Su plonesniu valu gy ir uzmetimas geresnis? Reikia man treniruotis tolimesniems metimamsvyrgaz rašė:Per akis bus ir 0,20..

Su plonesniu valu gy ir uzmetimas geresnis? Reikia man treniruotis tolimesniems metimamsvyrgaz rašė:Per akis bus ir 0,20..
del universalumo galima butu gincytis.. o tu renkies fideri upeje zvejot?Vytenis007 rašė:Sveiki,
Jau klausiau, bet dar pasikartosiu, kadangi klausimas vis dar aktualus
Gal kas turite DAIWA Powermesh Feeder 3.90m up to 150g ? (300 Lt).
Noriu sau nusipirkti būtent Heavy, mano atveju būtų universalus variantas. Vilniui nelabai randu kur galima būtų gyvai apžiūrėt šitą meškerę.
Ar gal kas turite kokį modelį 3,90 su panašiu užmetimu pigesnį variantą ? žvejoju retai, aišku konkrečiai šita meškerė patiko dėl sulyginus mažo svorio.
Ziurint kur zvejosi. Man asmebiskai Nemune gaudant karsius, sapalus, metant svorius 50-100g 0,22mm per plonas. Stovinciam vandeniui 0,22 ar 0,20 kaip tik.Jozhas rašė:O sakykite, koki patartumete? 0,22 ar 0,25? 0,22 visai tvirtas sakyciau, galbut uztektu linui, karosui, karsiui, kartais kuojadrulia rašė:tikrai taip, bent pastaruosius 3 sezonus naudoju jį, kažkaip nepavedė darJozhas rašė:Clarucso sitas ir nebrangus, jeigu jis tikrai geras, tai kam siustis? Kaina tikrai nedideleKaip suprantu, galeciau ji rinktis?
http://gelezinislydys.lt/home/343-valas ... ras-022_mm apie si kalbu.
internete lyg ir radau, kad cia 2015m modelis. Jei taip, tai kazin ar kas butu jau zvejojes su tokiu kotuVytenis007 rašė:Dažniausiai upėje, tai aktualu didesnį svorį užmesti ir prilaikyti.
Turėjau Awa-shima aliance heavy, užmetimo neprisimenu tiksliai, bet tikrai virš 120 gr. buvo, tai man visai tiko - lengva ir tvirta meškerė, dabar žvalgausi kažko panašaus, po parduotuves dar nežiūrinėjau, pradžiai bandau čia informacijos rasti
Universalumą tai turėjau galvoje tiek upėje tiek ežere su signalizatoriais.
O ka is pintuko pasiulytum? Galbut pabandysiu viena tokia, kita kitokia pasidaryt. NA standartiniai tie metimai, kartais aisku norisi toliau, bet nepavyksta :Dtimocha rašė:Dar reiktu pastebet kad storesnis valas maziau tamprus, kas feederiui aktualu. As naudoju mono 0,24-0,25 mm.
Tolimiems metimams geriau tinka pintukas, kaip del metimo nuotolio taip ir kibimo perdavimo.
Dar priklauso ka ir kur gaudysi. Jei is toli kuojas, plakius arba didesnej srovej toliau, tada pintukas gal ir geriau, bet jei karsius, sapalus, karpiukus ir tt., tada bent jau mano manymu mono valas geresnis pasirinkimas.drulia rašė:naudok 0,25 mono ir nesuk galvosva su tuo cralusso 0,25 pernai ištraukiau > 12 kg šamuką
apie pintuką kažkada irgi galvojau, neverta, daug niuansų tokių kaip feeder gum/schock leader pirkimai, dreisenynų bijojimas ir panašiai
aš iš to pačio 0,25 darau ir sistemas (asimetrinę kilpą) o visa kita - pavadėliai, priklauso nuo to, ką ir kaip gaudysi
universaliausia 0,12 - 0,14
Siaip svori iki 120 gramu paminejau kaip krastutini atveja. Dar karta apziurejau solitrona nuo 50 iki 100 gramu pradzioj jis man nelabai lipo be siaip gal ir nieko kotas kai tuo labiau visi cia ji labai giria kaip supratau pagal kaina ir kokybe. Siaip butent su juo ir ruosiuosi metyti nuo 30 iki kokiu 50 gramu serykleles plius pasara ir bijau kad sakykim 30 gramu jam bus per lengva, kokia labiau patyrusiu butu nuomone butent apie si kota? Ir jis kaip susidariau nuomone yra grynai fastas tiesa?Ramekas rašė:Del metimo nuotolio tai kotas kotui nelygus, priklauso nuo lankstumo, ilgio, ziedu didumo, ju isdestymo ir rankenos ilgio. Kuo lengvesnis, jautresnis ir is kokybiskesnio anglies padarytas kotas, tuo labiau jausi traukiama zuvi. O kuo didesnis koto ismetimas, kuo ilgesnis kotas, tuo jis bus sunkesnis. Taigi jei ruosiesi zvejoti iki 30g seryklom, pasiziurek light ar medium klases feederio.
Tai aisku, reik jaust ribas ir tokiom seryklom atskira kota pirkti. Kai mano MAX naudojamas seryklos 50g nu gal 2kart naudojau 60g tai man pats tasRamekas rašė:Jau komforto nera su solitronu iki 100g su 80g seryklom upej metyt, tai su mediumu isvis bus nekas. Bet kas del stovincio vandens, tai jo, kuo lengvesnis, tuo maloniau zvejot, zuvies smugius jaust.