Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #483997   vyrgaz
 04 Bir 2013 10:25
Stopmazgis viršutinis nafig reikalingas..papildomas š. sistemoje..net ir suktukas greito keitimo nafig reikalingas..Paprasčiausiai veri karabinčiką (geriau su plastasiniu burbuliuku, tada nereikia apatinio stopo), suki kasytę 10 cm ..ir viskas..Dėl suktuko nenaudojimo tarp pavadėlio ir sistemos reikia morališkai nusiteikt..Aš visad galvojau kad be jo niekaip..Bet..Nuo šio sezono atsisakiau šito irgi sakyčiau š. sistemoje..pavadėlį į kasytę veriu "kilpa į kilpą" būdu..KM gaudau 40-50 m atstumu nuo kranto, pavadėliai 50 cm..Niekas nesusipina užmetimo metu, tik greitai partraukus sistemą be žuvies šiek tiek susisuka pavadėlis, bet vos patraukus viskas pasitaiso..
viso pas mane sistemoje būna du mazgai- vienas-pintas su šoku, antras kasytės..Net kasytės apačioje kilputės nerišu- ana "automatiškai" pasidaro ją besukant..
Viršutinis tavo naudojamas stoporas, kaip ir minėjau yra visiškai nereikalingas, nesvarbu ar 20 ar 50 cm tu jį atitrauksi nuo šėryklos karabino..
 #484011   Edmis
 04 Bir 2013 10:56
Na,tokiu atveju turetu viskas gerai buti.Uzvakar zvejojau su trumpesniu pavadeliu,tai persimesdavo,apsisukdavo jis.Su ilgesniu gerai budavo,nors irgi,pats pavadelis prie kilputes,susisukdavo po ilgesnes zvejybos.
 #484045   Rapalas
 04 Bir 2013 11:54
vyrgaz su viskuo sutinku, tik del pavadėlio rišimo tiesiai be suktuko ar be to greito keitimo segtuko tai nesutinku, aš kol nenaudojau jų mane baisiai nervindavo kad labai greitai trųksta pavadėliai, nes jis pastoviai susisukinėja ir susigarbanoja, todėl to taško neatsisakysiu. O kas liečia ta nereikalinga stopmazgi tai pritariu kad jis nereikalingas. Pagrindinė mano klaida kasytės nerišimas.
 #484056   Qmas
 04 Bir 2013 12:13
Idomu kokia rimtu zveju nuomone apie elementare laidyne ("ragatke"). Pernai bandziau ja susaudyt pasara... nors ir pats galiu is patirties pasakyt, kad ne stebuklas, nes daug knysliavos kol tuos slyvos dydzio rutuliukus pasaro surutulioji, po aisku apie taskini serima nera nei ko kalbet - pakloji pasaru didoka plota. Bet bent jau kibimais po tokiu serimu nesiskusdavau.... Siemet bandysiu kogero su karmuska sertis, tik va gaila ka mano feeder Sheckspear mach2 iki 90 gr.... jei didesne (talpesne) karmuske detis, baisu metyt. O prie to pacio klausimas: jei su kitu kotu uzseriat, tai negi kad atstuma toky pat islaikyt isvynioje vala lyginat ant kranto su kotu kur jau masala kabinsit?
Paskutinį kartą redagavo 1 Qmas. Iš viso redaguota 4 kartus.
 #484057   Ramekas
 04 Bir 2013 12:14
Rapalas rašė:Savaitgali išbandžiau runing tipo sistemėle ir visai nepatiko, dažniau persimetinėja ir nekibo, tik persirišau i asimetrine kilpele iškarto sekė kibimai. Beje buvo įdomus dalykas, žiūriu i viršunėle federio ir staiga smūgis galingas, pakertu ir jaučiu kad kažkas neeilinio, labai reti smūgiai ir nekyla nors tu ka, po mažumėle pompuoju pompuoju ir pasirodo puskilinis karšiukas, anas stovi skersas, o kas idomiausia kažkaip jis sugebėjo uzsimesti vala ant galvos ir kabliukas užsimetė ant valo, tai gavosi užsiveržianti kilpa, taip išeina kad pakoriau ana, kabliukas nebuvo niekur ismigęs :D
toki varijanta ir as turejau siemet, tik kilpoje pasikorus buvo lydekaite :-D
 #484068   renaldas
 04 Bir 2013 12:31
Qmas rašė:Idomu kokia rimtu zveju nuomone apie elementare laidyne ("ragatke"). Pernai bandziau ja susaudyt pasara... nors ir pats galiu is patirties pasakyt, kad ne stebuklas, nes daug knysliavos kol tuos slyvos dydzio rutuliukus pasaro surutulioji, po aisku apie taskini serima nera nei ko kalbet - pakloji pasaru didoka plota. Bet bent jau kibimais po tokiu serimu nesiskusdavau.... Siemet bandysiu kogero su karmuska sertis, tik va gaila ka mano feeder Sheckspear mach2 iki 90 gr.... jei didesne (talpesne) karmuske detis, baisu metyt. O prie to pacio klausimas: jei su kitu kotu uzseriat, tai negi kad atstuma toky pat islaikyt isvynioje vala lyginat ant kranto su kotu kur jau masala kabinsit?
Krante paimk du kuoliuku, jei ju neturi, kokius pagalius ismeig i zeme taip 3-5m atstumu viena nuo kito. su ta meskere kur zvejosi, ja uzklipsuok tuo atstumu kuriuo zadi zvejot, ir pradek sukt vala ant tu kuoliuoku ir skaiciuok kiek kartu apvyniosi, tokiu principu gausi atstuma ir ant kitos meskeres. I nereiks po laukus vaiksciot visa vala issitempus :-D
 #484072   renaldas
 04 Bir 2013 12:34
Ir tarp kitko, siulyciau tokiu budu kai kuriems pasitikrinti kokiu jus atstumu gaudot, ypac tie, kur saukia kad gaudo 50-60m, tiksliai ismatuokit atstuma tarp kuolu, kad ir per meskeres ilgi darykit, ir padauginkit abarotus, manau daug kas nustebsit, kad distancija biski netokia :)
 #484080   Qmas
 04 Bir 2013 12:46
renaldas rašė:
Qmas rašė:Idomu kokia rimtu zveju nuomone apie elementare laidyne ("ragatke"). Pernai bandziau ja susaudyt pasara... nors ir pats galiu is patirties pasakyt, kad ne stebuklas, nes daug knysliavos kol tuos slyvos dydzio rutuliukus pasaro surutulioji, po aisku apie taskini serima nera nei ko kalbet - pakloji pasaru didoka plota. Bet bent jau kibimais po tokiu serimu nesiskusdavau.... Siemet bandysiu kogero su karmuska sertis, tik va gaila ka mano feeder Sheckspear mach2 iki 90 gr.... jei didesne (talpesne) karmuske detis, baisu metyt. O prie to pacio klausimas: jei su kitu kotu uzseriat, tai negi kad atstuma toky pat islaikyt isvynioje vala lyginat ant kranto su kotu kur jau masala kabinsit?
Krante paimk du kuoliuku, jei ju neturi, kokius pagalius ismeig i zeme taip 3-5m atstumu viena nuo kito. su ta meskere kur zvejosi, ja uzklipsuok tuo atstumu kuriuo zadi zvejot, ir pradek sukt vala ant tu kuoliuoku ir skaiciuok kiek kartu apvyniosi, tokiu principu gausi atstuma ir ant kitos meskeres. I nereiks po laukus vaiksciot visa vala issitempus :-D
Blyn rimtai ;-var-var. Juk kazkada ir korsakas per laida savo panasiai rode su tais kuoliukais. Nu reiks siandien po darbo lekt kur ir isbandyt
 #484087   hipy
 04 Bir 2013 13:01
vyrgaz rašė:Stopmazgis viršutinis nafig reikalingas..papildomas š. sistemoje..
vat isbandzius skirvytej jusu ta sistemele, tai man virsutinis stopmazgis visai gal praverstu... kai as neturiu staliuko salia, tai istraukus reik mest serykla i kibira, bet tada nuleista meskeres virsunele buna, tai ir karmuske nuciuozia tolyn ir reikia bereikalingai kilnot kota, kad ja atsivaryt...
 #484090   renaldas
 04 Bir 2013 13:06
Kol nebuvo reikalavimo per varzybas, kad serykla laisvai turi slankiot pagrindiniu valu, as tiesiog turedavau susirises sistemeles taip apie metra ilgio ir gale ziedukas, prie pagrindinio valo per karbina prikabini ir vsio, ar nutraukei ar kas susipyne, uzkabinai nauja sistema ir toliau gaudai, tai kas zvejoja ne varzybose, puikiai ta gali daryt.
 #484092   Rapalas
 04 Bir 2013 13:14
Aš priklausomai nuo to kur žvejosiu irgi pasiruošių sistemėlių, kad nereikėtų ant kranto gaišti laiko, pavadėlių prisirišes ivairių storių ir ilgių, kelias atsargines sistemas, bet taip manau daro dauguma federistų daugiau žvejojančių, man tai tiesiog malonu per savaitės vakarus pasiruošti ateinančiam savaitgaliui ir susirišti viska, kad atvažiavūs per kelias minutes jau būtum pasiruošes. Prie to pačio ikeliu mazgiuka, gal kam pravers kaip pintuka su šoklyderiu rišti, savaitgali išbandžiau ir tikrai patiko, gerai ir tyliai eina per žiedelius, mažas tas mazgiukas gaunasi.
http://www.youtube.com/watch?v=4R3_znSAPz8
 #484096   atomaxas
 04 Bir 2013 13:25
Vakar zvejoti teko viename tvenkinyje. ''plot Bet iskilo tokia problema. Dugnas beveik lygus kaip stalas, su mazu nuolydziu. Dumblo mazai. Zoles nuo kranto tesiasi gal apie 5 metrus, o toliau zoliu beveik nerasta. :e:e tiesa kita kranto puse kazur uz 80 metru. ;-)
Tai kur patartumet zvejoti tokiomis salygomis. Ar bandyti Toliau kur uzmesti? Ar mesti i sona ties zoliu riba?
 #484103   hipy
 04 Bir 2013 13:36
Rapalas rašė:Prie to pačio ikeliu mazgiuka, gal kam pravers kaip pintuka su šoklyderiu rišti, savaitgali išbandžiau ir tikrai patiko, gerai ir tyliai eina per žiedelius, mažas tas mazgiukas gaunasi.
http://www.youtube.com/watch?v=4R3_znSAPz8
mazgas tikrai neblogas, bet reikalaujantis labai kruopstaus uzrisimo ir turbut lauko salygom per daug zabovos...
 #484105   macka
 04 Bir 2013 13:40
renaldas rašė:
tą patį galima padaryti ritę sukant. pažiūrėti kokį atstumą valo surenka per vieną apsisukimą (sakykim 20 cm valo paima per vieną abarotą), tai paskaičiuoji kiek kartų susuki kol parsitrauki ir tą skaičių padaugini iš 20 cm ir žinosi už kiek metrų planuoji žvejoti. Su kita meškere, kurios ritė greičiausiai kitokia bus, lygiai tą patį gali lengvai paskaičiuoti ir užsiklipsuosi valą ir žinosi kur šerti. Nereiks aplink kuoliukus reišioti ;uolrait
 #484107   renaldas
 04 Bir 2013 13:45
Nu tu pats paskaityk ka parasei, viena rite tiek susuka, skaiciuok kiek cia tu abarotu, kita jau daugiau susuka, vel skaiciuok kiek cia reik tu abaratu, ir is didesnio atstumo tu viestiek pora metru kazkur pamesi. O du kuoliukai masinoj man rodos daug vietos neuzima, ir nereik galvos sukt, ir idealiai tas pats atstumas bus.
 #484122   vyrgaz
 04 Bir 2013 14:29
renaldas rašė:Tiesa, jei kuoliukai tau licnas bagazas, gali ta pati ant taburetkes koju daryt, tik skaiciaus nepamesk :-D
Tei tei.. :-ou-je ..Prie naudingų daigtų fideriui reikia ir bloknotą įskaičiuoti.. :)

Qmai, dėl baimės sulaužyti mach2 šėrimo metu- tik nereikia bijoti.. 42 gr medium fox šėrykla, arba tokia panaši http://www.zuklys.lt/index.php?page=cat ... egory=2972 40 gr su jauku skrieja 40m tik spėk stabdyt..Skirvytėj naudojau tokią 70 gr, mečiau apie 20 m be jokios baimės..Ir nereikia ten kokių super bombų, šitų mano paminėtų šėryklų pilnai pakanka pasišėrimui iki 50m, esant stipresniam šoniniam vėjui arba didesniam atstumui naudoju kulkas..jauko mažiau neša, tai porą metimų daugiau atlieku ir viskas, pajaukinta..
 #484124   vyrgaz
 04 Bir 2013 14:32
hipy rašė:
vyrgaz rašė:Stopmazgis viršutinis nafig reikalingas..papildomas š. sistemoje..
vat isbandzius skirvytej jusu ta sistemele, tai man virsutinis stopmazgis visai gal praverstu... kai as neturiu staliuko salia, tai istraukus reik mest serykla i kibira, bet tada nuleista meskeres virsunele buna, tai ir karmuske nuciuozia tolyn ir reikia bereikalingai kilnot kota, kad ja atsivaryt...
Atkabinėjant žuvį ar keliant ją su graibštu, a taip a taip šėrykla pabėgus būna.. :)
 #484126   RoBass
 04 Bir 2013 14:34
renaldas rašė: as tiesiog turedavau susirises sistemeles taip apie metra ilgio ir gale ziedukas, prie pagrindinio valo per karbina prikabini ir vsio, ar nutraukei ar kas susipyne, uzkabinai nauja sistema ir toliau gaudai, tai kas zvejoja ne varzybose, puikiai ta gali daryt.
Tiktai taip ir zvejoju :gutgut
 #484233   Bratka
 04 Bir 2013 19:47
Skridžas rašė:
Bratka rašė:Spomba tinkama tik granuliuotiem pasaram,uzmaisyta jauka su ja beprasmiska metyt...prisicinkinus imanoma padavinet pasara iki 60m. gan taikliai.
Suformuoji rutulius tokius kurie tilptu i spomba,kai ji atsidaro rutulis iškrenta ir tiek žiniu tik gal iš lipnesnio pašaro reiktu daryti...Nematau skirtumo ar iš valties imesi ar su spombu nuskraidinsi..tik kad reikės daug mėtyti :) Abiem atvejais šeriamas bus didesnis plotas nei su karmuške mėtytum,aišku dar priklauso nuo gilio...
Skridzai,kiek ir kokio dydzio rutuliu nuskraidinsi?galiu atsakyt,max du stalo teniso dydzio rutulius,cia jei pasiseks ir jie mosto metu arba nukritimo metu neissitaskys...sekantis niuansas,kam skraidint su spomba du teniso dydzio rutuliukus,kai uzsidejus didesne serykla gaudymo taska uzsersi daug greiciau ir kas be ko taikliau.
 #484235   hipy
 04 Bir 2013 19:54
Bratka rašė:sekantis niuansas,kam skraidint su spomba du teniso dydzio rutuliukus,kai uzsidejus didesne serykla gaudymo taska uzsersi daug greiciau ir kas be ko taikliau.
ir plius visasi sitai belebirdai nereiks pirkt atskiro karpinio koto...
 #484240   Bratka
 04 Bir 2013 20:03
Skridžas rašė:Aš darau viena rutuli.apelsino dydžio...kuris telpa..man patogu..
Gal smulkiau galetum papasakoti,kaip tu apelsino dydzio rutuli i spomba sukisi :shock: ai nu bendrai sukisi,tik jau rutulio is jo nelieka...arba tu apelsinus su mandarinais maisai...
 #484276   Qmas
 04 Bir 2013 21:48
Katik gryzau is zvejybos - buvau po darbo keletui valandu pafeederint. Laimikis nekoks, tik kuoju be skaiciaus - keleta neblogu.... Bet norejau pasipasakot kaip panaudojau JUSU patarimus del uzserimo vietos. Taigi dar pries zvejyba namuose, kol turejau laiko, atsimatavau su kuoliuku pagalba 40m iki klipso zvejojamui feederiui ir galingesniam kotui, kuriuo numaciau su talpia ir sunkia serykla uzsisert. Taigi manyciau viskas pavyko neblogai, tik tiek kad pasirode kad 40 metru per daug mano zvejojamoj vietoj, teko ant abieju kotu klipsa perkelt iki 30 metru pozocijos ( cia jau "na glaz"). Bet patenkintas likau - mano akim ziurint pasariukas sukrito tikrai vykusiai i viena taska....
 #484282   Shtulas
 04 Bir 2013 21:54
Tai vat blogai darei. Tuos atstumus reikia matuotis ne namie, o žūklės vietoj. Visų pirma prasiskanuoji dugną su svareliu, randi tinkamą vietą, kurioj galvoji, kad gali laikytis žuvis. Tada maždaug pagal tos vietos atstumą ir matuoji su kuoliukais metimo nuotolį. Pabandyk, pavyks dar geriau ir dar labiau būsi patenkintas ;-)
 #484287   Qmas
 04 Bir 2013 21:59
Shtulas rašė:Tai vat blogai darei. Tuos atstumus reikia matuotis ne namie, o žūklės vietoj. Visų pirma prasiskanuoji dugną su svareliu, randi tinkamą vietą, kurioj galvoji, kad gali laikytis žuvis. Tada maždaug pagal tos vietos atstumą ir matuoji su kuoliukais metimo nuotolį. Pabandyk, pavyks dar geriau ir dar labiau būsi patenkintas ;-)
Matai namie dariau, nes vaziuojant keliom valandom gaila laiko buvo ten prie zuklavietes kuoliukais zaist... Kitas dalykas, kad as apie tuos dugno skanavimus su svareliu, nebijau prisipazint, nelabai ka ir raukiu, tiesa pasakius nesu bandes, bet jei ir bandyciau nelabai zinau kaip ten nustatyt kur duobe, kur slaitas, kur kietas dugnas , kur dumblas ir t.t. teoriskai esu girdejes, bet praktikoj kaip pritaikyt nezinau ar mokeciau
  • 1
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė