Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #540766   Qmas
 26 Sau 2014 19:28
Sweiki,
nusprendziau pradet rinktis kota feederiuko sekanciam sezonui, zinau kad ankstoka, bet tiek to.... Skaiciau cia kiek laikas leido Jusu foruma (visdelto 217 puslapiu), bet visvien del galutinio sprendimu bandysiu kreiptis :
Tai va ilgis 3.6 ar 3.9 m, ismetimo svoris iki 90/100gr ne daugiau, ir toks labiau parabolikas ka butu, litu pasiryzes tam reikalui iki 300 patiest.... Zvejoju dazniausiai karjeriukuose ar uztvankose ant karsiu, kur nera sroves arba ji silpna, zvejojimo atstumas 30-40 metru, serykleles naudoju iki 40 gramu (dazniausiai 30gr).
Esu bandes Shakespeare mach2 - tai patiko jis man, kazko i ji panasaus ir ieskau (nes mach2 nematau pas mus pardese lietuvoj). Cia vienas forumo dalyvis labai gyre Okuma Solitrona - kiek supratau tas kotukas atitiktu mano norus, bet irgi nezsimato pardese.... Sakau gal kas kokia dar alternatyva uzrodytumet...
 #540784   Qmas
 26 Sau 2014 20:10
renaldas rašė:Drennan competition, tiesa kainuos ciut daugiau nei 3 simtai, bet garanuotai busi patenkitas situo irankiu
cia apie sita kalba eina ane? : http://www.tackleup.com/drennan-rods/dr ... r-rod.html

nu jo 90 svaru butu kaip ir dar priimtina kaina, bet va ka ir vel ant marijos zemes e-parduotuvese man jo nerand - o siustis is uzsienio da nesu bandes.
bet kiek suprantu, kad cia sio forumo dalyviai didziaja dalim kotus rimtesnius tik ir tesisiuncia is uzsienietisku e-parduotuviu anr netgi per ebay ?
 #540792   Qmas
 26 Sau 2014 20:26
vava rašė:drenanus paciupinet gali Koto parduotuveje.
kitas dalykas, jei turi mach2, gali bandyt mach3 atsisiust. labai smagus kotas
Koto parduotuvej teko but pries gera menesy Siauliuose Tilzes gatvej, tai ten is feederiu tik larus'ai ir mikado .... tokius ir belekuriam turguj galiu paciupinet '''bum
O va del mach3, tai irgi vienas is rimtu variantu, bet va tas siuntimas.... o pvz gali gal koki linka numest is kur pigu ir svarbiausia saugu siustis?
 #540812   vava
 26 Sau 2014 21:16
Qmas rašė:
vava rašė:drenanus paciupinet gali Koto parduotuveje.
kitas dalykas, jei turi mach2, gali bandyt mach3 atsisiust. labai smagus kotas
Koto parduotuvej teko but pries gera menesy Siauliuose Tilzes gatvej, tai ten is feederiu tik larus'ai ir mikado .... tokius ir belekuriam turguj galiu paciupinet '''bum
O va del mach3, tai irgi vienas is rimtu variantu, bet va tas siuntimas.... o pvz gali gal koki linka numest is kur pigu ir svarbiausia saugu siustis?
tai Siauliuose gal tik Koto iskaba, o firma visai kita ir prekes pas juos visai kitokios. As turejau minty Vilniaus parduotuve.
o mach3 ivairiose vietose gali rast. pvz http://www.amazon.co.uk/Shakespeare-Mac ... B00BFTKBHC
 #540925   Qmas
 27 Sau 2014 11:41
Drennan competition kotas kiek ziuriu link'us internete ir foto - tai jis kaip suprantu tik dvieju daliu eina.... per ilgas man gaunasi transportavimo busenoj, o va mach3 zuru yra ir 3 daliu.
o cia kas nors is amazon.co.uk siunciates prekes? ten kaip ebay gaunasi ane? bet ar noriai siuncia i lietuva ar reikia koki salyne emigranta ieskot?
 #541025   vyrgaz
 27 Sau 2014 19:02
eLPi rašė:Turiu Šekspyro mach2, sulaužiau dvi viršūnėles, kažin kur būtų galima nusipirkt ar kokias pritaikyt :roll:
Kaune be problemų radau šekspyriukui viršūnėlių, be jokių šlifavimų ir kitokiu papildomų darbų..tik kaina labai varguoliška- 9 lt/vnt.. :oops:
 #541173   vyrgaz
 28 Sau 2014 11:16
Na matai,dažnai pigus daiktas būna niekam tikęs..kiti žiūro browninginiu,ar kt viršūnėlių,katrų ir kaina atatinkamai didesnė..Man tai svarbu kad ir tos varg0liškos savo darba atlieka.. :)
 #541210   vyrgaz
 28 Sau 2014 16:20
Nu jautrumas tai- pas mane komplekte prie mach2 buvo tik 1,5-2-3 berods ozų..ta pusantrinė per kieta baloj gaudyti..tai vat taip jau gavosi, kad minkštesnė už turimas, ir tinkamo diametro papuolė tik ta už 9lt.. :?
 #541336   MariusJa
 29 Sau 2014 09:02
Kolegos, metas papildyti arsenalą kol sezonas da toli gražu neatėjo. Dabar naudoju shakespeare 2xt feederiuką 3,6m, smagus, patinka. Dabar renkuosi kitą, manau imsiu kitą brandą. Žinau kad išdiskutuota tema, bet tarp temps 270spl labai ilgai užtruksiu kol rasiu info. Žodžiu dabar žvalgausi į shimano alivio cx feeder 3,6. Ką manot apie šį įrankį?
 #541375   MariusJa
 29 Sau 2014 11:48
Bear111 rašė:gaudysi su dviem meskerem? Tada tu ne i ta puse eini. Feederiste, tu turi pasidengt upe nuo priekrantes iki tolimos distancijos skirtingu metimo gramaturu ir ilgio kotais.
Kritika gerai. Esmė tame, kad aš dar tik vieną sezoną su feederiu draugavau. O žvejoju tik ežere (bent jau kolkas). Sakai geriau svarstyt apie skirtingų gabaritų feederį? Tarkim heavy? Tiesiog nuo donkių laikų likęs pripratimas žvejoti su dviem kotais

p.s. sorry, bet mano žinios apie feederius dar pakankamai menkos palyginus su Jum
 #542417   Sokratas
 03 Vas 2014 08:28
Qmas rašė:Drennan competition kotas kiek ziuriu link'us internete ir foto - tai jis kaip suprantu tik dvieju daliu eina.... per ilgas man gaunasi transportavimo busenoj, o va mach3 zuru yra ir 3 daliu.
o cia kas nors is amazon.co.uk siunciates prekes? ten kaip ebay gaunasi ane? bet ar noriai siuncia i lietuva ar reikia koki salyne emigranta ieskot?
nereikės tau jokių emigrantų ieškot, nepergyvenk. Firma USA, bet turi atstovybes pagrindinėse EU šalyse, tai ir pasižiūrėk užsisakinėdamas, kad būt geriau EU tas Amazon, o ne USA....ateis per kelias dienas ir bus supakuotas taip, kad net užlipęs patrypęs nesulaužysi...
 #542679   kitas
 03 Vas 2014 21:27
ErnasGTD rašė:Sveiki, gal kam nors teko susidurti su lenku gamintojo elektrostatyk kedemis,domina butent f5r st/p modelis.
kirvio darbas ir tas kojų reguliavimasis praktiškai tik teorinis.
 #543273   renaldas
 06 Vas 2014 09:55
Jis isvis nera slangas, bet ir nera kuolas, prie dideliu apkrovu linksta du trecdaliai, mest komfortiskai gali ~60g seryklas (be pasaro), bet ir 100g gali ant jo kabint. Kotas sakyciau upej su vidutine srove arba stajkui kur reik toliau svystelt ar kokius buratinus gaudant :gutgut
  • 1
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • 219
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė