Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #618860   vyrgaz
 17 Kov 2015 10:46
Ritė ritei nelygu..ant kiekvienos ritės parašyta kiek kokio diametro valo telpa..Principe valo turi būti per kokį milimetrą nuo būgnelio viršaus..Jei gaudysi kažkur, kur reikalingi tolimi metimai, tai gal reikėtų pintą valą naudoti.
Norint tinkamai pripildyti būgnelį valo, reikėtų pirma suvynioti "gaudomą" valą, tada suvynioji bakingą iki reikiamo būgnelio užpildymo ir viską pervynioti ant kito būgnelio. Paprastai ritės turi du vienodus būgnelius, tai neturėtų kilti sunkumų atliekant šią procedūrą.
 #618865   vava
 17 Kov 2015 11:28
Vytenis007 rašė:Sveiki,

Jau klausiau, bet dar pasikartosiu, kadangi klausimas vis dar aktualus :)

Gal kas turite DAIWA Powermesh Feeder 3.90m up to 150g ? (300 Lt).
Noriu sau nusipirkti būtent Heavy, mano atveju būtų universalus variantas. Vilniui nelabai randu kur galima būtų gyvai apžiūrėt šitą meškerę.
Ar gal kas turite kokį modelį 3,90 su panašiu užmetimu pigesnį variantą ? žvejoju retai, aišku konkrečiai šita meškerė patiko dėl sulyginus mažo svorio.
del universalumo galima butu gincytis.. o tu renkies fideri upeje zvejot?
 #618866   Vytenis007
 17 Kov 2015 11:36
Dažniausiai upėje, tai aktualu didesnį svorį užmesti ir prilaikyti.
Turėjau Awa-shima aliance heavy, užmetimo neprisimenu tiksliai, bet tikrai virš 120 gr. buvo, tai man visai tiko - lengva ir tvirta meškerė, dabar žvalgausi kažko panašaus, po parduotuves dar nežiūrinėjau, pradžiai bandau čia informacijos rasti :)

Universalumą tai turėjau galvoje tiek upėje tiek ežere su signalizatoriais.
 #618873   Ramekas
 17 Kov 2015 12:07
Jozhas rašė:
drulia rašė:
Jozhas rašė:Clarucso sitas ir nebrangus, jeigu jis tikrai geras, tai kam siustis? Kaina tikrai nedidele :) Kaip suprantu, galeciau ji rinktis?
tikrai taip, bent pastaruosius 3 sezonus naudoju jį, kažkaip nepavedė dar :)
O sakykite, koki patartumete? 0,22 ar 0,25? 0,22 visai tvirtas sakyciau, galbut uztektu linui, karosui, karsiui, kartais kuoja :)

http://gelezinislydys.lt/home/343-valas ... ras-022_mm apie si kalbu.
Ziurint kur zvejosi. Man asmebiskai Nemune gaudant karsius, sapalus, metant svorius 50-100g 0,22mm per plonas. Stovinciam vandeniui 0,22 ar 0,20 kaip tik.
 #618875   Jozhas
 17 Kov 2015 12:47
Ziurint kur zvejosi. Man asmebiskai Nemune gaudant karsius, sapalus, metant svorius 50-100g 0,22mm per plonas. Stovinciam vandeniui 0,22 ar 0,20 kaip tik.[/quote]

Pagrindas stovintis vanduo, tai ir sprendziu klausima dabar 0,22 ar 0,20. Per akis to 0,2 gal bus? vargu, ar samas paims :D
 #618879   Ramekas
 17 Kov 2015 13:25
Samas ne samas, bet su plonesniu valu didesne tikimybe nusaut serykla, bet su plonesniu gali toliau uzmest. Cia tau paciam rinktis ko tau reikia. Siaip as stovinciam vandeniui renkuosi 0.22mm. uztenka uzmesti kur reikia, o ir retkarciais panaudoju Nemune.
 #618883   vava
 17 Kov 2015 13:41
Vytenis007 rašė:Dažniausiai upėje, tai aktualu didesnį svorį užmesti ir prilaikyti.
Turėjau Awa-shima aliance heavy, užmetimo neprisimenu tiksliai, bet tikrai virš 120 gr. buvo, tai man visai tiko - lengva ir tvirta meškerė, dabar žvalgausi kažko panašaus, po parduotuves dar nežiūrinėjau, pradžiai bandau čia informacijos rasti :)

Universalumą tai turėjau galvoje tiek upėje tiek ežere su signalizatoriais.
internete lyg ir radau, kad cia 2015m modelis. Jei taip, tai kazin ar kas butu jau zvejojes su tokiu kotu
 #618887   Jozhas
 17 Kov 2015 14:21
timocha rašė:Dar reiktu pastebet kad storesnis valas maziau tamprus, kas feederiui aktualu. As naudoju mono 0,24-0,25 mm.
Tolimiems metimams geriau tinka pintukas, kaip del metimo nuotolio taip ir kibimo perdavimo.
O ka is pintuko pasiulytum? Galbut pabandysiu viena tokia, kita kitokia pasidaryt. NA standartiniai tie metimai, kartais aisku norisi toliau, bet nepavyksta :D
 #618888   dagasxdx
 17 Kov 2015 14:30
Negi niekas neturi ziniu apie sportex 60-100 gramu feederi jei teisingai pavadinima prisimenu. Dar apziurejau viena limpanti prie rankos tai salmo tournament iki 90 gramu bet sis 3.90 metro tai abejoju ar gaudant daugiau be tekmes vandenyje nebus jis per ilgas. Gal kas turi atsiliepimu apie bent viena is minetu ar verti demesio ir savo kainos? Ziurejau pigesnius tai visi kuolai pasirode tas pats solitronas iki 100 gramu nu nelimpa prie rankos niekaip
 #618912   vyrgaz
 17 Kov 2015 17:44
Jozhas rašė:O ka is pintuko pasiulytum? Galbut pabandysiu viena tokia, kita kitokia pasidaryt. NA standartiniai tie metimai, kartais aisku norisi toliau, bet nepavyksta :D
Jei gaudysi su pypsikais tai naudodamas pintą valą turėsi problemų..
 #618924   drulia
 17 Kov 2015 18:25
naudok 0,25 mono ir nesuk galvos :) va su tuo cralusso 0,25 pernai ištraukiau > 12 kg šamuką :) apie pintuką kažkada irgi galvojau, neverta, daug niuansų tokių kaip feeder gum/schock leader pirkimai, dreisenynų bijojimas ir panašiai :) aš iš to pačio 0,25 darau ir sistemas (asimetrinę kilpą) o visa kita - pavadėliai, priklauso nuo to, ką ir kaip gaudysi :) universaliausia 0,12 - 0,14
 #618931   Ramekas
 17 Kov 2015 18:42
drulia rašė:naudok 0,25 mono ir nesuk galvos :) va su tuo cralusso 0,25 pernai ištraukiau > 12 kg šamuką :) apie pintuką kažkada irgi galvojau, neverta, daug niuansų tokių kaip feeder gum/schock leader pirkimai, dreisenynų bijojimas ir panašiai :) aš iš to pačio 0,25 darau ir sistemas (asimetrinę kilpą) o visa kita - pavadėliai, priklauso nuo to, ką ir kaip gaudysi :) universaliausia 0,12 - 0,14
Dar priklauso ka ir kur gaudysi. Jei is toli kuojas, plakius arba didesnej srovej toliau, tada pintukas gal ir geriau, bet jei karsius, sapalus, karpiukus ir tt., tada bent jau mano manymu mono valas geresnis pasirinkimas.
 #619093   dagasxdx
 18 Kov 2015 22:53
Esu pradziamokslis feederiuose tad tikiuosi kad kas nors atsakys, nes neskaitant apie dvieju savaiciu intensyvaus skaitymo sio forumo klausimu iskyla tikrai nemazai.
suprantu kad feederiai skirstoma pagal svorius ir tame svoriu diapazone geriausia ir dirbti, bet sykart iskilo toks kraštutinumo klausimas, jei daleiskim feederio uzmetimo testas yra tarp 80-120 gramu, o as sakykim ant tokio koto uzsidesiu 1 ozo virsunele ir meginciau juo gaudyti kokiu 30 gramu seryklele plius pasaras, kas tokiu derinuku labiausiai atsilieptu i neigiama puse? Kibimo jautrumas kaip suprantu nukenteti labai neturetu, nebent metimo nuotolis ir pakirstos zuvies traukimas?
 #619098   Ramekas
 18 Kov 2015 23:46
Del metimo nuotolio tai kotas kotui nelygus, priklauso nuo lankstumo, ilgio, ziedu didumo, ju isdestymo ir rankenos ilgio. Kuo lengvesnis, jautresnis ir is kokybiskesnio anglies padarytas kotas, tuo labiau jausi traukiama zuvi. O kuo didesnis koto ismetimas, kuo ilgesnis kotas, tuo jis bus sunkesnis. Taigi jei ruosiesi zvejoti iki 30g seryklom, pasiziurek light ar medium klases feederio.
 #619160   dagasxdx
 19 Kov 2015 16:07
Ramekas rašė:Del metimo nuotolio tai kotas kotui nelygus, priklauso nuo lankstumo, ilgio, ziedu didumo, ju isdestymo ir rankenos ilgio. Kuo lengvesnis, jautresnis ir is kokybiskesnio anglies padarytas kotas, tuo labiau jausi traukiama zuvi. O kuo didesnis koto ismetimas, kuo ilgesnis kotas, tuo jis bus sunkesnis. Taigi jei ruosiesi zvejoti iki 30g seryklom, pasiziurek light ar medium klases feederio.
Siaip svori iki 120 gramu paminejau kaip krastutini atveja. Dar karta apziurejau solitrona nuo 50 iki 100 gramu pradzioj jis man nelabai lipo be siaip gal ir nieko kotas kai tuo labiau visi cia ji labai giria kaip supratau pagal kaina ir kokybe. Siaip butent su juo ir ruosiuosi metyti nuo 30 iki kokiu 50 gramu serykleles plius pasara ir bijau kad sakykim 30 gramu jam bus per lengva, kokia labiau patyrusiu butu nuomone butent apie si kota? Ir jis kaip susidariau nuomone yra grynai fastas tiesa?
Jei detaliau jis bus naudojamas stovinciame ir letoje tekmeje, tad ar tikrai tokiom salygom jis bus ne per sunkus zvejoti?
 #619174   eitwydas
 19 Kov 2015 17:20
Turejau solitrona iki 130g ilgio 360. Patiko labai pakol nepavoge. Pries savaite nusipirkau vel Solitrona tik dabar iki 100g uzmetimo ir 360ilgis. Nu man tai pasakiskas fyderiukas ;-var-var. Kaifuoju as su juo zvejodamas. Ir KM naudoju ir ezeruose ir nevezi pazvejoju :)
 #619184   eitwydas
 19 Kov 2015 18:20
Ramekas rašė:Jau komforto nera su solitronu iki 100g su 80g seryklom upej metyt, tai su mediumu isvis bus nekas. Bet kas del stovincio vandens, tai jo, kuo lengvesnis, tuo maloniau zvejot, zuvies smugius jaust.
Tai aisku, reik jaust ribas ir tokiom seryklom atskira kota pirkti. Kai mano MAX naudojamas seryklos 50g nu gal 2kart naudojau 60g tai man pats tas :)
  • 1
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • 278
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė