Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #514532   fishmantas
 14 Spa 2013 16:59
As su feederiu zvejojau pradziai prie to mazo karosinio tvenkinio nr 7, o paskui perejau prie to pacio kur ir tu. pabandziau mono vala si karta ir pavadziai laike. tai ne mano klipos reiskia blogos o pintas valas. bet keista nes nekertu isvis praktiskai o tik pakeliu feederi, bet ir to uztenka reiskia. aisku kibimai karpiu buna labai jau aktyvus kai trukdavo pavadziai.
tai reziume viena - pas valinska mono valas o kitur gerai labai ir pintas.
 #514571   fishmantas
 14 Spa 2013 19:00
Na del sportinio intereso as tikrai drennan method feeder isbandysiu, tik to dar nepadariau nes vasaros savaitgaliai buvo leidziami kauno mariose kur gylis gan didelis 8-10 metru ir sitas bdas netinka. Bet aisku ir klausimu del pacio feeder methodo turiu:
1. Turiu ezeriuka kur mesti reikia toli del zoliu linijos - apie 30-40 metru, gylis ten apie 2,5 metro. Ar galima taip toli mesti ir pasaras nepabegs?
2. Jei naudoju tarkim kukuruza jaukui - ar jis nebus sutraiskytas kai suspausiu ji i pasara?
 #514588   Naurius
 14 Spa 2013 19:32
fishmantas rašė:Na del sportinio intereso as tikrai drennan method feeder isbandysiu, tik to dar nepadariau nes vasaros savaitgaliai buvo leidziami kauno mariose kur gylis gan didelis 8-10 metru ir sitas bdas netinka. Bet aisku ir klausimu del pacio feeder methodo turiu:
1. Turiu ezeriuka kur mesti reikia toli del zoliu linijos - apie 30-40 metru, gylis ten apie 2,5 metro. Ar galima taip toli mesti ir pasaras nepabegs?
2. Jei naudoju tarkim kukuruza jaukui - ar jis nebus sutraiskytas kai suspausiu ji i pasara?
na as asmeniskai kokia sistema benaudociau, bet masalas visada ant plauko, ir pirmiausia prikemsu serykla o tada ykiso kabliuko kota y syryklele, tokiu atveju tavo jaukas prie syrykleles ir jokiu pazeidimu, o kas liecia uzmetima tai manau 30-40metru turetu buti vieni juokai, nes tenka ir iki 100 mesti, zinoma ir nuo jo uzmetimo priklauso, as naudoju nuo 40-90gr. taciau ir 120gramu sistema nesunkiai ir be baimes metau iki 100metru :)
 #514605   pensininkas
 14 Spa 2013 20:41
nekisk valo uz klipso, naudok paprastas kanceliarines gumytes. Net jei uzkibs didele zuvis ir prasys valo is bugnelio, tai nutrauks ta gumyte ir vynios, o per klipsa valas gali trukt, arba islauzt klipsa, ar atitrukt
 #514611   Naurius
 14 Spa 2013 20:47
pensininkas rašė:nekisk valo uz klipso, naudok paprastas kanceliarines gumytes. Net jei uzkibs didele zuvis ir prasys valo is bugnelio, tai nutrauks ta gumyte ir vynios, o per klipsa valas gali trukt, arba islauzt klipsa, ar atitrukt
dekui niekada nebuvau to girdejas ar mates;)
 #515773   renaldas
 18 Spa 2013 15:33
Lipnumas priklauso ne keliu dalyku, kiek toli mesi ir gylis kur zvejosi. Per lipnus irgi blogai, letai skleisis ir kibimai reti bus. Gali tiesiog vietoj uzspaudes serykla po kojom i vandeni ar koki bliuda imest, normaliai po kokios minutes jis turetu but praktiskai suires. Jei stovi kaip plastelinas, reiskia per lipnus. O del plauko, cia skonio reikalas, tik kiek pastebejau, gaudant su plauku, geriau zuvis pasikerta.
 #515778   Skridžas
 18 Spa 2013 15:45
Jeigu negaila užssimaišik kokis 300g pašaro ir pražiurk kaip yra sausesnis drėgnesnis visai drėgnas..iškarto viskas aišku pasidarys,kaip sekasi iš formos išimti ir t.t. namuose pasitreniruosi paskui žvejyboje nereikės laiko gaišti...

Iš asmeninės patirties niekada nebuvau maišes "method" pašaro,tai nesenai tokio pabandžiau ir susimaišiau kaip paprastai maišau paprasta tai toks jausmas kad atrodo lik ir posausi o jis toks riebus kad neina normaliai iš formos išimti,kaip perdrėktinas butu,kažkas patarė sudrėkinti formele liktais ir padeda...
 #515789   Skridžas
 18 Spa 2013 16:22
Vat man Drenan forma ir patinka kad nėra kam sugesti nes tas prėstonas ten spyruoklė kur pašaro gali papulti drėgmes ir laikui bėgant gali nebeveikti ta išstumdimo forma..O tu negali papasakoti plačiau apie ta garnuluota jauka koki naudojai kiek mirkai ir t.t?
 #515795   renaldas
 18 Spa 2013 16:39
Tai as tada bandziau vien peletes det i serykla ir jos man i plastelina sulipo. Tai dabar darau paprasciau, i sudrenkinta pasara iberiu koki trecdali viso kiekio peleciu, jos is pasaro gauna dregmes ir suminksteja ir duoda lipnuma, bet tarpusavyje i kose nesulipa.
 #516260   fishmantas
 20 Spa 2013 15:42
pirmas kartas su method feeder. pati sistema visai nieko, greit uztaisoma, skrenda gerai. pirkau tik vienam telkiniui realiai nes ten glylis iki 2,5 m tai bandysiu karsi kita vasara gaudyt. ar pelete ant plauko karsiui isvis tinkamas masalas?
 #516304   fishmantas
 20 Spa 2013 18:08
ok, tada gal kas norite pasidalinti info kaip risates kablius su guma? ar perkata tik? tarkim kauno mariose del kriaukliu 0,1 pavadys ne vienas lieka vandenyje tad brangoka butu moket uz paruostus kabliukus.

esu bandes gumytes kur uzsimauna ant kabliuko, bet tada nuslenka man ta guma iki pat uzkarpeles ir pakirtimas jau nebesigauna.
 #516314   Skridžas
 20 Spa 2013 18:21
Esu bandes visaip,man labiausi pasiteisino tradiciškai trumpas pavadėlis.Kadangi žuvis pasikerta pati tokiose sistemose tai pavadėlis turi buti tvirtas kad nenutruktu tad 0,10 jau plonokas mano galva .Paskutini karta naudojau 0,14 florokarbona ,nenutrūko,bet turbūt nebesi ploninsiu..Juolab kad paskutiniu metu karpiu 3 kg nepapuolė...
 #517552   RoBass
 24 Spa 2013 19:09
Gal kas koki pintuka pasiulytu nebloga, isskyrus Power Pro ir Climax,us, isbandyti, nusibode...Zinoma 0.10mm. Ant pavasario uzsirisciau :v-ar
  • 1
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • 214
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė