Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #417930   Skridžas
 27 Spa 2012 07:38
Dar variantu bus?,ko tu Renaldai taip negražiai,aš juk visai be bajerio,komplektuoju sunku fideri tai ir valo reikia gero.Galvoju su fideriu koki didesni karpi butu įdomu pagauti tai va ir noriu pasiruošti....Ar tau tie kurie nenaudoji pinto valo visi ačkazavrai?
 #418432   renaldas
 29 Spa 2012 13:33
Skridžas rašė:Dar variantu bus?,ko tu Renaldai taip negražiai,aš juk visai be bajerio,komplektuoju sunku fideri tai ir valo reikia gero.Galvoju su fideriu koki didesni karpi butu įdomu pagauti tai va ir noriu pasiruošti....Ar tau tie kurie nenaudoji pinto valo visi ačkazavrai?
Kad su tavim rimtai neiseina bendraut :-D As monuske Owneri pasivyniojes esu, nekazkoks stebuklas, bet is mono kazkokiu stebuklu turbut i nereik tiketis. Vakar buvau su plakiais pasizaist malkose, su mono kibimu praktiskai nesimate, istrauki arba nuciulpta viskas arba sedi irijes, pasikeiciau i pinta, pradejau matyt viska, zuvis labai pasyvi, matos iryja ir stovi vietoj, toliau ryja pasara.
 #419769   renaldas
 05 Lap 2012 09:36
Nu jei cia ant manes bulka trupini, tai as siuliau sita http://www.fostersofbirmingham.co.uk/pl ir as ji naudojau tik pavadeliams, bet turetu jis neblogas but ir kaip pagrindinis, stiprumas jo:

•0.05mm: 0.297kg/10oz
•0.06mm: 0.374kg/12oz
•0.07mm: 0.434kg/1lb
•0.08mm: 0.812kg/1lb 12oz
•0.09mm: 0.967kg/2lb 2oz
•0.10mm: 1.205kg/2lb 10oz
•0.11mm: 1.521kg/3lb 6oz
•0.13mm: 2.136kg/4lb 12oz
•0.15mm: 2.683kg/5lb 14oz
•0.17mm: 3.088kg/6lb 12oz
•0.19mm: 3.355kg/7lb 6oz
•0.21mm: 4.062kg/8lb 15oz
•0.24mm: 5.000kg/11lb 0oz
•0.26mm: 5.700kg/12lb 5oz
 #419787   vyrgaz
 05 Lap 2012 11:16
Aš iš mistrall'o valo šokliderį/sistemas rišu..0,28 mm..Turėjau pavadėlinio, to paties gamintojo, valo 0,12..KM karpius traukiau su žolėm.. :ruko Monofilo nenaudoju, bo ritė tik su vienu būgneliu.. :oops: O šiaip, kas liečia pintuką, tai kitam sezonui jau reikės naujo..Sudrožiau Power pro.. :? Likęs būgnelyje kiekis (apie 60-70m) per mažas kai kuriom žūklės sąlygoms.. :?
 #420360   Vijūnas
 06 Lap 2012 22:02
Sveiki, :/braj;

Parūpo ir man atsinaujinti "garderobą", tad nusprendžiau, pradėti nuo naujo koto paieškos.. Nenorėjau, "forumo feeder guru" varginti bereikalingais banaliais klausimais, tad sugaišau savaitę kol perskaičiau šiuos 148 psl... :ks> ir nieko gero neišskaičiau..

Tad jei atsiras koks forumo kolega, kuris pasidalins savo mintimis, būsiu labai dėkingas..
O ieškau koto, ežerui (t.y. stovinčiam vandeniui) su biudžetu tarkim 350-500lt (gali būti daugiau/mažiau, būsiu dėkingas už argumentus).

Jei gerai pamenu iš šių 148 psl, atsiliepimai buvo neblogi apie Drennan kotus, bet tai gali būti ir kiti gamintojai..

:mėlynvarla
 #420374   Skridžas
 06 Lap 2012 22:31
Už tokia pinigu suma kaip pirma kota pirkčiau turbūt http://www.garbolinouk.co.uk/rods/feede ... ce-feeder/ plusai jis turi avon viršune kuri maždaug prilygsta 4ozam upėje ne srovėje pažvejoti normaliai galima,arba kuršiu marose per dideli vėja galima bus užmesti,komplekte yra dar tris labai jautros viršunės kur ežere kai jau vanduo kai stiklas galima dėti pačia jautrausai na jeigu yra šiokos tokos bangos užtenka ir vidutinės,kotas toks gautuis kaip ir universalesnis neprapultum daugumoj situaciju.
Minusai tai kaina ebay 500lt dabar mačiau,kadangi viršunės plonos jos dar ir labai brangios sunku gauti,jeigu sulaaužisi aš gavau atsėjo po 100lt vnt. gal kaikam bus minusas ilgis 390 ilgokas nes aš pradėjau palaispnui 3,30 3,60 ir žinok nepaskyčiau kad jis man per ilgas ežeruose pats tas,dabar su trumpesniais žvejoju kudrose ir kur nereikia šveisti virš 50mtr.
Žodžiu daiktas brangus bet kaip ir sakau geras kai nesi apsiprendes kur žvejosi ,plius pasitaaiko toku situaciju kai atrodo nežvejosi upėj ir nafik reikia bet paskui žiurėk norsii pabandyti,o nėra su kuo..Dabar aš jau dairausi normalesnio kuolo upėj nes kaip ir sakau srovėje per silpnas bet priekrantėje ar nedidelėse upėse pats tas... Turiu dar du kotus bet apie juos nebesiplėsiu nes jie jau nebegaminami ir ne tokie universalus... :grin: Sekmės renkantis ::hai-bai
 #420383   vyrgaz
 06 Lap 2012 22:57
Aš vienareikšmiškai siūlyčiau drennan'ą 360 m ilgumo..su viršūnėlėm bėdų nebus, bo kiek girdėjau "Kote" vis užsiveža..ir kotas vertas dėmesio..Tik transportuoti gan ilgokas..Laukiu pavasario..pasidovanosiu tokį sau.. :ruko
Skridžai, man nedreba ranka perkant žvejybai, kaip kad tau atrodo..tik per save reik perlipt.. :?
 #420390   Skridžas
 06 Lap 2012 23:10
Tik verta paminėti kad bratkai buva nulužes užmetimo metu :roll: Nes po to atvėjo kažkaip nebežiūru aš i juos nors irgi galvojau pasiimti koki nors...Kita vertus sakyti kad va tas neblogas viena boba sakė... Tu gERIAU VIRGI PAPASKOK APIE SAVA KOTUS KONKRĖČIAI :ruko
 #420394   vyrgaz
 06 Lap 2012 23:17
Pradėt nuo pradžių?Nuo akmens amžiaus? Visi ekonominiai..buvo/yra, prabangiausias mach 1xt 3,9m ..atžvejojau visą šį sezoną, ir rugsėjo gale sutrūko ties antros dalies sujungimu.. :cry: Geras, lengvas ekonominis kotas..buvo..Pinigus atgavau..Kas nėra blogai..Turiu robinzoną tritium 40-80 gr..pusantro sezono atidrožiau..ir dar kitą sezoną "drošiu" kaip atsarginį..Trūkumas- 30gr sunkesnis už mach 1xt.. :? Tokios tai tokelės.. :ruko
 #420405   Skridžas
 06 Lap 2012 23:38
Tiesa draugas davė ne karta su tokiu pažvejoti : http://www.brentwoodangling.co.uk/shima ... r_rods.htm Medium
Nu kotas labai smagus lengvas toks kaip pikeris atrodo toks labai silpnas, bet ištiesiu tvirtas labai kotelis net nemune žvejojau ir puikiai susitvarkiau su dideliu šapalu..Ežeruose mažos kuojos jau elektros duoda į kota užtektinai iš ko jau jaučiamas nemenkas malonumas ,o ka jau kalbėti apie karšius.Pliusai lengvas,jautrus žiauriai smagaus ir limpa į ranka...Minusai brangus,viršūnės plonos labai sunku gauti ir turbūt brangios,nes neradau tai nežinau kainos...Ebay nežiūrėjau ar yra,nes man rodos Lietuvoj galima gauti nuspirkit paieškojus...
 #420455   Antas
 07 Lap 2012 08:31
Vijūnas rašė:Sveiki, :/braj;

Tad jei atsiras koks forumo kolega, kuris pasidalins savo mintimis, būsiu labai dėkingas..
O ieškau koto, ežerui (t.y. stovinčiam vandeniui) su biudžetu tarkim 350-500lt (gali būti daugiau/mažiau, būsiu dėkingas už argumentus).

:mėlynvarla
biteje + pries 2 men maciau, kad zmogus uz juokinga kaina pardavineja broowning king all season fideri. Is teksto supratau, kad niekaip nepavyksta jam prakisti, kaina buvo juokinga 300 lt, matyt per brangu musu zvejams.
Jei laikas nespaudzia galima kota uzsisakyti is anglu drennan, preston ir koki tik nori ir t.t.
 #420488   renaldas
 07 Lap 2012 10:22
Mes cia galim siulyt kiek norim, kol zmogus pats rankose nepalaikys koto, o dar geriau nepazvejos su juo, nesupras kuris jam butu geresnis. Vienam patinka fastas, kitam parabole, vienam ilgesnis, kitam trumpesnis, taip kad varijantu aibe.
 #420494   Vijūnas
 07 Lap 2012 10:53
Dėkoju už atsakymus, daugelis nepasivargino parašyti tiesiai į "AŽ" (asmenine žinute) - Ačiū.
Kaip suprantu, bet kokiu atveju čia konkretumo mažai.. Kiek žmonių tiek nuomonių..
 #420573   Agis
 07 Lap 2012 15:05
Vat tas ir juokingiausia, kad mes visi prašome patarimo, nors daugumoje atvejų žinom ko norim o nuperkam kas parduotuvėj rankoje prilimpa.Žinoma idealiausias variantas gavus pabandyti eilę kotų su ryškiai užrašytomis kainomis , bet.....o keisčiausia, jog galvojame, jeigu pritiko man, tai turi tikti ir kitam, privalo tikti :-D
Paskutiniu metu man patinka Skridzo komentarai, kad jeigu tai tik svajonė, tai geriau patylėti su savo išvadomis :lol:
Tačiau manau perskaitęs tuos visus puslapius susidariai nuomonę nuo ko pradėti "kratyti" parduotuvėje :lol:
 #420605   Antas
 07 Lap 2012 16:17
Vienu zodziu viskas priklauso nuo pinigines storio. Zmogus noredamas pirkt uz 600 lt, istikruju nepirks larus hunter uz 120 lt ar mistral uz 80 lt ir t.t, o ziures is aukstesnes klases kotu, drennan, preston, browning, carbulino, shimano ir t.t. Zmogus neturintis storos - ziures i ekonomine klase ir bus laimingas sededamas prie ezero su ekonomines klases meskerykociu ir jam bus dzyn, kad pikeris sveria 500gr, o fideris 800 gr. del akcijos, cia jau paciam spresti, bet visi padoresni kotai jau yra uzrasyta ju akcija, tai lieka tik issirinkti pagal glotnuma, svytuma ir t.t.

o papurtyti galima ir namuose uzsidarius kai kur - efektas panasus kaip purtymas pardutuveje kur nera vietos, kur aukstis max 2,0 metro, kai prasai pardavejo padaryti apkrova - grieztai atsisako.
  • 1
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė