Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, apranga, muselių rišimas, medžiagos
 #293570   donce294
 11 Lie 2011 23:54
sveiki,taigi noreciau pradeti zvejoti museline? Taigi, iseitu ka nors nusipirkti uz 400-500lt pradedancejam ? Jei taip tai, jei galite, pateikite pavyzdziu ka rinktis ,ka pirkti? Koki kota ,kokia rite, kokia virve? Manau,kad bandysiu gaudit balta zuvi, sapalus ,nes aplink mane daugiau nelb ir yra ka gaudit :D
 #294899   miegas
 20 Lie 2011 11:58
donce294 rašė:sveiki,taigi noreciau pradeti zvejoti museline? Taigi, iseitu ka nors nusipirkti uz 400-500lt pradedancejam ? Jei taip tai, jei galite, pateikite pavyzdziu ka rinktis ,ka pirkti? Koki kota ,kokia rite, kokia virve? Manau,kad bandysiu gaudit balta zuvi, sapalus ,nes aplink mane daugiau nelb ir yra ka gaudit :D
as kaip pats pradedantysis tai patarciau netaupyt ant koto ir sniuro, rite pradziai nera tokia svarbi tai gali pirkti pigiausia tik kad atitiktu klase. sniura patarciau cortland arba rio, jie brangus, bet tarnaus ne vienus metus.
 #294904   DainiusM
 20 Lie 2011 12:28
o kodel pvz LOOP nepatartum? :)
 #294905   Antas
 20 Lie 2011 12:36
DainiusM rašė:o kodel pvz LOOP nepatartum? :)
:lol: :lol:
 #294923   hipy
 20 Lie 2011 13:45
ka zmogus naudoja ir kas jam tinka, ta ir pataria. jis gi neprivalo patarinet tu daiktu, kurie tinka ar kuriuos naudojat jus (jus irgi turit teise patart)... :grin:
 #294925   DainiusM
 20 Lie 2011 13:57
hipy rašė:ka zmogus naudoja ir kas jam tinka, ta ir pataria. jis gi neprivalo patarinet tu daiktu, kurie tinka ar kuriuos naudojat jus (jus irgi turit teise patart)... :grin:
Tame ir esme, kad cia joks ne patarimas. Tas pats Rio gamina visa spektra valu, kuriu vieni modeliai tiks kaip universalus, kiti siaurai specializuoti tam tikroms salygoms ir gali buti visai netinkami pradedanciajam jo salygoms... Ir kai po tokiu "patarimu" nusipirks pirma pasitaikiusi sniura su graziu RIO vardu ir pasirodys, jog ismete pinigus i bala... kur tada bus tas patarejas?
to donce: pasiieskok koki muselininka savo kraste, ar tiesiog atvyk i koki renginuka muselininku ir prasiaiskinsi kas kaip ir kodel...
 #294938   hipy
 20 Lie 2011 15:17
o tai pirk BMW, nepirk Opelio - cia patarimas ar ne? nes as gi nezinau zmogus ar visureigio ar miniveno ar universalo iesko...
normalus tas miego patarimas, tik kad nesileidziantis i smulkmenas (raso gi kad pats pradedantysis)...
 #294941   Tironas
 20 Lie 2011 15:31
jo pirkit RIO ir Cortland. ir visa kita nesvarbu- nes tai smulkmenos i kurias gilintis nebutina - valo forma, ilgis.
 #294981   hipy
 20 Lie 2011 22:18
Tironas rašė:jo pirkit RIO ir Cortland. ir visa kita nesvarbu- nes tai smulkmenos i kurias gilintis nebutina - valo forma, ilgis.
niekas nesako kad nebutina, gal tiesiog patarejas nevisai tvirtai jaucias galintis patarinet smulkiau... gi rase kad irgi pradedantysis... bet aisku lengviau nieko nepatariant pasisaipyt is kitu patarimu...
 #295012   Tironas
 21 Lie 2011 08:53
seip tai aisku kad lengviau pasisaipyt :)

vala renkantis visu pirma svarbu jo forma. aisku reik zintot kam bus skirtas valas. nes su vienu vieninteliu galima prasisukt, bet mano galva yra labai skirtingu situaciju kai reikia skirtingu valu. o firma yra ziauriai mazai svarbu. kai kuriais atvejais net ir no name kinietiskas variantas gali buti visai priimtinas.
 #295172   miegas
 22 Lie 2011 12:00
as jusu nesupratu, tik uzsipulti pirmi. pirma jai zmogus kazko iesko jis iesko info ir renkasi vala pagal save. as patariau tai ka man patare, nes su tu firmu sniurais pradedanciajam lengviau susitvarkyt, bet aisku visa tai priklausys ir nuo tavo meskeres atrakcijos.
cortland rekomenduoju, nes pats naudoju 555 wf6f. rio sniuras bus sekantis mano pirkinys kury pasirinksiu pagal savo poreikius.
DainiusM rašė: Tame ir esme, kad cia joks ne patarimas. Tas pats Rio gamina visa spektra valu, kuriu vieni modeliai tiks kaip universalus, kiti siaurai specializuoti tam tikroms salygoms ir gali buti visai netinkami pradedanciajam jo salygoms... Ir kai po tokiu "patarimu" nusipirks pirma pasitaikiusi sniura su graziu RIO vardu ir pasirodys, jog ismete pinigus i bala... kur tada bus tas patarejas?
to donce: pasiieskok koki muselininka savo kraste, ar tiesiog atvyk i koki renginuka muselininku ir prasiaiskinsi kas kaip ir kodel...
jeigu tu toks geras patarejas ir muselininkas tai ko tyli? ta pati Loopá zmogus nusipirkes gali sudegti...
 #295217   DainiusM
 22 Lie 2011 17:10
miegas rašė:jeigu tu toks geras patarejas ir muselininkas tai ko tyli? ta pati Loopá zmogus nusipirkes gali sudegti...
Tai as loop nepatarinejau, tiesiog taves klausiau, kodel jis negeras :-D O tu ir toliau varyk stilium "dabar turiu volkswagena, o po to audi pirksiu ir jie labai geri, pagal mano poreikius..." tik vat dar butu neblogai jei padetalizuotum kurie ten geri ir kuo, polo ar A8? Ir dar neblogai butu jei paklaustum to zmogaus ar jis zvyrkeliu paupiais vazinesis ar jam reikia prabangiu ratu po vilniaus senamiesti vakare letai pasivazineti... nu kazkaip taip. :roll:
 #295219   miegas
 22 Lie 2011 17:23
as nesakiau, kad jis negeras '''bum , tiesiog as jo nepaminejau kaip ir visu situ:
Greys, Orvis, Shakespeare, Hardy, Ron Thompson, Airflo, Mackenzie, Scientific Anglers, Guideline, AquaPro, Scierra, Michael Evans, Lee Wulff's, Leeda, No Limits, Stillwater, Sharpes,
Sage, Teeny, Vision, Stren ir niekur nerasiau kad tas geresnis uz ana.
 #295221   DainiusM
 22 Lie 2011 17:33
na jop... daug firmu radai. :) tik nelabai pagavai ka pasakyt norejau. Tironas jau visiskai aiskiai parase... ne tiek svarbu kuri ta firma, svarbiau valo galvos ilgis ir forma. Ir ju pritaikymas zvejybos budui... Juk nusipirkes koki Trout LT nuo Rio ir pabandes pastrymeriaut prasikeiks zmogus, ir visai ne Rio bus del to kaltas...
 #295242   Jonvabalis
 22 Lie 2011 19:42
1. Vision Target Paveikslėlis

2. RIO Main Stream TroutPaveikslėlis

3. LOOP Opti stream Paveikslėlis

http://www.looptackle.se/website1/1.0.1.0/399/1/

Trys sniurai, skirtingu gamintoju ir visi skirtingi pagal forma bet tuo paciu gali tureti vienoda zenklinima, kaip pavyzdys - WF5F.
Skirtumas siu triju sniuru yra gamintojai, bei tuo paciu ju galvu ilgiai ir forma. Su visais trim galima mokintis standartinio kastingo, su tam tikromis islygomis, jeigu su pirmais dviem galima ilgesni sniura kastinguojant islaikyt ore tai su treciuoju tik iki tam tikro ilgio, nes jos trumpa galva ir plonas runningas, ko pasekoje, sunku islaikyt ilga ore , nes pradeda pintis, taciau tam tikromis salygomis treciasis yra puikus isaunant sunkesne muse - kai nera vietos uz nugaros daryti standartini "overhead" judesi. Ka norejau visa sia rasliava pazymet, kad labai svarbu yra sniuro galvos forma bei ilgis, rekomenduociau rinktis tarp 9.5-11.5 m (WF,koto klase,F) standartiniam kastingui mokintis ir zvejoti paprastomis salygomis. Galima ir toliau vardinti begale skirtumu ir pritaikymo galimybiu, taciau nera prasmes, nes pradedant sunku suvokt visa tai, tiesiog, pradziai isigykit, kaip pavadinciau, klasikines formos sniura su kuriuo pramoksite standartinio kastingo, o tik veliau ieskokite atitinkamos formos sniuro pagal savo spec. zukles salygas.
P.S. Su Vision targetu esu kastingaves, Loop opti stream turiu, o Rio MainStr., tiesiog, parinkau kaip pavyzdi, kuris nera labai brangus.
 #295297   miegas
 22 Lie 2011 23:35
Dainiau, puikiai supratau. Valu nereikejo niekur ieskoti, tiesiog copy paste is fishingmegastores.com :-D . Zmogus nurode 400-500 litu, tai uz tokia suma tik zemos klases yrankis iseina su pilna komplektacija arba nebloga Loop rite :-D
Jonvabalis aciu uz issamu paaiskinima.
 #295716   miegas
 26 Lie 2011 10:36
Aciu Keturkensen, kai busiu gimtinej reiks pasinaudot jusu paslaugom ;-)
 #334353   MindKiller
 18 Sau 2012 19:43
Holla:) jei galit parekomenduoklt koky imt vala muselinei?:) zinios apie tai skurdesnes negu skurdzios, tad nesinoretu but ismaudytam pardavejo:) kokius naudojat ir koky reiktu pirkt pradedanciajam... dekui:)
 #334355   cesius
 18 Sau 2012 19:54
Asmeniskai man Targetas ziauriai nepatiko, nezinau kaip Jonvabalis islaiko su juo didely kieky ore, bet man jis greiciau sausos museles ar mazu nimfuciu sniurs, vat kai salygos vercia zvejot dviem musem (nimfom, slapiom)jis yra bevertis. Vat apversto targeto galva but visai kas kita :)
 #334367   Tironas
 18 Sau 2012 20:51
vibe 85 cesiau tau ir 2 ir 3 nimfas nes. o naujas vibe65 tai jau beveik skagitas :)

o sausai tai dabar troutLt nuo rio ziauriai patinka, nu ziauriai ziauriai. aisku delikatumo gal ir maziau negu kokiam presentatione, bet "pi..au" as ta delikatuma su 3 ar 4 klase kai vejas pucia :)
 #334368   cesius
 18 Sau 2012 20:55
Vat daba bisky panarsiau ir dar labiau susibalamutinau, vision Targeto galva praktiskai identiska Loop xact sniurui, tai daba paporink man Tironai , kodel su savo targetu nesusitvarkau ,o su draugelio xactu ein tolka daina.
 #334369   DainiusM
 18 Sau 2012 20:58
Is to ka esu bandes tas targetas man pasirode labai draugiskas sniuras... ir vienas universaliausiu. Ir niekaip negaliu suprast kaip tau anas tu 2 nimfu nenesa, nebent nimfos po puse uncijos galvasnukius nesioja... :)
 #334370   cesius
 18 Sau 2012 21:03
Nu nelabai jis man laiko sauseka ilgom distancijom ir pora nimfikiu prabirbint su juom man sunkokai , skliautiniu jis nihuja neples :)
jau nevienas sako kad jis ale puse b, bet jauciu savo kotukui 3/4 reikejo imt 5 :(
 #334378   Jonvabalis
 18 Sau 2012 21:25
cesius rašė:Asmeniskai man Targetas ziauriai nepatiko, nezinau kaip Jonvabalis islaiko su juo didely kieky ore, bet man jis greiciau sausos museles ar mazu nimfuciu sniurs, vat kai salygos vercia zvejot dviem musem (nimfom, slapiom)jis yra bevertis. Vat apversto targeto galva but visai kas kita :)
Tuomet, Cesiau, paziureciau kiek tu Loop opti stream'o islaikytum ore, Traget'o ilgesnis galinis konusas. Kita vertus opti stream puikiai nesa ir 2 slapias ir net 3 nimfas su Target'u zvejyboje nebandziau, nors draugas gaudo, nesiskunde.
 #334401   Tironas
 18 Sau 2012 21:51
visu pirma tai siulyciau pabandyt sausiakui naudot vienoki vala, o gaudant sunkiom nimfom, ir dar dviem, jau ka nors kita. nors su targetu su dviem nimfom puikiausiai apsidirbdavau tik metimai visi nuo vandens. nereik pamirst kad tolimo metimo ir dar tixlaus reikalauti is saves beigi is sniuro su 9,6m galva gal ir nederetu.
Cesiau, sakau paimk Trout lt, 14m galva 4 klases. tai nusveist visa apgailetina jo ilgi (27m) kaip nefig delat :) nors zvejyboje daugiau galvos ( 14m) retai tereik metyt. labai retai. paprasciau yra nuplukdyt pasroviui.

mano galva naudot ta pati sniura sausai ir nimfai neracionalu ir todel kad visai kitokiu pavadziu reikia. tai prisirisi prie sausiakinio viena ir uztenka sezonui. tas pats su nimfom. nes naudot ta pati yra neprotinga ir neracionalu, o raisiot kiekviena karta irgi ne biznis
 #334423   cesius
 18 Sau 2012 22:09
Nu matai as nesu tas kur per krumus braunas :) tai su tuom paciu sniuriuku y virsu su sausa 2km sukeliu suda ir paskum zemyn su pora nimfikiu ar tai slapianku, vat ir reik labiau grubaus galingo nei delikataus :) Juolab kas keleta desimciu metru daznai prireik pakeis sausa y nimfa.
 #334542   DainiusM
 19 Sau 2012 10:01
loop opti stream bus problematiskas bent kazkiek toliau paduot su bent jau kazkuo panasiu i prezentacija... del plono runingo. (IMHO) bet nuo vandens metosi tai pasakiskai...
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 41
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė