Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai

#105589   senelis
 24 Kov 2009 11:05
Antas rašė:keli klausimai kaip sis feederiukas: http://www.romada.lt/modules.php?op=mod ... 0324100236 . kiek zinau sheaksper rekomenduotina firma, bet ar
O kur dazniausiai planuoji zvejoti? Stovinciame vadenyje,didelese upese,vidutinese-mazose upese? IN2 Romada pardavinejo su 40% nuolaida rudeni,kaip ir kitus kotus,va tada buvo gera proga nusipirkt... O siaip tai siulyciau geriau skelbimuose pasiziureti parduodama Xrapo fyderi.Pats jo rankose nelaikiau,bet tikrai bus ne blogesnis pirkinus uz IN2,nes Xrapas apie kotus supratima turi,patikek manim ;-)

#105592   audrutis
 24 Kov 2009 11:09
Seneli, koki tu pintuka naudoji zvejybai Feederiu?

#105595   senelis
 24 Kov 2009 11:19
audrutis rašė:Seneli, koki tu pintuka naudoji zvejybai Feederiu?
As tai papigiai is USA buvau PP prisipirkes 5 LB(~0.11mm),tai toki teko ir naudot :? nerekomenduoju,bet visai jis man gerai atitarnavo :? Tik spalva pabluko,bet susidrozusi gala numeti ir pirmyn... Tai SALMO ELITE BRAID tam reikalui tinka,o tu jo turi gi :roll: Na dar Berkley Whiplash SINKING 4 lb atsargose turiu. Pabandzius nutraukt,tai pasitikejimo nekelia :? bet zuvis kazkaip nenutruksta,jei stabdis gerai sureguliuotas :roll:( Pernai Dubuliuose 1.9 kg karsis ) ;-)
Paskutinį kartą redagavo 1 senelis. Iš viso redaguota 24 kartus.

#105597   audrutis
 24 Kov 2009 11:25
Dekui. Jauciu Salmo ir reiks bandyt, 0,1mm kokio.
Beje, kad nenutruko 1,9kg karsis - tai cia ne rodiklis. Karsis vabscie tokia zuvis, kad retokai ana nutruksta. As virs 2 kg karsi esu ramiai islupes su 0,1mm mono stroft pavadeliu ;-)

#105602   Antas
 24 Kov 2009 12:01
pirma stovinciame vandenyje, veliau stovintis vanduo + mazos - vidutines upeles. o tas xrapo taip ir vadinasi, nes kazkaip mazai meto nuorodu i ji. radau kad vobleriai yra xrap :)
beje kaip ten su ritemis? guoliai tik komforta duoda ir viskas? bugnelis grafitinis ar plieninis geriau. maciau shimano 3000 kazkoks algirdo gatveje, kur visa para pardavineja. ziurejau internete tik akys uzraibo nuo gausybes :d
dabar norisi paprastos nesudetingos, kad ir kas atsitiktu, kad nebutu gaila pradanginti, sulauzyti, suterlioti ir kiti atvejai,o geresne technika palauks savo laiko ;-)
galvojau apie pikeri, bet nusimuilinu nuo jo kol kas, kai pramoksiu, matyt bus mano inventoriuje

#105606   senelis
 24 Kov 2009 12:06
Antas rašė:pirma stovinciame vandenyje, veliau stovintis vanduo + mazos - vidutines upeles. o tas xrapo taip ir vadinasi, nes kazkaip mazai meto nuorodu i ji. radau kad vobleriai yra xrap :)
Na tu mane netaip supratai :) forumo skelbimu skyrelyje Xrapas (nikas cia) parduoda fyderi.... (beje,paziurejau,kad jau parduotas) :? manau,kad labai geras variantas stovinciam vandeniui... buvo :?

#105613   senelis
 24 Kov 2009 12:15
Antas rašė:dabar norisi paprastos nesudetingos, kad ir kas atsitiktu, kad nebutu gaila pradanginti, sulauzyti, suterlioti ir kiti atvejai
Nebesuprantu as tokio noro.... :roll: Gaila man savo irankiu... ir kazkaip pradejau brangint savo irankius... O tai gal tau pasiulyti naudotu,bet tikrai dar labai geros bukles riciu? Tikrai labiau vertes nusipirkti,negu turgines :roll: Padarysiu revizija ir paskelbsiu nenaudojamu riciu ispardavima su Velykine nuolaida....

#105622   Skumbrotas
 24 Kov 2009 12:24
Seneli, o naudodamas 0,1 pintuką naudoji shokliderį :?: Ir ką riši tam reikalui :?: :roll:

#105624   senelis
 24 Kov 2009 12:40
Skumbrotas rašė:Seneli, o naudodamas 0,1 pintuką naudoji shokliderį :?: Ir ką riši tam reikalui :?: :roll:
tai kad as zvejoju 0.5 - 1 oz seryklelemis,tai nerisu shock leaderio... bet atmatoje tai turbut reikes risti :)

#105628   Antas
 24 Kov 2009 13:17
senelis rašė:
Antas rašė:dabar norisi paprastos nesudetingos, kad ir kas atsitiktu, kad nebutu gaila pradanginti, sulauzyti, suterlioti ir kiti atvejai
Nebesuprantu as tokio noro.... :roll: Gaila man savo irankiu... ir kazkaip pradejau brangint savo irankius... O tai gal tau pasiulyti naudotu,bet tikrai dar labai geros bukles riciu? Tikrai labiau vertes nusipirkti,negu turgines :roll: Padarysiu revizija ir paskelbsiu nenaudojamu riciu ispardavima su Velykine nuolaida....
matyt ne taip issireiskiau:)
turejau omenyje, jei nori ismokti programuoti pirma reikia ismokti pagrindus, tai yra su html, po to jau javas ir sudetingesnes imti :)
norint varuoti reikia pas instruktoriu pagrindu, o tik veliau pirkti masina.
o kai turesiu sistemele nebrangia tai galesiu laisviau ekperimentuoti, pvz uzmetimus ismokti ir visa kita, taip pat isbandyti stovinciame, tekanciame. taip pat isbandyti ribas, kaip reaguoja, pajusti kokios man reikia, greitos akcijos ar letos, kokio ilgio noreciau ir t.t. man tokia sistema geriau yra. kiekvienam savo. nesistebiu, kad pas zveji po 10 metu guli 10 kotu :) ir tik vienas naudojamas :)
lauksim senelio ispardavimo :)

#105632   senelis
 24 Kov 2009 13:43
Tai cia kita kalba,Antai :) Ir pilnai sutinku,kad nusipirkus pati brangiausia parduotuveje esanti kota,nebutinai nusipirksi tau labiausiai tinkanti ir patinkanti :roll:
Stovinciam vandeniui,manau,pradziai tau uztektu 11-12 pedu (3.30 - 3.60 metro) ligth - light medium klases fyderiuko. I uzrasa apie ismetama svori demesio per daug siulyciau nekreipti. Ant aukstos klases kotu (tokiu gamintoju,kaip Preston Innovations,Maver,Drennan) tu skaiciuku isvis neraso. Na bet mazdaug orientuotis galima. Manyciau,kad uztektu iki 60 g. ismetimo kotelio. Pats turiu romadini 3.30 fyderi,ant kurio parasyta 20-60 gramu,bet iki 100 g. (60g seryklele su pasaru) bandziau metyti ir visai nieko :roll: Atkreipk demesi i virsuneles. Jos yra pagrindinis kibimo signalizatorius taigi turetu buti gana lankscios,geriausiai ne anglines,bet stiklo pluosto. Na bet virsuneliu galima prisitaikyti,nusipirkus atskirai,taigi patiuninguoti savo fyderi visada suspesi. O pagaudes kokia desimti zukliu suprasi,ar tinka tau kotas,ar nelabai ;-)

#105644   senelis
 24 Kov 2009 15:47
audrutis rašė:Mieli ir gerbiami feederio megejai. Gal galit man patart kokias rites pirkt and feederiuku. Reikalavimai butu tokie:
1. viena rite desiu and lengvo feederiuko, kur suksiu mazdaug 0,2mm mono vala arba plonesni pintuka (cia jau feederio guru senelis manau patars, koki jis pats deda), o kita rite desiu ant Nemuninio "feederio", kuriuo gaudysiu vegeles arba dar karsi koki su 3-4 unciju svinu;
2. rite aisku turetu but su galiniu stabdziu;
3. kadangi feederiu zvejosiu kokius 2-5 kartus per metus (spiningas valdo), rites ilgaamziskumas visiskai nebutinas;
4. uz rite nesinoretu moket labai daug. Manau kaina galetu suktis apie simtuka;
5. noretusi malonaus rites sukimosi :roll:

Is anksto dekoju, mieli feederastai ;-)
Jei ieskociau nebrangios ir universalios rites,kuri tiktu tiek mach meskerei,tiek fyderiui tai turbut rinkciausi sita varianta:
http://cgi.ebay.co.uk/MACH-3-FISHING-RE ... otohosting
keturi bugneliai turetu tikti visiems atvejams (fyderiui 1. pintukas,2.mono;machui 1.storesnis valas ,2. aukslems :cool: )
turiu keleta shakespeare riciu,kurios tikrai gerai kloja vala ir neturejau su jomis jokiu bedu.
Yra variantas su priekiniu stabdziu (maniskes su priekiniu)
http://cgi.ebay.co.uk/SHAKESPEARE-MACH- ... 240%3A1318
manau,kad kainos - kokybes santykis tikrai vertas demesio :roll:

#105648   audrutis
 24 Kov 2009 16:05
Seneli, o ar as kazko nesuprantu, ar tos pirmos rites kaina apie 10 svaru? :shock: Itartinai pigu :shock:

#105649   Skridžas
 24 Kov 2009 16:09
39,99 SVARAI =153 LT +TRANSPORTAS ;-)

#105650   vava
 24 Kov 2009 16:11
audrutis rašė:Seneli, o ar as kazko nesuprantu, ar tos pirmos rites kaina apie 10 svaru? :shock: Itartinai pigu :shock:
tai kad price: £39.99 ...
kur tu tuos 10 pamatei??

#105654   audrutis
 24 Kov 2009 16:13
Atsiprasau, matyt kazka sumaisiau :-D

#105661   audrutis
 24 Kov 2009 16:28
Seneli, dekui tau, bet dabar pagalvojau, kad man netinka. Kai bunam isvyke su seima i gamta (praktiskai tik tada as zvejoju ne spiningu) as megstu zmonai feederiuka uzmest, o pats su matchiuku pasibovyt, taigi vienos rites abiem atvejam man neuzteks, o pirkt dvi tokias kaip pasiulei - brangoka. Gautusi jau po 200 uz rite, o as noreciau sutilpt i 100. Per retai as zvejoju siais budais, kad tiek investuot ;-)

#105666   Skridžas
 24 Kov 2009 16:38
Žinok audruti pilnos parduotuvės visokiu ekeonominiu varyjantu,esiu mates net tokiu DAIW brendu už 100lt,minusas tas kad neturi momentyno stabdžio(kam mačui momentinis),bet sukasi fantastyškai,o kiek viskoiu nežinomu brendu,kurie ir momentyni turi ir šiap navarotu,atkreip demesi i SERT rytes,tos tei šudas...O šeip už 100lt už ryte su tavio žvejojimu tau užteks ilgam,nes visos tokame kainios sehmente bus pigus š.. kuris tarnaujia sezonui aktyvai zvejojant,žinoma jai pagal paskirti naudosi.

#105691   Mike
 24 Kov 2009 18:23
Ryobi Ecusima neužkliuvo? Pakankamai ekonomiškas, ir pakankamai patikimas variantas. Tik gal match meškerei nelabai.

#105844   Antas
 25 Kov 2009 11:48
sveiki. gal kas naudojasi ebay?
iskilo kalusimas, ten kur parasyta pristatymas tik uk ribose, tai jie i kitas salis nesiuncia?
du pvz http://cgi.ebay.co.uk/BRAND-NEW-Shakesp ... 240%3A1318
http://cgi.ebay.co.uk/SHAKESPEARE-IN2-1 ... 240%3A1318
http://cgi.ebay.co.uk/NEW-Shakespeare-1 ... 240%3A1318
tai kaip suprantu pirmo i Lietuva neatsiustu? tiesiog naujas tame ebay
kazkaip sekspiro uzsimaniau, yra skirtumai tarp ju ar ne?
kaip spratai is jusu diskusiju, kad 10, 11 ar 12 pedu, cia tik skirtumas mobilume ir ar toli reikia uzmetineti

#105845   senelis
 25 Kov 2009 11:54
Antas rašė:sveiki. gal kas naudojasi ebay?
iskilo kalusimas, ten kur parasyta pristatymas tik uk ribose, tai jie i kitas salis nesiuncia?

tai kaip suprantu pirmo i Lietuva neatsiustu? tiesiog naujas tame ebay
kazkaip sekspiro uzsimaniau, yra skirtumai tarp ju ar ne?
kaip spratai is jusu diskusiju, kad 10, 11 ar 12 pedu, cia tik skirtumas mobilume ir ar toli reikia uzmetineti
Kai kurie pardavejai siuncia i lietuva,bet koto atsiuntimas kainuoja ~30 svaru. Tai apsimoka siustis tik kotus kainuojancius +100 svaru,jei neimanoma ju gauti Lietuvoje...

#105878   mcdee
 25 Kov 2009 14:09
Kartais raso, kad nesiuncia bet uzklausus pardavejo kartais sutinka. Rasai jam laiska (Ask seller a question) ir klausi ar sutiktu atsiust iki LT ir kiek tai bus $$$ + butinai su insurancu,t.y. draudimu.

#105897   Antas
 25 Kov 2009 15:59
vyrai, o kaip su ritemis. zinau tik kaip su shimano yra. Apie ja jau rase. kaip kitas issirinkti geras feederiui pagal jos specifikacijas neatsizvelgiant i fakta, kad jei > 400lt tai perki :grin:
pvz: http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=1371.
kokias rinktis spiningines, pludines, karpines( manau sios tiks, be komentaru cia :D)? ir pagal kokius parametrus orentuotis?

#107043   senelis
 29 Kov 2009 13:30
Anksciau esu minejes,kad didesnes talpos serykleles (labai tinkamas startiniam paserimui) gaminausi is moterisku bigudi,skirtu plaukams garbanoti (gali naudoti ir vyrai :cool: ).O neseniai,klaidziodamas po interneto platybes, uztikau vieno britu zvejo patarima,kaip pasidaryti seryklele butent is bigudi. Gal kam nors bus idomu ir naudinga,prasom ;-)
Paveikslėlis
Paveikslėlis

#107050   Laukinis
 29 Kov 2009 13:47
kokios jus nuomones apie shimano fyderius?

#107431   Skridžas
 30 Kov 2009 18:20
A iš kur tu žinai kad tas brangesni gersnis? :roll: Tu aabudu čiupinėjai,žiurėjai ar tau i ranka gula? :?

#107432   senelis
 30 Kov 2009 18:22
Antas rašė:sveiki, kaip jums http://www.romada.lt/modules.php?op=mod ... 0330190609 sis feederiukas
Esu pirkes toki fyderiuka :roll: Pats kotelis visai puse velnio,bet virsuneles tai ziaurios... Kazkodel gavau tik dvi - 2oz ir 3oz. Is tikruju tai jos atitinkamai 5 ir 6... Bet prisitaikius virsuneles Browning,tai visai neblogas fyderiokas gavosi. O kiek dabar toks Romadoje?

#107467   Jonvabalis
 30 Kov 2009 19:43
to Antas,

turiu 2 vnt. romadiniu feeder'iu, made alia romada-china ;-) neatsimenu kas ten ant blanko nakleikos prikeverzota, ilgis 3.9m, uzmetimo svoris 150g. na man Nemune idialus irankis, tik komplekte turi dvi virsuneles viena karves uodega, o kita kietoka, noretusi tarpinio kietumo. Usas 3.75 kg jokiu problemu, naudoju 1 arba 2 oz. svareli plius serykla, kurios svoris ~ 2 oz. sveiciu dviem rankom isikibes, jokiu problemu :cool: :grin: . Esu visiskai patenkintas. O siaip Nemune rekomenduociau rinktis ilgi 3.9m, o islaikymo svorius 100-150 g.

#107474   senelis
 30 Kov 2009 19:50
Jonvabalis rašė:to Antas,

turiu 2 vnt. romadiniu feeder'iu, made alia romada-china ;-) neatsimenu kas ten ant blanko nakleikos prikeverzota, ilgis 3.9m, uzmetimo svoris 150g. na man Nemune idialus irankis, tik komplekte turi dvi virsuneles viena karves uodega, o kita kietoka, noretusi tarpinio kietumo. Usas 3.75 kg jokiu problemu, naudoju 1 arba 2 oz. svareli plius serykla, kurios svoris beveik 3 oz. sveiciu dviem rankom isikibes, jokiu problemu :cool: :grin: . Esu visiskai patenkintas. O siaip Nemune rekomenduociau rinktis ilgi 3.9m, o islaikymo svorius 100-150 g.
Pilnai sutinku. Dideliai upei yrankis labai tinkamas tas romadinis 3.9 . Didelis pliusas tie ziedeliai,neiprastai dideli kaip fyderiui, bet kaina 3.9 tai jau bene dvigubai didesne uz jo nusiziuretaji,o Antui lyg ir stovinciam vandeniui reikia fyderio...
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė