Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #533371   vava
 31 Gru 2013 13:46
nesutikciau, nes iki siol nenaudojau jokiu fider gumu, o zuvu krantan tikrai zenkliai didesniu nei 400g istraukes esu. Tam reikalui (didesniu zuvu gaudymui) padeda teisingai sureguliuotas rites stabdis ir zvejo susigaudymas situacijoje. Fider gumas sakyciau labiau reikalingas zvejojant labai plonais valais, kai nenori, kad seryklos nulakstytu uzmetimo metu. IMHO
 #533373   Ramekas
 31 Gru 2013 13:56
Vava, seryklu nulakstymui jokios itakos fider gumas neduos, nes F/gumas risamas tarp serykles ir pavadelio, o ne tarp seryklos ir pagrindinio valo. Esu ir as istraukes ne viena kilogramini karsi be f/gumo, bet nemazai yra ir atsipurte, plius man labiau patinka ne tokie astrus smugiai zuvies perduodami i kota, kuriuos susvelnina f/gumas.
 #533375   renaldas
 31 Gru 2013 13:58
Vava nesutikciau :) pamegink su 0.08-0.09 pavadeliu ir pintu valu kad ir kilini lesciu istraukt. Aisku nesakau, kad tas neimanoma, bet sansu nuraut pavadi tikrai yra daug, tai kam rizikuot kai gali kramtoske uzsidet?
 #533378   Ramekas
 31 Gru 2013 14:08
Man f/guma labai gerai pasiteisino gaudant lynus, nes su mono valu paprasciausiai nematydavau, kada mailius nudrasko masalus ir lieka nuogas kablys, o pinu valu viskas puikiai matydavosi, zinodavau kada reik permesti, na o lyno jega tai ne kuojos ar lesciaus, tokiu atveju mano Nuber One buvo pintukas + f/gum.
 #533387   vava
 31 Gru 2013 15:36
renaldas rašė:Vava nesutikciau :) pamegink su 0.08-0.09 pavadeliu ir pintu valu kad ir kilini lesciu istraukt. Aisku nesakau, kad tas neimanoma, bet sansu nuraut pavadi tikrai yra daug, tai kam rizikuot kai gali kramtoske uzsidet?
tokiais pavadeliais nezaidziu... :ruko
 #533413   Ramekas
 31 Gru 2013 18:34
Na as irgi nezaidziu su plonesniais kaip 0.16 gaudydamas karsius. Nepastebejau skirtumo kibimo atzvilgiu ar tai butu 0.16 ar 0.2mm pavadziai. Kuojom ir kitai susarai, o ypac saltam vandeniui tai taip, pavadeliai ploni, bet zvejojant vasara, kai karsiai ima gerai, skirtumo nepastebejau, kad baidytusi storesnio diametro pavadeliu, o zvejoju tikrai nemazai, nes tai man pati idomiausia zvejyba.
 #533414   Ramekas
 31 Gru 2013 18:36
Renaldai, tai gal Vava negaudo tos susaros, gal jis kaip ir as taikosi tik i karsius, del to jam, kaip ir man nereikia plonu pavadziu. Nors, runeni atvesus orams ir vandeniu, retkarciais uzsidedu ir as kuojoms plonus pavadelius, bet retai, nes labiau jau tada megstu kuojas gaudyti pludine meskere nemune, nei feederiu.
 #533513   vyrgaz
 01 Sau 2014 16:32
Jei nori delikačiai gaudyti, tai ieškokis iki 90 gr užmetimo 3,6m ilgio fiderio..Aš su tokiu ir Kauno mariose ir Nemune sėkmingai gaudžiau su šėryklom iki 70gr be pašaro..
O kas liečia kibimo matymą, tai fiderio užmetimo svoris neturi tam įtakos..Viskas priklauso nuo viršūnėlės jautrumo..
 #533516   Haden
 01 Sau 2014 17:00
vyrgaz rašė:Jei nori delikačiai gaudyti, tai ieškokis iki 90 gr užmetimo 3,6m ilgio fiderio..Aš su tokiu ir Kauno mariose ir Nemune sėkmingai gaudžiau su šėryklom iki 70gr be pašaro..
O kas liečia kibimo matymą, tai fiderio užmetimo svoris neturi tam įtakos..Viskas priklauso nuo viršūnėlės jautrumo..
Tai vat as ir noriu suzinot ar uzmetat kokius 50metru, man ta virsunele nesulustu ir as matyciau kibima? ar ten visokiu kietumu virsuneliu yra pirkt?
O tai labai skirsis iki 110gr ir iki 90gr feederis?
 #533648   Shtulas
 02 Sau 2014 11:50
Naher. Mono valas rišamas tam, kad negadinti brangaus pinto valo, nes gaudant kriauklėtose vietose pintas valas tau trūkinės kaip plaukas. Net jei tu ir nuspręsi gadinti pintą valą kažin ar tau pavyks tvarkingai ir kokybiškai pažvejot su surišta sistema vien tik iš pinto valo. Jeigu neišeina susirišt šoklyderio, tai tada jau geriau pasidaryt prikabinamą sistemą iš mono nei gimdyt kažką iš pintuko.
 #533652   hipy
 02 Sau 2014 11:56
shtulai, tu nepilnai teisus, manau zymiai svarbesnis niuansas: mono zymiai "dratesnis" uz sniura, todel sistemos beveik nesipainioja, susiverus "inlaina" ant pintuko ir surisus is jo kasyte, jauciu, kiekvienu metimu parsitemptum susimazgaliojusi kushi...
 #533661   vyrgaz
 02 Sau 2014 12:41
Taip,iš pinto valo vargu ar išeis surišt kokią kitą nei paternorteris sistemą,katra nesusipainiotų..
O.T. Kai aš pradėjau fideriu domėtis tai tik 60 psl. reikėjo perverst..o dabar..laiko užims pradedantiesiems.. :) Bet verta..
 #533671   Ramekas
 02 Sau 2014 13:08
vyrgaz rašė:Taip,iš pinto valo vargu ar išeis surišt kokią kitą nei paternorteris sistemą,katra nesusipainiotų..
O.T. Kai aš pradėjau fideriu domėtis tai tik 60 psl. reikėjo perverst..o dabar..laiko užims pradedantiesiems.. :) Bet verta..
Pritariu Virgiui, kad naujokai persiskaite visa tema, tikrai sau ras ne viena atsakyma i rupima klausima.
 #533768   Bratka
 02 Sau 2014 18:52
vava rašė:nesutikciau, nes iki siol nenaudojau jokiu fider gumu, o zuvu krantan tikrai zenkliai didesniu nei 400g istraukes esu. Tam reikalui (didesniu zuvu gaudymui) padeda teisingai sureguliuotas rites stabdis ir zvejo susigaudymas situacijoje. Fider gumas sakyciau labiau reikalingas zvejojant labai plonais valais, kai nenori, kad seryklos nulakstytu uzmetimo metu. IMHO
Vaiducio,sita tavo atsakyma i nesamoniu muzieju reiktu pasiust :lol:
 #534028   Ramekas
 03 Sau 2014 22:42
Haden rašė:Sveiki dar kartą, kokios jūsų nuomonės apie šias rites feederiukui iki90-110g išmetimui. Gal kas tūrėjas ar laikęs rankose? Ar gal kažka iki 120-130+- gali pasiūlyti idomesnio? :)
http://romada.lt/shop/index.php?route=p ... ct_id=4564
http://www.zuklys.lt/cat-carson-nagasaro-rd-3009
Turejau panasia i tavo pirma nuoroda, va sia Corcast 5PiF Super Jet Feeder Cormoran. Tai galiu pasakyt sudas ne rite, pinta vala klojo labai blogai, daznai metant nei is sio nei is to lankelis uzsilenkdavo pats, neretai ismesdavo barzdas, kol po keliu zvejybu taupydamas nervus pardaviau as ja uz puse kainos, o po keliu zvejybu pirkejui lankelio spiruokle suluzo. Taip kad daugiau negaliu ziureti nei is Cormoran rites, nei i tuos pauksius juodus kur eda zuvi :-D o antra tavo nuoroda manyciau labiau pludinej meskerei. Nes nemanau, kad ji normaliai dirbs su svoriai + dar srovej.
  • 1
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • 217
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė