Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #472647   HIPIS
 29 Bal 2013 18:36
Metima galima atlikt dvejopai..ir abu kart is jegos..
Pirmas..
Kai daromas jegos metimas is pat pirmo judesio, per visa metimo stadija..
Oi kiek esu mates tokiu ,,svilpenciu,, mostu..
Antras..
Kai metimas daromas greitejanciu tempu..dazniausiai toks metimas gaunas, letesnio blanko kotais, bet galima ,, damus,, ranka ir su kuolu..

Pirmu atveju gal kokiu metru ir numesis toliau, nors as tuo abejoju..
Minusas, pavojus nutraukt vala po smugine apkrova..arba ,,pamest,, dali pasaro is seryklos..Beto kencia taiklumas..

Antru atveju..pirojo minusai kaipo eliminuojami..

ps. 010mm. pintukas, daug maz realaus diametro, svoriams iki 50g. pats tas..Turiiu omeni seryklos svino svori..ir proto ribose pasaro apimti..
 #472669   Diver
 29 Bal 2013 19:44
siandien buvau i salmo uzlekes. knietejo paciupineti balzer ritukes. dar kol kas nera prekyboje, bet su makaules pagalba gavau galimybe pasukineti. daiktas tikrai rimtas. tvirtai padaryta, du aliuminiai bugneliai. gal biski sunkoka, apie 450 g. bet sunkesniam feederiukui manau super variantas. prekyboje sake bus savaites antroje puseje. kaina apie 215 lietuvisku. nezinau ar ka geresnio galima rasti uz tokia kaina. viena reikes pasiimti. tiesa apziurinejau be baitrunnerio, o imsiu su... tai tiek ispudziu.
 #472689   AndriusG
 29 Bal 2013 20:33
Diver rašė:siandien buvau i salmo uzlekes. knietejo paciupineti balzer ritukes. dar kol kas nera prekyboje, bet su makaules pagalba gavau galimybe pasukineti. daiktas tikrai rimtas. tvirtai padaryta, du aliuminiai bugneliai. gal biski sunkoka, apie 450 g. bet sunkesniam feederiukui manau super variantas. prekyboje sake bus savaites antroje puseje. kaina apie 215 lietuvisku. nezinau ar ka geresnio galima rasti uz tokia kaina. viena reikes pasiimti. tiesa apziurinejau be baitrunnerio, o imsiu su... tai tiek ispudziu.
mane jos svoris labiausiai ir gasdina.. kazi kaip derintusi prie mano federiuku 3.9m 335gr? ydomu kur svorio centras butu.. nu reik palaukt kol kaune atsiras jauciu jamsiu ir as pora :))
 #472693   Donatelo
 29 Bal 2013 20:38
Diver rašė:siandien buvau i salmo uzlekes. knietejo paciupineti balzer ritukes. dar kol kas nera prekyboje, bet su makaules pagalba gavau galimybe pasukineti. daiktas tikrai rimtas. tvirtai padaryta, du aliuminiai bugneliai. gal biski sunkoka, apie 450 g. bet sunkesniam feederiukui manau super variantas. prekyboje sake bus savaites antroje puseje. kaina apie 215 lietuvisku. nezinau ar ka geresnio galima rasti uz tokia kaina. viena reikes pasiimti. tiesa apziurinejau be baitrunnerio, o imsiu su... tai tiek ispudziu.

Sian Salmo parduotuveje Vilniuje pasukinejau ta su baitruneriu,, pagalvojau jibitute kas per agregatas, o cia pasirodo zmones ant fyderio planuoja det.. Net mano meskos letenose ta rite XXXXL dydzio pasirode, ir keista buvo kad tokio masyvumo rite, turi toki seklu bugneli :grin:
 #472703   AndriusG
 29 Bal 2013 20:46
Donatelo rašė:

Sian Salmo parduotuveje Vilniuje pasukinejau ta su baitruneriu,, pagalvojau jibitute kas per agregatas, o cia pasirodo zmones ant fyderio planuoja det.. Net mano meskos letenose ta rite XXXXL dydzio pasirode, ir keista buvo kad tokio masyvumo rite, turi toki seklu bugneli :grin:
nu zodziu reik paciam paciupinet tada bus aisku :) noriu butent su BR
 #472707   Diver
 29 Bal 2013 20:50
Donatelo rašė:

o tu sukinejei butent 7400 modeli?
http://www.askari-fishing.co.uk/__WebSh ... detail.jsf
gal sita bandei??? :-D
http://www.askari-fishing.co.uk/__WebSh ... detail.jsf
 #472758   vava
 30 Bal 2013 07:07
Diver rašė:na pagal kokybes ir kainos santyki nelabai ka mandriau rasi. yra visa serija cormoran riciu. neblogos jos, bet sita ko gero ilgaamziskesne.
Is parasymo suprantu, kad nei kormoranu, nei tu balzeriu nesi naudojes. Tai kaip gali rasyt savo nuomone apie kokybe ir t.t. Ar jos tau tiesiog grazios vizualiai??
nu, kazkokie pasvaiciojimai ir ne daugiau.....
AndriusG rašė:a tai ka gali rekomenduot? domina su BR, naudojimas universalus, ezerai upes tvenkiniai ir t.t. :) seryklos iki 80 gr su pasaru, tiek smulkmei tiek karpiams iki 3kg :)
Jis naudoja fujitsu ir yra jomis patenkintas. Tik nusipirkt ju problema Lietuvoj.
Kitas variantas - Spro rites. Kiek zinau, renaldas naudojo, as naudojau ir dar dabar naudociau, jei nebuciau uzmynes ir sudirbes.....
 #472789   Diver
 30 Bal 2013 08:30
del riciu. turiu tris cormoran rites, bei viena cormoran kinietiska kopija. balzer ritukes naudoti neteko, bet pasukinejus patiko. makaule sake, kad tikrai graziai kloja vala.
del pintuko. as naudoju matuojama pover pro. kokybe gera. ne be reikalo tiek metu gyvuoja. tik nepirk fasuoto turguje ir neaiskiose pardese. labai uzstorintas buna. panasus i paprasta sniura. aisku daug geru valu gamintoju yra, bet pover pro geras pagal kokybes ir kainos santyki. 1m kainuoja 40 ct.
 #472792   MariusJa
 30 Bal 2013 08:41
Diver rašė:del riciu. turiu tris cormoran rites, bei viena cormoran kinietiska kopija. balzer ritukes naudoti neteko, bet pasukinejus patiko. makaule sake, kad tikrai graziai kloja vala.
del pintuko. as naudoju matuojama pover pro. kokybe gera. ne be reikalo tiek metu gyvuoja. tik nepirk fasuoto turguje ir neaiskiose pardese. labai uzstorintas buna. panasus i paprasta sniura. aisku daug geru valu gamintoju yra, bet pover pro geras pagal kokybes ir kainos santyki. 1m kainuoja 40 ct.
Dėkui už info.

Radau tokį dar variantą, gal kas ką žino? Užsienio tinklapiuose lyg ir žinomas gamintojas, bet lietuviškuose portaluose jokios info nerandu.

Paveikslėlis

Apie 10 svarų kainuoja + siuntimas...
 #472802   vyrgaz
 30 Bal 2013 08:58
Dėl ričių tai taip..spro passion 740m,berodz taip vadinas,naudosiu jau trečias sezonas-veikia puikiai,mokėjau apie 130lt..pintuką gerai vynioja,nė vienos barzdos nėra numetus..Vienintelis akivaizdus trūkumas-nėra antro būgnelio..bet tinka nuo ryobi ričių..Dar turiu ryobi ecusima 3000vi..irgi trečias sezonas bus,tik naudojama rečiau nei spro..dirba kaip nauja,tik norėtūsi bent 4000 modelio..Minėtos ritės dažniausiai naudojamos su šėryklų svoriais iki 50gr(be jauko),tvenkiniuose.. Bet teko ir 80gr šėryklas į upę mest..Buvo kilę minčių "atsinaujint",bet tik dėl reklamos įtakos,kuriai atsispyriau.. :)
 #472804   Antas
 30 Bal 2013 08:59
AndriusG rašė:
mane jos svoris labiausiai ir gasdina.. kazi kaip derintusi prie mano federiuku 3.9m 335gr? ydomu kur svorio centras butu.. nu reik palaukt kol kaune atsiras jauciu jamsiu ir as pora :))
labai lengvai gali padaryti, i plastmasine bonka ar stiklaini, tiks iki 500 ml pripilk vandens ir pakabink toje vietoje kur turi buti rite, aisku tik kabiki daryk kuo trumpesni - pamatysi daugmaz panasu vaizda. Meskeres balansas turi buti keli pirstai virs rites laikiklio. kai per lengva rite irgi blogai. Be to 3,9 m ir tokiai sunkiai 400 gr rite pats tas turetu eiti.
 #472824   AndriusG
 30 Bal 2013 09:20
Antas rašė:
AndriusG rašė:
labai lengvai gali padaryti, i plastmasine bonka ar stiklaini, tiks iki 500 ml pripilk vandens ir pakabink toje vietoje kur turi buti rite, aisku tik kabiki daryk kuo trumpesni - pamatysi daugmaz panasu vaizda. Meskeres balansas turi buti keli pirstai virs rites laikiklio. kai per lengva rite irgi blogai. Be to 3,9 m ir tokiai sunkiai 400 gr rite pats tas turetu eiti.
Aciu uz gera patarima tirkai nepagalvojau tokio bandymo budo :)
 #472865   Sokratas
 30 Bal 2013 11:09
AndriusG rašė:nu jo.. kiek zmoniu tiek nuomoniu :) jauciu teks pasikliaut pardavejo patarimais..
niekad taip nedaryčiau, nebent paradvėjas -geras draugas ar brolis :)
 #473188   Julius's
 01 Geg 2013 08:14
Kolega turejo dvi cormoran rites. tiksliai modelio negaliu pasakyt, bet buvo greziota rankena, tipo su skylem islengvinta. Luzo per tuos islengvinimus abidvi. O apkrovos nepasakyciau, kad isvis buvo :D Nezinau ka pakomentuot. Cia Faktas.

Patarciau vyruciai paziurinet, nu kad ir vokiskai, bet yra ir angliskai straipsniuku. Michael Zammataro kuris ir kuria visa Balzer feeder "sekcija"
Paziurejus (paskaicius) iskart pasidaro aisku kam skirti tiek kotai, tiek rites tokio galingumo. Upes kuriuose jie gaudo 200m plocio. Tekme vidutine. Gaudymo atstumas nuo 60m iki 90m. Pagrindine zuvis karsiai.
Tame straipsnyje gaude jis Balzer Heavy kotu, su Balzer didziaja rite. atstumas 75m, seryklos svoris 90gr+pasaras.
Dave anglui, zurnalistui pamegint uzmest y toky atstuma. is 5 kartu tik vienintelis klipsa pasieke. Barstymas - nera ka komentuot :D
Tai vat jei megstat turet kotus ir rites su 100% galingumo atsargos rinkites balzer. Nes kabint tokias mesmales ant ezeriniu kotu, mano nuomone beprasmiska.

MANO NUOMONE.

amen reik dadet dar :D
 #473257   Gedcka V
 01 Geg 2013 11:28
Čia vieniem mono kitiem pintas.. O ir pats pasirinkt negaliu. Patirties, taip sakant, dar nėra :roll: . Žvejočiau dažniausiai ežeruose, tvenkiniuose ir tik retkarčiais upėse. Ir ar naudojant pintą valą, gale jo kilpa į kilpą rišt mono valą ir visą sistemą?
 #473312   Sokratas
 01 Geg 2013 14:35
perskaityk čia tuos 178-is puslapius ir tada klausk, jei kas neaišku...

o jei trumpai, tai reikia: koto, ritės, valo ir kabliuko. Na dar masalą patartina užmaut...
Paskutinį kartą redagavo 1 Sokratas. Iš viso redaguota 1 kartus.
 #473313   Ramekas
 01 Geg 2013 14:35
Medinis rašė:Sveiki, atsirado noras isbandyti dugnine zukle, bet joje esu visai zalias, visa gyvenima teko susidurti su pludine ir spiningu.
Gal galetume patarti kokia iranga rinktis?
Patarciau pradesi skaityti visa sia tema is pradziu, pavarks akys nuo tiek puslapiu, bet pradziamoksli jau turesi savo smegenineje ;uolrait
 #473314   Julius's
 01 Geg 2013 14:37
Medinis rašė:Sveiki, atsirado noras isbandyti dugnine zukle, bet joje esu visai zalias, visa gyvenima teko susidurti su pludine ir spiningu.
Gal galetume patarti kokia iranga rinktis?
Daug daug skaityti, ziureti filmukus. P.Korsakas milijona laidu apie feederi pravedes yra. Po to pasimk banko kortele, nueik, papurtyk, pasiziurek, nusipirk, ir eik zvejoti.
Du menesiai rimtos zukles. Zinosi ne tik ka ysigyti. O ir kur ir kaip :)
 #473322   RoBass
 01 Geg 2013 15:18
Kad nors zinoti, ko ieskoti skaitant:
1. Kur zadi zvejoti, sroveje ar ne.
2. Kiek gali leisti lt.
3. Skaitai ir ieskaisi kotu kurie tinka sroveje arba stovinciam (kur zadi zvejoti), kaip mazas orientyras, sakykim iki 90gr. uzmetimo kotai stovinciam (cia tik tau ptadenanciajam). Skaitai, randi tau tinkancius kotus, ju pavadinimus ir net nuorodas, issirenki kelis.
4. Ieskaisi rites tinkancios tiems tavo isrinktiems kotams (skaitant suprasi), issirenki kelias.
5. Valas, nemazai ju skirtingu firmu perskaitysi, bet manau daugiausiai pastebesi Power Pro, kokybes ir kainos santykis geras, tad kaip pradedanciajam siulau ji pasiimti ir nesukti daugiau galvos del valo, storis 0,1-0,12 (galesi pasikonsultuoti dar).....
6. serykleles, nueisi i parduotuve, pasakysi kur zvejoti zadi, manau patars pardavejas.
7. pavadeliai ir kabliukai tikriausiai ne problema, zinai nes sakei, kad zvejoji su pludine.
kai atliksi 3 ir 4 punktus, tada drasiai klausk ir tau cia tikrai patars kuri kota ar rite tau geriau pasirinkti is tavo issirinktu ;uolrait
Zvejybos eigoje, tobulesi ir pats igausi supratimo, kas ir kaip, o tada prasides soklyderiai, gumos ir t.t...
Sekmes ::hai-bai
 #473337   vava
 01 Geg 2013 15:50
nu ir kuom dabar tiket, kaip zmogui apsisprest?? Diver sako, kad turi 3 kormoranus ir jie dirba, o atejo Julius ir sushiko visa reikala :) pasirodo, is dvieju riciu abi suluzo.....
  • 1
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė