėles rišat dugninei naudodami 2 kabliukus? Visad rišdavau apačioj svarelį, virš jo pora paternorster tipo su dvigubomis kilpomis. Ankčiau kažkaip taip žiauriai nesipainiodavo, o dabar pastebėjau, kad labai susisuka pavadėliai apie pagrindinį valą. Kaip būtų galima to išvengti? Na vieną kabliuką būtų galima naudoti apačioj naudojant slankiojantį svarelį, nors aš jais nelabai mėgstu gaudyti. O kaip tada kitą?
Tikriausiai čia nėra nė vieno, kuris dviem kabliukais žvejotų..Anksčiau aš niekaip neįsivaizdavau dugninės meškerės be dviejų kabliukų, tačiau jau antri metai eina kai naudoju vieną ir tikrai ne ką mažiau pagaunu..O naudoju elementariausią paternosterį, na kartais dar nesimetrinę susirišu..Bet jei jau taip nori žvejoti dviem, tai imk spyruoklinę šėryklėlę ilgu vamzdeliu- perverk per jį pagr, valą, apačioje rišk suktuką (tarp suktuko ir šėryklėlės užspausk švynuką ar perverk guminį rutuliuką) ant kurio kabink dvigubą pavadėli su kabliukais. Kabliukai turėtų viens nuo kito būti apie 5-10 cm atstumu..Labai retai susipina..
Paveikslėlis
 #293402   zvejysmegejas
 10 Lie 2011 15:24
ne dėl kiekio ir gaudau, tiesiog ant skirtiongų kabliukų dedu skirtingus masalus, žiūriu, ant ko geriau kimba. Kuršių mariose šeryklėlių nenaudoju, todėl norėčiau paprastesnės sistemėlės :)
 #293488   grazvis
 11 Lie 2011 09:35
Kaip megejas megejui jai zuvis yra ji kibs, kad ir koks masalas butu tik gali buti, kad viena masala stvers geraiu nei kita. Jai valandomis nemirkai kabliu tai dazniau permetinejant gali patikrinti ir masalus. O tokios sistemos su 2 kabliais tik galvos skausmas. :/braj;
 #293537   vyrgaz
 11 Lie 2011 15:49
Taigi..Ma rodž vistiek jei jau Kuršmarėse meškeriojama, tai tikrai ne su viena meškere, taigi galima ant kelių meškerių kitokį masalą užkabinti ir tada bus matyt ką dotuoju laiku žuvis labiau mėgsta..Bo nes jei kimba, tai sočiai darbo ir su viena meškere būna..O be to, aš manau kad žvejojoti su donke (kai vietoj šėryklos švino galka) yra totali loterija..Nebent kažkokiu kitokiu būdu (iš valties arba su laiveliu) žuklavietėje yra pajaukinta..
 #293568   Agis
 11 Lie 2011 22:34
Kiek teko pastebėti, tai šeštadienį Juodkrantėje, tai dauguma baltą žuvį ir gaudo "donkės" principu, nors ir normalios meškerės skirtos žvejybai su šėryklomis.Užmeta ir tiesiog laukia kol kas atras jų masalą.Manau tada ir iškyla klausimas kaip kuo daugiau kablių prisirišti, kad didesnį masalų kiekį išbandyti.Galima tik patarti, jog reikia žvejoti taip, apie ką mes šitose temose ir šnekame.Tai yra, kabinti šėrykleles, jose bandyti įvairius pašarus ir žuvį prisivilioti prie savo masalo, ją išlaikyti vietoje, o ne laukti kol ana atplauks.
Na žinoma kitas atvejis, kai jau bet koks feederis tampa jautria "donke" kai gaudoma ant stintelių mailiaus nuo krantinių ar molų.Čia jau ne loterija, o tiesiog toks žvejybos stilius ir šėryklėlių čia nereikia.
 #293603   grazvis
 12 Lie 2011 09:55
Kaip tik tokio ysigijau (0.14mm) ir esu patenkintas. Karsis 2.5 kg per zoles nesugebejo pergudrauti manes, o ir pavadelis atlaike. Nors y zoles kabinasi serykla kuri surista ant sistemos is storo valo ;). Pavadelius kaip ir kabliukus keiciu kiekviena zukle. Valas nesusigarbanoja ko dar is jo noret :)
 #293976   Kairys
 13 Lie 2011 21:45
Antai, karmuske 12 cm ir pavadelio valas 0,08 m :?: Mažas aš fyderastas, ale užmečiau 0.15 mm pintuką fideriui ir nesuku kiaušių, kaip Vava sakė, o kas norit, tai naudokit ką turit ar ką kaimynas turi, bi tik jum geriau nuo to. ;-) Bobi, o tu geriau žvejok, nes kas mažiau kalba, tas daugiau pagauna. ;-)
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė