Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, apranga, muselių rišimas, medžiagos

#138764   DeGrigo
 07 Rgs 2009 20:20
Nu tai ir kultura tavo... Gi pakviesk tada is naujo jei jau toks nepastovus esi :-D

#138767   cesius
 07 Rgs 2009 20:22
Prie ko cia kultura , reikia pirma atgamint jusu skaip neimus :roll:

#138770   Ef
 07 Rgs 2009 20:34
kur miktukas ten skaciat >.>

#138861   cesius
 08 Rgs 2009 08:47
Kiti du filmukai nieko gero :evil:
 #160325   Taacis
 17 Gru 2009 20:41
Donis rašė:Ar as sakiau,kad sunku :grin: ,nesunku,tik nezinau ka ant ju gaudis,nebent za granica :roll:
Musu tashkuotiems su sbirulinke juroje, bandysiu siulyti.
 #160365   Vaidis
 17 Gru 2009 23:45
Donis rašė:Jeigu lasisom,tai tos tikrai nelabai,lasisom slakiam eina kiti variantai,sitas patikrintas Baltijos juroje ir dirba. http://globalflyfisher.com/patterns/magnus/
Doni, parūpink man porą tokių :oops: , skoloj neliksiu :grin: kabinčiau virš blizgės pavasarį :twisted:
 #160378   Taacis
 18 Gru 2009 07:37
Vaidis rašė:
Donis rašė:Jeigu lasisom,tai tos tikrai nelabai,lasisom slakiam eina kiti variantai,sitas patikrintas Baltijos juroje ir dirba. http://globalflyfisher.com/patterns/magnus/
Doni, parūpink man porą tokių :oops: , skoloj neliksiu :grin: kabinčiau virš blizgės pavasarį :twisted:
...ir man, ir man... Keleta kreveciu + kelis magnumus, plz.
 #161360   antoska
 24 Gru 2009 10:06
Vaidis rašė:
Doni, parūpink man porą tokių :oops: , skoloj neliksiu :grin: kabinčiau virš blizgės
pavasarį :twisted:
nesu as gaudes lasisu juroj...bet man atrodo, kad pririsus muse virs blizges ji mazai naudos tedos..traukiant blizge muse prisispaus prie pagrindinio valo ir ir nedirbs savo darbo..
o gal klystu as..gal cia kokia technika spec yra :shock:
 #161361   Vegys
 24 Gru 2009 10:25
Traukiant blizgė bus zemiau nei kad musė, ty valas bus ne horizontalus, o truputį kylantis. Dėl to musė neprisispaus prie pagrindinio valo. Nebent jei trauksi labai greit. Gaudant upėtakius / kiršlius muselė virš masalo "veikia", žuvys kimba.
 #161507   adema
 25 Gru 2009 23:34
Na tj cia aisq kad i upetaki taikausi ir visa zvejyba panasi i zvejyba su strymeriu, bet kadangi niekada neesu to bandes noriu suzinoti visas smulkmenas..mazai patirties dar muselines klaseje. :) Kol ziema stengiuosi kuo daugiau teorijos i smegenis prikist, o tik veliau praktika..
 #161510   Donis
 26 Gru 2009 00:10
Nusipirk skestanti sniua,pagal savo muselines klase,geriaubutu tureti kelis,skirtingu skendimo greiciu,viskaspriklausys nuo upes kokioje gaudysi ir vandens lygio,seip sniura patarciau pirkti skestanciu galu,buna 7-9 metrai skestantis galas,dedi is valo 50-80 cm pavadeli risi strimeri,mudleri ir pirmyn :grin:
 #161557   KETURKENSEN
 26 Gru 2009 19:56
Sveikas,

Jei žvejosi mažuose upeliuose, tai plaukiančio šniūro per akis. Svarbu kad jo forma būtų teisinga t.y. kad būtų lengva užmesti strymerį geriau naudoti šniūris gana trumpu priekiniu konusu, WF šniūrus tumpomis galvomis ir pan. Tokie šniūrai gerokai grubesni, turi didesnę masės koncentraciją priekyje, todėl neša sunkesnes museles gana lengvai.

Skęstantis šniūras tikrai pravers žvejojant vidutinėse ir didesnėse upėse, kur ir gylis didesnis, o įpatingai pavasarį, kai patvinsta upės. Bet mažuose ir negiliuose (gylis iki 1m, kartais 1,5m) upeliuose, ypač skaidriuose, neapkraunu savęs skęstančių šniūrų teikiamais diskomfortais... Triukšmauji daugiau, vietom ari dugną, trauki šakas ir baidai žuvį ;)
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 30
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė