Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #484674   Dreigas
 06 Bir 2013 10:14
Sveiki,

Tikslingai karsiu per savo trumpa gyvenima dar nesu zvejojes, bet paskutine savaite skyriau nemazai demesio jai... Esu prates zvejoti su feederiu tokia sistemele: http://img217.imageshack.us/img217/291/ ... rsiams.png Tai man tas karsis neipratusiai akiai kimba kaip ir kuoja. Ir kiek suprantu su tokia sistemele nematysi, to ko su plude, kai plude yra iskelama i pavirsiu. Tai realiai kiek esu istraukes karsiu, tai greiciausiai, kai jie savaime pasikerta.

Klausimas toks. Kokia is jusu patirties sistemele geriausiai naudoti karsiu zvejyboje tvenkinyje? Ant kiek valas turetu buti itemptas, kokio svorio seryklos ir kaip matomas karsio kibimas? Kada kertamas?
 #484680   vyrgaz
 06 Bir 2013 10:30
Nafiga ten tas kabliukas prie šėryklos? :shock: Sistema panaši į inline (running)..Kibimai būna įvairūs- birbina, drebina viršūnę, traukia pas sau ar pan..Viršūnė įtempi tiek, kad galėtum matyti kibimą(apie pusę eigos)..tikslingai kad kibtų vien tik karšiai taip nebūna- ateina ir kuojos ir raudės ir visos kitos žuvys, kurios baloj gyvena..
 #484696   MariusJa
 06 Bir 2013 11:17
Rapalas rašė:Kur galima nebrangiai platesni kibira su dangčiu jaukui nusipirkti? Kur zuklys ar zvejys pardavineja tai jie be dangčių, o kur su dangčiu browning tai iškarto stasy prašo :(
nusiperki paprastą kibirą su dangčiu senukuose ir rami galva :)
 #484720   Rapalas
 06 Bir 2013 12:40
senukuose šitie visi išžiūrėti, dabar turiu 10 L, bet man jo dugnas per siauras. 1-2 kg gerai, daugiau jau nebepatogu, norėtūsi normalaus kibirioko, bet su dangčiu nerandu.
 #484724   Dreigas
 06 Bir 2013 12:59
nu pas mane ta sistemele be kabliuko prie seryklos, bet pagal ideja, tai suprantu, kad tas kabliukas skirtas ivaryti ji pati i seryklele ir pagal ideja didesne zuvis siurbdama jauka i save isiurbia ir ta kabliuka. Bet ne tame esme. Tai ta sistemele tinkama karsiams? Nes praktiskai kibima matau, kai jau karsis nesasi kabliuka i sona, o kai jis pajema masala, kaip ir nelabai, kas ant pludes matoma.
 #484730   Ramekas
 06 Bir 2013 13:42
Draugas butent tokia sistema gaudo karsius, bet be to antro kabliuko. Bet zvejoja Nemune. Viskas kuo puikiausiai matosi, karsis paemes taip suvirpina virsune, o po to tik spek gaudyti meskere, nes virsune nuo kuoliuku i viena sona lekia, kotas i kita :-D bet ajsku cia stipresnej srovej. Stovinciam vandenyje irgi kitam pasiteisino, naktinej karsiu zvejyboj. Na bet as jei jau risu tokia sistemele, tai dar priekije susuku kasyte.
 #484739   Antas
 06 Bir 2013 14:42
Dreigas rašė:nu pas mane ta sistemele be kabliuko prie seryklos, bet pagal ideja, tai suprantu, kad tas kabliukas skirtas ivaryti ji pati i seryklele ir pagal ideja didesne zuvis siurbdama jauka i save isiurbia ir ta kabliuka. Bet ne tame esme. Tai ta sistemele tinkama karsiams? Nes praktiskai kibima matau, kai jau karsis nesasi kabliuka i sona, o kai jis pajema masala, kaip ir nelabai, kas ant pludes matoma.
Nu painioji kazka. Fideris ezere: zuvis paima masala ir nesasi (nematai kibimo tol kol zuvis neistemps viso pavadelio nuo seryklos) taip itempdamas vala judina virsune - tada matai kibima. Jei tarkim uzmeti ir masalas nukrenta taip, kad pavadelis yra visas issitiesines ir per visa ilgi nuo seryklos - tada kai zuvis eis i serykla kibimo nematysi ir pamatysi tik tada, kai zuvis jau bus nuejusi nuo seryklos per visa pavadelio ilgi. Jei zuvis iskart eis nuo seryklos - tada pamatysi kibima iskart.
Upeje pavadelis visada isitempes pagal sroves krypti, bet jei zuvis vel eis i seryklos puse - kibimo nematysi, tol kol neitemps pavadzio.

Pludine irgi du atvejai: pirma kazkas gaudo virs dugno, tai yra visa sistema virs dugno ir kibima matysi iskart kai zuvis eis i bet kuria puse, bet ir zuvis jaus pasipriesinima iskart. Kiti gaudo, kai vienas svarelis (signalinis) guli ant dugno ir toliau guli pavadelis. Cia vel kaip su fideriu, kol pavadzio neistemps ir nepatrauks, arba nepakels svynuko tol kibimo nematysi.

Karsiams tinka visos sistemos.

Todel zmones naudoja ivairaus ilgio pavadelius.
 #484741   Edmis
 06 Bir 2013 14:45
Dreigas rašė:nu pas mane ta sistemele be kabliuko prie seryklos, bet pagal ideja, tai suprantu, kad tas kabliukas skirtas ivaryti ji pati i seryklele ir pagal ideja didesne zuvis siurbdama jauka i save isiurbia ir ta kabliuka. Bet ne tame esme. Tai ta sistemele tinkama karsiams? Nes praktiskai kibima matau, kai jau karsis nesasi kabliuka i sona, o kai jis pajema masala, kaip ir nelabai, kas ant pludes matoma.
Visko kibimo,taip gerai,kaip su pludine gaudant,nematysi.Jei jau nori smulkiai matyti visa kibimo eiga-trumpink pavadeli,tik neperdaug.Ir virsunele kuo jautresne dek,kad zuvis ant trumpo pavadoko pasipriesinimo jos nejaustu.
 #484747   eLPi
 06 Bir 2013 15:08
RoBass rašė:Griekas butu buves nenupirkti uz tokia kaina ir kai dar minus 20% nuolaida :v-ar
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Klp Romada ir šiandien tokiom pat kainom prekiauja. Yra ir didesnių 50 g šėryklų ir formų jom, tos pačios Browning.
 #484751   Antas
 06 Bir 2013 15:20
eLPi rašė:O kaip jos tvirtinasi, Drenann'o aišku, o šitos :oops:
kaip drenano, browningines issiardo, i vidu per toki permatma vamzdeli perkisi vala, ta vala prie suktuko, o is kitos suktuko puses pavadi.
Guminis sudukas turi buti atsuktas i meskere
 #484788   Sportininkas
 06 Bir 2013 20:11
Shtulas rašė:Jeigu kelsi žuvį paėmęs tik meškerę į rankas, didelė tikimybė, kad sulaužysi, jei paimsi į vieną ranką meškerę, o su kita ranka imsi žuvį - nesulaužysi.

as apie tai ir kalbu. kad su meskere vien jos nekelsiu. uz valo niekada neimu nors kiti kaip pastebejau ima... as imciau per viduri meskeres mazdaug ir uz valo kuo arciau zuvies arba uz pacios zuvies.
 #484793   Sportininkas
 06 Bir 2013 20:28
Bear111 rašė:imk ne per viduri tai sulauzysi, kad jau taip nori. O jeigu laikysi ties rite tai ka nepaimsi zuvies? Cia koks skirtumas paaiskink?
toks kad meskere per puse sulinks... dviese zvejojant tai dzin.. atsitrauki nuo kranto ir tiesiog kitas paima zuvi. o vienam tai nekazka. nebent graibsta koki papigiai nusipirkt..
 #484796   Sportininkas
 06 Bir 2013 20:35
vyrgaz rašė:Sportininkai, neteršk padorios temos savo šitais pasisakymas ir klausimais..
feederi siandien tik isigijau.. ir nesu prates isvis net nesu zvejojes su ilgesne meskere nei 2,7m. todel man idomu kaip , kas ir kada... negi jum tik pizdavotis reikia? jei as paklausiau paprasto dalyko. gi nevisi turi graibsta ir vistiek kazkaip sekmingai istraukia zuvi.. o kadangi as naujas isviso sitam reikale tai ir idomu.
 #484799   Bratka
 06 Bir 2013 20:40
Rapalas rašė:Kur galima nebrangiai platesni kibira su dangčiu jaukui nusipirkti? Kur zuklys ar zvejys pardavineja tai jie be dangčių, o kur su dangčiu browning tai iškarto stasy prašo :(
I salmo uzsuk,viedras sensasinis apie 40lt+ dangtis apie 5lt,viedrai geri plastmase nesmirda ir.t.t
 #484801   Qmas
 06 Bir 2013 20:48
As tai viedrus naudoju paprasciausiai nuo glaistu ar dazu (10 litru su stabiliai laikanciais dangciais). Man like nuo namo statybu, tai jau penktus metus vargo nematau - ir da zapase yra keliem metam :D
 #484839   Ramekas
 06 Bir 2013 21:53
Sportininkas rašė:
vyrgaz rašė:Sportininkai, neteršk padorios temos savo šitais pasisakymas ir klausimais..
feederi siandien tik isigijau.. ir nesu prates isvis net nesu zvejojes su ilgesne meskere nei 2,7m. todel man idomu kaip , kas ir kada... negi jum tik pizdavotis reikia? jei as paklausiau paprasto dalyko. gi nevisi turi graibsta ir vistiek kazkaip sekmingai istraukia zuvi.. o kadangi as naujas isviso sitam reikale tai ir idomu.
Nezinau, kaip neimano zuvies issiimti be graibsto jei geras krantas, ar sulauzyti meskere. Jei vaziuoju zvejoti, zinau, kad geras krantas, nera zoliu, niekada graibsto neimu. Esu issitraukes be graibsto sapala 1.92kg, karsy 3.2kg, usoriu 4.2kg ir nesudare man jokiu problemu, ajsku su graibstu greiciau ir patikimiau issiimsi, bet galima ir ranka.
  • 1
  • 187
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė