Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #517623   fishmantas
 24 Spa 2013 21:23
Nezinau ar i ta tema pataikiau ( jei ne i ta tai sakykit ) bet labai bresta kedes pirkimas. Zvejoju feederiu tik. Pradziai kede tik, o po to po biski susipirkti ko man reiks prie jos. Ar uz kokius 400 lt kede pati normali gaunasi? Noriu aisku visu koju reguliuojamu kazko tipo kaip preston monster chair (tik ji maciau apie 600 kainuoja)..
 #517625   vava
 24 Spa 2013 21:26
labai ivairu naudoju. iki 0,16. tiek ant fiderio, tiek ant spino jis man tinka. Tiesa, jei pereini prie jo nuo kokio drato, tai reikia siek tiek laiko ir keliu barzdu isnarpliojimo, kol priprasi
 #517642   RoBass
 24 Spa 2013 22:09
vava rašė:labai ivairu naudoju. iki 0,16. tiek ant fiderio, tiek ant spino jis man tinka. Tiesa, jei pereini prie jo nuo kokio drato, tai reikia siek tiek laiko ir keliu barzdu isnarpliojimo, kol priprasi
Nu gal ir reikes pabandyti koki 0.14, nes su 0.12 seryklas nusaudysiu dar, nes soklyderio nenaudoju.
 #517644   RoBass
 24 Spa 2013 22:13
fishmantas rašė:O ta korum kas nors naudoja/naudojo? Ar nebus visai prastas daiktas ?
eik i apacia, ten pamatyri koruma su pribombasais, tik pribombasai lygtais prestoniniai jei neklystu....bet kiek zinau tu abieju firmu pribombasai tinka abiem kedem....
http://fideris.us.lt/forumas/15-kdsplat ... ?start=140
 #517661   vava
 25 Spa 2013 06:49
RoBass rašė:
vava rašė:labai ivairu naudoju. iki 0,16. tiek ant fiderio, tiek ant spino jis man tinka. Tiesa, jei pereini prie jo nuo kokio drato, tai reikia siek tiek laiko ir keliu barzdu isnarpliojimo, kol priprasi
Nu gal ir reikes pabandyti koki 0.14, nes su 0.12 seryklas nusaudysiu dar, nes soklyderio nenaudoju.
as irgi soklyderio nenaudoju, tad ir su 0.10 nezaidziu :)
 #517674   Ramekas
 25 Spa 2013 07:50
Shtulas rašė:Korumas kiek žinau šiek tiek prastesnės klasės kėdė, bet tikrai ne prasčiausios. Visi pribumbasai tinka prestono. Daugiau kėdžių geresnių nelabai žinau apart prestono ar korumo...
Kuo korum deluxe prastesne uz monster chait? Nebent kad monsterio spalva juoda :-D
 #517764   RoBass
 25 Spa 2013 13:20
vava rašė:
RoBass rašė:
as irgi soklyderio nenaudoju, tad ir su 0.10 nezaidziu :)
Power pro galima 0.10mm naudoti be baimes, nes jis taip neblogai uzstorintas....meciau su juo 60-70gr seryklas be baimes. O tas pontonas kiek zinau, toks is tikslesniu valu, tai 0.12mm gal ir baisoka butu metyti sunkiasnes seryklas be shoko.
 #517768   RoBass
 25 Spa 2013 13:37
Su power 0.1 zvejojau be shoko nes jo nereikejo, nes jis nera tikslus 0.1 ir nera silpnas. O kam risti tikslu 0.1 ir dar shoka, jei galima truputi storesni, kaip pvz. pontona 0.14 ir nenaudori shoko. soka esu dejes skirvyteje 1 karta, ale kad nenusidroztu pintukas, pabandymui....
 #517772   renaldas
 25 Spa 2013 13:46
Kazkaip ne is to galo galvoji, tu kaip suprantu pagrinde upese gaudai, nu risk maksimaliai plona ta pinta, kad ji srove maziau veiktu, uzsidek soka ir gaudai sau ramiai, ir metant busi ramus ir kad dugne i kriaukles ar akmenis nenuvarysi taip greit.
 #517815   RoBass
 25 Spa 2013 16:07
Taip, pagrinde upese ir naudoju plona pintuka, toki kaip power 0.1, ir tam, kad srove kuo maziau veiktu ji, as tiesiog turiu omeny apie tuos pintukus, kurie yra tikrai 0.1mm nepastorinti tokie kaip pontonai, varivos ir t.t. Nu jie jau per ziauriai ploni, zinoma jie jau labiau bijo, kliuviniu, zoliu, smelio ir t.t., beto ju kaina perziauri, kaip del feederio (mano nuomone), todel ir sakau, jei desiu pontona, tai koki 0.14, kuris bus toks pat kaip ir power 0.1, o gal ir biski plonesnis. as nesneku apie tokius kaip power ar spider ar dar kokius 0.14 ar 0.16mm storio, kurie per ziauriai stori ir juos jau stipriau srove veikia, tokiu niekada nedejau, max 0.1mm. O del soko, tai jo kazkaip nemegstu naudoti, as risu sistemele ir FC kazkur apie metra ir jei virs jo biski pintukas nusidrozia, tai as jo nedidele atkarpele nukerpu pries kita zvejyba. :/braj;
 #517819   renaldas
 25 Spa 2013 16:17
Tai tada tu man atsakyk, sakai naudoji poweri 0.1, kuris realiai 0.14, o dabar galvoji naudot pontona 0.14. Tai koks tikslas tada isvis keist vala? :roll: Gaudau su tuo poweriu trecia sezona, nu valas kaip valas, ypac srovej, baloj biski sunkiau su juo, nes jis poplokstis yra skesta sunkiau.
 #517821   RoBass
 25 Spa 2013 16:29
As nieko pries neturiu pries power,taip, jis plokscias, bet sroveje kaip ir tu sakai jokios itakos nedaro, tik kad groja per ziedus :) pats ji naudoju ir dabar jis uzristas, tiesiog noriu pabandyti koki kita. jei del storio pergyvenciau, risciau power 0.08 ar 0.06. Ar tas pontonas 0.14 ir poweris 0.1 vienodi, as nzn, as tiesiog taip manau, kad jie turetu buti panasus, nes pasikartosiu, tas vavos pasiulyto pontono tikslesnis storis negu kitu paprastu pintuku..............tai tiek.
P.S power besina mane del spalvos nusiplovimo :liež-uvis :lol:
 #517840   vava
 25 Spa 2013 17:33
renaldas rašė:Kazkaip ne is to galo galvoji, tu kaip suprantu pagrinde upese gaudai, nu risk maksimaliai plona ta pinta, kad ji srove maziau veiktu, uzsidek soka ir gaudai sau ramiai, ir metant busi ramus ir kad dugne i kriaukles ar akmenis nenuvarysi taip greit.
o ne upese gaudant shoko prasme kokia? kad nenusaut karmuskes? ar dar kas?
 #517843   renaldas
 25 Spa 2013 17:36
vava rašė:
renaldas rašė:Kazkaip ne is to galo galvoji, tu kaip suprantu pagrinde upese gaudai, nu risk maksimaliai plona ta pinta, kad ji srove maziau veiktu, uzsidek soka ir gaudai sau ramiai, ir metant busi ramus ir kad dugne i kriaukles ar akmenis nenuvarysi taip greit.
o ne upese gaudant shoko prasme kokia? kad nenusaut karmuskes? ar dar kas?
Nu jei tolimi metimai, tada taip, arba jei gaudai kokiam kriauklyne ar akmenyne, tai su soku sumazinsi paliktu sistemu skaiciu kazkiek. O jei toli mest nereik ir dugnas svarus, tai jo kaip ir nereik
 #517888   Shtulas
 25 Spa 2013 19:06
Kuo korum deluxe prastesne uz monster chait? Nebent kad monsterio spalva juoda :-D[/quote]
Kur aš rašiau, kad Deluxe'as prastesnis už monsterį? Kalbu apskritai apie gamintojus, nes prestono kėdžių po 200 - 300 Lt. matyt neteko dar.
 #518180   Ramekas
 26 Spa 2013 20:01
Shtulas rašė:Kuo korum deluxe prastesne uz monster chait? Nebent kad monsterio spalva juoda :-D
Kur aš rašiau, kad Deluxe'as prastesnis už monsterį? Kalbu apskritai apie gamintojus, nes prestono kėdžių po 200 - 300 Lt. matyt neteko dar.[/quote]
Na Monsteris is esmes panasu kas ir Korum Deluxe, del to nei tos nei tos nematei uz 200-300lt. Snekant apie Korum Accessory ar Supa-Lite kedes, tai jo, kas pigiau galima gauti nes jos zemesnio lygio.
 #518763   tomkinasas
 28 Spa 2013 19:02
jei nori teleskopinių kojų, tai belieka tik du variantai korum delux arba monster feeder chair, kitų variantų nėra, kai aš pirkau korum delux 2013 metų modelis (korum deluxe 2013 metų modelis turi jau teleskopines kojas, todėl ir pabrėžiu) plika kėdė kainavo 480 litų, kaip dabar nežinau, tai jei gali skirti plikai kėdei 400 litų tai manau ir 80 litų kaip nors jau surasi. Korumas nėra jokios prastesnės klasės kėdė, Shtulas jei kalbi apie modelius tai taip ir sakyk toks ir toks modelis neturi tokių ir tokių pribombasų, o ne klaidink žmones, kodrum deluxe ir monster lygiai tokios pat kėdės, rėmai tokie pat, net įtariu kad tam pačiam fabrike gaminami, nes kiek girdėjau korum yra prestono dukterinė įmonė, beje korum jau senai gamina tokio tipo kėdes, o prestonas tik šiais metais išleido pirmą kėdės modelį monster feeder chair, kur realiai ant korumo rėmų užvilko juodą medžiagą su kitu užrašu ir viskas. Beje korum deluxe turi vieną pliusą kurio neturi monsteris - tai aukštesnį ir labiau paminkštintą atlošą
 #518788   Shtulas
 28 Spa 2013 19:55
tomkinasas rašė:Beje korum deluxe turi vieną pliusą kurio neturi monsteris - tai aukštesnį ir labiau paminkštintą atlošą
Kurioj vietoj čia pliusas?
Aš nesakiau, kad korum deluxe yra prastesnė už monster feederį. Kalbu apskritai, kad korumas gamina ir prastesnės klasės gaminius. Nu gal ne taip išsireiškiau prieš tai.
 #518836   Ramekas
 28 Spa 2013 21:13
Shtulas rašė:
tomkinasas rašė:Beje korum deluxe turi vieną pliusą kurio neturi monsteris - tai aukštesnį ir labiau paminkštintą atlošą
Kurioj vietoj čia pliusas?
aukštesnį ir labiau paminkštintą atlošą
  • 1
  • 211
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė