Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #403811   Wytux
 07 Rgs 2012 16:52
nu nezinau kiekt ten zoliu bet analogiskoj vietoj kai gaudau - pagrindinis 0.22 o pavadokas 0.16- 0.18 buna ir raviu zoles. kadangi ten pagrindas karsiai tai jei didesnis tai pakirtus keli kota aukstyn ir neforsuoji labai- lesciokas dazniausiai pakyla auksciau o tada per virsu zoliu eina pravest. Bet vistiek karrtais tebka ir siena ravet, todel nesusiploninsi labai ...
aj, dar pas mane kotai 3.9 ir neslangavoti , nes jei kokios 'vyteles' tai dar sunkiau turetu buti ....
 #403827   Skridžas
 07 Rgs 2012 18:46
Agis rašė:Virgi, tai šitie skirti kitam ir kitoje vietoje, beje aš juos kilpoje pririšu su dropšotiniu mazgu ir nereikia jokios kasytės.Kalbeta buvo apie tuos drenan, kur ir apatinis stoparikas su gumele ir segtukas pavadėliui kartu.Tikriausia nepasidairei apie ką aš ;-) nes jų tokia paskirtis, nors Skridžas matau naudoja ir kitam.
Kam naudoju Agi? Nes aš ir calrusiniu turiu greito keitimo,o tie drenanai turi tokia beda,bet kai prasimankština tai pavadėlis keičiasi greitai,karatais buna kad kiekvienu permetimu keiču pavadėlius su nauju masaliu kitam pavidale :)
 #403856   Agis
 07 Rgs 2012 21:32
Nu mano manymu Tavo rodyti drenaniniai naudojami inline arba method feederiui, nes kartu ir stoparikas, o iš pasisakymų supratau, kad naudoji runninge, kur galima išsiversti pigesniu :lol:
 #403889   Skridžas
 08 Rgs 2012 08:19
Kas butu pigesnis runingui su greitu pavadėlio keitimu?ir kas sakė kad tie staparikai naudojamai tik inline? :roll:

p.s aš visa laika galvodavau kad mana ssstėma ir vadinasi inline ,kol virgis nepasakė mandresnio pavadinimo :lol:
 #404046   Agis
 08 Rgs 2012 20:47
pasidairykit atgal netingėję, viską vaikinai sudėją.Inline kai valas eina per šėryklos/svarelio vidų tai ir šėryklos/svareliai atitinkamos konstrukcijos su skyle viduje kiaurai, kad ir senosios sovietinės spyruoklinės ant triūbelės,o runningas, kai šėrykla/svarelis kabo ant pasirinkto ilgio pavadėlio arba kokio tai kito pričindalo, kuris laisvai arba tarp stoparikų slankioja ant pagrindinio valo.Methodas, bandžos atsiradę neperseniausiai, kai šėryklos konstrukcija leidžia masalą labai lengvai paslėpti pašare ir šėrykla krenta visada svoriu į apačią, tai masalas guli ant pašaro krūvelės.Valas gali eiti kiaurai, gali viduje būti pritvirtinta guma, smūgio gesinimui.

http://www.nisafeeders.co.uk/how_to/how_to_1.html

Pasidairykite į šėryklėles pasirinkę būdus kairėje pasidairykite kokios joms siūlomos sistemėlės (paspauskit Rig Diagram) ir viską prisiminsite ;-)
 #404130   Skridžas
 09 Rgs 2012 16:04
Agis rašė:Nu mano manymu Tavo rodyti drenaniniai naudojami inline arba method feederiui, nes kartu ir stoparikas, o iš pasisakymų supratau, kad naudoji runninge, kur galima išsiversti pigesniu :lol:
Tavo tiesa Agi koruminiai taip naudojami o aš berazumis... http://www.clubkorum.co.uk/Tips_and_Adv ... r+Rig.html http://www.google.lt/imgres?um=1&hl=lt& ... x=47&ty=48
 #404136   Agis
 09 Rgs 2012 16:47
Skridžai, tiesa slypi kiekvieno pasirinkime ir diskusijų buvime, nes kiekvieną daiktą galime panaudoti visiškai skirtingai negu iki šiol darei ir jeigu nesivadovauji vien aklomis dogmomis ir jeigu tinka, tai viskas ir puiku.Diskusija kyla, kartais tiesiog siaurai pamasčius apie vieną ar kitą dalyką ir skubotai teigiant, kad turi būti taip arba kitaip ;-)
 #404147   Agis
 09 Rgs 2012 17:57
http://www.google.lt/imgres?um=1&hl=lt& ... x=47&ty=48

Šitoje vietoje manau ne tik man norėtųsi uždėti segtuką kurio greitą pavadėlio pakeitimą riboje konusinis ilgas vamzdelis arba kad ir paprastą, bet ant kasytės, kad patį pavadėlį, tiksliau jo lietimąsi atitolint nuo šėryklos.
 #404153   Skridžas
 09 Rgs 2012 18:05
Jo bandžiau aš machinacijas irgi daryt tuo klausimui bet nieko estetiško nesugalvojau manes labai nenervina keliautas persimetimu pavadėlio...Virgis gal imes nuotrauka savo patobulintos sistemos,tiesa ar nebuna persimetimu?
 #404170   vyrgaz
 09 Rgs 2012 18:59
Skridžas rašė:Jo bandžiau aš machinacijas irgi daryt tuo klausimui bet nieko estetiško nesugalvojau manes labai nenervina keliautas persimetimu pavadėlio...Virgis gal imes nuotrauka savo patobulintos sistemos,tiesa ar nebuna persimetimu?
Kuo ilgesnis pavadėlis, tuo dažniau susipina..Vakar tą patyriau..Bet kokius 9 kartus iš 10 užtekdavo už kabliuko patraukti ir išsisukdavo.. :?
 #404202   RoBass
 09 Rgs 2012 19:58
Agis rašė:http://www.google.lt/imgres?um=1&hl=lt& ... x=47&ty=48

Šitoje vietoje manau ne tik man norėtųsi uždėti segtuką kurio greitą pavadėlio pakeitimą riboje konusinis ilgas vamzdelis arba kad ir paprastą, bet ant kasytės, kad patį pavadėlį, tiksliau jo lietimąsi atitolint nuo šėryklos.
o prie ko cia tas pavadelis priristas, tas "mechanizmas" leidzia pavadeliui suktis? :roll:
 #404245   RoBass
 09 Rgs 2012 21:02
Skridžas rašė:
RoBass rašė:rite tai labiau match,ui tinkanti...
RoBass rašė:o prie ko cia tas pavadelis priristas, tas "mechanizmas" leidzia pavadeliui suktis? :roll:
Manau visi atsakymai bus šitam video http://www.clubkorum.co.uk/Videos/16_Ho ... eeder.html
aaaaaa, zinau as juos :oops:
 #404250   RoBass
 09 Rgs 2012 21:08
nieko nebesuprantu, skridzas manes paklause, kokia pas manes rite ant feederio, as jam atrasiau, tada isejau is temos ir kai vel iejau, nebebuvo nei mano zinutes nei skridzo.... :shock: dingo 'viarkt
 #404284   Antas
 10 Rgs 2012 07:49
vyrgaz rašė:
Skridžas rašė:Jo bandžiau aš machinacijas irgi daryt tuo klausimui bet nieko estetiško nesugalvojau manes labai nenervina keliautas persimetimu pavadėlio...Virgis gal imes nuotrauka savo patobulintos sistemos,tiesa ar nebuna persimetimu?
Kuo ilgesnis pavadėlis, tuo dažniau susipina..Vakar tą patyriau..Bet kokius 9 kartus iš 10 užtekdavo už kabliuko patraukti ir išsisukdavo.. :?
as tai pastebejau - kuo greiciau serykla grazini i kranta - tuo ilgiau sedi ant kedes ir painioji - keiti pavadeli. Taigi as darau: pirma greit iskeliu i pav, o po to normaliai atvarau i kranta. Sistemos 90 % lieka neuzsipainiojusios
 #404295   Agis
 10 Rgs 2012 08:36
Neplaukiau paskum traukiamą pavadėlį :lol: tačiau mano smegeninė masto, kad susipainioja jis užmetimo momentu, įpatingai tada, jeigu vadovaujiesi tik aklu valo viksavimu ir kai pasibaigęs laisvas valas priverčia viską trūktelti atgal.Po šiek tiek praktikos manau kiekvienas jau jaučiame kokia jėga prilaikyti meškerę, kad tas timptelėjimas būtų kiek švelnesnis pasirinkdami savo būdą laikant kotą.O nuo susisukimo yra suktukas ir nemanau, kad jis įtakoja ilgo pavadėlio darbą, o vat nuo susisukimo manau padeda, bet vėlgi, neplaukiau iš paskos, tai muštis į krūtinę nežadu :-D
 #404326   renaldas
 10 Rgs 2012 09:59
Plaukti ir nereik, bet tiesos Anto zodziuose yra, kai serykla iskyla i pavirsiu ir jei visa jega partrauki sistema i kranta (cia kai be zuvies), tada serykla sokineja pavirsium, ypac jei yra bangos, to pasekoj ir gaunas susipynimas. Metant, cia jau atskira istorija :)
Paskutinį kartą redagavo 1 renaldas. Iš viso redaguota 10 kartus.
 #404382   vyrgaz
 10 Rgs 2012 11:35
renaldas rašė:Plaukti ir nereik, bet tiesos Anto zodziuose yra, kai serykla iskyla i pavirsiu ir jei visa jega partrauki sistema i kranta (cia kai be zuvies), tada serykla sokineja pavirsium, ypac jei yra bangos, to pasekoj ir gaunas susipynimas. Metant, cia jau atskira istorija :)
Pagal šitą teoriją, labiausiai pintis turėtų su fox šėryklom žvejojant..savaitgalį ir vėjas ir bangos buvo baisulinės..nu pynėsi..bet tik kai pavadėlis buvo apie 50cm..ir tai tik du kartus reikėjo nutraukti..idant "nesipi...." painiojant.. :) Sistemoj buvo kasytė, šėrykla ant karabino..
 #404434   vyrgaz
 10 Rgs 2012 13:15
renaldas rašė:O be fox seryklu esi dar kitokiu bandes? :roll:
:e:e Teip, drennan, alefox, zamataro kulkos,browning..bet visos išvardintos "eina" dugnu, o paskutinėj žvejyboj,varžybų vietoj už 5-10m nuo kranto buvo "muitinė"..Tokiu atveju tos mano paminėtos šėryklos kibdavo į žoles..Nor..karosas su alefox irgi žolėsna buvo įlindęs.. :? Kita vertus, pavadėlis pagrinde susipindavo partraukiant po pražiopsoto arba per ankstyvo pakirtimo..
 #404448   renaldas
 10 Rgs 2012 13:47
Dar pastebejau viena dalyka, jei sistemas risi atskirai ir veliau per karabina ar mazga prijungi prie pagrindinio, reik atkreipt demesi kad pati sistema turi but ilgesne uz pavadelio ilgi, nes kitu atveju metimo metu pavadys turi savybe aplink ta sujungima apsisukt, po to seka nekibima kai kuri laika :)
 #404482   RoBass
 10 Rgs 2012 15:24
renaldas rašė:Dar pastebejau viena dalyka, jei sistemas risi atskirai ir veliau per karabina ar mazga prijungi prie pagrindinio, reik atkreipt demesi kad pati sistema turi but ilgesne uz pavadelio ilgi, nes kitu atveju metimo metu pavadys turi savybe aplink ta sujungima apsisukt, po to seka nekibima kai kuri laika :)
tikra teisybe :gutgut
  • 1
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė