Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #588526   Shtulas
 12 Rgs 2014 16:55
Virgi, tu skaityt moki, tas jau aišku. Bet ar suprast ką perskaitai moki? Taigi žmogus parašė aiškiai, kad ritės net nesukant, o tiesiog traukiant už valo, stačiai pakėlus meškerę jam sunkiai jis traukiasi. Tai prie ko čia ta ritė? Juolab, kaip per silpna ritė įtakoja užmetimą? Ar tu lankelį užlenkęs bandai mėtyt? :)
Manau bus valas smarkiai susidrožęs arba su žiedais problema. Kas liečia didesnius svorius, tai gal tu tiesiog juos bijai mesti taip smarkiai kaip lengvesnius? Nu aš kitaip neįsivaizduoju kaip galima su sunkesniu svoriu numest arčiau nei su lengvesniu. Net ir su labai pastu valu tau turi skrist toliau. Tik va sakau, gal metimo jėga silpnesnė...
 #588536   dzukas28
 12 Rgs 2014 18:44
Shtulas rašė:Virgi, tu skaityt moki, tas jau aišku. Bet ar suprast ką perskaitai moki? Taigi žmogus parašė aiškiai, kad ritės net nesukant, o tiesiog traukiant už valo, stačiai pakėlus meškerę jam sunkiai jis traukiasi. Tai prie ko čia ta ritė? Juolab, kaip per silpna ritė įtakoja užmetimą? Ar tu lankelį užlenkęs bandai mėtyt? :)
Manau bus valas smarkiai susidrožęs arba su žiedais problema. Kas liečia didesnius svorius, tai gal tu tiesiog juos bijai mesti taip smarkiai kaip lengvesnius? Nu aš kitaip neįsivaizduoju kaip galima su sunkesniu svoriu numest arčiau nei su lengvesniu. Net ir su labai pastu valu tau turi skrist toliau. Tik va sakau, gal metimo jėga silpnesnė...
viskas twarkoj pasikeite virsune pasikeite naujas valas ir viskas dar twarkoj
 #589505   ėrnis
 18 Rgs 2014 18:50
turiu tokią problemą kuri laibai užknisa... užsidėjus feeder arm'ą ant kėdės nuo menkiausio judesio pradeda judėt jis ir meškerės galiukas, o to pasekoje nesimato atsargių kibimų. kaip sprest tokią problemą? pedano neturiu. ir kitas klausimas kvailas, bet noriu išsiaiškint :-D per startinį jaukinimą kiek laiko laukiat nuo to laiko kai šėrykla pasiekia dugna? ar traukiat vos tik jai palietus jį ?
 #589521   savas
 18 Rgs 2014 20:48
Iš mano mizernos patirties dėl šerimo:
Priklauso nuo to, kas šerykloj; kokio tipo šerykla; stovintis ar tekantis vanduo... Kiekvienu atveju reik išbandyt per kiek laiko išsikrato jaukas. Aš pasidariau jaukinimui šeryklą iš kaškokio žmonos kosmetinio buteliuko - talpa didžiulė, kulkos principu svoris, palaukiu 1,5-2 min. ir staigiai trukteliu, palaukiu 1 min ir traukiu...
 #589523   Shtulas
 18 Rgs 2014 21:05
Feeder arm'as tau judės visada, nesvarbu ar tai kėdė ar tai platforma ar su pedana ar be jos. Kaip šią problemą spręst kolega jau minėjo. O dėl šėrimo turi pats išsiaiškint per kiek laiko tavo pašaras iš šėryklos iškris. + - kaip tą padaryt: pasiruoši šėryklą, kuria ruošiesi jaukinti ir spiri ją ne į tašką, kuriam gaudysi, o po kojom. Ir matai viską, kas vyksta vandeny, kaip leidžiasi pašaras, kokiu daugmaž tempu ir pnš. Čia aišku vėlgi, jeigu žvejosi gylyje 15 m., tai toks bandymas bus labai nekonkretus, bet į 15 m. gylį irgi nenersi juk... :-)
 #589536   renaldas
 18 Rgs 2014 21:44
savas rašė:Iš mano mizernos patirties dėl šerimo:
Priklauso nuo to, kas šerykloj; kokio tipo šerykla; stovintis ar tekantis vanduo... Kiekvienu atveju reik išbandyt per kiek laiko išsikrato jaukas. Aš pasidariau jaukinimui šeryklą iš kaškokio žmonos kosmetinio buteliuko - talpa didžiulė, kulkos principu svoris, palaukiu 1,5-2 min. ir staigiai trukteliu, palaukiu 1 min ir traukiu...
Kaip vienas zmogus pasake, geriau uzmest 3 mazas seryklas, nei viena didele. o kas del laiko kada traukt kormuske seriant, da reik ziuret kokio dregnumo jauka darai...
 #589549   Ramekas
 19 Rgs 2014 06:44
Nu kam tau tas armas taip mirtinai reikalingas nesuprantu? Neimanoma issiversti be jo? Pedana turetum, tada butu viskas stabiliau, na o dabar turi sedet ir nekvepuot arba meskere det ant laikiklio, kurtis nesitvirtina prie kedes.
 #589709   RoBass
 19 Rgs 2014 23:08
Arba pirkti arma kuris tvirtinasi prie kedes arba pedano ir dar turi kojales, kurios statosi ant zemes ar kur ten zvejosi.....prestonas ar korumas tokias gamina, dabar nepamenu, o gal abu...
 #589737   Ramekas
 20 Rgs 2014 20:51
Nezinau kas is to armo prie kedes. Cia tipo biski sustresnis busi, jei arma turesi o ne tripoda ar kuoliukus? :-D Prie platformos, tai suprantu viska pilnai, bet nafik prie kedes deti visoki suda, kai gali paprasciau ir lengviau apsieiti ir niekas netabaluos, negadins nervu ir sau ramiai zvejosi.
 #590060   shimano 26
 23 Rgs 2014 09:27
shimano technium vala sia vasara bandziau,tai galiu pasakyti niekam tikes,su didele atmintim,garbanojas,ir t.t niekad nesu turejes tiek problemu su jokiu feeder mono valu kaip su situo,ant antros spules buvau susiviniojes,bet ne nenaudosiu,isvyniavau ir ismeciau.pabandysiu tubertini camo feeder line,gal kas turit,kokie atsiliepimai?
 #590095   shimano 26
 23 Rgs 2014 11:36
nepamenu koks mano ten,tik tiek,akd spalva violetine kiek girdejau geresnis ne baltas techniun.bet sakau niekam tikes,vargas,jei atlaisvini bent kiek vala iskart susiuka buna keliose vietose,ir pries metant pastoviai turi nuo virsuneles atkabinti,ko nepasakyciau apie kitus valus kur naudojau.
 #590099   renaldas
 23 Rgs 2014 11:47
Tai tau rite gal cia tokius ciudus daro? as ta techniuma esu ant trieju riciu suvyniaves, su dviem viskas gerai, valo privyniota iki krastu bugno, lanka nueimus, valas vietoj laikos, o ant trecios kaip tu sakai, susisuka valas baisiai laisves gaves, bet su ja tas pats buvo ir su kitais valais, tai cia tik rites kalte.
 #590119   renaldas
 23 Rgs 2014 12:33
Nu matai buna stebuklu, bet ta mano trecia rite, kuri sufisa valus ir yra ta pati drennan fd :-D Ir jau ne is pirmo ta girdziu apie tas rites, nors vizualiai nerandu kas su ja blogai yra, viskas sukas savo vietose.
 #590177   eitwydas
 23 Rgs 2014 15:36
Man tas pats buvo su Browning backfire rite. Pakeiciau 3 valus ir vistiek tas pats, neiskentes nesiau pas meistra. Jis nerado nieko keisto, bet sake, kad gali buti ir del to, kad bugnas yra didelis, o mano feederio pirmas ziedas gan arti rites ir paprasciausiasi didelis kampas gaunasi nuo vediklio iki ziedo todel ir susuka.

Pakeiciau rite su mazesniu bugnu nors ir tas pats 4000 isliko. Viskas gerai tada buvo. Bet cia dar neaisku ar rite kalta ar ne.
Taigi po kurio laiko tempiu serykla is dugno ir kakzaip pasiziuriu i savo ta prakeikta backfire rite ir kaip bugnelis sukas, tai ji kai vaiksto i virsu ir i apacia tai dar ir i sonus krypuoja kaip antyte :D Bet tik su apkrova jai taip, kai suki be apkrovos nebekrypuoja i ssonus. Paemus is bugno ir jokio klibejimo i sonus neturi. Tai vat, tokia ir istorija.

Ar cia kaltas pirmas ziedas tai reiktu susivyniot ant backfire arba jusu drennana nauja vala ir tada uzdet ant kokios karpines meskeres kur ziedas toli ir ziuret ar susuka ar ne :)
 #590184   renaldas
 23 Rgs 2014 16:06
Labai abejoju kad cia del ziedo, ant to pacio koto dejau didesnes rites nei tas drenanas ir nieko, lygiai taip pat ta drenana dejau ant kito koto, kur nera pirmo ziedo. Gal pati asis rites koki kampa turi ne toki, kurio nesimato ar dar kas, bet misitika kazkokia. Tiesa gaudant su sniuru, viskas tvarkoj.
  • 1
  • 255
  • 256
  • 257
  • 258
  • 259
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė