Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #471543   Skridžas
 25 Bal 2013 14:07
renaldas rašė:Cia jis itariu apie Nidzos mola tauzija :)
Taip aš kalbėjau butent apie Nida ir tai vienintelis molas nuo kurio mačiau pagavo daugiau negu 2 karšiu per pirma dienos pusdieni.Tai tada reikia suprasti kad tolau švistelėjus gal daugau eitu pagauti.. :roll:
 #471555   Rapalas
 25 Bal 2013 14:44
O koki pinta vala geriau naudoti fyderiui? Ir ar naudojat tas feder gum metimui sušvelninti ir žuvies smugiams susilpninti. Metimui aišku yra tos drenan šeryklėlės kurios tamposi.
 #471558   renaldas
 25 Bal 2013 15:00
Del valo, kiek zmoniu, tiek nuomoniu, as naudoju powerpro 0.08, visai patenkintas. Bandziau tas gumas, neocen man jos, ir painioja sistema papildomai ir kibimai persiduoda i galune zymiai silpniau, cia sneku kai gaudai standartine susara su plonais pavadziais ir yra didele tikimybe bonusa ikalt. Aisku jei sedi ant karpiu ar didesniu karsiu, yra tolkas ja naudot, bet tada jei jau sedi ant krupniako, jokio tolko nera naudoti pinta vala, tai vienu zodniu niekam nereik tos kramtoskes :lol:
 #471569   RoBass
 25 Bal 2013 15:30
renaldas rašė:
RoBass rašė:
renaldas rašė:A kam tau srovej tolimi metimai?
Tai paciai Atmatai, Marioms ar Aukstumalai, nes siais metais kai buvau, tai su tom ale Fox,inem 55gr. - 65gr. + pasaras ir mano turimu Solitronu, nelabai ejo numesti arciau kito kranto (buvo koto sioks toks pabandymai), man jos kazkaip nera is tu seryklu, kurios labai gerai skraido, kazkaip baisoka buvo stengtis damesti toliau... :) cia kalbu apie Aukstumala...Tad noriu pabandyti tas kulkas, o ir siaip nepamaisytu tureti ju keleta dezeje... :roll:
Nu Aukstumalej tos sroves beveik nerasta, o jei lygint su kokia nemuno srove, tikslo toliau mest kaip 40-50m nera, nes fiziskai neislaikysi kormuskes kur nori, ja vistiek priplaks prie vagos krasto. O ir kulkos srovej visai nelaiko dugno, tai jas kaip ir belieka naudot stovinciam vandeni ir kai reik toliau svystelt. Jei kalbet apie foksus, tai ju balastines savybes nulines isvis, vienintelis ju didelis pliusas, kad puikiai kyla nuo dugno, gaudant ant skardzio kur daug kliuviniu, jos pravercia.
sutinku, bet pamecius tas fox, uzsinorejo toliau ir taikliau skraidanciu...
 #471570   RoBass
 25 Bal 2013 15:32
renaldas rašė:
RoBass rašė:
Skridžas rašė:Tolimas užmetimas su fideriu turi prasmės tokiuose telkinuos kaip kuršiu marios ateini ant molo ir šveiti i marias kiek galima toliau tada karšis tavo :grin:
Tiesa pasakiu, nesu mates, kad kas ant molo karsius gaudytu, nu gal... :-D bet kitur Mariose, tai taip :/brazasista
Cia jis itariu apie Nidzos mola tauzija :)
o as pagalvojau apie musu salakini :-D Nidoje, tai taip.
 #471573   Rapalas
 25 Bal 2013 15:35
Ir dar klausimėlis, jei pintas valas ir naudoji asimetrine kilpa, tai asimetrine kilpajau riši iš paprasto ir ja prikabini per suktuka prie pintuko? Ar ir asimetrine iš pintuko?
 #471574   Julius's
 25 Bal 2013 15:37
Rapalas rašė:Ir dar klausimėlis, jei pintas valas ir naudoji asimetrine kilpa, tai asimetrine kilpajau riši iš paprasto ir ja prikabini per suktuka prie pintuko? Ar ir asimetrine iš pintuko?
Mono ir tik mono. Ir nu galima per suktuka, bet as "kylpa y kylpa" kabinu.
 #471584   vyrgaz
 25 Bal 2013 15:59
Jei žvejosi ten,kur reikia toli mest ar kriauklėtas dugnas,tai būtinai naudok šokliderį..apie 0,28 storio monovalo,ilgis per 2 meškerės ilgius..iš jo gale ir sistemą gali susirišt..Bent jau aš taip darau..Jei riši sistemą tiesiai ant pintuko,tai didesnė painiojimosi tikimybė,ir labai greitai į dugną valas susitrina..
 #471586   Julius's
 25 Bal 2013 16:13
Na taip. Pintukas labai bijantis trinties dalykas.
as sistemom valo stori dar atsirinkineju. bet stoju kazko pire 0.28-0.30mm Geriausiai ir ilgiausiai laiko forma. Manau Valas Browning cenex feeder line tinkamas butu sistemom, jis toks gan kietas, dabar susivyniojau ant rites, reiks isbandyti.
Bet kai gaudau pintu ( sufix 832 0.15mm) sistema risu is labai minksto sufix xl strong valo. sistema + dar 0.5m sio valo virs sistemos. Laikant uz pavadelio gaunu apie 20cm "laisvos" eigos, taip mano fantazijom sitas valas man kazkiek sumazina pinto valo trukuma, netampruma.
Shock leederio dar nenaudojau, nes niekaip neismokstu rist mazgo... :-D
 #471589   vyrgaz
 25 Bal 2013 16:20
Kadangi pagal naujas FCL taisykles galima tik running sistema,tai vat tokią tik ir naudoju..tai nieko labai rist nereikia- "sudėtingiausias" elementas kasytė..bet kai paskutinėj žvejybot pabandžiau be jos,tai visai paprasta beliko-vienas mazgas prie greito pavadėlio keitimo drenaninio burbuliuko..O tas šokliderio,t.y. mono ir pinto valo sujungimo mazgas irgi paprastas..pasieškok googlėj..
 #471590   renaldas
 25 Bal 2013 16:24
A vot as skirvytej pastebejau toki indomu dalyka, logiskai mastant pintas labiau bijo visokiu kriaukliu ir akmenu, bet butent skirvytej 3 betonkej pintas geriau draugauja su dugnu. Pas mane visos sistemos is mono grubiai 1m ilgio, ir ja per suktuka kabinu prie pagrindinio valo. Ant vieno koto pagrindinis pintas, ant kito mono, gaudant su mono, mazdaug 3-4m nuo sistemos(toj vietoj valas trinas i vagos krasta), po kokiu 10 permetimu labai aiskiai matos valo nusitrynimas i dugna ir ko pasekoje dar po poros metimu truksta per ta vieta viskas. Gaudanat analogiskai su pintu, jis atlaiko visa pusdienio zvejyba ir netruksta, vo sitos mistikos nesupantu.
 #471594   vava
 25 Bal 2013 16:35
Rapalas rašė:Vava kokio storio naudoji? Pilka?
as turejau (turiu) ir pilka, ir geltona. perku kazka apie 0,12-0,14. vienu zodziu, jamu toki, koks buna tuo metu trituruse :)
 #471599   vyrgaz
 25 Bal 2013 16:53
Renaldai, galbūt mono valas upėj nuskesta ant dungo, o pintukas kažkiek plaukia srovėje, todėl ir nesitrina? Aš neatsimenu kur, lygtais KM, per pusdienio žvejybą su trumpu šoklideriu labai stipriai suėdžiau pintuką..
 #471613   Antas
 25 Bal 2013 17:38
vyrgaz rašė:Renaldai, galbūt mono valas upėj nuskesta ant dungo, o pintukas kažkiek plaukia srovėje, todėl ir nesitrina? Aš neatsimenu kur, lygtais KM, per pusdienio žvejybą su trumpu šoklideriu labai stipriai suėdžiau pintuką..
greiciau per trumpa meskere ir nekelia 90 laipsniu kampu
 #471617   Wytux
 25 Bal 2013 17:45
Antas rašė:
vyrgaz rašė:Renaldai, galbūt mono valas upėj nuskesta ant dungo, o pintukas kažkiek plaukia srovėje, todėl ir nesitrina? Aš neatsimenu kur, lygtais KM, per pusdienio žvejybą su trumpu šoklideriu labai stipriai suėdžiau pintuką..
greiciau per trumpa meskere ir nekelia 90 laipsniu kampu
:shock:
Pagal mane tik koks stekeris kelia tokiu kampu.....
 #471622   RoBass
 25 Bal 2013 17:53
Rapalas rašė:O upėj man atrodo tik mono vala naudoti arba fluoro, nes pintuka sugadins nesvarus vanduo, pazes greitai.
Pintukas naudojamas tam, kad geriau matytusi kibimas is toli, pintuka naudoji visada plonesni nei mono, o tai reiskia ji maziau veikia srove, as tai tik uz pintuka (gali deti soklyderi jei reikia). zinoma yra ir kada mono geriau, minusine temp. ir t.t...nu ir pickeriui, kai zvejoji max. iki 20m. ir nera butinybes leisti pinigu ant pintuko...
 #471625   RoBass
 25 Bal 2013 17:58
Rapalas rašė:Ir upėj meškerė turi būti pakelta i viršu visada? Realiai galas ant žemės sakykim o meškerės viršūnė i viršu?
cia kaip seniau su donkem :lol: juokauju :)
Nu kaip cia pasakius, ziurint kokia upe, kokia srove, koks krantas, kokios salygos ir galiausiai, kaip paciam patogiau...
 #471849   renaldas
 26 Bal 2013 09:53
Nieks ten neplaukia, ten vagos virsutinis krastas prasideda apie 3-4m nuo kranto, tai nori nenori valas trinas i ji.
  • 1
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė