Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #562398   Guru
 21 Bal 2014 23:06
:grin: :grin: :grin: ;uolrait ;-var-var. čia aš turėjau raumenį kaip vietą susirast, o po to jau taip- visi išvardinti pričendalai atkeliauja kartu į pasirinktą vietą :ruko
Žodžiu Spiningas su feederiu kartu sudėjus :) ir nebepizdavokit :)
 #562615   eitwydas
 22 Bal 2014 19:03
Ar gali in-line sistemele painiotis del didesniu kilpu padarytu ? (prie inline kilpa kilpn fidergum eina ir pasku kilpa kilpn pavadelis). Kartais guma ar pavadelis uzsikabina uz segtuko seryklelei ar aplink vala virs seryklos apsisuke buna :neutral:
Nerandu saknu, asimetrine maziau painiojosi :ks>
 #562664   Bula
 22 Bal 2014 20:59
Guru rašė:
Bula rašė:Tai tada taip ir paliksiu ezeruj pinta. o upej 0.23 mono liks.
Labai idomus video Fadeevo feederiui upej. Idomu ar yra cia kas zvejoja pas mus Neri su feederiu? kaip isirenka vieta? koki taska isrenka serimui ir gaudymui ( kurioj vietoj ). Kokiu svoriu seryklas naudoja? Pas mane medium feederis, ar uzteks testo 70gramu?

Aisku daug klausymu uzduodu, bet visalaika reikia tobulet ir semtis informacijos.
Neris specifinė upė, bent jau aplink Vilnių. Aš jau kelinti metai kaip su feederiu negaliu su ja normaliai susidraugauti. Man ir šiaip upės nebaisiai patinka :)
Žodžiu net negalvok žvejoti upėj, o įpač tokioj su stipria srove kaip Neris su 0,23 mono... upėj reikia kuo plonesnio, todėl naudok pintą. jį mažiau neš srovė, kad nesitrintų į vagelių kraštus, kliuvinius kurių ten tikrai daugiau nei ežere ar kriaukles, naudok atkarpą fluorkarbono ar mono, čia jau gali ir tuos 0,24 naudot drąsiai. ant tokio valo gabalo pririšto lengviau ir sistemas susiriši.
Jei srovė stipri, gali prireikti ir 120gr. šeryklų ir daugiau, o yra vietų (vienoj kartais pažvejoju) kur gali drasiai ir su 30 gr. apseiti. kotą vertėtų įsigyti bent iki 120gr. aišku jei žvejosi tokiose užutekiuose kur kaip minėjau šeryklų daugiau 40 gr nesu dėjęs, tai užteks ir tavo 70gr. Vietas renkiesi kur upė išplatėja, daro vingį, yra didelė sala kuri pristabdo srovę, kišenė kur vanduo beveik stovintis, tarp tokio beveik stovinčio ir normalios tekmės (ant sandūros), aišku pageidautina kokia duobelė, kur karšiukai užsilaiko.. Žodžiu upėje reikia ieškoti, gali mėtyti visą dieną visai be tikslo jei ten žuvies nėra niekas nepadės. Pasivaikščiok pakrante, paieškok šiukšlių.., laužiukų, pašarų pakelių, ragulkų meškerėms, dieduko sėdinčio ir maždaug žinosi kur kimba, arba jei nori robinzoniados- eini su svareliu ir skenuoji dugną, stebi kur grįžtanti srovė, kur lėtėja, kur raibuliuoja daugiau, skenuoji dugną, randi, porą kart nepagauni ir ieškai kitur. Žodžiu upių motina kaip ir visos moterys :) jei moki su ja elgtis atlygį gausi :) :/braj;
Aciu. Reikes pabandyt, gal patiks . nes Neris pas mus visai salia :)
 #562757   Guru
 23 Bal 2014 12:59
Bear111 rašė:Guru kaip su spiningeliu, o gal panasiau kaip su melsvu balioneliu, vaikstineja nuo Wilnio link Kowno ir bandineja, kur zuvyte kibineja. Pamirsai tu du kibirus birniuk, daiktadezia, kede, sketi, meskeriu dekla, ir sietus su graibstu.
Beja aš jau septynioliką metu kaip neberniukas (ne ta prasme kuria pagalvojai :) )
 #562762   Guru
 23 Bal 2014 13:17
priklauso nuo to kuria galvojai... beletristika kažkokia..
ta kad pilnametis jau beveik 18 metų... kažkaip keistai pasijutau berniuku pavadintas :cig.
 #563436   Bula
 26 Bal 2014 06:45
Sveiki,

Nu ka buvau pirma diena su pintu prie ezero .. prisikankinau... uzmeciau 2 karmuskes ir su feederiu sedejau - rezultatas vienas karpis 700gr ant karmuskes, o feederis pakelis cigareciu puskarsiai 3 vnt.
Placiau, surisau shocklideri ir sistema, pradejo painiotis pintas valas siaubingai visur barzdos. Per pirma dienos puse 3 seryklas atsoviau i vandeni. Todel pabandziau be jokio shockliderio tiesiog per suktuka asimetrine kilpos sistemele risau. Kaip ir geriau, jokiu barzdu ir taip toliau, bet kita problema pavadelis apie 60-70cm PASTOVEI apsipina aplink pagrindini vala uzsikabina uz suktuko. suseriau per visa zvejyba apie 3 kg pasaro ( per visa diena ) Kukuruzas neivieno kibino ( tik karmuskes karpis ) dzikunas su mazais kabliukais uzkniso auksles ir kuojos ( kibimai tokie , kad jausmas nuo bangu galiukas juda) uzdejau slieka, ta pati nesamone. uzdejau didesni biski kabliuka, pries tai buvo nr 14 kaip cia siule. tai pugzliai slieka nukramtydavo, trukcioja galiukas po biski ir nuvalgo. Bandziau pakirst tuscia. Pavadelis 0.1 drennan ir feedergum drennan.
Bet su tais painijimais, jokio maluonumo.
pasara karsiui irgi pasirinkau ne pigu, su sensas sirupu, su kopra melasa , su feeder karsiui pasaru , ten didesne frakcija.. tuscia, o sako , kad ten karsiu yra.
 #563441   Sokratas
 26 Bal 2014 07:26
apie ką aš ir kalbėjau, pradedančiąjam- kuo mažiau elementų, tuo geriau, o paskum, kai įgusi , kai niekas nebesipainios, tada jau žiūrėk, rišk taip kaip profai pataria....

Jei to fidergum nebūtum buvęs įterpęs, gal to karpio ir nebūtum ištraukęs... gal...
 #563443   Bula
 26 Bal 2014 07:31
bobis rašė:apie ką aš ir kalbėjau, pradedančiąjam- kuo mažiau elementų, tuo geriau, o paskum, kai įgusi , kai niekas nebesipainios, tada jau žiūrėk, rišk taip kaip profai pataria....

Jei to fidergum nebūtum buvęs įterpęs, gal to karpio ir nebūtum ištraukęs... gal...
Karpis ne ant feederio, su tom paprastom karmuskem, turejau su savim pasiemes 2 meskeres kur komerciniose zvejoju. tai net nepajauciau to karpio :)

Ka daryt , kad pavadelis nesisuktu aplink pagrindini vala ir suktuka kur tvirtinasi sistema prie pinto?
Ir ka siulitumet kaip masala, jei tokia sutuacia viska apvalgo nuo kablio o pakerti - tuscia.
 #563444   Sokratas
 26 Bal 2014 07:36
kažin kada tau apsisuka tas pavadėlis, ar numetant, ar sistemai skęstant?

Tai ant fiderio karmuškių nedėjai?

O ką reiškia: ,, o feederis pakelis cigareciu puskarsiai 3 vnt." ?
 #563445   Bula
 26 Bal 2014 07:39
bobis rašė:kažin kada tau apsisuka tas pavadėlis, ar numetant, ar sistemai skęstant?

O ką reiškia: ,, o feederis pakelis cigareciu puskarsiai 3 vnt." ?
Metant butent apsisuka, nes matau net kada sprenda serykla pavadelis baladojasi aplink vala. situacija gereja, kai darau pavadeli 15-20cm, bet jis per trumpas.

Cia su feederiu pagavau puskarsiuku - didis kaip pakelis cigareciu :)
 #563446   Sokratas
 26 Bal 2014 07:46
tai ne puskaršiukai tada, o mailius :)

Kad nudrąsko masalus, o nepakerti, manau mažikės nutampo, arba sistema tavo tiek nejautri, kad net kibimų nepastebi. geriau visgi naudočiau tavo vietoj ne paternoster sistemą, o asimetrinę kilpą arba online...

Būna būna kad apsisuk ir man tas pavadėlis, tai apie pagr valą, tai kur už šėryklos.nelabai ką galiui patart nematydamas kas ten kaip....

Jei tau tiek painiojasi pintukas į barzdas, tai gali būt ritė kalta, numeta kilpas...
 #563448   Bula
 26 Bal 2014 07:55
bobis rašė:tai ne puskaršiukai tada, o mailius :)

Kad nudrąsko masalus, o nepakerti, manau mažikės nutampo, arba sistema tavo tiek nejautri, kad net kibimų nepastebi. geriau visgi naudočiau tavo vietoj ne paternoster sistemą, o asimetrinę kilpą arba online...

Būna būna kad apsisuk ir man tas pavadėlis, tai apie pagr valą, tai kur už šėryklos.nelabai ką galiui patart nematydamas kas ten kaip....
Neikarto nebadziau risti paternosteri dar, ismokau asimetrine. reikes pagooglint , tik reikes kazkaip atsirinkti geriausia varianta :)

Sistema nejautri su pintu valu be shokliderio, keistai atrodo. Kai su mono zvejojau geriau matydavau kibimus. Gal feeder gum 12-15 cm per daug? :)
 #563457   Sokratas
 26 Bal 2014 08:46
Kažką ne taip supratom vienas kitą. Paternosteris bus nejautrenė sistema nei asimetrinė kilpa.

Sakyčiau, mesk šalin tą fidergum, bet sukils fiderio meistrai, kuriems be jo nutrūksta karšiai po 2-4 kg dydžio neištraukti, ir aš juos suprantu, ...

Na lai pirmiau nutrūksta tau tas monstrinis karšis, lai nutrūksta, tada nusispjovęs pririši tą fidergum. O kol tau jis užkibs, kol nutrūks, manau, šiek tiek jau būsi pramokęs žvejot..Pamėgink be jo, sakyčiau, gal ir jausi geriau ir painiosis mažiau...
 #563459   Bula
 26 Bal 2014 08:51
[quote="bobis"]Kažką ne taip supratom vienas kitą. Paternosteris bus nejautrenė sistema nei asimetrinė kilpa.

Sakyčiau, mesk šalin tą fidergum, bet sukils fiderio meistrai, kuriems be jo nutrūksta karšiai po 2-4 kg dydžio neištraukti, ir aš juos suprantu, ...

Na lai pirmiau nutrūksta tau tas monstrinis karšis, lai nutrūksta, tada nusispjovęs pririši tą fidergum. O kol tau jis užkibs, kol nutrūks, manau, šiek tiek jau būsi pramokęs žvejot..Pamėgink be jo, sakyčiau, gal ir jausi geriau ir painiosis mažiau...[/quote

Bandysiu paternosteri tada kita zvejyba.. su pintu susiduriau su tokia problema, ji priristi nepaprasta. radau viena mazga, tai prie suktuko gerai prisirisa.

Tada iskarto kitas klausymas , kilpas reikes daryt ar tinka tokie patys mazgai kaip su Mono? ar reikia gudriu kazkokiu?
 #563472   Sokratas
 26 Bal 2014 10:17
toks tas ir atsikratymas, visų juk neišgaudysi, bet kai ateis stambesnė žuvis, mažkės pačios dings....

arba dedi stambesnį kabliuką, stambesnį masalą ir lauki tų didžiųjų...
Dabar, kol vanduo dar šaltas, man kukurūzo irgi neima, o jei per valandą ar dvi būna ėmimas, paprastai jį pražiopsai, tai ką darysi, tenka kankintis su smulkme...
 #563474   Bula
 26 Bal 2014 10:23
bobis rašė:toks tas ir atsikratymas, visų juk neišgaudysi, bet kai ateis stambesnė žuvis, mažkės pačios dings....

arba dedi stambesnį kabliuką, stambesnį masalą ir lauki tų didžiųjų...
Dabar, kol vanduo dar šaltas, man kukurūzo irgi neima, o jei per valandą ar dvi būna ėmimas, paprastai jį pražiopsai, tai ką darysi, tenka kankintis su smulkme...
na sitos zvejibos pamoka, kad reikia paternosteri ismokti risti iskarto ant pinto valo :) ir pabandyt ta feedergum su laiku sumontuoti.

o su smulkme, teks kazkaip kariauti... nes auksles uzkankino su kuojom mazom.. poto isvis pradejo nukramtyt viska nuo kablio, net neuzkimbant :)
 #563475   Ramekas
 26 Bal 2014 10:24
Nieko keisto, kad smuklme kapoja. Turek kantrybes, nes kuojos kaikur dar neisnerse, o kur jau isnerse, tai po nersto ilsisi. Kas del karsiu, tai ju geriausias kibimas buna nuo Liepos iki Rugsejo. Tad kantrybes dar siektiek :ruko
P.S pries pora dienu isbandziau ezere inline sistema su shocko mazgu jungiant fider gum. Per 3 zvejybos valandas nei vieno persimetimo, zvejota ~35-40m atstumu nuo kranto.
Shockleaderis 0.27mm FC ~1.5metro, pintukas Power Pro 0.10mm, sistema inline be kasytes, fider guma 15cm. Aisku galima fider guma trumpint, bet man to neprireikes, nes kibimus maciau ir mazesniu kuojyciu nei sprindis.
DSC01996.JPG
DSC01997.JPG
 #563477   Bula
 26 Bal 2014 10:28
Ramekas rašė:Nieko keisto, kad smuklme kapoja. Turek kantrybes, nes kuojos kaikur dar neisnerse, o kur jau isnerse, tai po nersto ilsisi. Kas del karsiu, tai ju geriausias kibimas buna nuo Liepos iki Rugsejo. Tad kantrybes dar siektiek :ruko
P.S pries pora dienu isbandziau ezere inline sistema su shocko mazgu jungiant fider gum. Per 3 zvejybos valandas nei vieno persimetimo, zvejota ~35-40m atstumu nuo kranto.
Shockleaderis 0.27mm FC ~1.5metro, pintukas Power Pro 0.10mm, sistema inline be kasytes, fider guma 15cm. Aisku galima fider guma trumpint, bet man to neprireikes, nes kibimus maciau ir mazesniu kuojyciu nei sprindis.
DSC01996.JPG
DSC01997.JPG
Shoka prie feeder gum risai kaip matau ne kilpa i kilpa , net mazgu?
 #563481   Ramekas
 26 Bal 2014 10:35
Nu ne, juk rasiau, kad shocko mazgu. Su kasyte inline retkarciais susipindavo, tai paskaites vieno kito zvejo pabandziau be kasytes ir shocko mazgu guma surist, tai painiojimu per 3 val nei vieno nebuvo.
 #563483   Bula
 26 Bal 2014 10:39
Ramekas rašė:Nu ne, juk rasiau, kad shocko mazgu. Su kasyte inline retkarciais susipindavo, tai paskaites vieno kito zvejo pabandziau be kasytes ir shocko mazgu guma surist, tai painiojimu per 3 val nei vieno nebuvo.
aisku, dekui :) o shoko mazga kuri risi nuoroda gali imesti?
 #563486   Bula
 26 Bal 2014 10:55
Ramekas rašė:Tingejau ieskot, tai pabraiziau, manau suprasi :-D
mazgas.jpg

Supratau, dekui.

Tada per kita zvejyba reikia pameginti paternosteri ir tavo sistema. Reikia rasti buda kur maziau painiojasi :)
 #563489   Ramekas
 26 Bal 2014 11:00
Sakau daryk sistema is FC bet nerisk ilgo shockleaderio, pradziai kol pramoksi ~ 1metra su sistema ar tai butu inline ar paternosteris. Siaip paternosteris turetu dar maziau painiotis. Na o veliau kai pramoksi, matysi tau reikia ilgo shockleaderio ar ne. Bent man tai uztenka iki 1.5metro.
 #563491   Guru
 26 Bal 2014 11:09
Na ką, vakar bandžiau ežerą, tikėjomės bent jau kuojų, tačiau nekibo niekas...Žvejojom tryse skirtingais pašarais, pavadėliais, kabliukais, sistemom, atstumais.
Vakarėjant nusprendžiau kad namo grįžti tuščiomis kažkaip negražu... todėl pakeičiau taktiką :) Lengvas pašėrimas (pašaro barstymas) apie 10 m. nuo kranto, lengviausia šerykla, ilgas pavadėlis pora pinkučių ir aukšlių teroras prasidėjo :) Prilupau daug, dar tiek pat galėjau lupti ir toliau, bet jau reikėjo pakuotis..
 #563498   Bula
 26 Bal 2014 12:16
Ramekas rašė:Sakau daryk sistema is FC bet nerisk ilgo shockleaderio, pradziai kol pramoksi ~ 1metra su sistema ar tai butu inline ar paternosteris. Siaip paternosteris turetu dar maziau painiotis. Na o veliau kai pramoksi, matysi tau reikia ilgo shockleaderio ar ne. Bent man tai uztenka iki 1.5metro.

jei paternosteris, tai be feedergumo. ar tai labai blogai? nes prisiskaites cia, nuvaziavau nusipirkau iskarto :)
 #563501   Ramekas
 26 Bal 2014 12:54
Fider gumas naudojamas tada, kai zvejoji plonais pavadeliais, kad zuvis jo nenutrauktu, maziau atsipurtytu nepriklausomai nuo to ar inline ar paternosteri ar kitas sistemas naudoji. Bet kai mailius kimba, didesnes zuvies kaip 300g ir daugiau tikimybe maza pagaut, fider gum gali ir nenaudoti, tada turesi ir siek tiek jautresnius kibimus ir maziau tau painiosis sistema.
 #563502   Sokratas
 26 Bal 2014 12:59
ką aš kam seniai aiškinu. Bet Bula galvoja, kad jei jau fideris rankoj, tai nuo pirmos žvejybos pradės kibt žuvys ne menkesnės nei pusantro kg :lol:
  • 1
  • 238
  • 239
  • 240
  • 241
  • 242
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė