Koks būtų optimalesnis variantas pradedančijam dėl įrangos: kotas, valas, ritė ? Na, stipriai nebrendant į muselinius vandenis, bandant kabintis ... 

Pries tris metus ir as taip kamantinejau.Man atsakydavo , kad reikia is karto pirkti gerus ir brangius irankius, nepatiks-be vargo parduosi, otuomahaukas rašė:Koks būtų optimalesnis variantas pradedančijam dėl įrangos: kotas, valas, ritė ? Na, stipriai nebrendant į muselinius vandenis, bandant kabintis ...
Anonymous rašė:Pries tris metus ir as taip kamantinejau.Man atsakydavo , kad reikia is karto pirkti gerus ir brangius irankius, nepatiks-be vargo parduosi, otuomahaukas rašė:Koks būtų optimalesnis variantas pradedančijam dėl įrangos: kotas, valas, ritė ? Na, stipriai nebrendant į muselinius vandenis, bandant kabintis ...
slamsto ir uz dyka niekam neisiulysi.Na, o jeigu museline taps tavo pagrindine zvejyba-prasta iranga pats greitai nusivilsi ir tai bus ismesti pinigai.
Taciau, nors pati museline zvejyba yra gana pigi, taciau pradine investicija-viena is skausmingiausiu.Todel pirma rekomenduociau paciam
apsilankyti muselininku varzybose, susiburimuose.Jie gana geranoriski ir
komunikabilus zmones.Ten daug ka suzinosi, paciupinesi ir apsispresi
pagal savo kisenes stori, juo labiau, kad stogo siems dalykams nera.
Taciau nederetu ir apakti nuo skambiu brendu.Ekonomineje klaseje yra visai padoriu irankiu, as pats tokiais gaudau ir nepastebejau, kad kolegos i mane snairuotu.
Šitą aš ir suprantu,bet įdomu kokioms žuvims atiduodama pirmenybė ežeruoseDonis rašė:[
As ne muselines asas,bet zinau kad yra praktiskai gaudomos visos zuvys,lydekos,kuojos,eseriai,pagauna netgi usoriu,karosu
Zinoma,pradejau ne nuo muselines.Pradejau nuo lazdynoAukstaitis rašė:Nesinori kurti dar vienos temos,tai čia paklausiu![]()
Kas paskatino pasirinkti tokį žvejybos būdąAr tai savęs išbandymas,ar ieškojimas kažko naujo
Juk iš karto nepradėjote tik museline žvejoti
![]()
mano pradziu pradzia buvo uz balos beveik aklai nusipirktas papigiaiskas combo. Pasitaike neblogastuomahaukas rašė:Bet tai visgi kažkokia pradžių pradžia būna juk...![]()
Pvz. nuo ko pats pradėjai ? Botago pačiupinėjimas nieko nekainuoja, bet vat įsigyti...![]()
Pradedančiam spiningautojui šiokius tokius "rėmus" ryžčiausi nupaišyti kainos ir pradinių poreikių atžvilgiu. Kaip su museline ?
Kai pradedi zvejoti tikslingai, t.y. kryptingai gaudyti t.t. zuvi, kai pradedi kryptingai zvejoti t.t. irankiais, masalais ar budais, kai procesas pasidaro svarbiau uz rezultata, reiskia norisi kazko naujo. Cia atsiranda museline, kur yra savos "taisykles", kuri yra labai organiska ir naturali (galima sakyti poetiska), kur tobuleti galima iki begalybes ir vis tiek numirti nieko nezinantAukstaitis rašė:Nesinori kurti dar vienos temos,tai čia paklausiu![]()
Kas paskatino pasirinkti tokį žvejybos būdąAr tai savęs išbandymas,ar ieškojimas kažko naujo
Juk iš karto nepradėjote tik museline žvejoti
![]()
Cia priklauso kokia nori pats gaudyti. Jei tau labiau patinka lydekas gaudytis, tai ir gaudysi lydekas. O jei raudes labiau... tai tejks raudesAukstaitis rašė:Šitą aš ir suprantu,bet įdomu kokioms žuvims atiduodama pirmenybė ežeruoseDonis rašė:[
As ne muselines asas,bet zinau kad yra praktiskai gaudomos visos zuvys,lydekos,kuojos,eseriai,pagauna netgi usoriu,karosu![]()
![]()
Upėje tai kiršliai,upėtakiai... o ežeruose jei gaudo, tai į kokią žuvį labiau linkę ir kodėl
Na visai nenorėčiau sutiktiAgis rašė: Paprasciausia kiekvianas zvejys negali buti muselininku
kai metai pievoje isvis nereikia risti jokios museles,ismok pirmiau gerai ismesti vala,o paskui galesi bandyti ant vandens graziai paguldyti museDonis rašė:Is daugelio girdejau,kad daug kas mokinasi ir treniruojasi pievose,taciau norejau paklausti,ka jie risa vietoje museles ar taipat musele tiktai nugnybtu kabliuko geluonimi ar kanors kita![]()
Svarbu yra tai, kad sniuras butu su konusiniu pavadeliu gale. Tada ir pats sniuro galas gula graziu ir "tariama" musele guls graziaumeskeriotojas rašė:kai metai pievoje isvis nereikia risti jokios museles,ismok pirmiau gerai ismesti vala,o paskui galesi bandyti ant vandens graziai paguldyti museDonis rašė:Is daugelio girdejau,kad daug kas mokinasi ir treniruojasi pievose,taciau norejau paklausti,ka jie risa vietoje museles ar taipat musele tiktai nugnybtu kabliuko geluonimi ar kanors kita![]()
Pirmiausiau: stovas (VICE ), siulo laikiklis (Bobbin holder), zirklutes (Scissor), adata (namie tikrai turesite)Donis rašė:Kokius yrankius,instrumentus reiketu isigyti norint pradeti risti muses