tai gal parodysi kuo skiresikitas rašė:p.s. paternosteris nėra gardneris....mano požiūriu gardneris patikimesnė sistema už paternosterio
kitas rašė: ---
kuom geresnė nei cralusso?
mano supratimu čia tik paprastas konektorius pavadėliui....
---trys rašė:ir konektorius, ir stopperis. tiktai kad running sistema. privalumas - vienas elementas vietoj tryju!kitas rašė: ---
Kaip jis gali issprust, jei tu ji uztempi tvarkingai ir metimo, zvejybos stadijoj, traukiant, ji pastoviai verzia serykla. Taip, paternosteris ir gardneris praktiskai tas pats, tik skirtumas kad serykla pirmu atveju prie vientiso valo kabinas, antru prie kilpos. Nors kam ta kilpa naudot, tikslo nematau, man vis atrodo kad ji uz kokios sakos dugne uzsikabinskitas rašė:parodyt negaliu, bet paaiškinti nėra sunku: paternosteris - rišama kilpa ir ji perkerpama to pasekoje pagrindiniame mazge gaunasi, kad vienas valo galas lieka laisvas ir teoriškai (nežinau ar praktiškai taip buna) kad jis gali isšprusti iš to mazgo, valas mėgsta tokį šposą, o vat gardnerio budu surišta panaši sistema tokio trukumo neturi, nes ryšamos dvi atskiros kilpos....
--
p.s. mano žinios teorinės, daugiau patirties turintys gal pakomentuos plačiau....stebėjimas ir analizavimas mano profesinė liga
Nu tai inline sistemoj tokie stopai ir reikalingi, a tavo cralusso nuorodoj esantis trigubas suktukas, svelniai sakant gaidyskitas rašė:---trys rašė:ir konektorius, ir stopperis. tiktai kad running sistema. privalumas - vienas elementas vietoj tryju!kitas rašė: ---
mano požiūriu tai du skirtingi dalikai. Cralusso naudojama kartu su įprastomis įpastų ryšamų sistemėlių šėryklomis ir ilgesniais pavadėliai, o dreenano stoperis-konektorius labiau tinkamas method tipo šėryklomis, tomis kur valas eina per jas išilgai, ir kartu naudojami trumpesni pavadėliai....abu atvejai turi skirtingus panaudojimo atvejus...galbūt labiau paženge pakomentuos plačiau
Graziai suristo soko mazgas visiskai nekliuna ir uz mazu feedrio galunes ziedu, tik reik priprast prie to garso metant kai mazgas praskrenda pro paskutini zieda, pradzioj toks jausmas kad truko per ta mazga ir viskas skrenda na dalnij kardonkitas rašė:apie šoką masčiau kol įrankio nenusipirkau, kai nusipirkau nebemastau, bo baisiai maži žiedeliai....o kai pažengsiu, bus matyt, teoriškai gražiai atrodo šokas, ypač prie pintuko dera....bet pirma be šoko reik išmokt
Nu as spasinu del tos kilpos uzsikabinimo uz sakosTaddas rašė:nu Renaldai nezinau,pragaudziau si visa sezona gardneriu,bet vietoj kasos dariau kilpa ir kazkaip ji nelabai kur kabinejos ,nereik bijot kilpu
tad tu man isdestyk,jei kitais metais bus privalomas sokas,tai kaip tada su mazgu,kaip suktukas ar dar koks biesas pereis per ta mazga,kit tvirtina,kad mazgas turi trukt sistemos pusej,kad zuvis issilaisvintu,bet as manau,kad valas truks kur jam patiksrenaldas rašė:Nu as spasinu del tos kilpos uzsikabinimo uz sakosTaddas rašė:nu Renaldai nezinau,pragaudziau si visa sezona gardneriu,bet vietoj kasos dariau kilpa ir kazkaip ji nelabai kur kabinejos ,nereik bijot kilpu, tiesiog nuo seno priprates rist paternosteri (vistisa vala seryklai), tai kazkaip ji ir risu, nors paskutiniu metu kazkaip retai begaudau isvis sia sistema, patiko tas inline ir poreikio naber paternosteriui
Dazniausiai dedamas yra suktukas su karabinu, kad reikalui esant galetum serykla keisti i mazesne, didesne, sunkesne, lengvesne.kitas rašė:aišku, vadinasi daiktas nevertas dėmesio, taigi ar yra dar kokių inline sistemų ar paprasčiausia veri šėryklą per valą, dedi minėtą stoperi ir meti užkabinus pavadėli su masalu ant kabliuko....
Pagooglink apie ta sistema ir klausimu neliks. Viska risi kaip parasei, tik dar turi but pavadelio atvadas, pini kasyte ar dedi duos guminius vamzdelius ar dar ka tik sugalvosi, nes be atvado tau pavadys pastoviai apsisuks apie seryklakitas rašė:aišku, vadinasi daiktas nevertas dėmesio, taigi ar yra dar kokių inline sistemų ar paprasčiausia veri šėryklą per valą, dedi minėtą stoperi ir meti užkabinus pavadėli su masalu ant kabliuko....
Taddas rašė:
tad tu man isdestyk,jei kitais metais bus privalomas sokas,tai kaip tada su mazgu,kaip suktukas ar dar koks biesas pereis per ta mazga,kit tvirtina,kad mazgas turi trukt sistemos pusej,kad zuvis issilaisvintu,bet as manau,kad valas truks kur jam patiks
renaldas rašė:A kodel suktukas turi nepraeit per mazga?Ar tu naudoji super mazus suktukus, kuriu ausele vos storesne uz vala? A del to kur tas valas truks, kaip ir ne musu beda man rods, svarbu i taisykles itilpt