Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #645949   kitas
 08 Gru 2015 14:31
Sveiki, reikalingas feederio asų patarimas dėl kabliukų. Idomu ar meškeriojant feederiu, pririšus kabliuką iš drennan carbon match serijos nepakirtimų skaičius padidėtu lyginant su tuo jei sistemoje naudotume to paties gamintojo tik fideriui skirtus kabliukus carbon feeder. Ačiū.
 #645957   kitas
 08 Gru 2015 15:05
aš galiu tik tiek pasakyt, kad meškeriojant karšius, kuojas,karosus, lynus match tipo meškere su carbon feeder kabliuku praktiškai kas trečias pakirtimas tuščias arba patempus kokį metrą atsikabina lyginant su tomis pačiomis sąlygomis meškeriojant naudojamais carbon match kabliukais....ruošiuosi užsipirkt kabliukų ateinančiam sezonui ir pasimečiau ar fideriui naudot tuos pačius matchinius kabliukus ar visgi pirkt fider serijos. Masalai kviečiai, kukuruzai, sliekas, dzykas.
 #645958   renaldas
 08 Gru 2015 15:10
ėrnis rašė:nu nu ,papasakok jau dabar kaip rinktis kabliukus pagal dugna :-D
Jei dugnas yra akmenuotas, zvyras, kriaukles, visad naudoju tokius kablius, kuriu smaigalys kiek lenktas i vidu, tokie ilgiau issilaiko neatbuke, ko pasekoj ir zuvi geriau pakerta. Nu o jei gaudai dumble, tai ten ir su vienu kabliu gali 5h atzvejot ir jis liks astrus.

Kas del zuvies, tai vel, mano manymu tas pats karsis ir plakis masala ima skirtingai, tai ir kablio forma jiems turi but skirtinga. Tiesiog kiekviena kart naujam telkiny, reik ieskot TO kablio, nebus vienas viskur geras.
 #645959   renaldas
 08 Gru 2015 15:13
kitas rašė:aš galiu tik tiek pasakyt, kad meškeriojant karšius, kuojas,karosus, lynus match tipo meškere su carbon feeder kabliuku praktiškai kas trečias pakirtimas tuščias arba patempus kokį metrą atsikabina lyginant su tomis pačiomis sąlygomis meškeriojant naudojamais carbon match kabliukais....ruošiuosi užsipirkt kabliukų ateinančiam sezonui ir pasimečiau ar fideriui naudot tuos pačius matchinius kabliukus ar visgi pirkt fider serijos. Masalai kviečiai, kukuruzai, sliekas, dzykas.
Tu nepamirsk vieno niuanso, su plude tu kai kerti, kablys kerta i virsu, su fideriu i sona, todel cia biski nepalyginami dalykai. Tiesiog pazvejok su feederiu su tai machiniais kabliais ir feederiniais, i bus tau atsakymas. Nors man drennaniniai kabliai kotais nelimpa
 #648149   ėrnis
 03 Sau 2016 12:21
Artėjant pavasariui galvoju pasipildyt arsenalą dar vienu hyvi fyderiu žemupiui. biudžetas apie 150 europietišku. Galvoju apie briscola marmo? gal bus kokių komentarų apie jį ar turite ką kitą pasiūlit?
 #650408   raimundas555
 22 Sau 2016 12:47
Sveiki. Pavasariui noriu atsinaujinti rites. Dėsiu ant feederio 3.90. Užmetinėsiu 20-50 metrų. Šėryklėlė 30-50gr + pašaras. Valą naudosiu monofilomentinį 0.25 storio. Naudosiu stovinčiam vandenyje. Tikslinė žuvis karšis,lynas. Kartais su kitu būgneliu ant kitų meškerių su 0.30 valu naudosiu lydekų žvejybai. Planuoju FOX EOS 5000. Gal kas naudojat? Kokie pliusai minusai.
 #650425   vyrgaz
 22 Sau 2016 17:11
Asmeniškai aš žiūrėčiau tik rite su priekiniu stabdžiu..Tos su galiniu labai jau didelių gabaritų, griozdiško yr (na bet čia skonio/pripratimo reikalas)..Dargi jei gaudysi tik 0,25-0,3 monofilu- itin seklus būgnelis nereikalingas..Kitas niuansas- tavo nurodytoj maksimalioj gaudymo distancijoj monofilas neefektyvu..Tiksliau ji neefektyvus jau nuo kokiu 30 m..
Kažkas buvo įmetęs video kaip ruseliai daro bandymus su didžiuliu prie monofilo pririštu vobleriu su 3 trišakiais, katra vienas laikė suspaudęs delne, o kitas įvariu atstumu paėjes su fideriu pakirtinėja.. :ruko
 #650429   raimundas555
 22 Sau 2016 18:24
Dėl "griozdiškų" gabaritų tai nemanau,nes paėmus dvi rites "seseris" tik vieną su priekiniu o kitą su galiniu stabdžiu - tai skirtumas visai mažas ir gabarituose ir svoryje .Čia įkeliu grynai palyginimui
http://www.ciakimba.lt/lt/rites-su-gali ... -lz3050-rd
http://www.ciakimba.lt/lt/rites-su-prie ... -lz3000-fd
Be to man reik su baitrunner sistema dėl lydekų. Nu man taip geriau/patogiau.
Gaudant lynus,karšius ežere feeder'io nepanaudoju pagal jo paskirtį, o meškeres dedu ant stovo su signalizatoriais ir naudoju feeder method ir/ar neslankią inline sistemėlę. Abiem atvejais žuvys pasikerta pačios, todėl didelio jautrumo, kad matyt kibimą,man nereikia.
Tai ar yra naudojančių FOX EOS 5000?
 #650446   fanas
 22 Sau 2016 21:34
raimundas555 rašė:Dėl "griozdiškų" gabaritų tai nemanau,nes paėmus dvi rites "seseris" tik vieną su priekiniu o kitą su galiniu stabdžiu - tai skirtumas visai mažas ir gabarituose ir svoryje .Čia įkeliu grynai palyginimui
http://www.ciakimba.lt/lt/rites-su-gali ... -lz3050-rd
http://www.ciakimba.lt/lt/rites-su-prie ... -lz3000-fd
Be to man reik su baitrunner sistema dėl lydekų. Nu man taip geriau/patogiau.
Gaudant lynus,karšius ežere feeder'io nepanaudoju pagal jo paskirtį, o meškeres dedu ant stovo su signalizatoriais ir naudoju feeder method ir/ar neslankią inline sistemėlę. Abiem atvejais žuvys pasikerta pačios, todėl didelio jautrumo, kad matyt kibimą,man nereikia.
Tai ar yra naudojančių FOX EOS 5000?

Idomu,kaip jos klos pintuką?
 #650465   Agis
 23 Sau 2016 00:00
Anot Virgiaus tai skonio ir pripratimo reikalas, todėl kartais verta pačiupinėti ir rites, turinčias "plunksną" gal patiks, gal tikrai nebesinorės to priekinio stabdžio....bet čia mėgėjiškai, ne profesionaliai :-D
 #650479   Ramekas
 23 Sau 2016 07:44
vyrgaz rašė:Asmeniškai aš žiūrėčiau tik rite su priekiniu stabdžiu..Tos su galiniu labai jau didelių gabaritų, griozdiško yr (na bet čia skonio/pripratimo reikalas)..Dargi jei gaudysi tik 0,25-0,3 monofilu- itin seklus būgnelis nereikalingas..Kitas niuansas- tavo nurodytoj maksimalioj gaudymo distancijoj monofilas neefektyvu..Tiksliau ji neefektyvus jau nuo kokiu 30 m..
Kažkas buvo įmetęs video kaip ruseliai daro bandymus su didžiuliu prie monofilo pririštu vobleriu su 3 trišakiais, katra vienas laikė suspaudęs delne, o kitas įvariu atstumu paėjes su fideriu pakirtinėja.. :ruko
Jei gaudysi kuojas pirsto dydzio gal ir neefektyvu, bet su stambia zuvim nematau nei maziausios problemos. Pats gaudau ne vienerius metus tiek karsius, lynus, karosus 30-60m atsumais su mono valais ir jokio neefektyvumo nematau.
 #650496   raimundas555
 23 Sau 2016 12:59
vyrgaz rašė:Asmeniškai aš žiūrėčiau tik rite su priekiniu stabdžiu
Fox EOS 5000 yra su priekiniu stabdžiu. Gale ten viskas dėl baitrunerio.
Fox EOS 5000 būgnelis kaip 5000 ritės, todėl vienu rankenėlės apsukimu suvynioja daugiau valo, o kadangi seklus būgnelis, tai nereikia po apačia privyniot kito valo.
 #650562   raimundas555
 24 Sau 2016 14:21
raimundas555 rašė:Sveiki. Pavasariui noriu atsinaujinti rites. Dėsiu ant feederio 3.90. Užmetinėsiu 20-50 metrų. Šėryklėlė 30-50gr + pašaras. Valą naudosiu monofilomentinį 0.25 storio. Naudosiu stovinčiam vandenyje. Tikslinė žuvis karšis,lynas. Kartais su kitu būgneliu ant kitų meškerių su 0.30 valu naudosiu lydekų žvejybai. Planuoju FOX EOS 5000. Gal kas naudojat? Kokie pliusai minusai.
Sveiki. Klausiau apie ritę su baitruneriu, bet pagalvojau kad vistik pirksiu paprastas su priekiniu stabdžiu. Esu naudojęs tik su galiniu stabdžiu, tai apie rites su priekiniu nedaug turiu žinių.
Pasirinkau kelias riteles. Stovinčiam vandenyje dėsiu ant feederio 3.90. Užmetinėsiu 20-50 metrų. Šėryklėlė 30-50gr + pašaras. Valą naudosiu monofilomentinį 0.25 storio. Tikslinė žuvis karšis,lynas. Tekančiam vandenyje - pintuką. Šamų ar kažko labai didelio gaudyt neplanuoju. Žvejyba tekančiam pagrinde nuo Nemuno aukštupio iki Kauno marių ir Nemuno žemupys. Aš spiningui visai negaudau. Į kainas Lietuvoj nežiūrėkit,nes užsienyje nupirksiu pigiau.
http://parduotuve.spiningavimas.lt/daiw ... ter-a.html
http://parduotuve.spiningavimas.lt/daiw ... ster-.html
http://parduotuve.spiningavimas.lt/rite ... ge_4000_fd
Gal kas turit/turėjot. Kokie šių ričių pliusai/minusai. Gal kažką gero analogiško galit parekomenduot? Dėkui.
 #651153   Skridžas
 29 Sau 2016 09:06
O gal tokia ritė butu tarpinis variantas tarp baitrunerio? http://parduotuve.spiningavimas.lt/rite ... es-4000_rc

Jeigu žvejosi vėlevele atsuksi stabdi ir bus kaip baitruneris ,traukiant patogu reguliuoti stabdy. Aišku galima su priekiniu ir pirštais prilaikyti bugneli.Priekiniu stabdžiu ritės stipresnės.
Man tai patinka su vėlevelė,žvejojant karpius labai pamačija greitas stabdžio reguliavimas,tik gaila kad kokybe šiu ričiu jau nebėra labai gera :?
 #651641   Ce5ar
 01 Vas 2016 20:20
arunas888 rašė:As tai sita meginsiu ant fiderio https://www.youtube.com/watch?v=Vj131TIgC88
Buvo ir pas mane minciu inshore imt:-) grazus dizainas, minksta eiga, bet vis tiek feederiam pasiemiau shimano exage fd ir nexave fd, abejas 4000 dydzio:-) aisku galbut nexave nesu labai patenkintas, nes atrodo didele, bet exage gerule:-) :-) o inshore 3 nr paimsiu pludinei:-)
  • 1
  • 291
  • 292
  • 293
  • 294
  • 295
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė