Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #495128   renaldas
 22 Lie 2013 10:14
Rapalas rašė:Kaip užfiksuoti vala, jei klipsas pintuka nupjauna, mono tuo labiau, o iš po gumelių tu ofisinių 3 priviniotų išsitraukia vistiek?
Tai tu gumele uz klipso uzkisk, o ne tiesiog ant bugno uztemk, ir uzteks vienos, o ne trieju :)
 #495129   Rapalas
 22 Lie 2013 10:25
Vava pas tave gal ritė normali, pas mane spro freeliner, tai net paprastai mono 0,28 uzsegus atgal jau nuimant jis nutrūksta.

renaldai turi minti kad užmauti gumele ant bugnelio, tada ant klipso viena krašta ir tada vala nat to klipso? Kad atsireminėtu i guma o ne klipsa pati?

Viena karta fiksavau pintuka tiesiai per klipsa, metant nenutraukė, bet vala toje vietoje tikrai pažeidžia stipriai.
 #495132   renaldas
 22 Lie 2013 10:32
Valo negalima uz klipso kabint, nebent gaudai su kokia 20g serykla ir metai netoli. Tiesiog gumele uzdek ant bugno ir tada jos krasta uztempi po klipsu, valas tada tiesiog remsis i gumele salia klipso ir uzmetent ji amortizuos.
 #495149   Rapalas
 22 Lie 2013 11:22
Ačių, nežinojau kad taip reikia, o dėl rėmimosi valo tai valas gi klojamas pagal laikrodzio rodukle, tai niekaip negali iš dešinės remtis, kaip pas Vyrgaz turi ir remtis.
 #495234   vava
 22 Lie 2013 15:28
renaldas rašė:Realus tai cia buvo kol neispakavai? :roll:
realus ir po ispakavimo todel, kad zmones daro fotkes, lygina, kaip atrodo realiai skirtingu gamintoju vienodai deklaruojami dydziai. Ir pasirodo kartais vos ne dvigubai skiriasi toks pats valo storis
 #495666   Rapalas
 24 Lie 2013 11:51
Turiu toki klausima. Nusprendžiau vistik išbandyti feeder gum, nes su pintu valu atsikabina žuvys, taigi pabraižiaus sitemėle ir yra keli klausimai. Gaudau visada su asimetrine kilpa. 1) Kaip prie kasytės pritvirtinti feederguma? 2) Ar prie feedergumos kito galo tvirtinti greito keitimo suktuka pavadėliams? 3) kaip ji pritvirtinti? 4) Ar federguma reikia keisti kiekvieną žūklę, ar ji yra ilgaamžė? Nu sakykim vienos užtenka 5 žvejyboms, ar reikia kiekvienai vis dėti po 10ck federgumo gabaliuka. Dėkui
Prikabinti failai
sistemėlė.JPG
 #495671   renaldas
 24 Lie 2013 12:07
Guma prie kasos junk kilpa i kilpa, to greito keitimo suktuko bent jau as nenaudoju ir nematau tam tikslo. Nu o del ilgaamziskumo tai cia jau nieks neatsakys, aisku geriausia kiekvienoj zvejyboj nauja rist, bet jei sakykim taupai ja ar dar ka, tai pries zvejyba patampyk ja ant trukimo ribos ir matysi ar ji dar nepraradus savo savybiu.
 #495691   Rapalas
 24 Lie 2013 12:50
Nu greito keitimo suktukus naudoju tam kad nesisuktu pavadėlis, nes mane labai nervinai kai po keliu metimu jau buna susisukes ir pradeda pintis, garankščiuotis, O kai pradėjau juos naudoti, tai gerokai ilgiau tarnauja pavadėlis.
 #495693   Rapalas
 24 Lie 2013 13:00
Tai čia aš irgi turiu abejonių, o kaip rodo kad jei tlptų prakišti ant feder gumos ta suktuka, tada užrišti mazga ant gumos galo ir suktukas atsirems i ta mazga man kažkaip nelabai skamba. Kreivai stovės.

Tada kitas klausimas, guma jungiant su valu naudojat kilpa i kilpa būda ar kaip rodo ant gumos mazgas, valas su kilpute, padarai slankiojančia kilpa ir ten juos supini?

Nu kaip šičia rodo http://www.youtube.com/watch?v=gwUHqQ6CICo
 #495694   renaldas
 24 Lie 2013 13:15
Cia tam video jau pati sistema is gumos padaryta, tu daryk zymiai paprasciau, padaryk is gumos 5-10cm ilgio tokia atkarpa su kilpom is abieju galu ir viskas. viena gala jungi kilpa i kilpa su kasa, prie kito galo taip pat kilpa i kilpa jungi pavadi arba per suktuka.
 #495700   Rapalas
 24 Lie 2013 13:23
Tai jo sistemos tai tokios nedarysiu, prie asimetrinės, kažkaip niekaip man neprilimpa inline sistema, atrodo kad nejautri nors tu ka ir nepagaunu, tik pasidarau asimetrine kilpa iškart reikalai pagerėja.
 #495701   renaldas
 24 Lie 2013 13:29
Kaip ji gali but nejautri? Is principo tiek inlinas, tiek asimetrine dirba vos ne tuo paciu principu, nes serykla slankioja valu ir kibimai persiduoda tiesiogiai i galune, nejudinat seryklos. Nu bet pas kiekviena savi priciudai :)
 #495712   Rapalas
 24 Lie 2013 13:54
Aš suprantu kad ji realiai yra jautri, bet man su ja kažkodėl nesiseka, nežinau kodėl. Dažniau uzsimeta, pinasi, o su asimetrine jokių bajerių nėra, nors aš vis dar neprarandu vilties, nes inline gerokai greičiau surišama vietoje, nei asimetrinė kilpa.
  • 1
  • 200
  • 201
  • 202
  • 203
  • 204
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė