Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #425621   renaldas
 23 Lap 2012 22:07
hipy rašė:imho, darbas uzmetus priklauso nuo virsuneles, o darbas traukiant - nuo koto svorio ir akcijos (pagal pomegi). jei su maksimaliais svoriais nemetysi maksimaliais atstumais tai kaip ir nesvarbu tada.
Su maksimaliu svoriu atitinkamai koto gramaturai, niekad neuzmesi toliau, nei su vidutiniu svoriu :)
 #425622   renaldas
 23 Lap 2012 22:08
kitas rašė:gal taip ir padaryčiau, bet pardavėjas mane mato pirmą kartą, tad kažkaip net nedrįstu to prašyti, o pats nepasiūlė...tad lieka tik nupirkus netinkamą paskum padovanot kaimo vaikams žaist...
--
dar sunkiau suprasti feederio kotą visą laiką rankose laikius pludinuke, pludinės tokios meškeres tikrai nepirkčiau, nors kai kurie ir pludiniai (boloniniai) kotai už jį grubesni
O tu tiesiog paklausk, uz tai per kepenis negausi :) Tuo labiau kad tu ji nupirksi, o ne uz aciu paimsi pabandyt.
 #425623   hipy
 23 Lap 2012 22:10
kitas rašė:hipy, traukiant liną, visada norisi standesnio koto
ner ko zvejot linu lauke, o ir siaip su slangavotu sunkiau gal suvaldyt, bet daugiau adrenalino
kitas rašė:metant liaunesnio, kad su šėrykla žuvies neužmušt....
tai cia jau nuo seryklos labiau priklauso...
 #425626   Edmis
 23 Lap 2012 22:13
Nereikia is koto noreti kazkokiu kosminiu savybiu,kai jis tik shimtine tekainuoja.Jei jauti,kad patiko tas kotas,tai ir perki ;-) .Kaip jau buvo mineta,pimas kotas lyg ir gerai,kad prastesnis.Su juo pazvejojes pats suprasi,kas per daiktas tas fyderis,gal nepatiks zvejyba juo apskritai.Kuom abejoju.... :) O jau po jo zinosi,kokio sekancio koto tau reikia: kietesnio-minkstesnio,ilgesnio-trumpesnio.Siaip,mes visi fyderininkai,ne po viena kota turim.Pas mane glebys tu kotu buvo.Nemazai ispardaviau,galvojau,kam ju tiek daug reikia.Ale dabar ziuriu,kad anei vienas mano turimas fyderis dugno nejaucia taip gerai,kaip turetas Mistral.Ta Mistrall'i visada su savim tampydavaus dugno patikrinimui.
Tai vat,nusipirkes kota ir,jei nepatiks,galesi ji kitam zukles budui panaudoti,pvz.: kad ir ant gyvos gaudant :) .O uzmetimas su tavo mineta 20gr.serykla manau kaiptik bus,nes dar juk jauko svoris desides.
 #425629   Liveris
 23 Lap 2012 22:17
kitas rašė:hipy, traukiant liną, visada norisi standesnio koto, metant liaunesnio, kad su šėrykla žuvies neužmušt....
Kitas matau miestas Radviliškis, bet iš kalbų supratau kad sėdi panevėžyje. Tada keičias viskas kardinaliai, galvoju nuo radviliškis nuo šiaulių, visai šalia ;)
 #425631   kitas
 23 Lap 2012 22:22
Liveri, aš nei radviliškį ne panevežy sėdžiu, esu vienas iš tų kuriuos atvažiave žvejot vietiniais mužikais vadinate, bet emė ne apie tai....nesunkiai pasiekčiau ir Šiaulius jei tikrai žinočiau, kad vietinė Romada kaip diena nuo nakties skiriasi nuo panevežyškės
 #425632   kitas
 23 Lap 2012 22:26
Edmi, na kotas netoli antros šimtinės be nuolaidos....pergyvenu ne dėl to, kad bus netinkamas, bet ir nesinori pirmo ispūdžio sušykt pasirinkus netinkamus svorius.
--
skaitant šią temą, istrygo Skridžo žodžiai, kad visi feederiai komplektuojami su 1oz viršunėle ir +. Taigi kaip kotas elgiasi jei jam pritaikoma liaunesnė viršunėlė nei komplektuoja gamintojas?
 #425641   kitas
 23 Lap 2012 22:38
120 tai čia jau prie sunkiosios artirelijos... bet mano nužiūrėto koto atveju 0,75oz visai neblogai turėtu atrodyti, bet kad ta viršutinė testo riba gazdina....nors kai galvoji apie lino valdima tai nebegazdina
 #425643   renaldas
 23 Lap 2012 22:44
Jei nesi fiderio turejes, imk tu ta kota, ir gaudysi tu juo ilgai ir laimingai, o veliau jei vis dar gaudysi, tada ir pradesi suprast kad parduotuvej nereik karmuskiu kabint :) A jei labai noris galuniu jautruma suzinot, tai kai vel busi toj parduotvej, istrauk galune is koto ir paimk su dviem pirstais uz plono galo, tai yra uz tulpes, 1oz galune turetu nulinkt apie 45 laipsnius, jei links maziau, tai ten ne daugiau nei 1oz.
 #425651   kitas
 23 Lap 2012 22:51
laikyt vertikaliai ar horizontaliai....kol kas žinojau, kad tokiu budu atrenkamas turimu viršunėlių liaunumas.... liko atviras klausimas ar viršunėlė gerai dirbs jei šėryklės svoris ją tesulenkia 45 kampu
 #425653   vyrgaz
 23 Lap 2012 22:53
Pirmiausia tai reikia žmogaus paklausti kur jis ketina žvejoti (upėj ar ežere- tvenkiny)- tada ir apie meškerės galingumą galima galvoti..Dėl viršūnėlių- neverta labai užsiciklinti su meškere komplekte esančiomis viršūnėlėmis..Turėjau keturis fyderius (eko klasės iki 200 lt)- visiem reikėjo nusipirkti papildomą jautresnę viršūnikę..Žvejoju tvenkiniuose, mėtomi svoriai iki 50 gr, dažniausiai 30 gr..Atstumai iki 50-60 m.. :roll:
 #425658   kitas
 23 Lap 2012 23:01
pagrinde tvenkiniuose, t.y. stovinčiam vandeny....iš jūsų postų suprantu, kad kotas lyg ir per stiprus būtų, bet ir mano taikoma žuvis ne iš silpnujų...dėl akcijos abejonių kaip ir nekila, kotas gerai atlaikė apkrovos testą, tik bijau, kad netektu mėtit itin sunkių šėryklu
 #425659   renaldas
 23 Lap 2012 23:01
Kazi ar jis lynus ir karosus srovej zada gaudyt...

Taip, paemus uz tulpes visas galunes kiek yra rinkiny, nustatysi kuri jautriausia ir kieciausia, bet lygiai taip pat "grubiai"gali primest ir galuniu jautruma, kas rasoma ant biudziutiniu kotu galuniu, visiskai pasikliaut nereiketu.
 #425662   kitas
 23 Lap 2012 23:10
[quote="renaldas"]Kazi ar jis lynus ir karosus srovej zada gaudyt...
--
galbūt gaudyčiau ir srovėj, bet kad aplinkui jos kaip ir nėra, o Nevėžio kitą krantą nesunku ir su pludine pasiekt :roll:
 #425663   vyrgaz
 23 Lap 2012 23:13
Ne viską atidžiai skaičiau tai nepastebėjau žūklės tikslo.. :oops: Šiaip tai siūlyčiau feederį iki 80 gr ir kokių 360 m ilgumo..Nor aš tik su 390 žvejojau, bet kitą sezoną jau "trumpinsiuos"..O su tokios gramatūros feederiu drąsiai galėsi šveist 50 gr šėryklą su jauku..o dėl viršūnių, tai kaip ir minėjau, nesitikėkit iš komplekte esančių viršūnių stebuklų, jautrumo klausimu.. :roll:
 #425666   kitas
 23 Lap 2012 23:16
Taip, paemus uz tulpes visas galunes kiek yra rinkiny, nustatysi kuri jautriausia ir kieciausia, bet lygiai taip pat "grubiai"gali primest ir galuniu jautruma, kas rasoma ant biudziutiniu kotu galuniu, visiskai pasikliaut nereiketu.[/quote]
---
laikant viršunėles vertikaliai ir horizontaliai manau jos linktu skirtingu kampu, tai 1oz viršunėlė 45 laipsnių kampu sulinksta laikant horizontaliai?
P.S. kai testavom pardėj tai vertikaliai laikant 1oz viršunėlę, užkabinus 20gr šėrylą ji sulikno 45 laipsniu kampu.
--
ko gero tas testas ir istrygo man pasamonėn, kad užsimaniau mėtyt 20gr šėryklas, nors koto ieškojau nuo 30gr šėryklų
 #425673   kitas
 23 Lap 2012 23:23
Vyrgaz....ko gero man 50gr. šėryklų gali neprireikt, juk žvejot ruošiuos ne bombarduot....pludinę turiu 360 ir 400, šiemet galvojau apie 500 bolonke, bet užsdikabinau už feederio....jau esu išskaitęs, kad tiktu iki 80gr. bet kad pasirinkime 30 - 100 testas.
Pradžioje nemaniau, kad jūs trukdysiu dėl tokio menkniekio, bet kažkaip dėl tos didelės testo antplitudės....o pirkt tai jau ryt susiruošęs
Paskutinį kartą redagavo 1 kitas. Iš viso redaguota 23 kartus.
 #425676   kitas
 23 Lap 2012 23:26
renaldas rašė:Vertikaliai gali tik tulpes kovo 8 tikrint ar dar gyvos :lol: . Virsunes tik horizontaliai laikyt
---
youtube mačiau kaip vienas rusas viršuneles testuoja ant jų užkabinęs lėkštelę, panašią į lekštinių svarstyklių ir dėdamas svarelius, tai ten jis kažkodėl jas butent vertikaliai buvo įtvirtinęs...kodėl nežinau, todėl ir klausiu, juk klausti ne gėda, nežinoti bėda :roll:
 #425931   kitas
 25 Lap 2012 18:30
labas vakaras gerbiami kolegos ::hai-bai ,
...šiandien švęsdamas sekmadienį, sumaniau išbandyt naujus kotus, rites....patreniruot metimą, bei pabandyt dirbt su markeriu. Na ko gero meškeriotojui be laimikio rankose nieko nėr maloniau kaip vyniot naujus valus ant naujų įrankių, bet kaip tą valą vyniosi jo nepratestavęs, taigi dieną nuo to ir pradėjau.
. Tam reikalui, maniau kartu išbandysiąs ir naują elektroninį bezmėną (iki šiol matuodavau apgraibomis mechaniniu) ir pratestavus pirmą mazgą teko jį patį testuot, nes rezultatas mano akims buvo neįtikinamas...pasirodo svarstyklės sverė gramas į gramą, testavau su kalibruotu 500gr. svareliu.
. Taigi vėl vėl tesiau pintuko "SPIDER WIRE ultracast fluoro-braid" testavimą - kaina velniška, pirkti patartina užsimerkus, bet prisiskaitęs čia apie neskęstančius pintukus, prisiklausius pardavėjo pasakų ir iš beprotiško noro pastebėti atsargiausius kibimus bandyti verta...tik po to pratestavus seka nusivilymas, nes pasirodo jis ne tik kad nemėgsta man įprastų mazgų (tiesa kilpą aštunke laiko) bet pats telaiko puse gamintojo deklaruojamo svorio.
. Pagautas įkvėpimo pradėjau testuot kitą, monofilamentinį valą. Čia kažkieno, taip pat ir pardavėjo išgirtą (mano širdis, iš griaudžios patirties drebėjo jį perkant, bet protas buvo įtikintas, kad tas prastas tebuvo kinietiškas gariunų fufliakas) CRALUSSO fluo line (salotinės spalvos)....kad testas būtų teisingesnis susiradau vasarą pirktą (taip pat pardavėjo rekomenduotina kaip skestanti, žvejų žurnalų, bei gerbiamo Korsako išreklamuotą ir savo testų išbrokuotą STEELON KONGER match sinking, bei senuti, visiems gerai žinomą STROFT gtm (jį laikau etalonu testuodamas kitus valus)...
. Taigi ilgai neviniojant žodžių į vatą testo rezultatai:
1- SPIDER WITE ultracast fluoro-braid 0,15 - 9,435kg. : kilpa aštuniuke laiko, tik jos pagalba pririštas suktukas laikėsi nenutrukęs nuo jo ....tikrinant kilpos tvirtumą iš keturių bandymų visus mazgas atlaikė, bet pats valas trukdavo tai penkis, tai dvidešimt cm žemiau kilpos, pasiekus 4,3 -4,6 kg. Tempiama buvo lėtai, staigiau patempus rezultatas prastesnis žymiai. Skendimo vandenyje nebandžiau, nes pasirodė nebeaktualu.
2 - CRALUSSO fluoline 0,22 - 6,9kg. : kilpos mazgą laiko, nepasiekęs gamintojo deklaruoto svorio truksta ties 2,7 - 3,2 riba. Nutrukęs valas susigarbanoja, vadinasi nemėgsta apkrovų. Atmintis ir skendimas liko netestuotas nes vėlgi nebeaktualu.
3 - STEELON KONGER match sinking 0,16 - 3,85kg.: (ji testavau šiaip dėl įvairumo, kad tipo visoj "krutų" valų grupėj būtų ir "nekrutas" - mazgą laiko, bet truksta tempiat - 1,4 - 1,6kg. jėga. Žodžiu nelaiko nei puse gamintojo deklaruojamo svorio.
4 - STROFT gtm 0,16 - 3kg. - mazgą laiko, truksta ties 2,2 - 2,6 riba.
.P.S. Stroftas buvo naudojamas iš naujos pakuotės įsigytos prieš pusantrų metų.... testas buvo atliekamas aplinkos temperaturoje +7 pagal Celsiju.
...
. išvados: galbūt, kad stroftas yra užstorintas, bet tikrai ne tiek procentaliai, kiek procentaliai laiko tvirtumą, liginant su kitais valais, nuo gamintojo deklaruojamo tvirtumo.
. idomu ar to tvirtumo neatitikimo nepakoregavo, liginant žema aplinkos temperatūra, todėl valus atnešiau į kambario temperaturą + 17 - 20C. Ryt vakare testą pakartosiu, o jei jus domins jo rezultatai, jais pasidalinsiu...
----
Ir pabaigai prašymas, esate seni vilkai, sakykit koks pintukas realiai laiko kokius na kad ir 6kg ir ar tikrai jau yra nepakeliamas jo pludurumas, kad meškeriojimo metu graužtų nervą. (nemėgstu meškeriodamas nervintis, namie nervinti žymiai maloniau? :)
 #425968   vyrgaz
 25 Lap 2012 20:41
Naudoju šitą jau du sezonus:
http://www.zuklys.lt/index.php?page=product&id=6182
Skęsta lėčiau nei mono, bet man tas problemų nesudaro..Tiesa, abu sezonus pradėjau su nauju, ir kitą taip pat du nauju pradėsiu, bo kaip žinia pintukas labai labai nemėgsta kriauklių.. :roll: Tvirtumas- maksimalaus tvirtumo testo nebandžiau nes nebuvo reikalo, trūkęs tik vieną kartą buvo, ir tik kriauklių pažeistoje vietoje..Mazgus laiko gerai..nu ir mazgų ne daug- tik du vienas prie būgnelio, kitas sujungime su šoklideriu.. :) Ai tiesa, buvau pavasarį tvenkinį permetęs skersai, ir slyvutė įstrigo pakrantės medžių šaknyse, galvojau jau bus kajuk kokiem 70m valo, bet trūko per šokliderio mazgą.. :ruko
 #425971   kitas
 25 Lap 2012 20:56
db galvoju, jei Tavo naudojamas 0,1 tipo laiko 5 kg, tai ko gero tik 4, tai gal man dar nereik skubėt nuspjaut į tą ultacastą, visgi 4,5 praktiškai atlaiko....pasidevėjęs laikys tik kokius 3,5....bet visada meškeriodavau su stroftu iki 3kg
  • 1
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė