Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Jūriniai kotai, ritės, sistemėlės, priedai

#110521   Laukinis
 10 Bal 2009 14:36
pagal manim okuma atsake jau............karpinis skirtas beinercinei ritei....surfas multikam......vot to surf nesu ciupinejes,tad ir as blin nzn.....

#110528   SauliusM
 10 Bal 2009 14:41
laukiniskarpis rašė:pagal manim okuma atsake jau............karpinis skirtas beinercinei ritei....surfas multikam......vot to surf nesu ciupinejes,tad ir as blin nzn.....
nu mano supratimu tai okuma parase, kad beinercinem ziedai ant vienos blanko puses dedami o multikam ant kitos. ar cia karpinis nuo surfo tuom ir tesiskiria ant kurios blanko puses ziedai sudeti? :shock:

#110531   okuma
 10 Bal 2009 14:42
SauliusM rašė:
okuma rašė:nu va...palygint karpini su surfiniu tai negalesiu
va cia ir beda, visi sneka, surfai surfai. a kuom anys geriau uz karpinius jei su beinercine ir daugiau 150gr nemetai tai taip nieks ir negali pasakyt :shock: kruva kart zvejojau pleksnius su 3,9m 3,25lb karpiniu kotu ir anei man ano galios anei uzmetimo nuotolio truko. ir mest zymiai lengviau nei su surfu. beje, as taip ir neismokau su surfu uzmest tiek kiek as su karpiniu kotu uzmetu :? kokie tai tikrai "salto desperado" su tais surfais gaunas. o karpini kota jami ir meti kaip zmogus.
:shock: :roll: surfe virsunele rodo kibima.....siaip jau...karpiniam-plude... :oops: atciprasau bezione....va tau ir skirtumas....

#110533   okuma
 10 Bal 2009 14:44
SauliusM rašė:
laukiniskarpis rašė:pagal manim okuma atsake jau............karpinis skirtas beinercinei ritei....surfas multikam......vot to surf nesu ciupinejes,tad ir as blin nzn.....
nu mano supratimu tai okuma parase, kad beinercinem ziedai ant vienos blanko puses dedami o multikam ant kitos. ar cia karpinis nuo surfo tuom ir tesiskiria ant kurios blanko puses ziedai sudeti? :shock:
karpiniu kotu multikam ner kaip zinau...ziedai kaitaliojami tik ant surfu....del ju sudeties...ir t.t.....vienu zodziu ner ko lygint dvieju skirtingu kotu...nes nepalyginsi...rinkis pagal poreikius,

#110535   SauliusM
 10 Bal 2009 14:45
okuma rašė:
SauliusM rašė:
okuma rašė:nu va...palygint karpini su surfiniu tai negalesiu
va cia ir beda, visi sneka, surfai surfai. a kuom anys geriau uz karpinius jei su beinercine ir daugiau 150gr nemetai tai taip nieks ir negali pasakyt :shock: kruva kart zvejojau pleksnius su 3,9m 3,25lb karpiniu kotu ir anei man ano galios anei uzmetimo nuotolio truko. ir mest zymiai lengviau nei su surfu. beje, as taip ir neismokau su surfu uzmest tiek kiek as su karpiniu kotu uzmetu :? kokie tai tikrai "salto desperado" su tais surfais gaunas. o karpini kota jami ir meti kaip zmogus.
:shock: :roll: surfe virsunele rodo kibima.....siaip jau...karpiniam-plude... :oops: atciprasau bezione....va tau ir skirtumas....
nu tai pastatai staciai ta karpini ir irgi virsunele kibima rodo :shock: neprasciau nei surfo :?

#110536   Laukinis
 10 Bal 2009 14:47
nu pleksnes kibima tikrai pamatysi

#110537   SauliusM
 10 Bal 2009 14:48
okuma rašė:.....vienu zodziu ner ko lygint dvieju skirtingu kotu...nes nepalyginsi...rinkis pagal poreikius,
nu jo, kotai tai skirtingi kai surinkti. a vot pliki blankai skirtingi ar ne tai biesas zino. dar jei pradet apie flattie tipo kotus kalbet tai isvis totalus man konfjuzas.

#110544   okuma
 10 Bal 2009 15:39
nu tai pastatai staciai ta karpini ir irgi virsunele kibima rodo neprasciau nei surfo ..........................SauliauM. as po Jusu tokiu minciu isvis pagalvojau-kam tuos surfus gamina? :? durniai musiet....na o jei jus pasigilintumet kiek giliau i pacio koto pagaminima:i ka buvo atsizvelgta gaminant karpini kota,o i ka-gaminant surf tipo kota tai skirtumus ir pats pamatysite...nematau prasmes prisirinkt pavadinimu ir siulyt juos palygint kitiems,o paciam dar reikst vieno ar kito koto egzistavimo reikalinguma... :-kvankt ....jei neismokai metyt su surfu tai zinokit tikrai nereiskia kad jo gamyba nereikalinga... :donknow'

#110552   savas
 10 Bal 2009 16:39
Nu jo . Okumai ryskiai kantrybe truksta ar tuoj truks. koks skirtumas kas ir kam skirta, jei praktikoje skirtumas minimalus. Cia gi ne spinas , kad visa diena is rankos nepaleistum, malonuma jausdamas. Paimsi i valanda pusantro karto i rankas, o visa likusi laika tik ziuresi ir svarstysi kas geriau, karpinis ar surfas. Aisku kai reikia permest salia gaudanti ir chebrai pasiguost : mol koki kota turiu :!: , tai tada kiekvieno asmeninis reikalas ka rinktis, bet juk save gerbiantis ir viska galintis juroj butinai turi su surfu ir superiniu gaudyt, kitaip - ne lygis. :-D :-D

#110554   okuma
 10 Bal 2009 16:55
savas pla... :-byta: :fingal: nu man kantrybe jau seniai truka,bet esme ne tame,pats esu gaudes su karpiniu juroj ir ka,kimba,ir neturiu as omeny kad pasirodyt noriu ar dar kazka... !nea! ...tiesiog nemoku as su museline metyt,bet nesakau kad vietoj to-iseitis spinigas ir kam tos muselines?-....butu nesamone taip teigti....nu a tu supranti ka turiu omeny?kiekvienam savas darzas ir savi burokai skaniausi...ant LT juros spakainiai gali naudot karpini ,nu bet asai turiu keleta ''surfu'' parsivezes( ir zinau kad cia budams ju neipirkciau,todel naudojaus proga puki buvau ten..)..tai negi man pirkt karpini daba... :oops:

#110555   savas
 10 Bal 2009 17:17
Ne Tau tai taikau . gal perdaug subendrinau viska, bet man pabodo skaityt visokius uz ir pries , kai zinau ,kad naudos mano smegenelem is to nebus. Negaudysiu as nei super kotais, nei Amerike nebusiu. Vat kaip prieinama iranki paverst tinkamu - tokia informacija sugersiu kaip kempine. O jei kam yra galimybe naudot tikrus daiktus, tai Valio! tik nesinori jaustis kaip i kotu gamintoju konstruktoriu biura patekus , ten jie savo darba daro ir manau padaro, mums belieka babkes klot ir naudotis.

#110556   okuma
 10 Bal 2009 17:21
savas rašė:Ne Tau tai taikau . gal perdaug subendrinau viska, bet man pabodo skaityt visokius uz ir pries , kai zinau ,kad naudos mano smegenelem is to nebus. Negaudysiu as nei super kotais, nei Amerike nebusiu. Vat kaip prieinama iranki paverst tinkamu - tokia informacija sugersiu kaip kempine. O jei kam yra galimybe naudot tikrus daiktus, tai Valio! tik nesinori jaustis kaip i kotu gamintoju konstruktoriu biura patekus , ten jie savo darba daro ir manau padaro, mums belieka babkes klot ir naudotis.
::liux pilnai sutinku...tokios temos kaip anas reikalings o anas -ne ir but negali.. :inflovers: ...save gerbiantis.... :-D

#110558   savas
 10 Bal 2009 17:34
okuma rašė: ...save gerbiantis.... :-D
NU neTau taikiau :oops: . Bet skamba isdidziai :lol: .

#110560   okuma
 10 Bal 2009 17:50
savas rašė:
okuma rašė: ...save gerbiantis.... :-D
NU neTau taikiau :oops: . Bet skamba isdidziai :lol: .
galvojau kad save gerbianti eseri turi omeny...is expertu rubrikos ;-)

#110562   savas
 10 Bal 2009 18:03
Nesupratau. Kur ta rubrika? Nu pridarysim kazkam darbo viska trint :oops:

#110563   okuma
 10 Bal 2009 18:10
nu nebetersiam temos,expertas cia is TV,kur visa tiesa sako apie naujienas...niuxa galetu tau daugiau papasakot jis labai stebi...

#111022   SauliusM
 13 Bal 2009 22:46
okuma rašė:...jei neismokai metyt su surfu tai zinokit tikrai nereiskia kad jo gamyba nereikalinga... :donknow'
panasu, kad tik lievais kaukoliniais surfais iki siol gaudziau tai ir nepavykdavo normaliai mest. nusipirkau fox'us ir si savaitgali pabandziau pametyt. reikalai pasitaise. o del koto ant kurio desiu low riderius irgi apsisprendziau. kazkaip grynas juros vejas proto ipute. kadangi low rideriai buvo pirmoj eilej skirti ilgiem spiningam su pintiaku gaudyt. tai va ant 3,6m ilgio spino su uzmetimu iki 50gr anuos ir suklepuosiu. o siaip tai nesuprask manes neteisingai. as ne surfus kritikuoju o tik man idomu buvo, gal atsiras zinanciu kuom is principo surfiniai blankai nuo karpiniu skirias. kad kazkuom matyt skirias tai tiesa greiciausiai. nu bet nezinot kuom tai nezinot. dekui uz patarimus bet kokiu atveju.

#111023   SauliusM
 13 Bal 2009 22:49
savas rašė:nesinori jaustis kaip i kotu gamintoju konstruktoriu biura patekus , ten jie savo darba daro ir manau padaro, mums belieka babkes klot ir naudotis.
nesutinku. kazka savo paciam atrast ir pasidaryt visada yra smagiau nei standartiniu daiktu zvejot. o dar jei tas tavo atradimas teisinasi tau labiau nei standartas tai isvis liux.

#111027   okuma
 14 Bal 2009 06:21
SauliusM rašė:
okuma rašė:...jei neismokai metyt su surfu tai zinokit tikrai nereiskia kad jo gamyba nereikalinga... :donknow'
panasu, kad tik lievais kaukoliniais surfais iki siol gaudziau tai ir nepavykdavo normaliai mest. nusipirkau fox'us ir si savaitgali pabandziau pametyt. reikalai pasitaise. o del koto ant kurio desiu low riderius irgi apsisprendziau. kazkaip grynas juros vejas proto ipute. kadangi low rideriai buvo pirmoj eilej skirti ilgiem spiningam su pintiaku gaudyt. tai va ant 3,6m ilgio spino su uzmetimu iki 50gr anuos ir suklepuosiu. o siaip tai nesuprask manes neteisingai. as ne surfus kritikuoju o tik man idomu buvo, gal atsiras zinanciu kuom is principo surfiniai blankai nuo karpiniu skirias. kad kazkuom matyt skirias tai tiesa greiciausiai. nu bet nezinot kuom tai nezinot. dekui uz patarimus bet kokiu atveju.
malonu kad pataikei ant ''savo'' koto, geras surfas-ir afrikoj surfas,ir jo gamiimas yra akcentuotas i ''minksta'' masalo uzmetima o taip pat didziausias demesys i virsunele,nesvarbu kokio storio ji butu-matomas kibimas kad ir labai toli uzmetus ir per dideli bangavima..tkios pagrindines surfo savybes... ;-)

#111081   SauliusM
 14 Bal 2009 09:54
okuma rašė:malonu kad pataikei ant ''savo'' koto, geras surfas-ir afrikoj surfas,ir jo gamiimas yra akcentuotas i ''minksta'' masalo uzmetima o taip pat didziausias demesys i virsunele,nesvarbu kokio storio ji butu-matomas kibimas kad ir labai toli uzmetus ir per dideli bangavima..tkios pagrindines surfo savybes... ;-)
a jo ilgai vargau ir ilgai rinkausi kol pataikiau ir belekiek tu kotu per rankas perleidau. kazkaip sirdis labiau link greys triplex SL linko. bet kazkaip pagalvojau pagalvojau, kad as dar tiek neisprotejau, kad uz kota pleksnem tokia suma moket. tai vat atsizvelgiant i kaina dar plius tai man kazkaip fox legacy beach optimaliausias interneta skaitant pasirode. nu ir panasu, kad neprasoviau si kart su pirkiniu. siaip esu daug fox'o kotu ciupinejes ir man toks ispudis susidare, kad sita firma kotus gamina specialiai man. nu taip jie visi maloniai i ranka atsigula, priedo kainos ju tautiskos.

#111166   okuma
 14 Bal 2009 13:10
asai ilgai svarsciau tarp Zipplexu ir Century...panasus kotai,bet...pasirinkau Century, dar Penn kartais issitraukiu ir AA pirkau,nes viena ziedeli pakeist reikejo,o kaina buvo 80 svaru mazesne...tai ir pasilikau.

#111167   SauliusM
 14 Bal 2009 13:18
okuma rašė:asai ilgai svarsciau tarp Zipplexu ir Century...panasus kotai,bet...pasirinkau Century, dar Penn kartais issitraukiu ir AA pirkau,nes viena ziedeli pakeist reikejo,o kaina buvo 80 svaru mazesne...tai ir pasilikau.
kuri century turi jei ne paslaptis?

#111170   okuma
 14 Bal 2009 13:21
SauliusM rašė:
okuma rašė:asai ilgai svarsciau tarp Zipplexu ir Century...panasus kotai,bet...pasirinkau Century, dar Penn kartais issitraukiu ir AA pirkau,nes viena ziedeli pakeist reikejo,o kaina buvo 80 svaru mazesne...tai ir pasilikau.
Turiu metymui TT-R Big Danny ir CM Crest,

#111172   SauliusM
 14 Bal 2009 13:23
okuma rašė:
SauliusM rašė:
o anys pas tave standartiniai ar kokie tiuninguoti kustomizuoti? siaip bais idomu butu kada paziuret i anuos prie progos, jei tamsta nieko pries.

#111173   okuma
 14 Bal 2009 13:29
SauliusM rašė:
okuma rašė:
SauliusM rašė:kuri century turi jei ne paslaptis?
o anys pas tave standartiniai ar kokie tiuninguoti kustomizuoti? siaip bais idomu butu kada paziuret i anuos prie progos, jei tamsta nieko pries.
TT-R specialiai metymui pirkau blanka,tai ir ziedelius spec dejau,atitinkamai paskyrstyti atstumai,reducer'is padarytas. CM Crest-standartinis,bet ir pagal standartini man dar ''toli grazu'' isspaust is jo visas galimybes

#111176   SauliusM
 14 Bal 2009 13:40
okuma rašė:bet ir pagal standartini man dar ''toli grazu'' isspaust is jo visas galimybes
vat ir man kazkaip atrodo, kad neeiliniu sugebejimu reiktu su tokiais kotais metyt ismokt. nors gal ir klystu as.

#111227   okuma
 14 Bal 2009 18:41
SauliusM rašė:
okuma rašė:bet ir pagal standartini man dar ''toli grazu'' isspaust is jo visas galimybes
vat ir man kazkaip atrodo, kad neeiliniu sugebejimu reiktu su tokiais kotais metyt ismokt. nors gal ir klystu as.
klysti,gali kiekvienas,pagal nora...kas ir kaip turi buti daroma ismokt gali per 15 minuciu,o pritaikyt praktikoje-jau nuo taves priklauso,tas ir idomu,teorija zinai nuo A iki Z...bet ir pats pastebejau stebint tuos kurie meto po 10-15 metu ir daro klaidas nuo kuriu drastiskai pasikeicia pats metimas..trajektorija ir t.t....kad ir pvz. laiku pakelt galva i virsu....skamba paprasta,bet... :?

#111286   SauliusM
 14 Bal 2009 23:25
okuma rašė:
SauliusM rašė:
klysti,gali kiekvienas,pagal nora...kas ir kaip turi buti daroma ismokt gali per 15 minuciu,o pritaikyt praktikoje-jau nuo taves priklauso,tas ir idomu,teorija zinai nuo A iki Z...bet ir pats pastebejau stebint tuos kurie meto po 10-15 metu ir daro klaidas nuo kuriu drastiskai pasikeicia pats metimas..trajektorija ir t.t....kad ir pvz. laiku pakelt galva i virsu....skamba paprasta,bet... :?
man cia dar kosmosas kolkas :shock:

#141842   SauliusM
 21 Rgs 2009 15:02
ei, okuma, aloha, tark zodi, ka mastai apie sitoki koteli:
Century Ultimate Flattie.

Length 11ft 6in with 70.5in tip section and equal butt length.Casting weight 2-4oz and rung with Fuji BNHG's.

119,00 £
gal net ciupinet netycia yra teke?
nes man jau delnai niezti kaip as ana uzsisakyt noriu ir nezinau kaip save atkalbet nuo tokios minties :twisted:

#141863   okuma
 21 Rgs 2009 16:00
sito ciupinet neteko,siaip kotas aisku bus smagus,tik as asmeniskai nenusismulkinciau ir jamciau universalesni iranki tuo paciu neatmesdamas koto ''lengvumo'' savybes kaip siuo atveju flattie, rinkciaus kazka is Tip Tornado serijos.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 13
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė