Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #552946   MariusJa
 17 Kov 2014 23:07
vava rašė:tai kad kazin ar atsiras kotelis iki 200 lt, katras butu smagesnis uz mach2
na buvo siūlymas shimano catana cx 366 M už tuos pačius, ir kainon telpu. O manau jis gali ir pranokt mach2. Kiba reik bandyt prasukt per alytaus krautuves, mažu rasiu cataną kad rankoj pakratyt :)
 #553135   atomaxas
 18 Kov 2014 15:41
pensininkas rašė:O tu nori tobulet, ar toj pacioj vietoj blaskytis bandant tokios pat klases kotus, tik kitokiais lipdukais apklijuotus?
Gera kota nusipirkes manau labai nepatobulesi, jeigu tuom nesidomesi ir t.t. Pvz kotas uz 100Lt ar uz 600 Lt, malonumas zinomas skiriasi, bet manyciau cia tobulejimo nera. :)

Beja, koki mazga naudojate surisant feeder gum'a?? ir pacios gumos ilgis kaip supratau apie 7 cm turetu buti, ilgesnio irgi neverta daryti :-)
 #553141   Ramekas
 18 Kov 2014 15:50
atomaxas rašė:
pensininkas rašė:O tu nori tobulet, ar toj pacioj vietoj blaskytis bandant tokios pat klases kotus, tik kitokiais lipdukais apklijuotus?
Gera kota nusipirkes manau labai nepatobulesi, jeigu tuom nesidomesi ir t.t.
Nemanau, kad gera kota kazkas pirks, jei tuo nesidomes.
 #553170   Skridžas
 18 Kov 2014 16:44
Gerbiamas pensininkai negalėtumėte parašyti sava fideriu modelius? :roll: Ir jeigu nesunku trumpa evoliucijos medi :ruko
 #553232   pensininkas
 18 Kov 2014 19:34
Skridzai,

Turimas kotas - ekonomines klases ::hai-bai
Visa kita - galingosios, katapulkai pritaikytos, bombordierines karpines meskeres :lol:
Jei siemet nepavyksta igyvendint plano, t.y. su turima karpine iranga pasigaut, arba bent jau palaikyt laukinuko, tai viska paleisiu i prekyba, o tada jamsiu kelis feederius ;uolrait beje, variantus ir modelius jau esu numates ir isciupinejes ;uolrait
 #553240   MariusJa
 18 Kov 2014 19:55
Skridžas rašė:
Gerbiamas pensininkai negalėtumėte parašyti sava fideriu modelius? :roll: Ir jeigu nesunku trumpa evoliucijos medi :ruko
Na nemanau, kad tobulėjimas yra brangesnio koto pirkimas :) Mane puikiai tenkina mano shakespeare 2, bet o kas draudžia įsigyti kad ir panašaus lygio kotą ir turėt du? :) taip, varžybose gaudo vienu kotu, o aš prie ežero gaudysiu dviem kotais, baisaus čia daikto, man taip patinka :) Svarbu gi malonumas, o malonumą jaučiu ir su tokiais alia labai gi jau biudžetiniais kotais :)

"ar toj pacioj vietoj blaskytis bandant tokios pat klases kotus" - koks čia dar blaškymasis? Aš gaudysiu jais žuvį, o ne blaškysiuos. Be to, tobulėt dar yra kur ir su šiais kotais. Kas iš to kad pasidomėjęs alia geresnį nusipirksiu? Man dar reikia ir su sistemėlėm plačiau susidraugauti, ir su pasišėrimu ir dar su daug dalykų. Gal kažkada ir pirksiu galingesnį feederį, bet kol kas, pažvejojęs vieną sezoną su mach 2, visiškai neturiu jokio noro pirkt kito lygio kotą, jis MAN puikus, todėl kažko panašaus ir noriu. Išbandysiu tokio pačio galingumo, tik kito gamintojo kotą :)

Aišku vėl kažkas sakys "va čia užtenka žvejyboj ir vieno feederio" ir t.t.. Chebra, gaudom kiekvienas savo malonumui. Aš sakau gaudyk tu su kuo nori, gaudyk su vienu, dviem ar trim feederiais (kiek taisyklės leidžia mėgėjiškos žvejybos). Aš Juk paklausiau nuomonės apie feederį nepriklausomai kokį dabar naudoju, todėl nuomonės ir tereikia. Gi visi suprantam, kad pas mus čia yra ir profesionalų žvejyboj ir profesionalų "šneku bilia šnekėt", nereikia čia moralizuot apie tobulėjimus, kiekvienas tobulėjam savaip, o kai kam šioj srity gal ir nereikia tobulybės :)

Sorry už monologą :)

p.s. dėkui už pasakymą dėl catana CX M ("tos pačios klasės"), tiek išgirst ir tereikėjo, belieka tik rast papurtyt jį :)
 #553248   MariusJa
 18 Kov 2014 20:07
vyrgaz rašė:Kai šiek tiek pramoksi gaudyti fideriu, tai suprasi kad gaudymas dviem yra nervų gadinimas.. ;-)
Gal taip ir bus, tikrai nesiginčiju, bet kol nervai neištampyti ir dar jaučiu malonumą - kodėl ne :)

Nervų gadinimas būsavo žvejojimas dar su donkėm, aišku po du kablius dar... Numetęs donkes šalin ir pasiėmęs feederį tarkim su poternosterio sistemėlę - pajutau kaiiifą, jokio painiojimosi, permetimas greitas, mažai krapštymosi prie kabliukų, valo ir t.t. Nemanau, kad antras toks reikalas trugdys. Bandžiau įtikint uošvį dar kad žvejojimas su keliais kabliais praktiškai nesąmonė, ir kad žuvies su daugiau kablių irgi nepagaus. Bet žmogus sukirpimo seno ir jam taip gerai, o jei jam gerai, man tikrai netrugdo :)
 #553251   vava
 18 Kov 2014 20:11
blyn vyrgai, gal nereikia?? jei kimba, tada ok, zvejoji vienu, o jei nekimba? tai ir atstuma gali skirtinga pabandyt, ir masala... tai kad nevaryk, pramokes.... :)
 #553256   vyrgaz
 18 Kov 2014 20:15
Aš turiu omeny ne painiojimąsi, o situacijas, kai su vienu trauksi žuvį o ant kito pradės kibti..Gaudant dviem fideriais ir darbo dvigubai daugiau-O darbas yra laikas, o laikas žvejyboje yra brangus.. :)
Vaidai, aš apie tuos variantus kai "kimba" ir turiu omeny..
O kai nekimba- keiti distanciją, masalą ir lauki toliau.. :roll: Arba :ruko
 #553260   MariusJa
 18 Kov 2014 20:23
vyrgaz rašė:Aš turiu omeny ne painiojimąsi, o situacijas, kai su vienu trauksi žuvį o ant kito pradės kibti..Gaudant dviem fideriais ir darbo dvigubai daugiau-O darbas yra laikas, o laikas žvejyboje yra brangus.. :)
Vaidai, aš apie tuos variantus kai "kimba" ir turiu omeny..
O kai nekimba- keiti distanciją, masalą ir lauki toliau.. :roll: Arba :ruko
kaip ir pats sakei, laikas žvejyboje brangus. Bet jei su dviem feederiais tyrinėji masalą bei distancijas? Ar gi nebus dvigubai greičiau nei vienu kotu keitinėt masalus ir distanciją? :D
 #553262   Wytux
 18 Kov 2014 20:25
Virgi- tu kaip megejas pakapot smulkme tai aisku - vieno koto per akis, bet jei nusitaikai y kazka didesnio tai retai kada su dviem kotais nespeji.....
 #553263   Shtulas
 18 Kov 2014 20:25
Virgi, nu neplauk tu smegenų žmonėms kaip kai kurie dabar užsieny daro. Ne visi važiuoja rybalkon porai valandų. Vava gerai sako, ant dviejų fyderių gali daugiau ką išbandyt, o kai susiradai geriausią, kibiausią kombinaciją tada ir pasilieki vieną, nes su dviem jau kažin ar spėsi. Nemaišyk varžybų su paprastais žvejais ir žvejybom.
 #553270   vyrgaz
 18 Kov 2014 20:33
Iš visų praeito sezono žvejybų tyrinėti ar kažką keisti reikėjo tik keliose..Paprastai užtekdavo pirmo susirasto taško ir atsitiktinai pasirinkto masalo..(jei tai galima vadinti rinkimąsi, kai gaudau pinkom ir dzykais) ir pagrinde vienam telkiny tik skirtingose ir žinomose to telkinio vietose.. :roll:
Shtulai, tai aš ir rašau apie paprastas žvejybas.. :oops:
Nu gerai, niekam neperšu savo nuomonės, tiesiog pasakau ką pats pastebėjau ar patyriau per tuos kelis gaudymo fideriu metus..Irgi gaudydavau dviem, syki net trim..bet galiausiai, jau antrais metais pradėjau gaudyti tik vienu..nu tiek to.. :?
 #553301   Shtulas
 18 Kov 2014 22:14
Nu tai va Virgi pats ir atsakei į savo teiginius. Gaudai vienu fyderiu, toj pačioj baloj, viską ten žinai. O kai atvažiuoji į visiškai nežinomą telkinį arba labai mažai žinomą, tai belieka arba greitai eksperimentuot, ko su vienu fyderiu nepadarysi, arba sėdėt ir gaudyt ant dzikų šušarą kaip darai tu. Bet jei žmogui tą dieną norisi inmest į skrandį kokį šviežų lėščių, tai jam neįdomu tos aukšlės ar sprindinės kuojos ir jis laukia, stengiasi pagaut kažką rimtesnio. O va kai jau apie tą telkinį sužinai pakankamai, tada gali sekantį kartą važiuot ir su vienu fyderiu. Kitas niuansas yra, o jeigu žvejyboj sulaužai vieną fyderį? Tai tipo susikrauni šmutkes ir važiuoji į parduotuvę pirktis kito ar tiesiog išsitrauki atsarginį ir toliau sau nervus ramini žvejodamas?
 #553310   pensininkas
 18 Kov 2014 23:11
Mum neiseina atvaziavus I zinoma telkini pult ir iskart lupt. Dazniausiai atvazeve atsikemsam aliuko, susikraunam lauziuka ir tik tada metam feederius. Ir tai ant vieno naktinis sliekas pamautas o ant kito kukuruzas su plauku
 #553346   Ramekas
 19 Kov 2014 08:58
Feederiu dazniausias mano taikinys karsiai, lynai, retkarciais sapalai, be dvieju feederiu niekada nevaziuoju tiek nemune tiek ezere. Na o viena feederi naudoju kuojoms, plakiams ir visai kitai susarai jau tada tik, kai visiskai niekas kitas nekimba. Bet tai buna labai retas dalykas, nes tada jau geriau stveriuosi pludines ar spiningo.
 #553491   MariusJa
 19 Kov 2014 16:48
Chebra, dilema iškilo: shakespeare mach 2xt feeder ar shimano catana cx 366 medium feeder?

Užmetimo svoris panašus, ilgis toks pats. gal kas susipažinęs su abiem įrankiais žvejyboj ir gali pliusus minusus pasufleruot? Laaabai reikia patarimo :D
 #553500   RoBass
 19 Kov 2014 16:55
is Vyrgo sekspyra... :-D siaip tai jei neklystu, tai shimanai tokie labiau parabolikai, o shakespeare labiau fastai ( jei neklystu), taigi kam ko reikia.
 #553568   Ramekas
 19 Kov 2014 21:02
Algirdas D rašė:jau trys metai naudoju shimano alivio bx heavy feeder albxhfdr ir tikrai esu patenkintas situo pirkiniu.cia mano nuomone.
Na nera blogas, visai smagus. As irgi 3 metus Nemune juo atzvejojau. Siemet pardaviau ir nusipirkau isbandymui Okuma solitron 3.90m 100g. Tai Okuma pasirode siek tiek letesnes akcijos, lengvesnis ir bent man malonesnis jo linkimas ir siaip smagesnis kotelis. Bet pries Shimano nieko neturiu pries, zvejoju taip pat su Shimano Heeperlop Ax medium, slanginis kaip reikiant, bet man labai smagus. Laukiu nesulaukiu sioj savaitesj dar turi parvaziuoti Super Ultegra Medium 12 ft.
  • 1
  • 225
  • 226
  • 227
  • 228
  • 229
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė