Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #500524   renaldas
 14 Rgp 2013 20:01
Skridžas rašė:apie kokias čia sistemas eina kalba menkėm? Jeigu fiderui tai aš rišau iš 0,30 bet dabar rišu iš 0,25 nu tipo galvoju kad geriau plonesnė sistėma ne taip matosi,tai jeigu karpius gaudau tai irgi ta pačia sistema palieku iš 0,25, dideliu nesu pagaves bet dar nei vienas 4 kg nenutraukė,su peleku yra paabružine kad jau reiktu keisti bet nutraukti traukimo metu dar nėra..
A kokis sistemas tu naudoji karpis gaudydamas?
 #500639   Skridžas
 15 Rgp 2013 09:23
Metodas dabar dar eksperimento stadijoje tada negali sakyti kad jau viskas ten man aišku,bet su metodu kalibras daug didesnis iš pirmu žvejybų prasidėjo..Tik su šėrimu klausimu yra nes su metodu nepašersi dobrai reikia kažkaip pradžia užerti kitaip...

Vat nurėtčiau karši pagauti,bet nenumanau kur t čia toki negilu ežeras rasti kur tu karšiu butu galima su metodu gaudyt..
 #501103   Ovkas
 19 Rgp 2013 09:38
:/braj; Biški buvau palmėj, tai vėluoju su atsakymu. :-D
bobis rašė::gutgut gerai kad pasakei, i niekam nereik tų po 1000 lt... :grin:

katrą ėmei iš šių modelių:

Modelis Ilgis, cm Užmetimo svoris, g Svoris Dalys

42765 390 50-100 264g 3+3
 #501106   Ovkas
 19 Rgp 2013 09:45
:/braj; Tai tada "papuošk" temą ir surašyk Geriausius feederius :gutgut Ir dar paminėk kokius pats turi ir naudoji :ruko
Esu bandęs, turėjęs ir turiu visokių feederių, žinom ekonominės klasės iki 300 lt. Brangesnio feederio pirkti nematau reikalo, jeigu ne dalyvauji varžybose.
Bet kaip minėjau, iš šios klasės kol kas geriausias mano bandytas, matytas, čiupinėtas ANT KRANTO - Solitronas :gutgut

Agis rašė:Prastas karys, kuris nesvajoja būti generolu :lol:
Bent jau nerašykit viešai, kad ekonominė/kininė klasė tai Jūsų svajonių išsipildymas :-D Suprantu, kai tai "laikina stotelė" bet, kad nereik gerų įrankių, tai pasakius švelniai, tokie teiginiai yra tik temos teršimas ir akiračio siekis tik pagal savo galimybes ;-)
 #501116   Skridžas
 19 Rgp 2013 10:01
Ovkas rašė:Esu bandęs, turėjęs ir turiu visokių feederių, žinom ekonominės klasės iki 300 lt. Brangesnio feederio pirkti nematau reikalo, jeigu ne dalyvauji varžybose.
Vat visi ekonominės klasės fideriu turėtojai taip šneka.Kad suprasti ar reikalingas ar nereikalingas reikia pabandyti..Ir pažvejoti normaliai įvairiomis saligomis ir įvaras žuvis,ir tas supratimas atsiranda :grin: O tu dalyvavai varžybose kad žinai koks kotas reikalingas varžyboms?
 #501156   Sokratas
 19 Rgp 2013 11:53
Ovkas rašė::/braj; Tai tada "papuošk" temą ir surašyk Geriausius feederius :gutgut Ir dar paminėk kokius pats turi ir naudoji :ruko
Esu bandęs, turėjęs ir turiu visokių feederių, žinom ekonominės klasės iki 300 lt. Brangesnio feederio pirkti nematau reikalo, jeigu ne dalyvauji varžybose.
Bet kaip minėjau, iš šios klasės kol kas geriausias mano bandytas, matytas, čiupinėtas ANT KRANTO - Solitronas :gutgut

:gutgut tokios nuo nuooės išsakymas, pasakyčiau, yra gėris ir šimtą syk didesnis, nei tik pasilazdavojimas ir nieko daugiau neparašymas...

Bet aišku, tas pats įrankis niekada nebus vienodai geras ar blogas visiems...

O aš esu pirkęs ir turiu vienintelį Shekspir Fider 2. mane jis tenkina, nenusivylęs, bet nesakau kad nenorėčiau geresnio, tai jau gal metus ruošuosi pirkt kitą, bet taip ir neišdrįstu, bijau apsigauti.
Kaina? Negaila būtų tam iki 600 lt, bet va, ir nenorėčiau apsipirkti taip, kad sumokėjęs tarkim tuos 600 lt, kaip pasirodytų vėliau galėjau nusipirkt sau žymiai geresnį ir už 300 lt.

Manau tokios mintys kankina ne mane vieną...
 #501209   Ovkas
 19 Rgp 2013 15:58
Aš... Spiningavimo - taip.
Feederistų - nea.
Bet turiu draugų, kurie feederastai iki kaulų smegenų.
Tai pas juos Garbolino, nu dar dar Drenan.
Bet ten jau graviravimas, viršūnėles patys darosi, dasidaro. ir t.t.
Bet kaip man per žvejyba 10 gr. nieko nereiškia, tai kokio 20 gr. plakiuko galiu sau leisti ir nepamatyti kliovo :lol: :lol:

O kad šiuo atvėju feederis už 600 lt. arba už 1000 lt. bus geresnis už Solitroną tai pilnai tikiu ir net neabejoju.
Tik vat klausimas, ar reikia tokio ?????
Tipo bus malonumas didesnis :koliorava

Ir mano manymu donkė virš 200 lt. jau nebe ekonominė klasė.
Skridžas rašė:
Ovkas rašė:Esu bandęs, turėjęs ir turiu visokių feederių, žinom ekonominės klasės iki 300 lt. Brangesnio feederio pirkti nematau reikalo, jeigu ne dalyvauji varžybose.
Vat visi ekonominės klasės fideriu turėtojai taip šneka.Kad suprasti ar reikalingas ar nereikalingas reikia pabandyti..Ir pažvejoti normaliai įvairiomis saligomis ir įvaras žuvis,ir tas supratimas atsiranda :grin: O tu dalyvavai varžybose kad žinai koks kotas reikalingas varžyboms?
 #501258   Agis
 19 Rgp 2013 21:23
Mano mintis buvo tik tam, kad neužsiciklintut: ant "koto, kurį aš turiu" ir "visa kita yra nereikalinga, nes man ir nebandžius aišku, kad maniškis geresnis".Pasiskaitykit savo mintis iš šalies.Labai jau dažnai šitoje temoje išlenda auksinės mintys apie įrankius, kuriuos turi draugai, arba kuriuos čiupinėjau parduotuvėje arba "Išsamųs"papostringavimai apie ekonominius kotus, nes geresnio nereikia, kadangi varžybose nedalyvauju.... :koliorava
 #501292   Skridžas
 20 Rgp 2013 05:17
bobis rašė:reikia geresnio, reikia, bet va koks tas geresnis bus, tai ...?????
Taigi bobi kas man gerai nebutinai tau bus gerai ir atvirkščiai..tiktais "metodam tikanja" nustatysi koks kotas tau tinkamas :grin: Aš tik taip ir renkuosi dabar kuriuos turiu fiderius nei vieno nečiupinėjau visus pirkau užssimerkes,paskaičiau kad atsiliepimai geri ir pats pabandžiau isitkinti :grin: Bet šia tėma skaitant kažin ar išsirinksi nes matai kad visiems geriausi solitronai daugiu kito niekas nečiupinėjo ir nenori..Gal pirk kaip visi drenana,visiem gerai kodėl tau turi butu blogai..turbūt 70% Lietuvos sportininku dabar su drenanais gaudo.. :roll:
 #501298   Sokratas
 20 Rgp 2013 06:51
dėkui už patarimą, reiks pražiūrėt šį pasiųlymą... Sezonui baigiantis gal ir panaudotą kas pamėtės, kuriam fideris neprilipo, ar pabodo :lol:

Bet ir tie Drenanai juk ne vienos rūšies tėra...
 #501307   Skridžas
 20 Rgp 2013 07:09
Bobi kam reikia,ta prasme kam tikrai reikia..tas randa ....O kam šeip pablevyzgoti gal kada norėčiau..va pilna solittronu...Va žmonės gauns naujus kotus po 500lt kai jie parduotuvėje stovi po 800lt..Reikia tiktais noro ir žinoti ko nori,o kad žinoti ko nori reikia pramankštinti ne viena kota,gal tau neverta skubėti su brangais,gal nuspirk šala esamo koki kitokios gramaturos,ir pažvejojes pradėsi jausti ko nori iš esamu kotu,savo šrotinius parduosiu betkada nes šrotas visada paklausasu..o va aukštesnės klasės kota jeigu nepatiks parduosi ne greitai..
 #501310   Sokratas
 20 Rgp 2013 07:55
dėkui, patarimai vertingi, va būtent ta linkme aš ir mąstau, bais ilgai mąstau...,
O pardavinėt- nemėgėjas... Tuo labiau, kad gyvenant Mažeikiuose ne taip lengva ką partuot, kaip gyvenant didmiestį... O siųst ten visokius kotus, tai jau čia vėl problemos atitinkamus...
 #501321   Agis
 20 Rgp 2013 08:17
Ir ne tik į kotą atkreipk dėmesį, jeigu žvejoji įvairiomis sąlygomis.Kaip man, pavyzdžiui gaudant Nemune, Skirvytėje, Atmatoje, dauguma išgirtų kotų netinkami tik dėl to, jog maži žiedeliai ir nešamas planktonas susirinkęs tarp jų tiesiog tą kotą padaro neįgaliu tokiomis žūklės sąlygomis, nes tiesiog išmetamo valo mazgelis su nedideliu "kūšiuku" planktono jau nepraeina pro žiedelius.Tam ypatingai nepritaikyti Shimaniniai kotukai, Drenanas gal būt Tau nepatiks dėl transportuojamo ilgio.Taigi tik pats nuspręsi ko Tau iš tikrųjų reikia, nes kas puiku vienam, tas visiškai gali netikti kitam.Ir ne pavadinimuose ar kainose esmė, esmė tame, kad dauguma stengiasi pasirinkti įrankį ne tokį kokio reikia, o tokį su kuriuo kažkas gaudo ir skubina parati, kad tas geresnis, tarsi prisidėdamas prie reklamos tiems daiktams, kurie vieną sezoną "auksiniai" , o kitą žiūrėk, jau prisimenami ir stumiami vos ne ekonominiai variantai.Mano mintys tokios abstrakčios vien tik dėl to, kad "nestumti" jokių pavadinimų, o priminti žmonėms, kad jie turi pasirinkimo laisvę, o po to jau rašyti, kad ne šitas kotas geriausias, bet man šitas kotas geriausias ;-) , tačiau nenuvertinti kitų, kol su jais nesi žvejojęs ir neturi ką nors konkrečiai pasakyti, apart to, jog kažkas su juom labai sėkmingai gaudo.Aš už diskusijos įvairovę, o ne už kiekvienų metų brendo liaupsinimą ;-) todėl ir norisi matyti, skaityti mintis ir išvadas apie įvairesnius įrankius.
 #501325   Sokratas
 20 Rgp 2013 08:26
Mintis aiški, viską tą aš suprantu, bet nuo to išsisrinkt tinkamą nėra lengviau :)

Pas to manojo turimo žiedelių skylutės labai jau nedidelės, bet problemų nekyla didelių, na tik kartais, kai labiau po lietų,tenka krapštyt žoles nuo viršūnės. Nemune, Skirvytėj ar Atmatoj aš nežvejoju.
 #501351   Ovkas
 20 Rgp 2013 09:27
Agis - daug prirašei apie nieką. :gutgut

Trūksta man šioje diskusijoje konkretumo ir geranoriškumo.
Iš karto prasideda asmeniškumai.

Ne esu Salmo gerbėjas, a nei Tirono ir nei Okumos :-D
Tiesiog iš turimų ir naudojamų DAM, Shakespeare, Larus, Mikado, Robinson ir Shimano, Solitron'as jautriausias ir labai gerai laiko žuvį.
Mano manymu visi kotai yra vidutinės klasės, tikrai nepriskirčiau jų prie pigienos stiklinės '''bum
Žinoma pats negaudžiau su Drenan ar Garbolino, nors jau pagal kainą ir atsiliepimus tikiu kad jie geresni. Tačiau labai brangūs.
Jeigu man tokių reikėtų arba bent jau norėčiau aš tokių - nusipirkčiau.

toliau nesikartosiu ......
 #501361   vava
 20 Rgp 2013 10:26
bobis rašė: O aš esu pirkęs ir turiu vienintelį Shekspir Fider 2. mane jis tenkina, nenusivylęs, bet nesakau kad nenorėčiau geresnio, tai jau gal metus ruošuosi pirkt kitą, bet taip ir neišdrįstu, bijau apsigauti.
Kaina? Negaila būtų tam iki 600 lt, bet va, ir nenorėčiau apsipirkti taip, kad sumokėjęs tarkim tuos 600 lt, kaip pasirodytų vėliau galėjau nusipirkt sau žymiai geresnį ir už 300 lt.

Manau tokios mintys kankina ne mane vieną...
pirk Shekspyra mach3, nereiks ir 600, o tikrai busi davolnas :)
 #501375   Agis
 20 Rgp 2013 11:45
Ovkas rašė:Agis - daug prirašei apie nieką. :gutgut

Trūksta man šioje diskusijoje konkretumo ir geranoriškumo.
Iš karto prasideda asmeniškumai.

......
Tikrai nieko asmeniško niekad nerašau, tiesiog mano misija tokia, kad tenka kartais forume nukreipti žmonių nuomones taip, kad kuo įvairesnė diskusija būtų arba tiesiog išprovokuoti tą diskusiją, todėl ir norisi, kad tą "daug prirašei apie nieką" ir užpildytute diskutuodami platesnia apimtimi.
Tikrai netutėjau mintyse nei nieko asmeniško, nei nieko užgaunančio.Jeigu taip buvau suprastas, tai atsiprašau ir ateityje pabandysiu "glotniau" apdirbti savo mintis.
 #501385   Edmis
 20 Rgp 2013 12:21
vava rašė:pirk Shekspyra mach3, nereiks ir 600, o tikrai busi davolnas :)
Jauciu gan "krutas yrankis" butu .... Pats ji pirkciau,net neciupinejes ir nesidaires,deja,fyderius kelis ne prasciausius turiu,tad tenka prisilaikyti nuo norimo pirkinio.
Skridžas rašė:O ta problema išspręsta su viršūnėmis kai žiedeliu keramika ištrupa?
Is kur tokia info,kad trupa ziedu keramika?!?!? Gal atsitiktinai papuole viena virsunele brokuota....
 #501388   vava
 20 Rgp 2013 12:24
Edmis rašė:
vava rašė:pirk Shekspyra mach3, nereiks ir 600, o tikrai busi davolnas :)
Jauciu gan "krutas yrankis" butu .... Pats ji pirkciau,net neciupinejes ir nesidaires,deja,fyderius kelis ne prasciausius turiu,tad tenka prisilaikyti nuo norimo pirkinio.
pirkau neciupinejes, labai patenkintas buvau, kol nesulauze netycia sunus, dabar vel toki imsiu :)
  • 1
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • 208
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė