Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #550764   eitwydas
 09 Kov 2014 10:50
Sveiki.

1dieni uzsisakynesiu toki pintuka:
http://www.ebay.co.uk/itm/Pontoon21-Ext ... 4615db6215
Storio: 0.148

Skaiciau sitam ir kitam forume, kad tikrai neblogas, kazkas panasaus i power pro ar net geresnis. (nuomoniu labai laukiu jei geriau imt koki kita valar)
Dabar prisiskaiciau apie sock leader`ius ir iskilo klausimas. Vis del to man ji risti ar ne ? Zvejoju Kauno Mariose, atstumai buna virs 50m, metu nuo 20g iki 40g seryklas. Jei risti tai is ko ir kokiu storiu ? Pacia sistema ar jos atkarma kazkokia zadu daryt is fluorokarboninio valo, cia ir klausimas kokio storiu ji pasirinkt ? Juk nereik nusiplonint, nes jis ale nematomas, o zuvei dzin jei nematys jo tai galvoju 0,25-0,30 daryt sistemele na aisku paskui pavadelis. Cia vel klausimas, pavadeli daryt is plono fluorokarbono ar mono ? Mono plonesnis daugiau svorio atlaiko, o fluorokarbonini reiktu jau storesni det ko pasekoje zuvis pajus ir ispjaus masala.

Jei pades atsakyt i klausimus mano tai info truputi:

Meskere: Okuma Solitron 360m 70-130g
Rite: Backfire 630(atkeliauja,22diena gausiu)
Pagrindinis valas: Kaip mienjau Pontoon21 nusiziurejau, bet nespjaunu ir i Power Pro ar kitus, noretusi patarimo ir cia.
Sistema: Bus naudojama gardnerio arba asimetrine.

p.s. kaip dar del feeder gum ? Uzsisakiau del idomumo, bet nezinau ar as ja naudosiu. Megstu ko paprastesne teechnika be apkrautu suktuku ir pan.
 #550766   Ramekas
 09 Kov 2014 11:04
Shock leaderio niekada nerisu, bent man asmeniskai jis nereikalingas. Nemune man ziauriai jis trukdo, nes mazgeli apnesa zolemis, ko pasekoje partraukiant serykla reikia kiekviena karta nurinkti zoles, nes mazgelis netelpa pro ziedelius. Buvo tokiu varijantu, kad uzkibus karsiui, partraukiant netelpa zolemis apnestas mazgelis pro ziedelius, valo dar lieka 2 meskeres ilgiai ir buna problemu su zuvies istraukimu. Todel tiesiog sistema surisu is FC 0.27 valo ir palieku valo atkarpa ~1-1.5 metro, kuria veliau surisu su pagrindiniu valu. Pavadeliams naudoju tik mono vala, nes jis yra tampresnis uz fc. Na o f-gum naudoju tik tada, kai ruosiuosi zvejoti pintu valu didesnes kaip 400-500g zuvis.
 #550771   vyrgaz
 09 Kov 2014 11:16
Šoklideriui neišlaidauk- tinka bet koks 0,25-0,30 mono valas..Rišant 2 meškerių ilgio ir iš jo pačio darant sistemą man jo užtenka kokiom 5 žūklėm, kai šokas sutrumpėja iki vieno meškerės ilgio rišu naują..taigi fluorikas tokiam reikalui per didelė prabanga.. :) Na nebent gaudant labai ekstremaliom sąlygom, kriauklyne ar akmenyne- tada fluorikas naudingas dėl didesnio atsparumo trinčiai..Pavadėliui naudok tik mono valą, fluorikas per standus, daug žuvies atsipurtys, ar, jei naudosi plonavielius kabliukus, didesnė tikimybė kad atsilenks..
 #550850   eitwydas
 09 Kov 2014 19:29
Bet kai pagalvoji pas mane Storio: 0.148 valas pintas bus tai naudojant 20-50g seryklas ar man tikrai reik to shockleaderio, juk abejoju ar nutraukius as ta pintuka.
Ar cia kitur slypi mintis, kad amortizacija atsiras su shockleaderiu ir taip nenusipurtis zuvis + apsaugos pintuka nuo visokiausiu dreisenu ir kitu astriu dalyku ? :roll:
 #550887   timocha
 09 Kov 2014 20:46
8 lb valas ploniausias kuris mano praktikoj laiko 40g serykla + pasas, o pinto valo deklaruojamas storis yra tik marketingo dalis skirta pritraukti pirkėja, jau kuris laikas naudoju tik japonu gamintoju valus ir konfortiskai zuklei renkuosi 10 lbs vala, kuris buna 0.13-0,15 mm storio. Su tikru 0.1 tikrai nusausi net ir 30 g serykla nes jo laikymas bus apie 2-3 kg.
 #550907   eitwydas
 09 Kov 2014 21:42
timocha rašė:8 lb valas ploniausias kuris mano praktikoj laiko 40g serykla + pasas, o pinto valo deklaruojamas storis yra tik marketingo dalis skirta pritraukti pirkėja, jau kuris laikas naudoju tik japonu gamintoju valus ir konfortiskai zuklei renkuosi 10 lbs vala, kuris buna 0.13-0,15 mm storio. Su tikru 0.1 tikrai nusausi net ir 30 g serykla nes jo laikymas bus apie 2-3 kg.
Neatsitiktinai pasirinkau as 0.15 pintuka. Skaiciau, kad pontoon yra tikri +/- skaiciai ka raso ant dezutes. O power pro tai yra paploninti, ta prasme 0,09 valas atstoja mazdaug 0.12-13(teko nemazai perskaityt apie situos du valus tai ir info prisikaupe ;-) )

Bet tai kam man nusiplonnt iki 0,10 ir det shockleader jei galiu pasiimt 0,15 ir ramiau sau traukt zuvi ir nebijot nutraukimo, o dar jei ir shocka uzdesiu tai isvis ramu bus. Ar cia nusiploninama taip tik del to, kad toliau uzmest ?

jauciu uzknisiu as cia jus, milijonas klausimu. Bet norisi tinkamai but pasiruosusiam sy sezona. Tik antras sezonas bus su feederiu, noris kuo greiciau viska perprast ir ismokt ;-var-var.
 #550910   timocha
 09 Kov 2014 21:49
Taip tu teisus pontoon yra +- tiklsus savo diametre, beje koki emej 8 braid'a? de soko tai manau kad vietose kur nera didelio gylio perkritimo, ir/ar kriaukliu jo naudojimas nera racionalus su sąlyga kad metomas svoris neviršija valo stiprumo ribos
 #550912   vyrgaz
 09 Kov 2014 21:54
timocha rašė:man serykla nusauna ne metimo metu, o kritimo i vandeni, sokas tuo atveju nieko neapsaugo
Kažkaip neįsivaizduoju tokio "veiksmo"..Gal per stipriai meti ir valas trūksta atsimušęs į klipsa?
 #550914   eitwydas
 09 Kov 2014 21:58
timocha rašė:Taip tu teisus pontoon yra +- tiklsus savo diametre, beje koki emej 8 braid'a? de soko tai manau kad vietose kur nera didelio gylio perkritimo, ir/ar kriaukliu jo naudojimas nera racionalus su sąlyga kad metomas svoris neviršija valo stiprumo ribos
http://www.ebay.co.uk/itm/Pontoon21-Ext ... 4615db6215

toki uzsisakiau. Jei patiks pintukas ir viskas bus gerai tai gal ir kitam sezonui ar net sitam pasiimsiu 8braid`a, o paprasta uzsivyniosiu ant antro feederio su kuriuo turbut retokai zvejosiu kai nusipirkau solitrona.

Beje skaiciau, kad 8brad nelabai butinas feederistam tik dabar nepamenu del ko :roll:
 #550915   Wytux
 09 Kov 2014 22:00
eitwydas rašė:

Bet tai kam man nusiplonnt iki 0,10 ir det shockleader jei galiu pasiimt 0,15 ir ramiau sau traukt zuvi ir nebijot nutraukimo, o dar jei ir shocka uzdesiu tai isvis ramu bus. Ar cia nusiploninama taip tik del to, kad toliau uzmest ?
.
Taip mastant galima gryzti prie 0.4 mono valo :-D
Jei su plonesniu valu is shockleaderiu gali gaudyt- tai kam det storesni vala? plonas ir toliau metasi, ir srovej mazesni pasipriesinima duoda.
 #550916   timocha
 09 Kov 2014 22:00
gali but kad per stipriai metu, nes zvejojant nakti jokio orientyro nera, o jegos pagalba nutaikyt metimo nuotoli yra pakankamai sunku, + mano kotas buvo ganetinai standus (match-3), siais metais pereinu prie drennanu tai bus matyt
 #550919   vyrgaz
 09 Kov 2014 22:06
timocha rašė:gali but kad per stipriai metu, nes zvejojant nakti jokio orientyro nera, o jegos pagalba nutaikyt metimo nuotoli yra pakankamai sunku, + mano kotas buvo ganetinai standus (match-3), siais metais pereinu prie drennanu tai bus matyt
Nu vistiek mistika..kad ir kokią valandą pažvejojus vienoj distancijoj pradedi jausti kiek reikia mostelt kad užmestum į vietą..Nebent nakčia po kažkelintos !buonka! visi jutimai būna sulėlėję.. :-D
 #550925   timocha
 09 Kov 2014 22:14
o tu pats bandej kada ant fiderio zvejot tarkim kad ir su tokiu vidutines klases valu http://galvakablis.lt/index.php?page=sh ... 58&lang=lt kuris lyginat su aukstesnes klases yra kazkiek uzstorintas, jei ne tai kada prie progos duosiu pabandyt, uzmest 40 m nuotoli su 40 g serykla, jei nenusausi po 10 metimu deze alaus nuo manes ''plot
 #550927   Ramekas
 09 Kov 2014 22:20
Zvejyba nakti, tai kiek suprantu karsiai. Karsiu zvejybai nakti, bent as asmeniskai tik mono vala naudoju, nera jokio reikalo pinta naudoti, nes karsis jau kai ima, tai tikrai nepramazinsi, nebuna jokiu atsargiu kibimu. Nereikia jokiu shock'u, nei f-gumu. Zvejyba tampa daug paprastesne, maziau painiojimusi, serykliu nulakstymu, virsuneliu luziu ir tt. Na, bet kaip sakoma, kiekvienas renkasi kas jam geriau.
 #550929   eitwydas
 09 Kov 2014 22:35
Wytux rašė:
eitwydas rašė:

.
Taip mastant galima gryzti prie 0.4 mono valo :-D
Jei su plonesniu valu is shockleaderiu gali gaudyt- tai kam det storesni vala? plonas ir toliau metasi, ir srovej mazesni pasipriesinima duoda.
Na as sklausiu, o neteigiu. Dekui, daba zinosiu ''plot
Tai daba galvoju gal vis del to pasiimt 0.128. Cia ploniausias ka turi pontoon21. Nes vistiek kaip ir zadu rist shocka.
 #551105   Diver
 10 Kov 2014 19:24
atsibodo risti pavadelius zvejyboje. nutariau isigyti pavadeline. turiu viena nusipirkes primityvia, bet ten pavadeliai tik iki 25 cm telpa. daznai reikia ilgesniu. nusiziurejau sensas salmo parduotuvej. ale kaina 72 lt. ten pavadeliai iki 50 cm ilgio telpa.
http://www.anglersmail.co.uk/tackle/hoo ... 93-tested/
tik vienas minusas ten. galejo visa plota iskloti su ta medziaga kabliukams. dabar pavadeliai tik tam tikro ilgio gali buti sudedami. o norisi ir methodui pavadeliu pasidaryti. ju ilgis mazas.
dar uzmaciau 50 cm ilgio dezute meiho long case 500.
http://rybachok.kiev.ua/product/korobka ... -case-500/
priejos padirbejus galima pasidaryti nebloga pavadeline. kaina 22 lt.
gal kas nors pasidalins kokiomis idejomis? rankos ne abi kaires. galima butu ir paciam kazka susimeistrauti. o ir maloniau nei nusipirkti.
beje kai patys darote pavadelines kokia medziaga dedate kabliukams isegti?
 #551106   vyrgaz
 10 Kov 2014 19:32
Sensasinės pavadėlinės "knygutės" ilgis yra 50, o pavadėliai ilgiausi 47 cm.. :roll: Matavau.. :) Vientisą paminkštinimą galima pasidaryti iš kilimėlių kompiuterinei pelei..Aš taip "pasiilginau" pavadėlius iki 49 cm.. :)
 #551307   Megejas_
 11 Kov 2014 20:38
Sveiki, is kur geriau pirkt fyderi, parduotuvej ar turguj? Pagrinde bus naudojamas nelabai dideleje sroveje, kartais didesneje, ilgis 3,60, akcija fast ir ziedeliai kokybiskesni, kaip manot uz 100-150lt iseitu koks nors egzempliorius? :)
  • 1
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė