Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #392896   Agis
 30 Lie 2012 22:14
Feedaristas rašė:Pavadeliams FC? Nu nu... Risk kaip nori, pirk koki nori mazga laikys va sitaip :!fig! :/bd-d/el
NU nežinau ir rišu kaip tik noriu ir perku jau treti metai tą patį ir bėdų neturiu.Žinoma nepersūdau , jeigu tenka nusiploninti iki 0,12, o jeigu tikiuosi rimtesnės žuvies tai dedu feederio gumos intarpą ir niekas man netrūksta, nebent iškeliant kai iki samtelio ranka nepasiekia arba tiesiog nuo aukšto kranto/krantinės nepasemi iš karto ir žuvis duoda spurtą.
Su pavadėliu žvejoju vieną kartą.Po žvejybos visada pjaunu valą nuo kablio ir sudeginu.Naudoju nuop 0,12 iki 0,18.
Naudoju Colmic Shade Fluorocarbon, storio su el.prietaisais nematavau, tai nesiginčysiu dėl tikslaus deklaruojamo storio, ritukės po 50 metrų, tai man sezonui užtenka, kartais 0,18 sunaudoju ir du ruloniukus.Kaina, nu kaip čia pasakius, kai perkam alų, tai net nemastom kiek kainuoja, o žiūrim tik kad skanus būtų, tai manau ir su valais daugiau žiūrėkim į kokybę, o ne daug už "bambalinio" kainą :lol: Beje nei vienas valas, skirtas dugninei ir naudojamas surišti šėryklėlei, man nelaiko geriau už eilinį fluorocarboną, kai tenka žvejoti upėje kriauklyne.
Imant pabandymui vienodus storius, tai žinoma, kad fluorocarbonas mazgą laikys prasčiau, nes tai elementaru, jis kietesnis, tačiau mazgas tai tik dalis visos žvejybinės sistemos, kuri prasideda tinkamai nustatytos ritės stabdžiu ir baigiasi pavadėliu.Gal tiesiog kažkuri kita sistemos dalis netinkamai paruošta žvejybos sąlygoms, o atpirkimo ožiu tampa pavadėlis.
 #392912   Tironas
 30 Lie 2012 23:29
ok, puikiai zinai apie ka kalbu. ir eiciau lazybu kad kokia 90 o gal ir daugiau % to kas yra lietuvos pardese pralostu prie mano mineta FC, tiek seip ant stiprumo, tiek ant mazgo. nors kelis mono valus zinau kurie mane labai nustebino, bet velgi, ju lietuvoeje vargu ar kur uztiksi.
 #392925   utn
 31 Lie 2012 07:23
FC pavadeliams yra gerai, po mono valu tikra atgaiva sielai. Tiesa, plonesnio kaip 0.18 nenaudoju. Ismegines seaguar, climax, ir trabuco. Nei ienas nenuvyle. O pagrindinis pliusas, kas sistemele zymiai maziau garunksciuojasi.
 #392934   Agis
 31 Lie 2012 08:32
Ne tik apie valus kartais sprendžia net nepačiupinėję jo, o nuomonę susidarydami iš internetinių komentarų, kur komentuoja panašaus plauko atstovai, tipo "Viena boba sakė" tai reiškiasi visi FC ir blogi, o jeigu geri, tai brangiai kainuoja, todėl ir netinkami :-D
 #392935   Rapolas
 31 Lie 2012 08:40
utn rašė:FC pavadeliams yra gerai, po mono valu tikra atgaiva sielai...
Ne tik pavadėliams gerai, pats jau senokai naudoju. Gerai ir pgrindiniam valui. Sūnus antri metai drožia su FC Seaguar (grand max) papėtakius ir nenori girdėti apie pintą jokį (su mono kartais pagaudo lydekas dar). Džiaugiuosi ir aš, kad ans pats užsidirba ir nusiperka, nes jeigu aš pirkčiau ,tai dar galėtų būti subjektyvumo šiokio tokio ;-)
 #392945   utn
 31 Lie 2012 09:31
As dar norejau Okuma solitron (50-100g) feeder'iu turetoju norejau pasiklaust. Ar nepastebejot kad ziurint nuo rites, pirmas didysis ziedelis yra per arti rites, ir galimai per mazas. Sudaro didele trinti, lyginant su kai kuriais kitais kotais (sunkiau vinioti vala, nuo pintuko sklinda nemalonus garsas) , . Ar cia man vienam tas uzkliuvo ?
 #393023   Antas
 31 Lie 2012 13:57
Agis rašė:Ne tik apie valus kartais sprendžia net nepačiupinėję jo, o nuomonę susidarydami iš internetinių komentarų, kur komentuoja panašaus plauko atstovai, tipo "Viena boba sakė" tai reiškiasi visi FC ir blogi, o jeigu geri, tai brangiai kainuoja, todėl ir netinkami :-D
dar "viena boba" sake, kad yra tik vienas FC valas, o kiti padielkos, tai kaip dabar suprasti :-D , ar tik vienas tikras (gamina/parduoda/pakuoja viena firma) ir visi padielkos (gamina/parduoda/pakuoja likusios firmos), ar cia is serijos "viena bosa sake".
 #393028   Agis
 31 Lie 2012 14:09
Čia iš tos serijos, kasd nie vienos bobos nereikia klausyti ir teigti, kas tas niekalas, a vat tas geriausias, o išbandyti pačiam arba pasitikėti žmonėmis, kuriais tiki ir jie tą išbandė.KIta vertus tada numirtų forumai, nes fantazuotojų ir vaidybininkų nebeliktų :lol:
 #393037   Edosius
 31 Lie 2012 14:49
Tironas rašė:kad lietuvoi seaguar kainuoja pigiau negu uz atlanto
Turiu ir naudoju Seaguar karšiams ir lynams.. Geresnio neteko naudoti ;uolrait
 #394014   Skridžas
 06 Rgp 2012 09:58
Donatelo rašė:Sumislinau vakar pasikeisti mono vala. Nuimiau praitais metais uzdeta Stroft'a 0.20mm ir uzsivyniojau Craluso Feeder 0.20mm.. Nesuprantu ar man kozkox brokuotas pakliuvo, ar ka,, bet *BLYN* metimo metu nutraukiau 2 seryklas Fox, tas didesnes kuriomis jaukindavau, su Stroftu per tris fyderiavimo metus to niekada nebuvo... Dar viena serykla pasiliko zolese trukus valui per sistemos mazga,, o viska vainikavo kai apie 5 m nuo kranto,, aiskiai matomoje vietoje kablys isisege i medzio saka,, tampiau tampiau...truko pagrindinis valas apie pora metru nuo sistemos,, Strofto pavadelis 0.12 atlaike,, o Cralusinis 0.20 ne.... Didesnio meslo nesu turejas... Paemus ir i ranka siuos abu valus, Stroftas kazkiek tikrai storesnis, nu bet stiprumo atzvilgiu,, tai lenkia du kartus... Tai vat ir iskilo klausimas, ar as cia kokia sena nusipirkau,, ar seip brokuota....
Per klaida nusipirkau CRALUSO FEEDER 0,20mm.Tik išvažiavęs iš parduotuvės prisminiau Donatėlo posta .Na man jis atlaikė be problėmu karmuške mėčiau ir 30gramu,tiesa metimai nebuvo tolimi max 30 mėtru.Kol nebuvau pabandęs buvau prieš monofila,tiesa sakant jautrumo su mano šlangavotu kotu buvo labai mažai kuojos tik partempes į kranta pajusdavau,o kai užkibdavo karšokas tai tik sunkumas gale budavao joko dunksėjimo ką pvz. jauti su pintu valu.Gal todėl kad valas minkštas labai nors tikėjausi kad jis bus kietesnis..Planuoju dar paeksperimentuoti su tuo valu,kol kas minuso nededu..

Dar vienas dalykas,labai kategoriškai žiūrėjau į mažesnio numerio rites,kadangi pas mane yra shimanao super 3000,kuria pradžioje karjeros nupirkau ir išbandžiau Neryje,po pirma bandymo uždėjau kryžių visom mažom ritėm,po šio savaitgalio visai patiko ta maža ritukė kuri puikai susibalansavo su mano lengvu fideriu,tad ateityje turbūt ir naudosiu mažesnes rites lengvos klasės fideriu,aišku palyginus su dabartiniais įrankiais mano dar sunkokas komplektas gaunasi vistiek,bet malačius labai smagiai spraksi.Tiesa karpietcas taip stipriai truktelėjo kad dingo stabdžio garsas,turbūt visoms ritėms nepatinka labai stiprus truktelėjimas,nes jau sensnio modelio stradikas irgi liko be garso po karpiu žūklės :?
 #394989   atomaxas
 09 Rgp 2012 08:21
Sveiki,
Zadu pirkti nauja fyderiuka, taciau vis negaliu issirinkti, tad noreciau pasiklausti del fyderio virsuniu. Nusiziurejau keliata variantu. Tik va kilo klausimas. Kuom skiriasi virsuneles, kuriu virsuneles buna su didesniais ziedeliais nuo fyderiu su mazesniais ziedeliais?? Kokie + - ??
Dekui uz atsakymus.
 #394991   vyrgaz
 09 Rgp 2012 08:26
Žvejojant upėj didesnius žiedelius ne taip greitai užkemša visokiais brudais, katrie prie valo prikimba..Nors..Man asmeniškai ir su mažais problemų nebuvo, jei ir susidarydavo bumbuliukas,tai atsirėmęs į viršutinį žiedelį laisvai slysdavo valu ir "neklynijo"..
 #395077   Wytux
 09 Rgp 2012 12:56
vyrgaz rašė:..Nors..Man asmeniškai ir su mažais problemų nebuvo, jei ir susidarydavo bumbuliukas,tai atsirėmęs į viršutinį žiedelį laisvai slysdavo valu ir "neklynijo"..
Speju kad dar negaudei pavasariop ir dar su pintuku ? :roll:
 #395083   atomaxas
 09 Rgp 2012 13:11
Su dabartiniu fideriu, kur virsuneles ziedeliai mazi, uzsidejus pinta vala, tai kartais painiojasi jis. Zvejojant su mono valu viskas ok. Taciau pastebejau, kad uzsidejus kita rite susipinymu nebebuvo. Tai matomai ne vien tik nuo virsuneles susipina. Daug kas priklauso nuo rites ir kaip ji vinioja vala.
 #395090   atomaxas
 09 Rgp 2012 13:30
Taip, susimeta i kilpas. Numesdamas nepatebi, o traukdamas mazgas pasidaro. Aisku, jei iskart pastebi gali atsipinti. Bet kaip ir minejau. Su mono valu niekad taip nera buve.
 #395096   vyrgaz
 09 Rgp 2012 13:43
Gal per pilnas būgnelis valo būdavo? Man tokie pokštai darydavosi, bet nepastebėt nekalėdavau nes susimetusios kilpos per žiedus su muzika eidavo, ir labai ženkliai nukentėdavo užmetimo nuotolis..Po trijų iš eilės tokių pokštų pasikeičiau ritę, ir tos dienos žvejybą pabaigiau su kita..Paskuj nuo tos ritės, kuri kilpas mėtė, nuvyniojau dalį prasto valo,su kuriuo buvau būgnelį seklų pasidaręs, ir pokštai baigėsi.. ;-)
  • 1
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė