Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #501663   Sokratas
 21 Rgp 2013 11:53
jo, norėčiau trijų dalių 3,6 m ilgio

O gal ir 3,9 m nieko baisaus, nors kai žvejoju su dabartiniu 3,6, tai matau, kad daugumoj vietų su ilgesniu jau būt užmetant problemų...

na tiek smulkiai, ten atsiliepimus apie pardavėą, kiek meškerių pardavęs ir pn, - dar nenagrinėjau :)
 #501674   Sokratas
 21 Rgp 2013 12:23
nu va, didelis minusas :)
O kas man patinka kas ne, aš pats dar nelabai susigaudau, tik vieną gi tetčiupinėjęs iš vism , todėl ir konsultuojuos su jumis...
 #501677   Aalgirdas
 21 Rgp 2013 12:25
Sveiki , nesenai susidomejau zvejyba dugnine meškere. Aplankiau kelias parduotuves kaune norėdamas pasidairyti kokie kotai ir pan. Čiupinėjau okuma solitrona visai patiko , o ir kaina kiek atsimenu geriausia buvo inkaro parduotuvėjė raudondvario pl, tik smulkmena , kad niekas iš pazystamų neturėjo nes norėjosi išbandyti realybėjė. Tačiau apsisprendžiau įsigyti visai kita feederiuka tai parsisiunčiau iš UK ( konkrečiai http://www.sportsdirect.com/ ) tai siuntima užtruko iki savaitės laiko, o prekė buvo supakuota į plastikini vamzdį, viduje suviniota į plastikinį maišą su burbuliukais , nors ir meškerė buvo pigi , bet supakuota buvo tikrai gerai. Taip pat matau ir Shakespeare Mach 3 XT yra , o ir kaina visai patraukli, http://www.sportsdirect.com/shakespeare ... rod-941260 .
Paskutiniuose temos puslapuose visai smagi diskusija užsivėlė , matau reikės labiau sekti šitą temą. :/braj;
 #501685   Liveris
 21 Rgp 2013 12:45
Na kiek žiuriu foto jau bent iš jų taip atrodo, kad visų Mach 2-3 feederių labai mažas pirmas žiedas nuo ritės, ar tik čia man taip atrodo? Kaip sakant vizualinė apgaulė. Gal turėtojai labiau apie tai apšvies.
 #501689   Skridžas
 21 Rgp 2013 12:49
Va bobi šitas turėtu tau patikti http://www.ebay.co.uk/itm/GARBOLINO-FEE ... 589c90486a lengvas 196gr delikatus įrankis ir kaip tu mėgsti pigiai iki 200lt,jeigu neturtėčiau panašiu kotu gerai pagalvočiau..nors tiesa sakant mislijų gal reiktu :roll:
Paskutinį kartą redagavo 1 Skridžas. Iš viso redaguota 21 kartus.
 #501690   Bratka
 21 Rgp 2013 12:51
Liveris rašė:Na kiek žiuriu foto jau bent iš jų taip atrodo, kad visų Mach 2-3 feederių labai mažas pirmas žiedas nuo ritės, ar tik čia man taip atrodo? Kaip sakant vizualinė apgaulė. Gal turėtojai labiau apie tai apšvies.
taip mazas,kaip ir pas drenanus,nusipirkus reiktu pakeisti...
 #501692   Skridžas
 21 Rgp 2013 12:55
Chėbra kaip manot mono valo storis turi įtakos užmetimo metu,nes čia užsibintavau storesnio valaio ir užmetimo metu užsivinojo už pirmo žiedo.. kelis kartus..tada vėl pasikeičiau i plonesni...Bet čia buten stiprus metimas i toli.. virš 50 mėtru..Ar čia mažas pirmas žiedelis kaltas?
 #501698   Skridžas
 21 Rgp 2013 13:09
Nu ne pagal fenkšui man taip geriau aš tada nusipirksiu kota tolimiems mėtymams su didesniu žiedu...Aš nedažnai gaudau daugiau kaip 50 mėtru dažnausiai iki 40,o iki tokios atstumo jokiu problėmu nėra ten net užsimoti stirpai nerikai lengvai paleidi ir viskas...Turbūt jau visi anglu kotai ar anglam pritaikyti tokie iki 40 mėtru maži lengvi žiedai...
 #501699   Ovkas
 21 Rgp 2013 13:10
Kai gaudai in-liner sistema, po gero pusdienio nuo didesnių svorių pasirango valo galas ir kemšant į karmūške kormą, valas kai būna atsipalaidavęs iš karto rangosi aplink galą.
Aš pastebėjęs tai nukerpu 6 metrus valo ir perrišu iš naujo.
Užtrunku max 2 min. bet toliau vėl galiu mėgauti žvejyba.
Skridžas rašė:Chėbra kaip manot mono valo storis turi įtakos užmetimo metu,nes čia užsibintavau storesnio valaio ir užmetimo metu užsivinojo už pirmo žiedo.. kelis kartus..tada vėl pasikeičiau i plonesni...Bet čia buten stiprus metimas i toli.. virš 50 mėtru..Ar čia mažas pirmas žiedelis kaltas?
 #501703   Sokratas
 21 Rgp 2013 13:20
Skridžas rašė:Va bobi šitas turėtu tau patikti http://www.ebay.co.uk/itm/GARBOLINO-FEE ... 589c90486a lengvas 196gr delikatus įrankis ir kaip tu mėgsti pigiai iki 200lt,jeigu neturtėčiau panašiu kotu gerai pagalvočiau..nors tiesa sakant mislijų gal reiktu :roll:
Pigiai mėgsta visi, tiksliau- pigiai, bet geros kokybės. Apie Abramovičių nekalbam juk :)

Čia turbūt jis dėvėtas ir viršūnėlė viena tebus...
O dėl mažų žiedelių tai kaip ir nėra pas mane problemų, Šekspyro mach 2 juk žvejoju, jokios bėdos nematau didelės... o kai žolė eina upe, kokia ten be žvejyba ar didelis ar mažas taš žiedas...
 #501706   vyrgaz
 21 Rgp 2013 13:29
Liveris rašė:Na kiek žiuriu foto jau bent iš jų taip atrodo, kad visų Mach 2-3 feederių labai mažas pirmas žiedas nuo ritės, ar tik čia man taip atrodo? Kaip sakant vizualinė apgaulė. Gal turėtojai labiau apie tai apšvies.
Žiedelis mažokas ir arti ritės laikiklio..reikia ritės atatinkamos..Turiu viena sproškę 740, tai tai bėdų jokių, bet su šita ( http://romada.lt/shop/index.php?route=p ... ct_id=2283 ) tai sunku prisukt valą su šėrykla, ruošiantis užmetimui..Taip pat ant browningo buvau susukęs 0,08 pintuką- tik stipriau mosteli, ir apsisuka aplink žiedelį..o tas pats meškerykotis su sproške ir tuo pat pintuku draugauja..
 #501712   Ovkas
 21 Rgp 2013 13:53
Bet juk atsiranda po kokiu 4 -5 val. aktyvios žvejybos.
Tai aš persirišu ir vsio :ruko
Ar tau kas 30 min. sukasi ?

Skridžas rašė:Vat kažkokiu pasirangimus ir aš pastebiu kurie nei iš šio nei iš to atsiranda kaškokoje valao atkarpoje netoli karmuškės nu kaip netoli 2-3 mėtrai iš kur atsiranda nesuprantu...
 #501719   vava
 21 Rgp 2013 14:10
Bratka rašė:
taip mazas,kaip ir pas drenanus,nusipirkus reiktu pakeisti...
ar kazkas zenkliai pasikeistu pakeitus pirma ziedeli? metimo atstumas ar kas?
 #501726   vyrgaz
 21 Rgp 2013 14:30
Skridžas rašė:Vt čia žiema skaičiau daug kas žadėjo keisti žiedus drenannams,bet REZULTATAIS NEPASIGIRĖ NIEKAS..
Gražvis ant drenano pasikeitė..atrodo įspūdingai.. :) arkliniai žiedai ant delikatno kotelio..
  • 1
  • 207
  • 208
  • 209
  • 210
  • 211
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė