Žodžiu Spiningas su feederiu kartu sudėjus

Gyvenimas veža visus, - tik skirtingu greičiu...
Aciu. Reikes pabandyt, gal patiks . nes Neris pas mus visai saliaGuru rašė:Neris specifinė upė, bent jau aplink Vilnių. Aš jau kelinti metai kaip su feederiu negaliu su ja normaliai susidraugauti. Man ir šiaip upės nebaisiai patinkaBula rašė:Tai tada taip ir paliksiu ezeruj pinta. o upej 0.23 mono liks.
Labai idomus video Fadeevo feederiui upej. Idomu ar yra cia kas zvejoja pas mus Neri su feederiu? kaip isirenka vieta? koki taska isrenka serimui ir gaudymui ( kurioj vietoj ). Kokiu svoriu seryklas naudoja? Pas mane medium feederis, ar uzteks testo 70gramu?
Aisku daug klausymu uzduodu, bet visalaika reikia tobulet ir semtis informacijos.
Žodžiu net negalvok žvejoti upėj, o įpač tokioj su stipria srove kaip Neris su 0,23 mono... upėj reikia kuo plonesnio, todėl naudok pintą. jį mažiau neš srovė, kad nesitrintų į vagelių kraštus, kliuvinius kurių ten tikrai daugiau nei ežere ar kriaukles, naudok atkarpą fluorkarbono ar mono, čia jau gali ir tuos 0,24 naudot drąsiai. ant tokio valo gabalo pririšto lengviau ir sistemas susiriši.
Jei srovė stipri, gali prireikti ir 120gr. šeryklų ir daugiau, o yra vietų (vienoj kartais pažvejoju) kur gali drasiai ir su 30 gr. apseiti. kotą vertėtų įsigyti bent iki 120gr. aišku jei žvejosi tokiose užutekiuose kur kaip minėjau šeryklų daugiau 40 gr nesu dėjęs, tai užteks ir tavo 70gr. Vietas renkiesi kur upė išplatėja, daro vingį, yra didelė sala kuri pristabdo srovę, kišenė kur vanduo beveik stovintis, tarp tokio beveik stovinčio ir normalios tekmės (ant sandūros), aišku pageidautina kokia duobelė, kur karšiukai užsilaiko.. Žodžiu upėje reikia ieškoti, gali mėtyti visą dieną visai be tikslo jei ten žuvies nėra niekas nepadės. Pasivaikščiok pakrante, paieškok šiukšlių.., laužiukų, pašarų pakelių, ragulkų meškerėms, dieduko sėdinčio ir maždaug žinosi kur kimba, arba jei nori robinzoniados- eini su svareliu ir skenuoji dugną, stebi kur grįžtanti srovė, kur lėtėja, kur raibuliuoja daugiau, skenuoji dugną, randi, porą kart nepagauni ir ieškai kitur. Žodžiu upių motina kaip ir visos moterysjei moki su ja elgtis atlygį gausi
![]()
Beja aš jau septynioliką metu kaip neberniukas (ne ta prasme kuria pagalvojaiBear111 rašė:Guru kaip su spiningeliu, o gal panasiau kaip su melsvu balioneliu, vaikstineja nuo Wilnio link Kowno ir bandineja, kur zuvyte kibineja. Pamirsai tu du kibirus birniuk, daiktadezia, kede, sketi, meskeriu dekla, ir sietus su graibstu.
Karpis ne ant feederio, su tom paprastom karmuskem, turejau su savim pasiemes 2 meskeres kur komerciniose zvejoju. tai net nepajauciau to karpiobobis rašė:apie ką aš ir kalbėjau, pradedančiąjam- kuo mažiau elementų, tuo geriau, o paskum, kai įgusi , kai niekas nebesipainios, tada jau žiūrėk, rišk taip kaip profai pataria....
Jei to fidergum nebūtum buvęs įterpęs, gal to karpio ir nebūtum ištraukęs... gal...
Metant butent apsisuka, nes matau net kada sprenda serykla pavadelis baladojasi aplink vala. situacija gereja, kai darau pavadeli 15-20cm, bet jis per trumpas.bobis rašė:kažin kada tau apsisuka tas pavadėlis, ar numetant, ar sistemai skęstant?
O ką reiškia: ,, o feederis pakelis cigareciu puskarsiai 3 vnt." ?
Neikarto nebadziau risti paternosteri dar, ismokau asimetrine. reikes pagooglint , tik reikes kazkaip atsirinkti geriausia variantabobis rašė:tai ne puskaršiukai tada, o mailius![]()
Kad nudrąsko masalus, o nepakerti, manau mažikės nutampo, arba sistema tavo tiek nejautri, kad net kibimų nepastebi. geriau visgi naudočiau tavo vietoj ne paternoster sistemą, o asimetrinę kilpą arba online...
Būna būna kad apsisuk ir man tas pavadėlis, tai apie pagr valą, tai kur už šėryklos.nelabai ką galiui patart nematydamas kas ten kaip....
na sitos zvejibos pamoka, kad reikia paternosteri ismokti risti iskarto ant pinto valobobis rašė:toks tas ir atsikratymas, visų juk neišgaudysi, bet kai ateis stambesnė žuvis, mažkės pačios dings....
arba dedi stambesnį kabliuką, stambesnį masalą ir lauki tų didžiųjų...
Dabar, kol vanduo dar šaltas, man kukurūzo irgi neima, o jei per valandą ar dvi būna ėmimas, paprastai jį pražiopsai, tai ką darysi, tenka kankintis su smulkme...
Shoka prie feeder gum risai kaip matau ne kilpa i kilpa , net mazgu?Ramekas rašė:Nieko keisto, kad smuklme kapoja. Turek kantrybes, nes kuojos kaikur dar neisnerse, o kur jau isnerse, tai po nersto ilsisi. Kas del karsiu, tai ju geriausias kibimas buna nuo Liepos iki Rugsejo. Tad kantrybes dar siektiek![]()
P.S pries pora dienu isbandziau ezere inline sistema su shocko mazgu jungiant fider gum. Per 3 zvejybos valandas nei vieno persimetimo, zvejota ~35-40m atstumu nuo kranto.
Shockleaderis 0.27mm FC ~1.5metro, pintukas Power Pro 0.10mm, sistema inline be kasytes, fider guma 15cm. Aisku galima fider guma trumpint, bet man to neprireikes, nes kibimus maciau ir mazesniu kuojyciu nei sprindis.
aisku, dekuiRamekas rašė:Nu ne, juk rasiau, kad shocko mazgu. Su kasyte inline retkarciais susipindavo, tai paskaites vieno kito zvejo pabandziau be kasytes ir shocko mazgu guma surist, tai painiojimu per 3 val nei vieno nebuvo.
Ramekas rašė:Tingejau ieskot, tai pabraiziau, manau suprasi![]()
Ramekas rašė:Sakau daryk sistema is FC bet nerisk ilgo shockleaderio, pradziai kol pramoksi ~ 1metra su sistema ar tai butu inline ar paternosteris. Siaip paternosteris turetu dar maziau painiotis. Na o veliau kai pramoksi, matysi tau reikia ilgo shockleaderio ar ne. Bent man tai uztenka iki 1.5metro.