Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #427083   kitas
 30 Lap 2012 09:20
paskaitinėjęs forumus susidariau vaizdelį minty, kad tik dvi nuomonės, patinka patrenosteris arba nepatinka, kam paternosteris netinka (o tokių mažuma) ieško kažkokios panacėjos ir manau kad atranda kilpą.... :cig.
 #427149   Antas
 30 Lap 2012 14:22
pagr skirtumas (nors man), kad kilpa jautresne. antras svarbus dalykas, kai zuvis kibdama eina i zveja. turint paternosteri - meskeres galiukas tiesiog atsilenkia ir viskas, esant su kilpa kur zuvis eitu (nuo, i ar sonus) visada buna virsunes kratymas, kas su paternosteriu daznai buna batc ir toliau kerti aklai. Dar privalumas kaip rasiau jautrumas, ypac kai mazos spygos kimba ten kur nereikia.
 #427200   Taddas
 30 Lap 2012 20:50
skaiciau,cia skaiciau ir man patiko,KITAS raso,kad naudos slankiojancia sistema ,kad zuvis lengvai issilaisvintu nuo seryklos,nes pagaves zuvu su pavadeliais
tai tu ka manai,jei naudosi inlaina,tai pavadelis is lupos atsikabins

beje van tas paternosteris,kitaip gardneris labai patinka

beje man dar kyla klausimu,pvz naudoju soka,tai jusu teigimu kurioj vietoj valas truks ar pries mazga,ar uz ,domintu sokas ant mono valo ,o ne ant pintalo
 #427206   kitas
 30 Lap 2012 21:06
[quote="Taddas"]skaiciau,cia skaiciau ir man patiko,KITAS raso,kad naudos slankiojancia sistema ,kad zuvis lengvai issilaisvintu nuo seryklos,nes pagaves zuvu su pavadeliais
tai tu ka manai,jei naudosi inlaina,tai pavadelis is lupos atsikabins
----
aš manau, kad naudojant inlainą pavadėlis pats iš lupos neatsikabins, bet nutrukus sistemai, žuvis kurį laiką plaukiodama su pasvadėliu lupoje kartu, kaip inkaro, netampys šėryklos ir t.t.
a kam mono valui reikalingas šoklideris?
 #427213   kitas
 30 Lap 2012 21:28
parodyt negaliu, bet paaiškinti nėra sunku: paternosteris - rišama kilpa ir ji perkerpama to pasekoje pagrindiniame mazge gaunasi, kad vienas valo galas lieka laisvas ir teoriškai (nežinau ar praktiškai taip buna) kad jis gali isšprusti iš to mazgo, valas mėgsta tokį šposą, o vat gardnerio budu surišta panaši sistema tokio trukumo neturi, nes ryšamos dvi atskiros kilpos....
--
p.s. mano žinios teorinės, daugiau patirties turintys gal pakomentuos plačiau....stebėjimas ir analizavimas mano profesinė liga
 #427216   trys
 30 Lap 2012 21:35
ir konektorius, ir stopperis. tiktai kad running sistema. privalumas - vienas elementas vietoj tryju!
kitas rašė: ---
kuom geresnė nei cralusso?
mano supratimu čia tik paprastas konektorius pavadėliui....
 #427219   kitas
 30 Lap 2012 21:55
trys rašė:ir konektorius, ir stopperis. tiktai kad running sistema. privalumas - vienas elementas vietoj tryju!
---
mano požiūriu tai du skirtingi dalikai. Cralusso naudojama kartu su įprastomis įpastų ryšamų sistemėlių šėryklomis ir ilgesniais pavadėliai, o dreenano stoperis-konektorius labiau tinkamas method tipo šėryklomis, tomis kur valas eina per jas išilgai, ir kartu naudojami trumpesni pavadėliai....abu atvejai turi skirtingus panaudojimo atvejus...galbūt labiau paženge pakomentuos plačiau
 #427221   renaldas
 30 Lap 2012 22:00
kitas rašė:parodyt negaliu, bet paaiškinti nėra sunku: paternosteris - rišama kilpa ir ji perkerpama to pasekoje pagrindiniame mazge gaunasi, kad vienas valo galas lieka laisvas ir teoriškai (nežinau ar praktiškai taip buna) kad jis gali isšprusti iš to mazgo, valas mėgsta tokį šposą, o vat gardnerio budu surišta panaši sistema tokio trukumo neturi, nes ryšamos dvi atskiros kilpos....
--
p.s. mano žinios teorinės, daugiau patirties turintys gal pakomentuos plačiau....stebėjimas ir analizavimas mano profesinė liga
Kaip jis gali issprust, jei tu ji uztempi tvarkingai ir metimo, zvejybos stadijoj, traukiant, ji pastoviai verzia serykla. Taip, paternosteris ir gardneris praktiskai tas pats, tik skirtumas kad serykla pirmu atveju prie vientiso valo kabinas, antru prie kilpos. Nors kam ta kilpa naudot, tikslo nematau, man vis atrodo kad ji uz kokios sakos dugne uzsikabins :-D

O sokas mono atveju naudojamas kai pagrindini nori maximaliai plona naudot, bet reik didelius svorius mest arba toli mest.
 #427222   kitas
 30 Lap 2012 22:04
apie šoką masčiau kol įrankio nenusipirkau, kai nusipirkau nebemastau, bo baisiai maži žiedeliai....o kai pažengsiu, bus matyt, teoriškai gražiai atrodo šokas, ypač prie pintuko dera....bet pirma be šoko reik išmokt
 #427223   renaldas
 30 Lap 2012 22:04
kitas rašė:
trys rašė:ir konektorius, ir stopperis. tiktai kad running sistema. privalumas - vienas elementas vietoj tryju!
---
mano požiūriu tai du skirtingi dalikai. Cralusso naudojama kartu su įprastomis įpastų ryšamų sistemėlių šėryklomis ir ilgesniais pavadėliai, o dreenano stoperis-konektorius labiau tinkamas method tipo šėryklomis, tomis kur valas eina per jas išilgai, ir kartu naudojami trumpesni pavadėliai....abu atvejai turi skirtingus panaudojimo atvejus...galbūt labiau paženge pakomentuos plačiau
Nu tai inline sistemoj tokie stopai ir reikalingi, a tavo cralusso nuorodoj esantis trigubas suktukas, svelniai sakant gaidys :)
 #427225   renaldas
 30 Lap 2012 22:08
kitas rašė:apie šoką masčiau kol įrankio nenusipirkau, kai nusipirkau nebemastau, bo baisiai maži žiedeliai....o kai pažengsiu, bus matyt, teoriškai gražiai atrodo šokas, ypač prie pintuko dera....bet pirma be šoko reik išmokt
Graziai suristo soko mazgas visiskai nekliuna ir uz mazu feedrio galunes ziedu, tik reik priprast prie to garso metant kai mazgas praskrenda pro paskutini zieda, pradzioj toks jausmas kad truko per ta mazga ir viskas skrenda na dalnij kardon :lol:
 #427227   renaldas
 30 Lap 2012 22:10
Taddas rašė:nu Renaldai nezinau,pragaudziau si visa sezona gardneriu,bet vietoj kasos dariau kilpa ir kazkaip ji nelabai kur kabinejos ,nereik bijot kilpu
Nu as spasinu del tos kilpos uzsikabinimo uz sakos :) , tiesiog nuo seno priprates rist paternosteri (vistisa vala seryklai), tai kazkaip ji ir risu, nors paskutiniu metu kazkaip retai begaudau isvis sia sistema, patiko tas inline ir poreikio naber paternosteriui :)
 #427229   kitas
 30 Lap 2012 22:13
aišku, vadinasi daiktas nevertas dėmesio, taigi ar yra dar kokių inline sistemų ar paprasčiausia veri šėryklą per valą, dedi minėtą stoperi ir meti užkabinus pavadėli su masalu ant kabliuko....
 #427231   Taddas
 30 Lap 2012 22:15
renaldas rašė:
Taddas rašė:nu Renaldai nezinau,pragaudziau si visa sezona gardneriu,bet vietoj kasos dariau kilpa ir kazkaip ji nelabai kur kabinejos ,nereik bijot kilpu
Nu as spasinu del tos kilpos uzsikabinimo uz sakos :) , tiesiog nuo seno priprates rist paternosteri (vistisa vala seryklai), tai kazkaip ji ir risu, nors paskutiniu metu kazkaip retai begaudau isvis sia sistema, patiko tas inline ir poreikio naber paternosteriui :)
tad tu man isdestyk,jei kitais metais bus privalomas sokas,tai kaip tada su mazgu,kaip suktukas ar dar koks biesas pereis per ta mazga,kit tvirtina,kad mazgas turi trukt sistemos pusej,kad zuvis issilaisvintu,bet as manau,kad valas truks kur jam patiks
 #427234   Ramekas
 30 Lap 2012 22:21
kitas rašė:aišku, vadinasi daiktas nevertas dėmesio, taigi ar yra dar kokių inline sistemų ar paprasčiausia veri šėryklą per valą, dedi minėtą stoperi ir meti užkabinus pavadėli su masalu ant kabliuko....
Dazniausiai dedamas yra suktukas su karabinu, kad reikalui esant galetum serykla keisti i mazesne, didesne, sunkesne, lengvesne.
 #427235   renaldas
 30 Lap 2012 22:23
kitas rašė:aišku, vadinasi daiktas nevertas dėmesio, taigi ar yra dar kokių inline sistemų ar paprasčiausia veri šėryklą per valą, dedi minėtą stoperi ir meti užkabinus pavadėli su masalu ant kabliuko....
Pagooglink apie ta sistema ir klausimu neliks. Viska risi kaip parasei, tik dar turi but pavadelio atvadas, pini kasyte ar dedi duos guminius vamzdelius ar dar ka tik sugalvosi, nes be atvado tau pavadys pastoviai apsisuks apie serykla
 #427236   trys
 30 Lap 2012 22:26
Tai juk yra mazgai del kuriu puikiai issiverciama be suktuko
pvz.:
http://www.youtube.com/watch?v=5i-enG7t ... r_embedded
Taddas rašė:
tad tu man isdestyk,jei kitais metais bus privalomas sokas,tai kaip tada su mazgu,kaip suktukas ar dar koks biesas pereis per ta mazga,kit tvirtina,kad mazgas turi trukt sistemos pusej,kad zuvis issilaisvintu,bet as manau,kad valas truks kur jam patiks
 #427238   Taddas
 30 Lap 2012 22:29
renaldas rašė:A kodel suktukas turi nepraeit per mazga?Ar tu naudoji super mazus suktukus, kuriu ausele vos storesne uz vala? A del to kur tas valas truks, kaip ir ne musu beda man rods, svarbu i taisykles itilpt :)

naudoju taip mazus ,o del taisykliu,tai tadajos pacios sau priestarauja,pvz inlainas reikalingas,kad zuvis issilaisvintu nuo seryklos,kai tuo tarpu privalovas sokas,kuris turi mazga,tai jei nutruks sokas su mazgu sistemos pusej,o bus mazas suktukas,tada ir valkiosis zuvis visa sistema

matyt teks pradet naudot didelius suktukas,kas man nepatinka '''bum '''bum
  • 1
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė