Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #331699   Guru
 08 Sau 2012 00:58
renaldas rašė:Guru, a kam laukt pavasario kai tokia ziema uz lango, siandien gaudem su feederiais, kibimas kuo puikiausiais ::hai-bai
manau kad ir dabar galėčiau tik kad nelabai išeina :( nors gal ir išgaudysiu minutę :) ;uolrait
 #331700   Guru
 08 Sau 2012 01:00
vyrgaz rašė:
Guru rašė:aš ir sakau o ant koto kokio velnio Havy???
Havy ar Heavy ten parašyta? :roll:
nu heavy heavy :) nesikabinėk prie beraščio :)
 #333430   kamstis
 14 Sau 2012 07:11
Guru rašė:Sudomino ritė... Browning Backfire 630 FD gal kas tokią turėjo ar čiupino netyčiom? http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=3434
Paveikslėlis
Metai laiko,ant fyderiuko naudoju,pakolkas nusiskundimu nera,bet kai gauna didesne apkrova,tai kazkoks kaip ir brazdejimas girdisi,gal nuo tu sepeteliu,kur prie korpuso yra :roll: Siaip,normali biudzetine rite.
Fei lyginti su http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=1319
man si smagesne.
 #334021   blight
 17 Sau 2012 13:09
Aš tai per Romados akciją -50% spėjau nugriebt tokį pat modeliuką (Backfire), tik galiniu stabdžiu ir čiut didesnę BF 640 (http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=3433). Pagriebiau paskutinę. O FD versijų dar kiek užsukdavau vis stovėjo, tik turbūt jau akcija "už pusę kainos" negalioja? :roll:
Dar aišku nebandžiau, susivyniojau tik pintą valą, kloja pusę bėdos, nors nepasakyčiau kad idealiai (priekį liko griovukas)... Tai dar su valo klojimu reikės paeksperimentuot kol sezonas neatėjo ;-)
 #334080   RoBass
 17 Sau 2012 17:09
blight rašė:Aš tai per Romados akciją -50% spėjau nugriebt tokį pat modeliuką (Backfire), tik galiniu stabdžiu ir čiut didesnę BF 640 (http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... ct_id=3433). Pagriebiau paskutinę. O FD versijų dar kiek užsukdavau vis stovėjo, tik turbūt jau akcija "už pusę kainos" negalioja? :roll:
Dar aišku nebandžiau, susivyniojau tik pintą valą, kloja pusę bėdos, nors nepasakyčiau kad idealiai (priekį liko griovukas)... Tai dar su valo klojimu reikės paeksperimentuot kol sezonas neatėjo ;-)
turiu klausima. ten parasyta 180/,30 valo, kokio storio pinta vala risai?
 #334212   renaldas
 18 Sau 2012 09:33
Kad kazko pigesnio ir nerasi(nebent kokias akcijas pagausi ar is zmogaus naudota pirksi), standartine biudzetinio feedrio kaina, kokybe anu visu vienoda +-, jei neturejai anglinio, pradziai jis tau tikrai bus geras, su laiku gal atsiras noras ir i rimtesni pasikeist.
 #334341   RoBass
 18 Sau 2012 18:29
renaldas rašė:Kad kazko pigesnio ir nerasi(nebent kokias akcijas pagausi ar is zmogaus naudota pirksi), standartine biudzetinio feedrio kaina, kokybe anu visu vienoda +-, jei neturejai anglinio, pradziai jis tau tikrai bus geras, su laiku gal atsiras noras ir i rimtesni pasikeist.
matai, ka as norejau paklausti.Turiu as feederius iki 80gr, browning ir jie tikrai angliniai,visas meskeres perku kiek galiu sau leisti kokybiskesnes (i stikla net neziuriu). tai vat noriu nusipirkti iki 150gr. Tie jaxon kainuoja kiek panenu 230lt (150gr),tai ir norejau suzinoti ar jie geri ir isvis kaip ta jaxon firma, nes nieko nesu ju gamybos pirkes..uz 230-250lt galima nupirkti irgi geru cormoran,browning ir t.t....(zinoma akcijos palaukus) dar kaip sakant meskere turi ir prie rankos prilipti,akiai tikti...nu tie jaxon is foto kaip ir neblogi.... :) tai klausimas ir iskilo man, ar patikima firma ir verta leisti tuos lt :?:
 #334361   RoBass
 18 Sau 2012 20:09
Karalaitis rašė:Sioje kainu kategorijoje 150gr. uzmetimo feederiai bus visi +-grubus. Jei nori kazka lipsnesnio gali uzmest aki i skelbima http://www.zvejotribuna.net/forumas/vie ... =79&t=4468
ta ziurejau ir jis man patiko ir kaina nelabai baisi...idomu kaip su tuo rites tvirtinimu,nesu tokio turejes (nesudo kokiu nors problemu9 :?:
 #334399   blight
 18 Sau 2012 21:50
RoBass rašė:turiu klausima. ten parasyta 180/,30 valo, kokio storio pinta vala risai?
Oj žinok nepasakysiu. Ten yra du metaliniai būgneliai, vienas seklesnis, kitas gilesnis. Dabar susukau į gilesnį seno valo užsilikusio (tiesiog nežinojau kur jį dėt, o išmest gaila), net nežinau koks jis tenais (už PP 10lb gan storesnis), tai 100m tilpo ir dar mono bekingo kažkiek teko privyniot. Į tą seklintą (ant jo rašo kad 0.20mm telpa 140m) galvoju reikės vyniot 10lbs Power Pro, bet kyla abejonės ar jo ten 100m tilps :roll:
 #334520   RoBass
 19 Sau 2012 02:50
blight rašė:
RoBass rašė:turiu klausima. ten parasyta 180/,30 valo, kokio storio pinta vala risai?
Oj žinok nepasakysiu. Ten yra du metaliniai būgneliai, vienas seklesnis, kitas gilesnis. Dabar susukau į gilesnį seno valo užsilikusio (tiesiog nežinojau kur jį dėt, o išmest gaila), net nežinau koks jis tenais (už PP 10lb gan storesnis), tai 100m tilpo ir dar mono bekingo kažkiek teko privyniot. Į tą seklintą (ant jo rašo kad 0.20mm telpa 140m) galvoju reikės vyniot 10lbs Power Pro, bet kyla abejonės ar jo ten 100m tilps :roll:
rituke labai smagi,bet ir iskilo man klausimas (kai pamaciau 180/0,30) tai koki tu ten vala uzrisai. mano nuomole, jei yra komplekte dar ir seklesnis bugnelis tai labai gerai,i kuri galima vinioti pinta 0,18-0,20, o tas 10lbs power pro 0,16mm jei neklystu,tai visas 100m be problemu turi ir sueiti ...... :donknow'
 #334528   Karalaitis
 19 Sau 2012 08:10
RoBass rašė:
Karalaitis rašė:Sioje kainu kategorijoje 150gr. uzmetimo feederiai bus visi +-grubus. Jei nori kazka lipsnesnio gali uzmest aki i skelbima http://www.zvejotribuna.net/forumas/vie ... =79&t=4468
ta ziurejau ir jis man patiko ir kaina nelabai baisi...idomu kaip su tuo rites tvirtinimu,nesu tokio turejes (nesudo kokiu nors problemu9 :?:
Laikiklis man toks ne prie sirdies. teko su larus hunter zuvi traukt, tai padejus kota ir liko sriegis delne isirezes.
 #334578   Antas
 19 Sau 2012 14:23
kas del valo islaikymo, tai ant kiekvieno fiderio koto uzrasyta, kiek tas kotas lb atlaiko, kai rites stabdis yra uzverstas, taigi jei uzsidesite per stipru vala, tai yra tikimybe, kad jusu meskere lus, jei pakirsit gera zuvi ir rites stabdis bus uzverztas. tas pats ir su silpnesniu valu, tik truks valas, o kotas liks sveikas.
taigi pirkdamas vala mono, pinta ar marsietiska ziurek kiek valas islaiko, vienas lb yra 0.454 kg. pvz maniskis iki 80 gr fideris islaiko tik 8 lb, tai tvirtesnio valo, as net nesidedu. o pikeris pigus, tai ant jo uzsiviniojes 6 lb vala, nors zinau, jei uzkibs gera zuvis - teks eiti pirktis normalesni pikeri :lol:
 #334598   grazvis
 19 Sau 2012 15:43
Na jai karpius ruosiesi gaudyti :D o seip jai zvejys ne visiskas viedras tai manau uzteks ir reakcijos stabdziuj atlaisvinti jai jis uzverstas.Ir apskritai reiktu stabdy pries gaudant siek tiek atlaisvinti ir yrankis liks sveikas...
 #334633   Antas
 19 Sau 2012 17:31
vyrgaz rašė:Taip išeina, Antanai, kad žvejoji visada su mirtinai užveržtu ritės stabdžiu..Jei naudoji valą katras laiko tik 3,632 kg o bijai kad fideris neperlužtu.. :roll: Keista..
nu kam iskreipineti zodzius :lol: eik paskaityti dar karta.
taigi stabdis verziamas pagal valo stipruma, verziamas iki tos jegos, kad smarkiai patraukus valas netruktu, o stabdis prasisuktu (kota eliminuojam dabar), tai yra imituojant zuvies smugius. Bet jeigu tavo rites stabdzio uzverzimo svoris (jega) bus didesnis uz meskeres islaikymo svori (jega), bet tuo tarpu mazesnis uz valo islaikymo svori (jega), tai spek kas bus :shock:
 #334640   hipy
 19 Sau 2012 17:45
speju koto tvirtumas labai priklauso nuo koto pozicijos veikiamos jegos krypties atzvilgiu (pvz istiesus kota zuvies link, visa jega atiteks rites tvirtinimui)... tai speju gali but taip kad stabdis ritej suveiks...
 #334641   RoBass
 19 Sau 2012 17:47
Karalaitis rašė:
RoBass rašė:
Laikiklis man toks ne prie sirdies. teko su larus hunter zuvi traukt, tai padejus kota ir liko sriegis delne isirezes.
isirezes tai antspaudai ar nuluzo ir liko delne :?: :shock:
man idomu ar jis tvirtai laiko rite,ar suslapus kotui neprades slidineti ten kaip nors... :?:
 #334645   Antas
 19 Sau 2012 18:01
hipy rašė:speju koto tvirtumas labai priklauso nuo koto pozicijos veikiamos jegos krypties atzvilgiu (pvz istiesus kota zuvies link, visa jega atiteks rites tvirtinimui)... tai speju gali but taip kad stabdis ritej suveiks...
tada kotu isvis nereikia :grin: , nors maciau filmuka kai rusas su skarbonke ant rankos upetakius gaude.
siaip pakertant ir traukiant zuvi, kotas buna apie 45 - 90 laipsniu kampu .....
 #334664   Karalaitis
 19 Sau 2012 18:34
RoBass rašė:
man idomu ar jis tvirtai laiko rite,ar suslapus kotui neprades slidineti ten kaip nors... :?:
Ne :grin: tiesiog nepatogus delnui, nieks neluzo... jei kotas galingas ir sunkus galima atkreipti demesi i tokius dalykus... Bent jau as atkreipiau po savo patogaus Brownig hot rod paemus Larus hunteri.
 #334703   hipy
 19 Sau 2012 19:52
Antas rašė:siaip pakertant ir traukiant zuvi, kotas buna apie 45 - 90 laipsniu kampu .....
ir speju koto atsparumas esant 45 (turbut turejai koki 120 omeny) ar 90 laipsniu kampu zenkliai skirsis...
p.s. siaip idomu kokiu kampu tie kotai testuojami, gal kas netinges paguglint...
 #334735   RoBass
 19 Sau 2012 20:44
Karalaitis rašė:
RoBass rašė:
Ne :grin: tiesiog nepatogus delnui, nieks neluzo... jei kotas galingas ir sunkus galima atkreipti demesi i tokius dalykus... Bent jau as atkreipiau po savo patogaus Brownig hot rod paemus Larus hunteri.
jasninka :)
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė