Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #300355   Edmis
 23 Rgp 2011 23:17
Vegys rašė:Kuris durnas kuris ne - aiškinkitės blevyzgose arba per PM (AŽ) :!: O čia - :stop-; su blevyzgom.
Teisingai,tikrai jau uzknisot su savo chemijom :evil:
geriau pasakyki kanors apie si kota:
...
taip pat turiu daiwa aqualite heavy feeder.....
http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=3959
.....
Gal kas turi toki?Arba ciupinejo...Kokio lygio kotas-su kokiu kitu galima sulyginti pagal kokybe,jautruma,lengvuma ir t.t.?
 #300381   Martiz
 24 Rgp 2011 09:02
Jasninka :roll:
ka asmeniskai pasiulytum is eko klases?
pagrinde zvejybos nusimato minija/ezerai/tvenkiniai, metami svoriai iki 70/80 gr. kotas iki 90gr.
zvejybos daznumas: negules kampe ir dulkiu nerinks, per menesi du/3 kartai (daug maz :) ) ;uolrait
 #300385   Vegys
 24 Rgp 2011 09:20
Čia ne į temą - ant kai pradėjau gaudyt karpius, prieš 8-9 metus, nusipirkau Okuma Jaguar berods. Kainavo 33 Lt !!! Draugas irgi dvi tokias pirko. Karpius gaudžiau 2 ar 3 metus. Žvejodavom kas antrą savaitgalį šiltuoju metų laiku, žvejyba nuo penktadienio iki sekmadienio. Su ta pačia rite dar ir karšius ežeruose gaudžiau, upėse kai reikėdavo sunkius svorius mėtyt, jūroj nuo kranto... Ir ką ? Ogi tą, kad pas mane viena dar gyva, pas draugą irgi berods viena dar gyva. Aišku, pati ritė kukliai tariant nestebuklas, bet žvejot galima. Tai ir nežinau, kodėl turėtų nelaikyt tas shimanas ...
 #300419   Aika
 24 Rgp 2011 13:06
Pradejau po truputeli ieskoti sau naujo, rimto koto. Naudojamas bus tik ezeruose.

Gal kas nors si turit arba ka girdejot? "BROWNING KING FEEDER ALL SEASONS - 3.90m, 100g".
http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=1559
Daug info apie ji neradau, tik kad optimalus zvejybos nuotolis iki 50m, turi 5 keiciamas virsunes ir turetu but labai jautrus. Idomu butu suzinoti, koks priekinio ziedelio skersmuo? kokia koto akcija? (lyg ir kazka skaiciau, kad minkstas kotas). Kaip su uzmetimo nuotoliu? 50 metru jo riba, ar del liauno koto prarandamas tikslumas virsijus tiksluma? :)

Sekantis "Mosella XEDION Evo Cast Feeder 3,75 – 4,20 Meter". Lietuvoj neivienos e-net parduotuves neradau, kas prekiautu tokiais kotais, linkas is de puslapio:
http://www.angeltest.com/cms/?p=200
Pliusas mano nuomene sio koto tame, prasiilginti galima ji (universalesnis), tolimi metimai ne problema. Minusas, turi mazus ziedelius.

Jei kas turit ka nors is siu lazdu, rasykit, kaip kas ir su kuom valgoma ;) Arba siaip siulykit ka nors is praktikos, tik su pilnu aprasymu :roll: investuoti galvoju nuo 500 iki 700 mzd, taigi noretusi gero ir ilgaamzio daikto :)
 #300437   Antas
 24 Rgp 2011 15:12
Aika jei imsi ezerams, tai ko kreipi demesi i mazus ziedelius, gi ezeruose zoliu nieks nenesa ir ant valo nekloja, nebent bebras praeitu su zoles puokste.
o browning man viena is patinkanciu firmu, jei dar primestum kokius 200 lt, isigytum uz 900 lt gera fideri, su viso gyvenimo garantija, ir mano kitas bus butent is browning serijos. be to nemanyk, kad ezeruose svaidysi virs 100 metru, turiu echolota, kurio spindulys 60 metru (metant nuo kranto), tai su shakespeare fideriu iki 90 gr, metydamas 40 gr seryklas su pasaru dar nei karta nesu permetes 60 metru ribos. nebent jei tau reikia butent tolimi metimai, imk iskart heavy feeder'i, kuriu svorio riba 150gr ir daugiau, va su tais tai istikruju uzmesi taip toli, tik svarbu nepersistenk, nes suds gali islist is kito galo. Bet su heavy prarasi visa jautruma. pirma pagalvok kokias seryklas metysi ezere, + pasaras ir ziurek ko tau reikia.
 #300460   Karalaitis
 24 Rgp 2011 18:40
Turiu stai toki feedri http://romada.lt/shop/index.php?route=p ... ct_id=2291 aisku ne ta kainu kategorija kokios cia kolega iesko, bet man patinkantis daiktas, lengvas, jautrus... Tiesa minkstas, kaip raso "A real flexible friend ! " metau 20-40 gr. seryklas, kazkur manau 50 metru numetu, kartais noretusi daugiau, kartais ir tiek nereikia, nuo telkinio salygu priklauso, taip pat oro salygu. Ziedeliai mazi, bet del to nematau jokiu minusu, pats ezeruose gaudau.
Realiai as ir pats noreciau galingesnio daikto, kas tokio nekilnojes, tai bijo su juo mest, kad nesulauzyt metant :grin:
Antas rašė: turiu echolota, kurio spindulys 60 metru (metant nuo kranto), tai su shakespeare fideriu iki 90 gr, metydamas 40 gr seryklas su pasaru dar nei karta nesu permetes 60 metru ribos.
Koks cia echolotas :shock: papasakok ka naudoji, sudomino :roll:
 #300581   Vegys
 25 Rgp 2011 09:26
Kokie būna - žinau. Esmė ta, kad parašei "echoloto spindulys 60 m". Tai gal ne spindulys, o užmest tiek galima. Arba wireless tiek traukia. O echoloto spindulys laipsniais matuojasi.
 #300592   Aika
 25 Rgp 2011 09:58
To Antas: Siek tiek placiau apie ta modeli 2 simtus dadejus :) ant mazu ziedeliu zoles nesikabins, bet didesni ziedeliai tikrai nemaiso, ypac metimui :) noretusi, kad kotas butu universalesnis, ne tik iki 40-50m, bet jei reikia ir toliau uzmesti butu galima.

To Karalaitis: kaina nurodziau, kuria galiu sau leisti. Beabejo, jei superini kota galima pigiau paimti, kodel gi ne - pinigelius ir kitur isleisti galima :grin:
 #300686   atomaxas
 25 Rgp 2011 16:09
Sveiki,
Paprastas klausimas. Ar kiekvieną kartą rišate vis naują sistemą dugninei?? Čia ta prasme vieną kartą panaudoji ir viskas, kitoje žvejiboje vėl riši pvz. asimetrinę kilpą.
 #300711   Edmis
 25 Rgp 2011 19:57
Gal kas pasakys,kokia gumele naudojam ant rites valo fiksavimui.Ar yra musuose tokios pirkti?Nes parduotuveje kiek klausiau,tai tik peciais trauko.Siuo metu naudoju paprasta kanceliarine gumyte,bet blogai,ir storoka ir trukineja(ne nuo apkrovos,o neatspari oro salygoms)
 #300723   Sokratas
 25 Rgp 2011 20:52
trečia diena su ta pačia šian žvejojau, nieko nenutiko :). Prieš dėdamas tą pačią, patampau, padraskau, jei OK, tai ir užrišu vėl tą pačią... Gaila kažkaip išmest man. Bet žinai, pas mane tokios ten žuvys, gal geriau klausyk rimtų fideristų, o ne pradedančių.
Kabliukus tai jo, vien per šian kelis pakeičiau. Kaip jie taip atbunka, neįsivaizduoju, gal tik pakelis Gamakatsu, o viduj- biesai žino kas...
 #300824   Aika
 26 Rgp 2011 14:32
To Edmis: pas mane paprastos is Norfos. Pries naudojima pats jas rankom pratampau, gaunasi elastingesnes + tuo paciu ir broka atrenku :) Nuo sezono pradzios, pasiruosiau 3 gumytes, tai tik viena dedant ant bugnelio plyso. Siaip ant gumutes dedu is valo maza kilpute, kuria tvirtinu uz bugnelio klipso. Nznau ar tai saugo pacia guma kiek, bet uzfiksuoti tai tikrai daug patogiau ;)

To Antas: turiu parsisiuntes kataloga is anksciau, bet to stebuklo kazkaip neuzfiksavau :)
 #300848   atomaxas
 26 Rgp 2011 18:52
Sveiki žvejai,
kaip rišate asimetrinę kilpą feederiui (nuo A iki Ž)??? pavadėlis iš pinto valo ar paprastas geriau? bliam šiandien važiuodamas iš namų į Vilnių sumasčiau pažuvauti, bet praktiškai kiekvienu metimu man pavadėlis užsikabindavo už pagrindinio valo ir susisukdavo... Kame čia bėda??
 #301026   vava
 28 Rgp 2011 19:38
atomaxas rašė:Sveiki,
Paprastas klausimas. Ar kiekvieną kartą rišate vis naują sistemą dugninei?? Čia ta prasme vieną kartą panaudoji ir viskas, kitoje žvejiboje vėl riši pvz. asimetrinę kilpą.
as kiekviena karta susirisu is naujo. labai daug laiko neuzima, o atskirai laikyt rites ir meskeres kazkaip tvarkingiau atrodo. bent jau man.
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė