Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #620224   vava
 27 Kov 2015 20:44
as tai nesuprantu, ka jus cia svaigstat su tuo blogu suvyniojimu. Jus patys vyniojot? matet ta "bloga suvyniojima"? Mano beveik visose ritese apacioj storesnis valas pavyniotas ir jokiu problemu nematau....
 #620487   Keme
 30 Kov 2015 09:00
vadinasi cia nera pazymeta ta kasa? ar FIPSed dare sita sistema specialiai kad pintusi? Paveikslėlis

ir dar klausimas, kodel sistemos risamos is tokiu storu valu? pas mane pagrindinis 0,20 mono, siemet parisau ir shocka 0,21 FC, is jo ir (anksciau is pagrindinio) ir risdavau kilpa. manau kad valo stiprumas turetu but nuoseklus, o ne pavadelis kabliukui silpniausias, sistema stipriausia, o pagrindinis su shocku vidutiniai :roll:
 #620496   Keme
 30 Kov 2015 09:52
uztenka man atsakymo, nereik sukt kad suprasciau. o ta visa sistema is storesnio valo daroma irgi laisvai keiciama, kilpa i kilpa, segtukas suktukas, ar risama taip pat kaip shockas prie main? ir koks tos storesnio valo sistemos ilgis turetu but? ar tik tiek kiek reikia kilpom ir kasom? :?
 #620500   Ramekas
 30 Kov 2015 10:10
Vieni risa kilpa kilpon kiti shoko mazgeliu, vieni daro sistemas ilgesnes kiti trumpesnes kaip kam patogiau. As asmeniskai sistema jungiu shocko mazgeliu, jos ilgis pas mane max iki 1m ilgio. Niekada nerisu shockleaderio, nes man jo niekada neprireike nei upej nei ezere.
 #620505   vyrgaz
 30 Kov 2015 10:40
Galima sakyti kad "šoklideris" tai tas pats sistemėlės valas..Seniau rišdavau per du meškerės ilgius, ir gale iš to paties valo sistemą..jei sistema pasigadindavo, tai kitoms žvejyboms rišdavau sistemą ant to paties "šoko", kol jis sutrumpėdavo iki man netinkamo ilgio..Dabar rišu apie metro ilgio 0,27 valo atkarpą šokliderio mazgu, ir iš jo rišu sistemą. Derėtų paminėti kad pagrindinis valas pintas.
 #620567   Zvejys33
 30 Kov 2015 20:49
geriausia sistema risti is 0.25- 0.27 mono valo ,nes jis yra minkstesnis ir atsargesne zuvi ne taip baido.o ilgis tai nera labai svarbus.del shocko tai nesvarbu galima ir paprastai risti (as taip manau).beje kam risti ta vala prie seryklos ir valo .geriau iskarto segtuka deti ant valo .maziau painiojimu .
 #620592   vava
 30 Kov 2015 23:21
Ramekas rašė:Supratau tik tiek, kad FC gali baidyt zuvi kuo labai abejociau, o toliau nieko nesupratau.
as gal keturis kart skaiciau... per sudetinga pasirode.... :)
 #620633   Keme
 31 Kov 2015 16:04
Tiesa, dar vienas man neimintas momentas. pavadelio ilgis :shock:
atsargiai zuviai ilginti, kai gerai eina - trumpint. teisingai?
tada kitas momentas - kas daryt kai nepakertama, istraukiamas nuogas kabliukas?
ir zvejyba pradedama trumpu ar ilgu pavadeliu?
:ks>
 #620813   Keme
 01 Bal 2015 16:18
Velnias, kai nesipina tai ir rezultatai kiti ''plot
Siandien pora valandu pasedejau, pagavau 8 plotkes. Skaicius ne pats ispudingiausias, bet kai anksciau per kokias 8 valandas sugaudavau 1-2 zuveliokus (jei isvis sugaudavau), tai smagu jau :) beje, risausi Gardnerio kilpa is 0.4 FC. Pradejau gaudyt su 0.21fc 40cm ilgio pavadeliu su 10nr cobros hinnu serijos kabliuku, po keliu nuciulptu kabliu pailginau iki 50cm ir pamazinau kabli i drenano specimen 12nr, pradejo kibt ciut didesnes kuojos :shock: veliau isilyjus kazkur ikabinau ir nutraukiau sistema, todel nusprendziau, kad gana nagus salt ir patenkintas zvejyba patraukiau namo.
Pasirodo nevisada reikia bijot storo valo, kuris taip paprastai issprende mano problema. Dar karta dekoju uz patarimus ir einu gilint savo teoriniu ziniu :ks>
 #620839   Keme
 01 Bal 2015 18:19
Paprasciausiai po ranka toks buvo nuo ul spiningo, kai pradejau pildyt pavadeline. Turiu 0.148 fc ir 0.10 mono pasirises taip pat. Kabliukai maziausi mano kamasan b980 16nr.
Del sistemos storio itikinot, dabar itikinkit, kad pavadelio reikia nebijot nusiplonint, kad atlaikys :grin:
 #620842   Ramekas
 01 Bal 2015 18:30
Kol saltas vanduo, oro salygos nepastovios, zuvys dar labai inoringos, nusiplonint tikrai verta, kai susyla vanduo, zuvis pradeda gerai maitintis, tada dazniausiai buna tik vienas skirtumas tarp plono ir storesnio valo, tai valo islaikymas traukiant stambesni laimiki, o kibimui itakos nesudaro.
 #620885   dagasxdx
 01 Bal 2015 21:39
Ka gi kolegos oreliai nekokie bet nuojauta kuzda kad ''tikrasis pavasarinis'' sezonas greitai prasides, ieskausi rites feederiui iki 100 gramu uzmetimo, tad tikiuosi sulauksiu patarimo i ka labiausiai atkreipti demesi ja renkantis, siuo metu mano nusistatymas toks kad reikalinga 4000 dydzio ritele pagal shimano.
Labiausiai man neaisku i ka atkreipti demesi renkantis rite kad jai uztektu pakankamos galios mano feederiuko svoriui traukti ir jos kazkiek liktu rezerve? Cia turbut perdavimo skaiciaus reiksme svarbi? kuo jis mazesnis tuo rite galingesne?
Ir dar del ko neapsisprendziu koks rites stabdis yra geriau tokiai zuklei. Vienoje parduotuveje labai pirso nuomone kad tik galinis, nes su galiniu esa rite daug patvaresne, kazkur internete skaiciau priekinis geriau nes butent jos yra patvaresnes.... tad visiskai priesingos nuomones :shock: Musu tribunoje kaip suprantu irgi dauguma uz priekinius stabdzius.
Dar mano siandienine asmenine nuomone kuria greiciausiai dauguma smerksit tai rite su baitruneriu, ka apie tokias manot? Buna kartais nuvaziuoju ir i komercinius tvenkinius pasportuot, o ten neretai karpiukai kaip isproteje buna, pakaktu nusisukti keletai sekundziu ir isivaizduoju kaip mano feederiukas vandeniu vaziuoja... zinoma jos kiek sunkesnes ir didesnes...
Tai mano pirmas feederiukas, todel tiek ir klausimu neatsakytu, meginau ji su turima silpnoka ritele bet po pirmos zukles supratau kad reikia dairytis naujos.
Rites verte turetu buti iki 90 nauju pinigu, bet svarbiausiai kad ji atitiktu verte savo kainu kategorijoje.
 #620948   vava
 02 Bal 2015 12:01
del baitrunerio pats atsakei :). Jei vien tik fideriui, tai tas baitruneris kaip ir nereikalingas, bet, jei palikinesi kota ant stoveliu karpyne, tai jis gali isgelbet meskere nuo pasiplaukiojimo. Bet velgi, juk galima stabdi kazkiek atleist, kad, uzkibus didesnei zuviai, koto neitrauktu.
 #620957   dagasxdx
 02 Bal 2015 14:22
Na gerai o koks parametras nurodo ant rites kiek ji svorio gali traukti ta prasme kiek ji turi galios? Ar si reiksme yra nedeklaruojama riciu gamintoju?
Ir kas liecia stabdi feeder tipo zuklei koks vis del to yra geriau galinis ar priekinis nes kaip minejau prisiklausiau visiskai priesingu nuomoniu, ar cia renkamasi grynai pagal patoguma?
 #620967   timocha
 02 Bal 2015 14:59
Toks parametras yra tik ant elektriniu riciu, mechaninej mesmalei viskas nuo ranku priklauso, ir su ismaltais viduriais turint jegos gali prasuk :-D kuo perdavimo skaicius letesnis tuo maziau apraunama rite.
As tik uz priekini stabdi, argumentai: patvaresnis, lengvesnis, kompaktiskesne rite, asmeniskai man patogesnis.
  • 1
  • 276
  • 277
  • 278
  • 279
  • 280
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė