Turiu AX medium. Siaip lengvas ir smagus. Slanginis. Prie jo gaila, bet tik dvi anglines virsunes 2 ir 3 OZ. BX brolis turi, bet neciupinejau jo, nes as Lietuvoj, jis airijoj, tai nelabai apie ji ka galiu ir pasakyt, bet nemanau, kad labai daug kuo skirsis.Marinisss rašė:Sveiki, gal kas turite ar laikėte rankose Shimano Hyperloop BX Feeder? Gal ką žinote apie šiuos kotus?
Shtulas rašė:Šiaip pasisėdėjimui žvejyboj, tai galima bet kokią kėdę imtis, kad tik patogu pačiam būtų. Klausimas, ko tu tikiesi ir ko tau reikia iš tos kėdės?
3m ilgio feederis upei tikrai perskystas, nes kuo ilgesnis kotas, tuo vala maziau veiks srove + galesi padarysi tolesnius metimus. Nemuno aukstupyj, man pilnai pakanka 3.9m feederio iki 110g uzmetimo galios gaudant tavo isvardintas zuvis. Zvejojant usorius, naudoju 3.9m iki 150g uzmetimo galios feederi, nors labai noreciau 4.20 ar 4.50m, na bet kai tik rudeniui tas kotas skirtas, tai issiverciu ir su juo.upinis rašė:Ruošk ratus žiemą...
Liaudies išmintis taip sako, todėl manau, kad jau pats laikas rūpintis feederiu ateinančiam sezonui.
O rūpintis yra kuo, nes turiu prisipažinti, jog feederiu dar iki šiol nežvejojau, nors mano stažas jau artėja prie prie laaabai apvalaus skaičiaus metų.
Taigi, tikiuosi patarimų, kokį kotą pradžiai rinktis.
Gaudysiu daugiausia didžiosiose upėse: Neryje, Nemune.
Žuvys: karšis, kuoja, šapalas ir pan.
Kol kas galvoju apie dviejų dalių kotą, iki 3 m. ilgumo, iki maždaug 90-100 g. užmetimo galios.
Bet čia tik teoriniai neišmanėlio pasvarstymai.
Sakykit, ką manot feederio profai? Nebūtina reklamuoti gamintojus bei modelius, bet kiekviena nuomonė man bus įdomi.
O gal upėse su feederiu gaudo tik pižonai? Gal užtektų teleskopo iš Gariūnų už 15 Lt.
?
remiantis feeder teorija upei reikia ilgesnio koto nei 3m jei nenori žvejoti tik prie pakrantės žolių. Norit žvejoti iš toliau reikia ilgesnio koto, kad statant fyderį stačiau, būtų kuo statesnis valo ir vandens kampas. Bus mažiau apkrautas valas, todėl aiškiau matysis kibimai, galėsi naudoti mažesnio svorio šeryklas ir t.t. Užmetimo svoris manau 90-100g normaliai. Nežinant žvejojimo vietos specifikos daugiau kažką sunku patarti. Kotai už 15Lt kibimų gerai nerodys, nebent kai žuvis gerai "eina".upinis rašė:Ruošk ratus žiemą...