Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #390665   RoBass
 19 Lie 2012 02:17
vyrgaz rašė:Kaip trijų metrų ilgumo tai labai jau sunkūs..Neaiškios paskirties kotai kažkokie..musėt totalūs šlangai.. :roll:
Uzsienieciai raso, kad greitos akcijos, buvo sukurti Prancuzu rinkai, poto ispopulerejo ir kitur, labai vertinami unguriu zvejybai (cia viena saita vengru isverciau i lietuviu kalba su google verteju, tai kiek supratau)... :roll: nu nzn... :donknow'
 #390759   RoBass
 19 Lie 2012 12:27
hamis rašė:Man tai atrodo nevertas demesio, nebent zadi nuo krantines kandis baidyti :D Uz 100lt gali pasiimti trabucco feederi, nebus gaila drozti.
koki trabucco, koks ten jo pavadinimas?nu max noriu 330 ilgio.as turiu trabuco, bet jis kainavo 210 pinigu.
 #390914   makaulė
 19 Lie 2012 19:49
RoBass rašė:siaip tai jie pagaminti is TC 24N karbono,taip raso keliuose uzsienio saituose kai ziurejau ir ant pacio koto paveikslelyje....tai gal kazka galite pasiulyti tokio, nelabai ilgo, bet, kad kokius 3oz mestu, nes nieko kitko nerandu.....kaip minejau, nuo molo drozti ir is valties tiktu.
P.S Tu Makaule, pries gal pora metu gaudei nuo molo (jei gerai pamenu, tai Liepojoj) pleksnes ir pasakojai apie kazkokius nebrangius stiklo pluosto kotus, kas ten per kotai, jei pameni?
aga,as gaudziau fladeno cia Aise veza stikliniais kotais irgi skirtais velkiavimui,berods po 80lt mokejau,nuo molo plekshnes tiko gaudyti,ale galas tai kaip pirshtas,pleksne papurto...leshchius ytariu nepapurtytu ::hai-bai
 #390955   RoBass
 19 Lie 2012 21:19
makaulė rašė:
RoBass rašė:siaip tai jie pagaminti is TC 24N karbono,taip raso keliuose uzsienio saituose kai ziurejau ir ant pacio koto paveikslelyje....tai gal kazka galite pasiulyti tokio, nelabai ilgo, bet, kad kokius 3oz mestu, nes nieko kitko nerandu.....kaip minejau, nuo molo drozti ir is valties tiktu.
P.S Tu Makaule, pries gal pora metu gaudei nuo molo (jei gerai pamenu, tai Liepojoj) pleksnes ir pasakojai apie kazkokius nebrangius stiklo pluosto kotus, kas ten per kotai, jei pameni?
aga,as gaudziau fladeno cia Aise veza stikliniais kotais irgi skirtais velkiavimui,berods po 80lt mokejau,nuo molo plekshnes tiko gaudyti,ale galas tai kaip pirshtas,pleksne papurto...leshchius ytariu nepapurtytu ::hai-bai
Papurtytu dar ir kaip, ne tokius purte - metalinius :-D jasninka tada, ieskosiu kazko...
 #391972   Sokratas
 26 Lie 2012 05:07
Pasikartosiu, gal nebus per daug. jau rašiau parduotruvių temoje, kad:
parduotuvėse vyksta akcija Sufix pintiems valams. Perki valą gauni išsirinkt Rapala voblerį. už 30 ar 32 lt, čia gal kaip kurioj parduotuvėj. O valas bent jau pas mum kainuopja 69 lt, jei gerai pamenu. Paskubėkit pasinaudot gera proga, nes sakė , iki rugpj 1-os ta akcija . manau, tikrai jin vyksta ne tik mažeikiuose...
 #391978   Antas
 26 Lie 2012 07:31
jei butum vilnietis galetum gera, uz akcija 200 lt, paimti is laureolos shimano carp feeder, ilgis 3 ar 3.3 metro, virsunes 3, 4 ir 5 ozu.
 #391981   Donatelo
 26 Lie 2012 07:51
Sumislinau vakar pasikeisti mono vala. Nuimiau praitais metais uzdeta Stroft'a 0.20mm ir uzsivyniojau Craluso Feeder 0.20mm.. Nesuprantu ar man kozkox brokuotas pakliuvo, ar ka,, bet *BLYN* metimo metu nutraukiau 2 seryklas Fox, tas didesnes kuriomis jaukindavau, su Stroftu per tris fyderiavimo metus to niekada nebuvo... Dar viena serykla pasiliko zolese trukus valui per sistemos mazga,, o viska vainikavo kai apie 5 m nuo kranto,, aiskiai matomoje vietoje kablys isisege i medzio saka,, tampiau tampiau...truko pagrindinis valas apie pora metru nuo sistemos,, Strofto pavadelis 0.12 atlaike,, o Cralusinis 0.20 ne.... Didesnio meslo nesu turejas... Paemus ir i ranka siuos abu valus, Stroftas kazkiek tikrai storesnis, nu bet stiprumo atzvilgiu,, tai lenkia du kartus... Tai vat ir iskilo klausimas, ar as cia kokia sena nusipirkau,, ar seip brokuota....
 #392122   Karalaitis
 26 Lie 2012 18:24
Mono valo stori reikia parinkt ne is lempos ir nenusiplonint, nes pagrindinis cia dalykas yra ne zuvies, o serykleliu atlaikymas jei risama sistema is jo pacio. Be to kas sake kad craluso gera firma? Bent jau as su pavadeliais atsizaidziau, ir daugiau ne ziuret nenoriu i ta puse. Stroft GTM :/brazasista :ruko
 #392150   Sokratas
 26 Lie 2012 20:30
tikrai taip gali būt.
Pvz Stroft pavadėliams 0,12 man laikydavo liux. O jau šiemet tas pats pragulėjęs metus, jau ir nebe toks, koks buvo...Genda, kaip sviestas, na gal ne taip greit, bet genda...
 #392209   Antas
 27 Lie 2012 08:36
pirma tegu autorius paraso valu deklaruojamus islaikymo svorius. Pats naudoju clarusso pavadelinius valus, normalus jie, atlaiko kas parasyta. Nors palyginus deklaruojamus svorius, 0.16 mm pavadelinis 2x daugiau islaiko nei 0.16 match valas. Tai klausimas ar nebus tas pats ir Doncei su pavadeliu ir pagr valu. Be to kokio svorio seryklas metei.
 #392242   Rapalas
 27 Lie 2012 11:52
Aš jau irgi pasimokiau su craluso valu, totalas š... Naudojau pavadėliams tiek 0,12 tiek 0,17, tai hemarojus visiškas, išmečiau abu ritinelius, nusipirkau drenan vala pabandymui, bet kažkoks irgi nejasnas pasitaikė. Naujas ir visas toks kaip nelygus paviršius.
 #392243   liorenas
 27 Lie 2012 11:59
Vat as kazkaip kolkas apie craluso pavadelini vala nieko blogo negaliu pasakyt... :roll: turiu 0.12, 0.14 ir 0.16...kolkas dirba man jie lyg ir normaliai... :ks> siaip vis pagailiu pinigu, bet jau kuris sezonas mastau apie florocarbona pavadeliam...gal kitamet reiks uzsipirkt...
 #392249   vyrgaz
 27 Lie 2012 12:53
Fluorocarbono valas yra šiek tiek silpnesnis nei to paties diametro mono..Bent jau su pigesniais taip yra..0,16 salmo fc laiko iki 2kg, kai 0,12 mistrall valas tiek pat..Dėl brangesnių fc tai nežinau,man ne "pagal kišenę".. :)
 #392329   EDVD
 27 Lie 2012 19:27
buvau nusipirkęs riverge 0,11 už 50Lt. Buvo :gutgut Rišau kaip norėjau, žoles raudavau, bet valas laikė. Trečiam sezonui jau nebetiko, šį pavasarį likutį išmečiau.
 #392533   Tironas
 29 Lie 2012 17:22
vyrgaz rašė:Fluorocarbono valas yra šiek tiek silpnesnis nei to paties diametro mono..Bent jau su pigesniais taip yra..0,16 salmo fc laiko iki 2kg, kai 0,12 mistrall valas tiek pat..Dėl brangesnių fc tai nežinau,man ne "pagal kišenę".. :)

ne tokia baisi ta seaguaro kaina kai zinai kur imt.

rekomenduoju grand max
http://www.flyfishingstore.eu/index.php ... 10&lang=en
 #392615   vyrgaz
 29 Lie 2012 22:25
Skridžas rašė:http://www.gofishing.co.uk/Angling-Time ... leger-rig/

čia tokia sytėma? ir kodėl toki ilgaa pavadėlis ir butent 37 cm :roll: Kaip taaip tikslai ssusiri6i?
Ne tokia, truputi modifikuota- šėryklos karabinas remiasi į gumini rutuliuką, žemiau jo 10cm ilgio "kasytė", suktukas, pavadėlis..
O pavadėlis 37cm todėl, kad tokie ilgiausi gali būti mano pavadėlinėj.. :ruko
 #392623   hamis
 29 Lie 2012 22:46
Man jei be tos modifikuotos kasytes tai uzsimeta pavadelis aplink serykla kartais. Kasyte padeda to isventi. As irgi dedu toki gumini "stabdziuka", arba quick beads'a. Sian tvenkinuke su tokia gaudziau, tai net mailiaus kibimai puikiai matesi, plius greit paruosiama.
  • 1
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė