Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #470853   Ramekas
 23 Bal 2013 21:07
HIPIS rašė:Klausimuks..
Kiek lietuvoi praso uz..
Drennan Mach pro Super Feder...12ft.
Kaskaip niekur nerandu info teisingo..O tai ka randu, kaina dviguba nei pas uk.. Keista kaskaip..
560lt pries mazdaug menesi pats sau toki isigijau, tik dar neisbandziau, bet si savaitgali manau tikrai isbandysiu.
 #470890   Guru
 23 Bal 2013 21:47
Bratka rašė:Vilniuj,Kote 700lt kaina
:roll: jo. Paskutini senesnes kartos as paemiau , kaina buvo 600Lt. Kur dar ant Vilniaus butu nemaciau.
 #470939   Vijūnas
 23 Bal 2013 22:17
HIPIS rašė:Klausimuks..
Kiek lietuvoi praso uz..
Drennan Mach pro Super Feder...12ft.
Kaskaip niekur nerandu info teisingo..O tai ka randu, kaina dviguba nei pas uk.. Keista kaskaip..
Su nuolaida gavosi 515lt..

Paveikslėlis
 #471075   Vijūnas
 24 Bal 2013 08:45
Neklausiau, buvo gruodžio mėnuo.. Gal kokią didesnę "ale kalėdinę" nuolaidą pritaikė. Jei gerai pamenu kaina buvo 599lt be nuolaidos, tai 515lt gaunasi su 15% nuolaida.
 #471254   HIPIS
 24 Bal 2013 18:35
Blin gaila jog vietoi nesu tu Drenanu mates...Ciut kate maise gaunas...
Beje kokio uzmetima Machpro super feder bun pas mus.,,.cia jei kam uzkliuvio, ar domejotes.
Kiek zinau Kotas turejo 10-50...15-60g.
 #471257   HIPIS
 24 Bal 2013 18:57
Aciu uz info... :gutgut
Nes man dabar kaipo reik ciut galingesnio, kartais, nei Spidmasteris iki 100g..Ten tai tikrai jis iki simto.Bijociau mes sunkiau..
Esme, mest uz horizonto kaippo man nereik..Tik va neretai pasitaiko vejas i veida..Ir gan nemenkas..
 #471327   RoBass
 24 Bal 2013 21:44
vyrgaz rašė:Su 100 gr mesti prieš vėją kaži ar gelbės..tam reikalui yra kulkos formos šėryklėlės, kurios tiek esant šoniniam vėjui, tiek į veidą, skrenda kuo puikiausiai net 30 gr.. :roll:
O tu su jom esi gaudes sroveje, ta prasme ar normaliai? nes as kokias esu mates Klaipedoje kazkur pardavinejamas, tai jos tokios, is plonos vielos ir su didele "akim"...kazkaip atrodo, kad labai greitai issiplautu pasaras, nu nebent gal pasara lipnesni padarius, ar suspaudus labiau, nu nzn...Gal tu man geriau atsakyk :roll:
 #471331   vyrgaz
 24 Bal 2013 21:48
Na čia aš apie žvejybą stov. vandenyje..nors nemanau kad ir upėj 50gr kulką labai jau vilktų srovė..Yra ir didesnės gramatūros tos formos šėryklų..pas man max naudotos 50gr..dažniausiai 30gr..Ir manau kad yra jų su visokio tankumo sieteliu..
 #471335   RoBass
 24 Bal 2013 21:55
vyrgaz rašė:Na čia aš apie žvejybą stov. vandenyje..nors nemanau kad ir upėj 50gr kulką labai jau vilktų srovė..Yra ir didesnės gramatūros tos formos šėryklų..pas man max naudotos 50gr..dažniausiai 30gr..Ir manau kad yra jų su visokio tankumo sieteliu..
As supratau apie ka tu, tiesiog norejau suzinoti ar su jom galima normaliai zvejoti sroveje (turejau omeny ne svori), bet jei sakai, kad ju turi buti visokiu tankumu, tai reiks paieskoti. nes as isivaizduoju, kaip jos gerai, taikliai skrenda ir dideliu pastangu nereikia....
Dekui ;uolrait
 #471371   hamis
 24 Bal 2013 22:40
Būdavo atmatoj tokių vietų, kad vasara nukritus vandeniui tekdavo šveisti iš peties, kad damesti iki "taško". Tai kol dar apie feederius nebuvo niekas girdėję su teleskopu 5 metrų ir ganteliu nušveisdavau. Kai nusipirkau pirmą feederį bandžiau su 80g šėryklą, deja tikslo nepasiekiau, tai ir plakių arčiau kranto užteko :D
Čia tikriausiai kiekvienas renkasi pagal save. Žinau tokių kur Skirvytėj su 120g kulkom pavasarį gaudo.
 #471386   RoBass
 25 Bal 2013 00:57
renaldas rašė:A kam tau srovej tolimi metimai?
Tai paciai Atmatai, Marioms ar Aukstumalai, nes siais metais kai buvau, tai su tom ale Fox,inem 55gr. - 65gr. + pasaras ir mano turimu Solitronu, nelabai ejo numesti arciau kito kranto (buvo koto sioks toks pabandymai), man jos kazkaip nera is tu seryklu, kurios labai gerai skraido, kazkaip baisoka buvo stengtis damesti toliau... :) cia kalbu apie Aukstumala...Tad noriu pabandyti tas kulkas, o ir siaip nepamaisytu tureti ju keleta dezeje... :roll:
 #471387   HIPIS
 25 Bal 2013 06:11
vyrgaz rašė:Su 100 gr mesti prieš vėją kaži ar gelbės..tam reikalui yra kulkos formos šėryklėlės, kurios tiek esant šoniniam vėjui, tiek į veidą, skrenda kuo puikiausiai net 30 gr.. :roll:
Cia ne svoris svarbiausia..o tai jog pats kotas ,,pramustu,, vejia..Nelinktu i baranka..
As is vis neturiu seryklu sunkesniu nei 45g.
Ir su tokiom, geru oru, ismetu tiek jog pasibaigia 100m. pintukas ir islenda bekingas..
 #471414   HIPIS
 25 Bal 2013 08:16
vava rašė:gal galima butu suzinot, koks kotas ir kokios seryklos daro tuos stebuklus?
Spidmasteris iki 100g..Serykla ,,kulka,, 35g..Valas pintas 09mm. realai apie 0,12mm.
Ramu vakara, jei gerai uzsimoji..ir isskrenda visa babina..Net issigandau pima kart..
Pamaniau jog ismeciau visa ir nutruko..nes jis juodas o ziuriu ziedeliuos nieko ner..Geriau isiziuriu, mono bekingas :lol: ...teko apsiramint su metimais link horizonto..
 #471424   vyrgaz
 25 Bal 2013 08:53
Kad su slyvute tiek nušveist galima tai sutinku,bet kad su jauku šėrykloj.. :? Kitas klausimas-koks tikslas tiek toli mest ir koks žvejybos principas-loterija ar tikslingas jaukinimas vienam taške?
 #471433   Julius's
 25 Bal 2013 09:24
Kazka tu cia Hipi chimycini jau :D Nu nors ymanoma aisku :)

Seip kulkos skrieja tai puikiai. O ale foxai visai seip neskrenda :) Labai nenori skriet jie. Nu plotas ju didelis ir svoris ne ten sukonsenruotas.

Jamkit kulkas jei norit 100m svaidyt :)
 #471438   HIPIS
 25 Bal 2013 09:36
vyrgaz rašė:Kad su slyvute tiek nušveist galima tai sutinku,bet kad su jauku šėrykloj.. :? Kitas klausimas-koks tikslas tiek toli mest ir koks žvejybos principas-loterija ar tikslingas jaukinimas vienam taške?
Sutinku prasmes jokios..
Ale ten kur meciau koki 80m.. tesias smelis iki bambos..O ka daryt..ant smelio kuojos uzknisa..Norejos link karsinio horizonto datemt..

Realei daugumoi gaudau iki 50m....man per akis..

O sryklele kulka tai :gutgut ..jei dar sunki, skrieja kai slyva..Bet uztat tada taiklumas i paserta taska jau seip sau..O tiksliau, ale bus gerai ir taip.. :lol:
 #471448   vava
 25 Bal 2013 10:09
HIPIS rašė:
vava rašė:gal galima butu suzinot, koks kotas ir kokios seryklos daro tuos stebuklus?
Spidmasteris iki 100g..Serykla ,,kulka,, 35g..Valas pintas 09mm. realai apie 0,12mm.
Ramu vakara, jei gerai uzsimoji..ir isskrenda visa babina..Net issigandau pima kart..
Pamaniau jog ismeciau visa ir nutruko..nes jis juodas o ziuriu ziedeliuos nieko ner..Geriau isiziuriu, mono bekingas :lol: ...teko apsiramint su metimais link horizonto..
supratau. neteko man kulku metyt... reiks kada idomumo delei pasibandyt :)
 #471524   RoBass
 25 Bal 2013 13:03
Skridžas rašė:Tolimas užmetimas su fideriu turi prasmės tokiuose telkinuos kaip kuršiu marios ateini ant molo ir šveiti i marias kiek galima toliau tada karšis tavo :grin:
Tiesa pasakiu, nesu mates, kad kas ant molo karsius gaudytu, nu gal... :-D bet kitur Mariose, tai taip :/brazasista
 #471535   renaldas
 25 Bal 2013 13:48
RoBass rašė:
renaldas rašė:A kam tau srovej tolimi metimai?
Tai paciai Atmatai, Marioms ar Aukstumalai, nes siais metais kai buvau, tai su tom ale Fox,inem 55gr. - 65gr. + pasaras ir mano turimu Solitronu, nelabai ejo numesti arciau kito kranto (buvo koto sioks toks pabandymai), man jos kazkaip nera is tu seryklu, kurios labai gerai skraido, kazkaip baisoka buvo stengtis damesti toliau... :) cia kalbu apie Aukstumala...Tad noriu pabandyti tas kulkas, o ir siaip nepamaisytu tureti ju keleta dezeje... :roll:
Nu Aukstumalej tos sroves beveik nerasta, o jei lygint su kokia nemuno srove, tikslo toliau mest kaip 40-50m nera, nes fiziskai neislaikysi kormuskes kur nori, ja vistiek priplaks prie vagos krasto. O ir kulkos srovej visai nelaiko dugno, tai jas kaip ir belieka naudot stovinciam vandeni ir kai reik toliau svystelt. Jei kalbet apie foksus, tai ju balastines savybes nulines isvis, vienintelis ju didelis pliusas, kad puikiai kyla nuo dugno, gaudant ant skardzio kur daug kliuviniu, jos pravercia.
 #471536   renaldas
 25 Bal 2013 13:48
RoBass rašė:
Skridžas rašė:Tolimas užmetimas su fideriu turi prasmės tokiuose telkinuos kaip kuršiu marios ateini ant molo ir šveiti i marias kiek galima toliau tada karšis tavo :grin:
Tiesa pasakiu, nesu mates, kad kas ant molo karsius gaudytu, nu gal... :-D bet kitur Mariose, tai taip :/brazasista
Cia jis itariu apie Nidzos mola tauzija :)
  • 1
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė