Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #293993   Sokratas
 13 Lie 2011 23:24
Na gal jau ne su 0.072mm, valu tas lydekas gaudai...
O tiems karosiukams, jei uždėtum valą 0,12-0,14 mm ,ir paprastą, o ne fluorokarboną, tai jau jie nebekibtų ? :lol:
 #294009   giedriuzzz
 14 Lie 2011 07:03
bobis rašė:
giedriuzzz rašė:Ką galit pasakyt apie Trabucco fluorocarbono valą?

http://www.harrissportsmail.com/Models. ... elID=16428
negi įmanoma 0.072mm fluorocarboną dėti ant fiderio ?

Nu blin nieko nebesuprantu, bet kuo mano nuoroda susijusi su 0,072mm fluoro valu?
Aš kiek atidarau nuorodą man rodo 0,205mm

Be to aš klausiau aplamai apie šį valą ar jis geras, ar laiko mazgus ir t.t. O kokio storio naudosiu tai čia jau mano reikalas ;-)

P.s. fluorocarbono valą aš naudosiu pavadėliams.
 #294010   Tironas
 14 Lie 2011 07:16
girdejau visai puse veln io atsiliepimus aspie si vala. bet taip kalb ejo zmones kurie dar nebuvo bande SEAGUAR. poto kai pabande SEaguar, apie trabuko nebekalbejo.
florokarbonas su mazgais sunkiai sutaria ir jei labai labai svarbu mazgai tai absoliuciai geriausiai visame sviete mazga laiko sitas valas FC http://www.flyfishingstore.eu/ukles-ira ... s-50m.html
 #294013   giedriuzzz
 14 Lie 2011 07:34
Na vakar kiek žvejojau, tai nei vieno kabliuko neteko nutraukti, nors ne kartą ir už žolių užsikabinę buvo ir t.t. Tai manau, kad mazgą laiko gana gerai.

Kadangi pas mumis kaime nėra SEAGUAR valo, tai teko pasitenkinti Trabucco :grin:
Na bet gal kada reiks užsisakyti ir to stebuklo :lol:

P.s. http://www.blesna-kazan.ru/catalog?page ... gory_id=54
 #294034   Antas
 14 Lie 2011 08:50
Kairys rašė:Antai, karmuske 12 cm ir pavadelio valas 0,08 m :?: Mažas aš fyderastas, ale užmečiau 0.15 mm pintuką fideriui ir nesuku kiaušių, kaip Vava sakė, o kas norit, tai naudokit ką turit ar ką kaimynas turi, bi tik jum geriau nuo to. ;-) Bobi, o tu geriau žvejok, nes kas mažiau kalba, tas daugiau pagauna. ;-)
Kairi tai buvo pokstas, pajuokavimas :-D neuzdejau :-D
pavarysiu antireklama, nepirkit seaguar, sufix. kiek isbanziau sufix - vienas nusivilimas, feeder mono suds, nusipirkau pinta fuse, tipo toli metasi - suds, nesimeta visai ( pagal lankstuma plienui galima priliginti ir taip matyt uz ji kietesnis),toliau metasi su salmo pintu tokio paties diametro, net climax firmos pintas valas ir tas geriau metasi.
 #294099   Antas
 14 Lie 2011 12:47
Skridžas rašė:Antas dažnai keiti valus aš fiderui gal kokis 3 kartus tik tekeiciau :roll:
kai rite nauja perku tada ir pinta vala pasikeiciu :cool:
zvejoju tik ezeruose, tai kazkaip labai gerai laiko.
 #294181   Antas
 14 Lie 2011 17:52
pinta vala kai uzsidejau ant pirmo fiderio pries du metus - taip ir naudoju. soklideri jau pakeites daugiau nei 1 karta. aisku valas nublukes, bet ar tai minusas :donknow' gi ne i grozio konkursa vaziuoju
 #294455   vyrgaz
 15 Lie 2011 21:36
Aš vat kažkokio "no name" 100 pintuko nusipirkau balandžio mėn, tau jau labiausiai atidirbusią kokių 40m ilgio valo gabalą jau nupjoviau, bijodamas rizikuoti..Valas berods buvo iš 4 gijų..Pakeitimo priežastis- tingėjimas gumutę ant būgnelio vynioti, o kabinau ant klipso, ko pasekoje, pagrinde užsišėrimo metu, užkabinta už klipsiuko valo dalis padilo, nusidaužė..O žvejojau labai labai daug, tikriausiai per 1,5 mėneso Skridžo metinę normą pasiekdavau..Su likusiais 60-70 m gal ir pratempsiu lig sezono pabaigos..
 #294663   liorenas
 18 Lie 2011 07:19
O gal geriau butu buve tiesiok apkeist valo galus?... :roll: t.y. isvinioji visa vala ir suvinioji atgal tik is kito galo...taip islaikytum pilna bugna priviniota, nenukentetu uzmetimo atstumas (kalbant apie tolimus metimus), ir valas butu atnaujintas... :roll:
 #294666   Wirtualus
 18 Lie 2011 07:49
Savaitgali bandziau pelletes tiek seriausi, tiek su jomis gaudziau...Sertis seke geriau nei gaudyti :) Turejau viena problema tikriausiai per dydeles gumeles, zioplas daigtas esu namie nepasibandziau, tai pelete toj gumelej kad ir budavo bet ganetinai laisvai, nes kiek suprantu ji iskrisdavo uzmetimometu ir kablys tuscias budamas, Teko nuimti peletes ir deti sumustinuka iprastu jauku...Tad naujas pamokas teks atideti sekanciam savaitgaliui ir tikriausiai jau risiu plauka...
 #294673   mcdee
 18 Lie 2011 08:39
Cia vietiniam fronte, maciau pardavineja peletes skirtas mault ant kablio tiesiai. Idomu, gal kas jas bandes ir kaip jos laikosi ant kablio? Reiktu kada isbandyt,...laiko suradus, o tai dar niekaip nesulaukiu savo kanapiu seklu ir ju bandymo...
 #294704   vyrgaz
 18 Lie 2011 16:11
liorenas rašė:O gal geriau butu buve tiesiok apkeist valo galus?... :roll: t.y. isvinioji visa vala ir suvinioji atgal tik is kito galo...taip islaikytum pilna bugna priviniota, nenukentetu uzmetimo atstumas (kalbant apie tolimus metimus), ir valas butu atnaujintas... :roll:
Nu, tai kur tu tądien buvai '''bum ..Aš tai prie ežero šalia Ginučių, nupjoviau ir tiek, dabar iš to valo sistemėles rišiu, bo fluorikas pasibaigojo..O metimo nuotolis nepablogės, bo nes pas manes yr "match" būgnelis.. :tia-tau
 #294706   giedriuzzz
 18 Lie 2011 16:17
O šiaip iš kokio valo ir storio geriausia rištis sistemėles dugninei?
Be to kiek suprantu jūs jas susirišate namie, jei taip tai kur laikote?
Ir dar toks klausimukas, kaip tvirtinate tas sistemėles prie pagrindinio valo?
 #294708   vyrgaz
 18 Lie 2011 16:25
Aš sistemėlę rišau iš fluoriko 0,2..Galima ir prie vandens, laiko būna :ruko kol jaukas brinksta..Dabar kai fluo pasibaigė, tai rišu iš 0,1 pintuko, labai šauniai suriša, dabar net suktuko pavadėliui jungti nebenaudoju- jungiu kilpa į kilpa..o prie pagr. valo jungiu per suktuką..po žvejybos ties suktuku pagr. valą nupjaunu, o sistemėlę ant lanktelio suvynioju..
 #294710   EDVD
 18 Lie 2011 16:46
giedriuzzz rašė:O pavyzdžiui iš paprasto valo rišt sistemėles?
as risu is paprasto 0.25 valo nes jis tiesiog tokio turiu ir ner kur kitur jo panaudoti. Dar soklyderi is jo susirisau. O pavadeliui naudoju aisku fc 0.12 arba 0.16 kuri risu per minetiurini dviguma sugtuka, baigesi visi pavadelio susisukimai....
 #294711   vyrgaz
 18 Lie 2011 16:54
Aš va pamėginau be suktuko jungti pavadėlį, tai kad visiškai jo nesusuka, jei kur nors neužkliūna ir nenutrūksta, tai visą pusdienį galima ramiai su vienu pražvejot..Šian pastebėjau traukiant, kad pavadėlį labiau vienas kakarūzas susuka, nei kad dzykūnų porelė..Žvejojau stovinčiam vandenį..O sistemėles manau galima iš visko kas po ranka yra susirišti, svarbiausia kad sistemos patvarumas tenkintų konkretaus žvejo poreikius..
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė