Ką gi. Turiu tokį telkinuką- 6ha ploto, buvus pelkė. Prieš 5 ar 6 metus be mano žinios ten buvo įleista kažkiek karpiukų. Kadangi žvejyba aplamai susidomėjau prieš 3 metus, tai net nekildavo mintis jų ten gaudyt, o tiksliau, tai net nežinojau, kad jų ten yra (karpių). Prieš metus sužinojau, kad jų ten įleido vienas diedokas. Pradėjau sukt galvą kaip čia tą laukinuka prisiviliot...
Nusipirkau porą kilogramų Aiki boilių, kas vakara po porą saujelių vis užmesdavau, patykodavau atsisėdęs prie tvenkinio ir eidavau ramus miegot su ta mintim, jog po poros savaičių gal kas ir pasirodys. mano nusivylimui tuos boilius labai sėkmingai rasdavo laukiai ir nuplukdydavo savo jaunikliams
.
Nusprendžiau pamėgint šutint kukurūzus. Bėda ta, kad toj mano baloj yra ir begalė didelių karosų ir visos kitos velniavos.. Neprarasdamas vilties per kelias dienas prišutinu apie 20kg kukurūzų ir kas vakarą šeriau.
Po kelių dienų užmetu savo naująją karpinę meškerę ir nueinu prie namų kažką krapštytis. Laikas bėga, o signalizatorius nerodo gyvybės ženklų. Pradėjus temti nusprendžiu baigti savo "žvejybą" ir einu link kranto susirinkt įrangos. Priartėjus arčiau į visas puses pasipila dideles bangos. Suprantu jog tai ne karosai, bet tą vakarą jau nebeturiu laiko laukti. Sekantį vakarą vėl stipriai prišeriu kukurūzų ir su draugu atsisėdame už 50 metrų; gurkšnodami alų ir kalbėdami stebime. Staiga stiprus traukimas! Negalėdamas patikėt metu alų ir pasileidžiu link meškerės. Tai ir buvo didžiausia klaida... Tie padarai pripratę prie ramybės išsilaksto į visas puses. Ta vakarą dar buvo panašus kibimas, bet realizuot nepavyko.
Atsinešęs miegmaišį lieku prie meškerės. Visą naktį ramybės nedavė trumpi signalizatoriaus supypsėjimai. prašvitus apie 5 atsisedu ant kedės ir tyliai stebiu ramų vandenį, matosi, kad gyvybė šertoje vietoje tikrai verda: dugnas knisamas, vanduo raibuliuoja, vienas kitas stipresnis sujudėjimas paviršiuje. 5:50 visus apsimiegojimus ir meditaciją staiga išblaško stiprus signalizatoriaus kaukimas, dar akimirką kitą leidžiu ištraukti porą metrų valo ir nelaukęs daugiau- kertu. Kitam gale pasijaučia stipri jėga. Stabdis atreguliuotas netinkamai ir iš to džiaugsmo nebėspeju jo bandyt reguliuotis. Karpis viso labo buvo už kokių 25m nuo manęs. Palengva jį vargindamas su meškere traukiu artyn. Prie pat kranto jis įsisuka i tankų egliuką vandenyje. Nei pirmyn nei atgal, lyg už kokio kelmo būtų apsisukęs.. Palengva jį iš ten išprašau ir iš kokio 5 karto įvairuoju į graibštą.
Tą akimirką negalejau tuo patikėt. Pirmas mano karpis aplamai. ir dar ne toks mažas- 5,5kg!
pora minučių pakankinęs ji prieš kamerą palengva imerkiu į vandenį. net nestresuodamas, labai ramiai jis nuplaukia tolyn. neapsakoma akimirka
Žvejybą apsunkino tai, jog negalėjau užmetinėt toli, toliau nei 25m prasideda kelmai ir visokie nudžiuvę krumai, tedėl teko būti itin tyliam ir vaikščioti kuo mažiau..
Masalui naudojau aiki baits shellfish plum pop up ir krill fruit "besmegenį", jaukinau 5-6 vakarus šutintais kukurūzais.
Kotas ir ritė- Spro. valas 0,32 mono
Įdomu tai jog tas tvenkinys yra negilus ir praeitą vasara mačiau ~30cm karpiuką. įtariu,kad jie ten gali būt išneršę. šia vasarą vandens temperatūra pusantro menėsio nebuvo nukritusi žemiau 21laipsnio..
Tad toks mano susipažinimas su šios rūšies atstovu. Buvo neapsakomas malonumas ir nekantrauju to pamėgint kituose telkiniuose
P.S. kojos išmera 46