Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai

#107479   Jonvabalis
 30 Kov 2009 19:57
Nesekiau temos, tiesiog ikisau trigrasi, tu teisus Seneli, jei ezere, tuomet tavasis variantas Antui pats tas ;-)

#107557   Mike
 31 Kov 2009 07:38
Turiu Romados Premier feederį 3,6 m, 30-60 gr. užmetimo svorio. Toks nei geras, nei blogas. Srovėje su kietesne viršūnėle naudoju ir 120 gr. svarelį, laiko be problemų. Ale delikačiam gaudymui stovinčiame vandenyje yra ir geresnių, tik kažin ar tie geresni už tokią kainą pagaminami.

#107576   Antas
 31 Kov 2009 08:07
senelis rašė:
Jonvabalis rašė:to Antas,

turiu 2 vnt. romadiniu feeder'iu, made alia romada-china ;-) neatsimenu kas ten ant blanko nakleikos prikeverzota, ilgis 3.9m, uzmetimo svoris 150g. na man Nemune idialus irankis, tik komplekte turi dvi virsuneles viena karves uodega, o kita kietoka, noretusi tarpinio kietumo. Usas 3.75 kg jokiu problemu, naudoju 1 arba 2 oz. svareli plius serykla, kurios svoris beveik 3 oz. sveiciu dviem rankom isikibes, jokiu problemu :cool: :grin: . Esu visiskai patenkintas. O siaip Nemune rekomenduociau rinktis ilgi 3.9m, o islaikymo svorius 100-150 g.
Pilnai sutinku. Dideliai upei yrankis labai tinkamas tas romadinis 3.9 . Didelis pliusas tie ziedeliai,neiprastai dideli kaip fyderiui, bet kaina 3.9 tai jau bene dvigubai didesne uz jo nusiziuretaji,o Antui lyg ir stovinciam vandeniui reikia fyderio...
tiesa sakant dabar universalaus ieskau, bet labiau noriu 3.6m ir daugiau, svoris iki 90g, vienu zodziu medium tipo, kad butu universalus ir stovinciame ir tekanciame. ziuriu ieskau visu variantu, man tas ilgis kliuna, noriu 3.6m ir daugiau. uzkliuvo kad cia romados gamybos, tas pats kaip bms kompiuteriai, todel ir paklausiau zinovu, kokie jie yra, patvarus ir t.t.
dar leksiu i lenkija, ten paziuresiu kainas, Lietuvoje jau apziurejau :)
kaina seneli viso komplekto Perki Romados fyderius Premier River feeder arba „match“ meškeres „Matchmania“ - ritė „Futura-2“ - DOVANŲ 5-guoliai, momentinis stabdis, SNC tipo rankenėlė, metalinis būgnelis, „powerbail“ lankelis, atsarginis būgnelis = 170 lt.
gerai kad ledas dar ant ezeru, nors ramu galiu ilgiau ieskoti, lyginti :)
Paskutinį kartą redagavo 1 Antas. Iš viso redaguota 31 kartus.

#107577   Antas
 31 Kov 2009 08:09
Skridžas rašė:A iš kur tu žinai kad tas brangesni gersnis? :roll: Tu aabudu čiupinėjai,žiurėjai ar tau i ranka gula? :?
nu antrosios gamintojas: Shakespeare. jei lyginsim gamintojus, tai jau daug ka sako. turejau omenyje geresnis pagal medziagas ir kitas charasteristikas

#107628   Laisvas
 31 Kov 2009 12:34
O jeigu su tuo Romados 390cm feederiu gaudyt plūde, uždėjus tą liaunesnį galiuką gal puse velnio gausis? Nes noriu kuo universalesnio įrankio, kad galima būtų ir taip ir taip pažvejot, nes nesu kažkoks profesionalas. Su Matchu donkės jau tikrai neužmesi, o su feederiu, manau, ir lengvą plūdę galima pamėtyt kur ežerėly, ar labai klystu? :donknow' ;-)

#107635   Mike
 31 Kov 2009 12:51
Užmesti tai užmesi, bet malonumo gaudyti tikrai jokio nebus. Ypač vertinant tą aplinkybę, kad plūdinę meškerę dažniausiai tenka laikyti rankoje, o feederis paprastai sunkokas būna. Geriau pataupyti ir įsigyti du kotus.

#107638   kamstis
 31 Kov 2009 13:03
Buvo man,toks atvejis,pradejus zvejot, antru metimu sulauziau macha,nu ka, galvoju uzsidesiu plude ant pikerio ir gaudysiu,deja po pusvalandzio kankinimosi isvaziavau namo.fyderis irgi nelabai tinkamas.reikia turet atskira kota pludei.

#107736   Antas
 31 Kov 2009 18:44
dar vienas klausimas. kiek ziuriu freederius pas dauguma ant to paties ilgio skirtingi ziedu skaiciai. taigi geriau kai yra daugiau ar maziau ziedu?
jei lyginsim kaip match tipo ir bolonine su macth kur daugiau ziedu toliau tolygiau uzmetama. pas feederius tas pats? ar tie ziedai labiau koncentruoti ant virsunes del kibimo?
ir dar pro sali vienas. masala kabliuka turi dengti visa ar ne? nes knygose ir kitur, visur vaizduoja, kad kebliuko galas yra plikas

#107739   hamis
 31 Kov 2009 18:50
man is sono atrodo, kad kol tu kazka nusipirksi ateis laikas lipti ant ledo.
siaip vilniuj gyveni, o ten tikrai yra geru parduotuviu su kompetetingais ir ismananciais perdavejais. nueisi, pasakysi kiek gali skirti irankiams, ko daug maz nori ir tau pasiulys ir papasakos viska. nereiks laukti kol kas cia atraso. o siaip turi viska pats bandyti, palaikyti rankoje ir t.t.
cia vienam gal geriau dam firmos, kitam cormoran irankiai ir t.t.
turi pagal save rinktis, bet kad domiesi tai irgi gerai ;-)

#107743   Skridžas
 31 Kov 2009 18:59
Klisti hami nėra vilniuj geru parduotuviu :? Visi tik ir žiuri kaip ibrukti tau kokia
hrenovina :neutral:

Antai geras pasirinkimas medijum 3,60 žiurrėk kad virsuniu butu ivairiu 1oz (1ozx28gr) 2oz ir3oz...Nes kiek tekio žiurėty tei vuisi medijum fiderai prasideda virsunėjm nuo 2oc...O 2oz navifik reikalingas ežer,ten gali buti dar laaunesnė pvz. 0,5oz...Bet tokiu sunkiu gauti..Kaškas teigė kad viršuniu galima prisitaykiti..Mano nuomone tai jaigu gaamintojas suprijektavo kota su jam tinkančom virsunėm,tey kokie dar gali buti meistravojimai?Aš prieš visokias samadielnas virsunes :neutral: Nes kiekvienam fiderui, skirtyngu ilgiu ir ziedeliu sakaiciaus virsunės,tad jaigu pastataai kaškokia kitokia,manau koto savibės ne visai pasireiškia...Gal ir nesulaužyssi,bet jaigu už kotaa paalieki 300lt ir daugau..tey kokos dar kalboss aapie samadielnas virsunes?

#107746   hamis
 31 Kov 2009 19:14
as kai senai pirkau savo feederiuka pirma tai nebuvo jokios info ir nezinojau kas kaip ir pan. tad nusipirkau mikado matrix 555 multifeeder, dar dbr turiu ir visai sekmingai naudoju. ilgis 360cm, svoris 310gr. virsune viena, ta prasme vientisa dalis, bet jautri tai utiutiu ir uzmesti gali iki normaliai.

#107748   Skridžas
 31 Kov 2009 19:18
TAI va senau maažiaau vargo budavio,vienas stovi ir basta..o dabar virsuniu miskas ilgiu ivairiu kotaai,plius daar kolasifikaacija tei laiotas tey hevi...nu žodžiu... maan jau buva labai sunkiūu isirinkty :-D

Jai ANTAI perskaitytum šia tėma iš pradžiu tei paamatytum kad aš jau visus šytuos klausimus esiu uždaaves jau :lol:

#107750   blight
 31 Kov 2009 19:21
Reiketu patarimo koki shock leader'i naudot galingam Power Feederiui (50-180gr) Nemuninej srovej? Kazkas gi vistiek naudojat? :roll: Ar musuose galima patikimo isigyt? Neapsisprendziu ir del storio :roll:

#107751   hamis
 31 Kov 2009 19:21
as vien tik upese zvejoju ir pagrinde didesnese tai pas mane pagrinde heavy, m labai retai. tai bedu renkantis nera :-D plius romada pas mus mieste ganetinai neseniai atsidare, o iki tada buvo viena parduotuve "fauna" tai pasirinkimas budavo mazdaug is dvieju normaliu meskeriu, kitkas svarbu, kad del bendro vaizdo. vos ne teleskopas kur kartu su rite eidavo,plude ir kabliukai jau pakabinti :lol:
atrodo parduotuve normalia turetume tureti cia, bet spyga.
cia gali susikrauti turtus pardavinedamas sliekus :lol:

#107753   Skridžas
 31 Kov 2009 19:28
BLIHT Vat žiurėjau salapino filma tei isai pintu valu gaudio,berods ar tyk ne 0,12-16 o sok liderui naudoja papraasta mono valaa jai neklistu 0,22-0,25mm,kaskur 3xmeskerės ilgui,bet apistykslai reiktu jamti 9-12mėtru...
O jaigu tu žvejoji su mono valu tey nafik is tau reikalingas...Ji teisngai ssupratau šok lideris reikalingas kad aamortyzuotu didelia zuvi paskutinius mėtrus kai tempi i kranta...Ir kai žvejoji labai plonais pintaais valais...Ir tei mnaau jaaigu neužmetynėji daugau nei 70 mėtru ne labai reikalingas..

#107757   hamis
 31 Kov 2009 19:35
as esu mates pas viena dieda tokia sistema. eina valas jau is meskeres, tada, ties galu prirista tokia gumyte, tokia tusciavidure kaip ant dviratinio ventyliaus maudavosi (plona, bet tvirta), tada saukstinis svinas. gaudavosi slankiojantis :lol: gumytes ilgis apie 20cm. toliau dar graziau pavadelius jis kazkaips susirises buvo ir pasidares is sampano kamsti kur laiko ta vielike, tai ja taip supynes kaip tie vamzdeliai dbr kur yra pirkti :grin: zodziu sunkiai sekesi nupasakoti, nes pats buvau apsales pamates ta transformeri. sakau: dede o kas cia yra? :-D
sako dede: vaikeli kai nusibos svinus laidoti ir tu pasidarysi toki dalyka :lol:

#107758   blight
 31 Kov 2009 19:38
Skridžas rašė:O jaigu tu žvejoji su mono valu tey nafik is tau reikalingas...Ji teisngai ssupratau šok lideris reikalingas kad aamortyzuotu didelia zuvi paskutinius mėtrus kai tempi i kranta...Ir kai žvejoji labai plonais pintaais valais...Ir tei mnaau jaaigu neužmetynėji daugau nei 70 mėtru ne labai reikalingas..
Skridzai... tagi rashiau Power Feederiu... O t.y. gaudysiu plonu pintuku, o storo shock leaderio gabalas reikalingas del 2 priezasciu: kad kol atkalsiu metima dideliais svoriais sheryklos neskristu dievui i langus ir kad valas nenusitrintu tarp akmenu ir kriaukliu (nes gaudysiu butent ten kur ju gausiausia :roll: ). O amortizacines savybes tai jau po to, ir manes tiek nejaudina :roll:

#107761   Skridžas
 31 Kov 2009 19:42
Nu tada manau dėk koki 0,22,nors jai karmuskės sunkios gal ir 0,25 užvaanok bus užtykrintas tada ;-) O šok lideri pasikeisty nesunkiu,vistek po kurio laikio isai sutrupmės ir reikės keisty naujiu...

#107813   Antas
 31 Kov 2009 21:33
Tai kad skridzai perskaites esu tavo visus postulatus. o del parduotuviu ivairoves ir prekiu ivairoves sutinku su skrydzu. va romada bade pikeri ikisti vietoj feederio, nors nupasakojau ko noriu. be to pas romada akcijos tuos bus, viena jau prasidejo. taigi geriau man zvlagytis kauptis zinias, o tada jau pirkti kai bus viskas aiksu.
beje man kaip skridzas sake siule irgi medium feederi kur virsuneles nuo 2 ozu prasidejo. kitos virsunes visai be skaiciu ir t.t. vienu zodziu apziuresiu dauguma, paciupinesiu ( nors kokia nauda is to, nei kart nebandes su juo zvejoti). cia kaip perkant pirma masina :) apklausineji, pavaziuojio, po to intuicijos sau mieliausia :)

#107858   hamis
 01 Bal 2009 07:41
o kur zvejosi? romados toks ukiskesnis :grin: su juo drasiai i nemuna ir i srove. o byron lengvesnis, uzmetimas siek tiek mazesnis, bet tikriausiai uz romados bus geresnis, gal net jautrumas bus geresnis. mazai ten raso aprasymuose.

#107865   Antas
 01 Bal 2009 07:58
apie valus. kiek is teorijos visi raso, kad dugninei geriau yra pintas valas, net filmuke ta akcentavo. o tik ka perskaiciau ,kad prie pinto valo galo reikia risti ta mono...... vala apie 6 - 9m. cia jis reikalingas kaip amortizatorius? dar kazkokie amartizatoriai ant meskeres risasi ... :idea:
kadangi pintas yra jautrus ir netamprus, tai prie pinto valo geriau kota imti su minksta ar greita akcija?
ir kaip ten su ziaunu isrovimu, jos istikruju raunasi ar cia priklauso nuo sistemeles, jei tipo pintas +9m nepintas elastingas (tamprus) ar netamprus. ir kaip su mazgu jis maiso ar nemaiso susiviniojimui valo. :?: :neutral:

#107903   hamis
 01 Bal 2009 09:09
ziaunu isrovimu? cia jau nuo pakirtejo priklauso. jei kirsi kaip samurajus tai ziaunas islupsi. nesu gyvenime nupleses, ar suzaloje zuvi pakirsdamas, ar traukdamas, na nebent tu kur neistruakiau ir nemaciau :grin: svelnius judesius naudojant man pilnai uztenka ir pinto valo, nereikia nieko darisineti. kaip kitiems nzn.

#107923   Jonvabalis
 01 Bal 2009 09:49
Buvau uzsidejes ant vieno romadinio pintuka pabandymui, bet kai keli sapalai atsikrate betraukiant grizau vel prie mono. Mano durna galva priejau tokia isvada, kad mono jautrumo man pilnai uztenka, nes kai sapalas ima tai tik spek gaudyt kota, kad i vandeni neilektu. O del amortizatoriaus nebandziau naudoti, tik iskart kyla klausimas kaip su mazgu uzmetant ar ne klius uz ziedeliu, ypac uz mazojo?

#107953   Antas
 01 Bal 2009 11:47
uztai ir klausiu, nusipirkau zurnala zvejas ir zuvis, i ten bobo nudo technika aprasyta. tai jis taip risa, todel ir kalusiu

#107954   senelis
 01 Bal 2009 11:58
Jonvabalis rašė: O del amortizatoriaus nebandziau naudoti, tik iskart kyla klausimas kaip su mazgu uzmetant ar ne klius uz ziedeliu, ypac uz mazojo?
tai kad shok leaderis dazniausiai naudojamas ismetimui (kad nenutraukt plono mono arba labai plono pintuko) o ne amortizacijai,nes tie keli metrai ne kazka amortizuoja... O jei teisingai pririsi shock leaderi su pagrindiniu valu ( va cia labai vaizdingai parodytas tokio mazgo risimas http://www.youtube.com/watch?v=5i-enG7t ... r_embedded ) tai mazgas gaunasi toks istemptas i ilgi,palikti galiukai styro taip,kad nekliutu ir per normalius virsuneles ziedelius slysta gana gerai.Na bent jau per tavo turimo romadinio fyderio virsunes tai tikrai - isbandyta ;-)

#107961   Jonvabalis
 01 Bal 2009 12:15
tas shock leader'is panasu, kad man neaktuolus Nemune juk nenusiploninsi su pagrindiniu valu. Kai su kuolais jaunystej zvejodavom 0,4-0,5 valu, neretai 2 oz svina negrazintinai nuskraidindavom beveik kiton pusen :shock: :-D , pastaruoju metu su feeder'iu turejau gal viena toki atveji persimetus valui ant ziedelio. Koks tas shock leader storis naudojamas? Labai mondras mazgas, galvoju, kad du feeder'ius paruost zvejybai su visais pribumbasais nemazai laiko uztruks :roll:

#107967   senelis
 01 Bal 2009 12:25
Jonvabalis rašė: Labai mondras mazgas, galvoju, kad du feeder'ius paruost zvejybai su visais pribumbasais nemazai laiko uztruks :roll:
Keleta kartu surisus jis nebegasdina,tas mazgas :) gaudant storais valais (pradedant 0.22 - 0.25) jau tikrai leaderio nereikia. O Nemune tai tikrai juk maziau 0.25 - 0.28 nerisate? Na jei uzsimete uz virsuneles ar uzmirstam atlenkt rites lankeli,tai jau tik save galim kaltint - tiu tiu karmuskei ar svareliui :)

#107971   Jonvabalis
 01 Bal 2009 12:36
Bandziau 0,25, bet man pasirode skystokas dabar naudoju 0,3 karpini 200 m abiem uzteko.

#107976   Laukinis
 01 Bal 2009 12:50
jonvabali a tas karpinis 0.3 kokios firmas?nejaugi carp expert?? :? ..........jeigu carp expert tadu nieka gera
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė