Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #335737   Antas
 23 Sau 2012 09:15
Hami zinai, kad pas mus neapsimoka pirkt, geriau is ebay atsisiuk, amerikonas man atsiunte per 4 dienas, labai buvau nustebes, nes anglai per toki laika siuncia, o uz atlanto, be to kaina maloniai nustebins, pamatysi kad visai nebrangu.
 #335766   Guru
 23 Sau 2012 11:17
Antas rašė:Hami zinai, kad pas mus neapsimoka pirkt, geriau is ebay atsisiuk, amerikonas man atsiunte per 4 dienas, labai buvau nustebes, nes anglai per toki laika siuncia, o uz atlanto, be to kaina maloniai nustebins, pamatysi kad visai nebrangu.
Galėtum ir pasidalinti kiek tas pigu :)
 #335773   Agis
 23 Sau 2012 11:26
NU jeigu žiūrėti ne į paveiksliuką, tai visur rašoma, juk 125 m.Ir jeigu tai deklaruojama kaina, tai ar jis jau toks brangus, o gal čia klaida įsivėlus su tais metrais.
 #335774   Karalaitis
 23 Sau 2012 11:27
Pats turiu atsivezes is uz balos 150yd 8lb sito valo su mintimi naudot spiningui, dabar cia skaitau jusu mintis apie fyderi ir ... Kokie pliusai jo pries pinta naudot feederiui? Kaina ne argumentas, galima pasieskot ir pintuku nebragiu.
 #335778   Guru
 23 Sau 2012 11:46
Agis rašė:NU jeigu žiūrėti ne į paveiksliuką, tai visur rašoma, juk 125 m.Ir jeigu tai deklaruojama kaina, tai ar jis jau toks brangus, o gal čia klaida įsivėlus su tais metrais.
vat ir as galvoju kad klaida.. kitur žymiai daugia kainuoja..
 #335797   Antas
 23 Sau 2012 12:52
hamis rašė:Ziurjau, kad man nesigauna pigiau nei 60lt. Cia labai panasiai kainuoja, tai nebent nzn kur ziureti. Antai, pasidalink slapta info :D
pats sakai ziurejai, valas + siuntimas is amerikos, atkeliavo per 4 dienas berkley nanofil 59 lt su centais, tuo tarpu kote kaina 89 lt, kitose internetinese parduotuvese irgi 89lt, vienoje internetineje radau, kad kaina 75 lt, nu per visur ziurejau + is lietuvisku perkant siuntimas min 7 lt kainuoja.
be to toliau cia http://www.zvejotribuna.net/forumas/vie ... start=2940 99 psl ir patys pamatysit visa valo struktura, ar jis lygus, ar is giju ir t.t.
Vyrgaz tavo nuorodoje 50 metru, ne 125 metru, be to is usa gali atsisiusti 300 jardu * 0.91 = apie 270 metru.
Hamiui http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trkpa ... p=15&_sc=1 (svaru kaina uzkele)
Paskutinį kartą redagavo 1 Antas. Iš viso redaguota 23 kartus.
 #335802   vyrgaz
 23 Sau 2012 13:11
Meškerė- Robinson Tritium feeder 3,9m 40-80gr; ritė- Spro Passion match 740.. :roll: Žvejojama stovinčio, arba lėtai tekančio vandens telkiniuose.. Nesakau, kad jau pasirįžau tą valą griebti, bet tai yra tik vienas iš galimų variantų..
 #335804   hamis
 23 Sau 2012 13:21
Tai va as ir dabar metausi. Yra o.20, bet kazkoks idomus atrodo, paciupinejau ir nepasiryztu. Beto galvoju 0.20 siek tiek per storas, nors seryklos 50-80gr ir daznai stipri tekme ir kaip kazin su skendimu reikalai?
 #335806   vyrgaz
 23 Sau 2012 13:45
Palyginus su sufix 832 0,1 mm laiko 5,9 kg, beveik tas pats kaip nanofil 0,1 mm..Kadangi upėse žvejojant pintuku būna problemų su visokiom nešamom žolėm, norint komfortabiliai žvejoti reikėtų iš dėtis mono valą..Tai vat, jei tas nanofilas yra toks pats netamprus kaip pintas, ir toks atsparus žolėm kaip mono, tai būtų liuks dalykas..Al kas te žino kaip iš tikro yra..Jei skirtingose e-parduotuvėse nurodomas skirtingas jo tvirtumas ir kaina.. :roll:
 #335813   hamis
 23 Sau 2012 14:10
Na amerikonas gal labai nemulkins su storiu, tad siunciantis manau daugiau maziau ant "originalaus" pakliusi. Buna cia parduotuvese ir fufleku pasitaiko...
Zodziu pabusiu senamadiskas palauksiu kol kas ismegins :D Nors rankos paciam labai niezti.
 #335815   Skridžas
 23 Sau 2012 14:27
vyrgaz rašė:Palyginus su sufix 832 0,1 mm laiko 5,9 kg, beveik tas pats kaip nanofil 0,1 mm..
Tik tas sufiksas už storintas žiauriai plika akimi matosi,dėja ir aš tapau reklamos auka,nežinau ar ilgai dar kentėsiu ta vala turbūt teks sudegint sezonui nesibaigus,bet va pirma reikia kitas nupirkti geresnis :roll:
 #335841   RamaZ
 23 Sau 2012 16:47
Na aš jau du (o gal ir visus tris) sezonus atžvejojau pintuku (0.07mm), naudojau fyderiui ir multipikeriui. Pavadinimo neprisimenu, bet kol kas patenkintas. (po pirmų metų pervyniojau "atvirksčiai"). Negaudau "super-duper" žuvies, bet šiaip esu patenkintas. Mažas vandens pasipriešinimas ir didelis jautrumas. Patarimas - neieškokim "brandų" vien dėl to, kad pasigirti prieš kitus ;-)
 #338005   blight
 31 Sau 2012 23:01
Hmm... Pamėginau savaitgalį pasižaist su Browning Backfire BF 640 fyderine rituke ir pavyniot valą. Tai rezultatas švelniai tariant nelabai kokie gavosi. Kelis kart pervyniojau, vėl nuvyniojau ir vėl bandžiau, galiausiai valą užvyniojau nuėmęs raudona šaibikę (1 foto) po būgneliu (suvyniojęs aišku ją uždėjau, nes kitaip ten prasisukant būgneliui būtų "metalas į metalą").
Paveikslėlis
Kairėj gilusis būgnelis su No Name pintuku, X diametro, Y metrų :-D Po apačia dar pavyniota ~20-25m bekingo. Dešinėj - seklusis būgnelis, privyniota 150 jardų 10lb Power Pro pintuko. Bekingo neprireikė. Kaip matyt vaizdelis nekoks - gan ryškūs grioveliai kraštuose ir nemažas įsiliemenavimas :roll: Na bet čia ne spininginė ritė, tvičinguot karmūškėm irgi nesiruošiu, tai gal per daug iš jos ir noriu... tikiuosi viskas bus normaliai... lauksim lauko bandymų :roll: ;-)
Paveikslėlis
 #338017   Skridžas
 01 Vas 2012 07:07
Pamenu vasara keičiau vala buvau prie vandens bet visai užmiršau kad reikia viniojamao valo špulike i vandeni imesti,ko pasekoje nušovau karmuške ir dar ilgai vargau kol valas gražiai sugulė su slivute mėčiau po biški vis didindamas distancija ir sušlapinau vala,o dar senau kai spiningui vinojau tai šppule įmečiau vandeny ir gražiai susivinojo šlapias valas nebuvo jokiu problėmu..fidferui vinojau sufix 832 o spiningui power pro.
Tad manau visiem kas nori nauja vala užsivinoti meskyt špule bliudan ir gražaia susivinosyt ;uolrait
 #338052   Skridžas
 01 Vas 2012 09:36
hipy rašė:ka tas slapumas duoda? cia kiek suprantu taisykle tik pintam valui?
Jis geriau sugula,glotniau.Ne dažnai pinta vala keičiu bet va tokia patirtis, kiek pastebėjau su pintu reikia atsargiai nes kol išjudini ji....
 #338075   kamstis
 01 Vas 2012 10:38
Skridžas rašė: Tad manau visiem kas nori nauja vala užsivinoti meskyt špule bliudan ir gražaia susivinosyt ;uolrait
:-ou-je Si taisykle ,galioja,ne tik pintam valui.Kiek save pamenu,kitaip nesu vyniojes valo,nebent parduotuveje su staklytemis :ruko
 #338081   kamstis
 01 Vas 2012 10:42
blight rašė: tikiuosi viskas bus normaliai... lauksim lauko bandymų :roll: ;-)
Paveikslėlis
Pas mane irgi panasiai suvyniota,bet zvejoti tai netrukdo,kaip nekeista pintuko si rite nesusuka :gutgut ,daugiau is jos nera ko reikalauti ;-)
 #338119   blight
 01 Vas 2012 12:15
Skridžas rašė:Tad manau visiem kas nori nauja vala užsivinoti meskyt špule bliudan ir gražaia susivinosyt ;uolrait
:-ou-je PP vyniojau šlapiuoju būdu įmetęs bliūdan, tik paskui gal pakartotinai pervyniojant valas apžiuvo, na bet vaizdelis vistiek buvo toks pat. Bet jei kamštis sako, kad žvejyboj siurprizų nekrečia, tai viskas ok ;-)
 #338885   pensininkas
 03 Vas 2012 14:41
Turiu trabucco spiningeli, kuriam jau gal kokie 10-12 metu. tai jei ziuret i kokybe - daiktas patikimas. malonus ir rankoje laikyt. Bet juo jau negaudau kokius 3-4 metelius, nes vis neprisiverciu nusipikrt ritute, nes esama uzlinko :?
  • 1
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė