Ir ne tik į kotą atkreipk dėmesį, jeigu žvejoji įvairiomis sąlygomis.Kaip man, pavyzdžiui gaudant Nemune, Skirvytėje, Atmatoje, dauguma išgirtų kotų netinkami tik dėl to, jog maži žiedeliai ir nešamas planktonas susirinkęs tarp jų tiesiog tą kotą padaro neįgaliu tokiomis žūklės sąlygomis, nes tiesiog išmetamo valo mazgelis su nedideliu "kūšiuku" planktono jau nepraeina pro žiedelius.Tam ypatingai nepritaikyti Shimaniniai kotukai, Drenanas gal būt Tau nepatiks dėl transportuojamo ilgio.Taigi tik pats nuspręsi ko Tau iš tikrųjų reikia, nes kas puiku vienam, tas visiškai gali netikti kitam.Ir ne pavadinimuose ar kainose esmė, esmė tame, kad dauguma stengiasi pasirinkti įrankį ne tokį kokio reikia, o tokį su kuriuo kažkas gaudo ir skubina parati, kad tas geresnis, tarsi prisidėdamas prie reklamos tiems daiktams, kurie vieną sezoną "auksiniai" , o kitą žiūrėk, jau prisimenami ir stumiami vos ne ekonominiai variantai.Mano mintys tokios abstrakčios vien tik dėl to, kad "nestumti" jokių pavadinimų, o priminti žmonėms, kad jie turi pasirinkimo laisvę, o po to jau rašyti, kad ne šitas kotas geriausias, bet
man šitas kotas geriausias

, tačiau nenuvertinti kitų, kol su jais nesi žvejojęs ir neturi ką nors konkrečiai pasakyti, apart to, jog kažkas su juom labai sėkmingai gaudo.Aš už diskusijos įvairovę, o ne už kiekvienų metų brendo liaupsinimą

todėl ir norisi matyti, skaityti mintis ir išvadas apie įvairesnius įrankius.
Šiandien kimba kitur...