Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #330422   Skridžas
 04 Sau 2012 16:30
Nieko ten sunkaus,aišku patogiausia su juo darbuotis namie po lempa :ruko Tiesa sakant kai reikia paprastai kabli užsirišti tai man taip nelabai tada,beveik toks pat jausmas kaip geriant gera alau pradėt gereti kokiss mižalas....Nuotaika nukrenta žodžiu...
 #330569   Antas
 05 Sau 2012 08:25
Guru rašė:;-var-var. ;-var-var. ;-var-var.
vyrgaz rašė:Turbūt greičiau sušalusiais pirštais kabliuką užsirištum, nei tokiu naudotis išmoktum.. :)
nu jo 22 nr kabliuka su pirstais ristis viens du ir baigta :-D , o matai su masinka atlikt kelis valo pasukimus ir paskaiciuoti iki 5 jau galvos skausmas, arba cia is tos serijos, mes bananu salis, kur i gyvenimo palengvinima ziurim labai skeptiskai.
pats naudoju kabliuku riseja - darbas 100 kart lengvesnis, ypac risant mazus kabliukus arba naudojant plona vala
p.s. su pirstais irgi moku :cool:
 #330618   Edmis
 05 Sau 2012 10:28
Jau geriau tada tureti mechanini stonfo uzriseje,nei ta elektronini.Taip ir prasideda-kuo toliau,tuo i zvejyba visko daugiau tempiamasi.Dabar dar kabliuku uzrisiklis ir batarkes...Namuose gal ir gerai tas elektroninis,bet prie vandens-mechaninis.
 #330672   Skridžas
 05 Sau 2012 13:12
Agis rašė:Nu čia žaislas tiems, kurie namie susiriša ir į žvejybą nešasi pavadėlių rinkinį o ne valo ritinėlį su pakeliu kabliukų :lol:

Butent žvejyboje labai retai rišuosi pavadėlius,nebent buna ekstremalius pokyčiai,ko nebunu numaties namie. Iš principo sutinku kad rankomis galima susirišti ypač jeigu per seznona reikia kokis max penkis pavadėlius susirišti,nes kiek supratau dauguma esančiu su tokiu ir atžvejoja,aš per žvejyba kartais pakeičiu iki 10 pavadėliu.
Na o dėl mašynkos kaip kam aš pvz. visus rišu,nebent plauka darau arba karpiams pavadėlius iš storesniu materjalu :ruko
 #330696   Edmis
 05 Sau 2012 13:46
Antas,o kaip siuo metu zvejyboje susiristi pavadeli su 0,08 valu ir Nr.22 kabliuku?Juk salta,rankos sugrubusios.Net vasara daug makles su tokiu maziuku kabliuku,kol surisi rankomis,tai ka bekalbeti apie susirisima ziemos metu.Todel pavadeliai ir ruosiami namie,beto,neziurint metu laiko,zukles metu juos keisdamas dar ir laiko sutaupai nuo pavadelio raisiojimu zuklavieteje.
Dar del aparato kabliuku risimui.Jei kabliukai dideli,sakykim nuo kokio 12 nr.ir didyn,tai nera prasmes isvis jokio risiklio tureti,tiek mechaninio,tiek elektrinio.Didokus kabliukus ir taip nesunku pirstuose nulaikyti,tai su aparatu risdami nelaimesite nei greicio,nei patogumo.Nebent kuris zvejoja karta per menesi ir tingi ristis kabliukus,gal ir bus jam patogu su tuo aparatu sukalioti.O maziems kabliukams(Nr.18-22) jau pagelbetu risikliai.
 #330724   Skridžas
 05 Sau 2012 14:51
Edmi o tu lengvai užsiriši kabluka pvz nuo 12 ir mažin 14-16 jeigu jis su lopetėle? :roll: Nes čia per ta ginču lavina tik dabar prisminiau kad daugiau ta mašynka skirta su lopetėlėm kabliukams,bet kaip ir sakau aš visus rišu tiek su kilpa tiek su lopetėlem :grin:
 #330726   Antas
 05 Sau 2012 14:54
Edmis rašė:Antas,o kaip siuo metu zvejyboje susiristi pavadeli su 0,08 valu ir Nr.22 kabliuku?Juk salta,rankos sugrubusios.Net vasara daug makles su tokiu maziuku kabliuku,kol surisi rankomis,tai ka bekalbeti apie susirisima ziemos metu.Todel pavadeliai ir ruosiami namie,beto,neziurint metu laiko,zukles metu juos keisdamas dar ir laiko sutaupai nuo pavadelio raisiojimu zuklavieteje.
Dar del aparato kabliuku risimui.Jei kabliukai dideli,sakykim nuo kokio 12 nr.ir didyn,tai nera prasmes isvis jokio risiklio tureti,tiek mechaninio,tiek elektrinio.Didokus kabliukus ir taip nesunku pirstuose nulaikyti,tai su aparatu risdami nelaimesite nei greicio,nei patogumo.Nebent kuris zvejoja karta per menesi ir tingi ristis kabliukus,gal ir bus jam patogu su tuo aparatu sukalioti.O maziems kabliukams(Nr.18-22) jau pagelbetu risikliai.
tai man aiskint nereikia kaip rist reikia, tam namus turiu ir dekla pavadeliu, jai kas
be to kabliukai kabliukams nelygus, kiek pastebejes su lepetele geriau rist su masinka, su skyle ir 22 nereikia jokiu masinku.
Skridzai kokiose varzybose dalyvauji?
 #330728   Antas
 05 Sau 2012 14:56
Skridžas rašė:Edmi o tu lengvai užsiriši kabluka pvz nuo 12 ir mažin 14-16 jeigu jis su lopetėle? :roll: Nes čia per ta ginču lavina tik dabar prisminiau kad daugiau ta mašynka skirta su lopetėlėm kabliukams,bet kaip ir sakau aš visus rišu tiek su kilpa tiek su lopetėlem :grin:
gi mes nepludininkai, pas mus nuo 12 - 10 ir zemyn :cool:
auksles ir mini kuojas reikia pludininkams palikt.
 #330741   Edmis
 05 Sau 2012 15:14
Skridžas rašė:Edmi o tu lengvai užsiriši kabluka pvz nuo 12 ir mažin 14-16 jeigu jis su lopetėle? :roll: Nes čia per ta ginču lavina tik dabar prisminiau kad daugiau ta mašynka skirta su lopetėlėm kabliukams,bet kaip ir sakau aš visus rišu tiek su kilpa tiek su lopetėlem :grin:
Be problemu uzsirisu kabliukus rankomis iki 18 dydzio,neziurint,ar kotelis baigiasi lopetele,ar kilpute.Beto Nr.18 kabliukas nelygu kabliukui.Uzsirisu rankomis ir 20 ir 22 dydzio kabliukus,bet jau pasizaisti reikia ir toks krapstymasis ne is maloniuju.Tai maziausius kabliukus susirisu namie su Stonfo risiklio pagalba.Apie ta suriseja jau buvo nemazai kalbeta,informacijos buvau pateikes ir as.Risant su Stonfo suriseju,nesvarbu,kilpute,ar lopetele-risimas taspats.
Antui: maziukus kabliukus naudoju tiek pikeriui,tiek fyderiui.Ypac siuo metu,man kabliukas max 18 dydzio pagal Gamakatsu.Turiu ir kitokios firmos kabliuk,tai jie 16 dydzio kaip tie Gamakatsu 18.
p.s. kas dalyvavote Feeder Cup Lithuania 2011 3 etape is Zvejo Tribunos?Ar buvo is cia dalyviu Rudenineje Kibkit.lt fyderio taureje?
 #330743   grazvis
 05 Sau 2012 15:16
Pagal mane tai 16nr ir zemyn. Seip ypac dabar mano patys einamiausi/megstamiausi yra OWNER CHINTA 14nr 50340 12nr 50340, nes kai masalas 1pinka 1-2 matiliukai tai su didesniais kabliais ne kaip atrodo...
PS: As cia grynai is savo praktikos kas liecia ziemos meta ir KM karsius. :/braj;
 #330877   Edmis
 05 Sau 2012 18:55
A,tai Antas paklause Skridzo,kokiose darzybose dalyvauja,tai ir man idomu pasidare,kas,kur dalyvavo,kokia vieta laimejo :roll:
Aisku su kabliuku risimu,tai nieko bendro :-D,juk ne kabliuku risimo varzybos domina :-D .
p.s. Beje,si sestadieni vyks zieminio fyderio varzybos pakaunes Nevezyje.
 #331043   Guru
 05 Sau 2012 23:14
Skridžas rašė:Matyt guru kai užsiregistravao Fideris.lt ,geriau žino apie naujoves ir pirštais rišti moka gerai :ruko
Šelmis šelmis..
turiu aš surišėją, bet nesinaudoju, risu pirstais ir gan sėkmingai. Kadangi regėjimas nesuperinis o ir aš nepriešas sau, tai ir pasilengvinti gyvenimą nėra blogis :liež-uvis
Man papraščiausiai patiko komentaras, žmogus gal technikos nemėgėjas. 22 Nr nerišu nes nesugraibau :grin: :grin:
 #331111   vyrgaz
 06 Sau 2012 10:38
O aš tokių mažiukų nenaudoju, todėl ir mašinkos nereikia..Tarp kitko, reiks pasižiūrėt kokiio nr. mažiausi pas mane dėžutėj voliojasi..Mažiausią turimą be vargo prie 0,08 storio valo pririšu..vo :roll:
 #331442   Guru
 07 Sau 2012 11:48
blight rašė:Pirkau "Žvejoklyje", maniškis Solitron Feeder H 3,9, kainą dar galima nusiderėt ;-)
Savybės:
Paveikslėlis
Ir aš jau turiu :) 50-100 tik 3,60 - lauksim pavasario, bet ranka tai džiagiasi laikydama jau dabar. ;-var-var. Tik va įdomu, ant koto rašo Havy, o daugumoj užsienio puslapių kur jis parduodamas - medium..
  • 1
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė