Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #431515   giedriuzzz
 14 Gru 2012 22:02
A vat aš galiu parodyt tau grąžtą kuriame yra abiejų elementų nuotraukose kur tipo originalas ir padielka. Tipo du viename :lol:
Ir mane garantavo, kad ten tikrai originalas nes žmogus jau nevienerius metus ima grąžtus iš to pačio didmeniniko ir dėl kelių litų tikrai neprekiaus padielkom.

1pav. http://www.fion.ru/images/3_209.jpg
Šioje foto nurodyta, kad yra centruotės abiejose dalyse, o padirbto nėra. mano matytame grąžte yra tik vienoje dalyje.

2pav http://www.fion.ru/images/13_60.jpg
Šioje foto nurodoma koks užrašas turi būti ant rankenos.
mano matytame grąžte užrašas yta ant rankenos šono ir galiu pasakyti kad ta rankena daug smagesnė, minkštesnės gumos už nurodytą foto. (šalia stovėjo 130 barnaulas su foto pavaizduotom rankenom).

Visi lipdukai ir štampai ant grąžto yra ;-)

Ką noriu pasakyt, kad barnaulas truputi keičia gamybos stilių ir tos senos nuotraukos jau pradeda nebeatitikti ;-)
 #431544   looking4snow
 15 Gru 2012 00:44
Pas mane isvis nera tu idumbimu: http://www.fion.ru/images/3_209.jpg

Bet sparnelis kaip originalaus: http://www.fion.ru/images/7_111.jpg

Ant rankenos irgi yra sitas uztrasas: http://www.fion.ru/images/13_60.jpg

Bet tokio uzraso nera: http://www.fion.ru/images/15_40.jpg

Popierius kazkur turiu, kiek pamenu.

Taip iseina yra N variantu. Kaip kuriu metu modelis matyt. :)
 #431598   Dziedas
 15 Gru 2012 16:22
Vyrai baikit diskusijos ,toj žiema baigsis ,žvejot reikia ,o ne politikuot... :-D
 #431884   kosta
 16 Gru 2012 20:28
Uzpernai rusyne (ledo storis virs metro) nugreziau ta grazte, ta prasme, liko tik rankena su kotu, o sraigtas - lede...
Daba pasiemiau irgi rusiska, bet titanini, negvuti, grezia super, bent kolkas...
 #431968   Tironas
 17 Gru 2012 08:35
looking4snow rašė:Tai va, zvejojau. Grezia jomajo. Trys-penki apsukimai ir ekete yra. :lol:
o tai kiek tu pasukimu turi buti siuo metu? kokios storio ledas?
va dabartinis ledas yra tikras dziaugsmas barnaulistams. visos bedos prasides kai bus 20cm ir daugiau :)
 #431970   Tadunce
 17 Gru 2012 08:40
Pats smagumas kai toks ledas yra - vaikščioti saugu, nebijai pereiti prie kito telkinio kranto, kol išgręži naujas eketas apšyli jau spėjusį atvėsti kūną..
O, kad ale sunku su barnaulu, tai gerai būtų kokį hantelį kartais pakelt, ar ką panašau atlikti.
Per daug viską patogiai norime nuveikti, kad jau su normaliu grąžtu darosi sunku eketę padaryti..
Anksčiau su šaukštiniais visokiais pirdolindavo ir nieko :)

Su dešimtuku barnaulu antrą sezoną suku.
Kiek pamenu, tai vienintelės bėdos buvo Rubikiuose per meetą, kai vandens ant ledo buvo, o pas mane peiliukai paprasti tiesūs, be jokių ten išpjovų. Bet gręžiau ir nenumiriau.
Ant paskutinio ledo nelipu
 #431973   giedriuzzz
 17 Gru 2012 08:51
Na šiuo metu kai vietomis sniegas pavirto ledu ir tas ledas paliko sluoksniuotas tai su rusišku neliksma gręžt :roll: O jei dar atsiras keli sluoksniai, tai visai džiaugsmo nebus :?
 #431975   Ddonatas
 17 Gru 2012 08:53
Tadunce, su 10 skersmeniu kokia didziausia zuvis per tokia skyle buvo pralindus? as negaliu apsisprest ar man 13 ar 10 nusipirkt.
 #431981   vyrgaz
 17 Gru 2012 09:05
Forumiečių fotoreportažuose Tadikas buvo video įdėjęs, kaip lydį, berods kilograminį, iš eketės traukė.. :roll:
 #431984   Tadunce
 17 Gru 2012 09:23
Svorio nežinau jos, bet ilgis 65cm buvo.
Neseniai juk rapo(a)las rašė, kad 3 ar 4 kg lydeką per 115mm skylę ištraukia.

Man tokios per akis, dažniausiai pagaunu ešeriukų, o peiliukai lenda kai turi būt. Iki 2kg lydeka pakankamai normaliai dar įlenda į 10 skylę
 #432017   Wytux
 17 Gru 2012 10:36
giedriuzzz rašė:Na šiuo metu kai vietomis sniegas pavirto ledu ir tas ledas paliko sluoksniuotas tai su rusišku neliksma gręžt :roll: O jei dar atsiras keli sluoksniai, tai visai džiaugsmo nebus :?
nu nezinau kas tada ten pas tave per gaidys graztas jei siuo metu turi problemu su grezimu...
 #432022   Rapolas
 17 Gru 2012 10:44
Tadunce rašė:... Neseniai juk rapo(a)las rašė, kad 3 ar 4 kg lydeką per 115mm skylę ištraukia.
Man tokios per akis, dažniausiai pagaunu ešeriukų, o peiliukai lenda kai turi būt. Iki 2kg lydeka pakankamai normaliai dar įlenda į 10 skylę
Aš biškiuką "pamielavau", Tadunce. "Trioškę" esu ištraukęs ir per 10cm skylę. Tiesa, su kabliu- į pasmakrę įsegtu.. :-D bet reiškias- pralend, cik įvairuot tiksliai reik :-D
 #432023   giedriuzzz
 17 Gru 2012 10:46
Čia ne pas mane gaidys, o pas pažystamą :roll:
Gal peiliukai chrienovai pagaląsti, kampas netas. Na bet sluoksniuotam lede stringa :roll:
P.s. nežvejojom tik buvom pažiūrėt koks ledas :)
 #432024   Tadunce
 17 Gru 2012 10:47
Tai ir mums taip buvo, kad pradžioj išsižiojus atėjo, po to snukis įlindo, Liorenas už žiaunadangčio pradžios suėmė ir gražiai įslydo.

Man dešimtuko per akis, karšių kokių niekada negaudau, o dėl tokios trofėjinės lydekos nesikankinsiu tris sezonus su plačiu grąžtu.
 #432032   Rapolas
 17 Gru 2012 10:56
Tadunce rašė:... Man dešimtuko per akis, karšių kokių niekada negaudau, o dėl tokios trofėjinės lydekos nesikankinsiu tris sezonus su plačiu grąžtu.
Pilnai pritariu. Tąsytis tokį svorį dėl trofėjinės lydekos- nesąmonė :-D
Beto.. prisitraukei, pamatei, kad nelend pro eketę, tai arba kabliu iš apačios prismeigei prie ledo ir skambini mobiliu draugams kad eketę platintų, arba paleidai ganytis- ir pats šalia antrą eketę išsigręži :-D
 #432055   kosta
 17 Gru 2012 11:57
Rapolas rašė:
Tadunce rašė:... Man dešimtuko per akis, karšių kokių niekada negaudau, o dėl tokios trofėjinės lydekos nesikankinsiu tris sezonus su plačiu grąžtu.
Pilnai pritariu. Tąsytis tokį svorį dėl trofėjinės lydekos- nesąmonė :-D
Beto.. prisitraukei, pamatei, kad nelend pro eketę, tai arba kabliu iš apačios prismeigei prie ledo ir skambini mobiliu draugams kad eketę platintų, arba paleidai ganytis- ir pats šalia antrą eketę išsigręži :-D
Pasiemi titanini grazta ir vargo nematai, pamirsti, kad grazta nesi... :!:
 #432065   Rapolas
 17 Gru 2012 12:34
kosta rašė:... Pasiemi titanini grazta ir vargo nematai, pamirsti, kad grazta nesi... :!:
Turiu rusišką titatinį ("desiatką") grąžtą, tai vienas batas su veiloku už jį gerokai sunkesnis :-D
 #432099   kosta
 17 Gru 2012 14:00
Rapolas rašė:
kosta rašė:... Pasiemi titanini grazta ir vargo nematai, pamirsti, kad grazta nesi... :!:
Turiu rusišką titatinį ("desiatką") grąžtą, tai vienas batas su veiloku už jį gerokai sunkesnis :-D
Tai ka ir norejau pasakyti -:saliut
 #432148   aidas32
 17 Gru 2012 16:55
kosta rašė:
Rapolas rašė:

Aišku kai jus ji daugiau nešiojatės, tai išties labai aktualus grąžto svoris. :-D
O kai aš tuo grąžtu daugiau gręžiu nei nešiojuos, tai man aktualiau jo gręžimo lengvumas nei jo svoris ;;yel
 #432187   looking4snow
 17 Gru 2012 19:27
Tironas rašė:
looking4snow rašė:Tai va, zvejojau. Grezia jomajo. Trys-penki apsukimai ir ekete yra. :lol:
o tai kiek tu pasukimu turi buti siuo metu? kokios storio ledas?
va dabartinis ledas yra tikras dziaugsmas barnaulistams. visos bedos prasides kai bus 20cm ir daugiau :)
As tai nezinau kiek turi ar neturi buti. Ledas 5-8 cm buvo. Nu siaip 20 cm dar nieko zinok ir su Barnaul. Man kazkur nuo 30 cm, o gal net 35 ar 40 cm bedos prasideda. Nu bedos ta prasme, kas labai susylu, jeigu vienu priejimu 5-10 ekeciu tenka isgrezti. O tikros bedos pas ji prasideda ledui permirkus ir ypac susisluoksniavus. Va ten jau galima ivardinti ir bedomis, kai nebegrezi, o is jegos tumpais pasukimais bandai "iskabinti" ekete...
 #432267   Tironas
 17 Gru 2012 23:20
mano galva tai tiesiog barnaulas dirbtinai nupigintas. ir jei jis kainuotu apie 200lt, o butent tiek ir turetu kainuot realiai - tai sakyciau sudas ne graztas. dabar 100-130lt tai gal ir vertas, ne daugiau
 #432271   SauliusM
 17 Gru 2012 23:24
Tironas rašė:mano galva tai tiesiog barnaulas dirbtinai nupigintas. ir jei jis kainuotu apie 200lt, o butent tiek ir turetu kainuot realiai - tai sakyciau sudas ne graztas. dabar 100-130lt tai gal ir vertas, ne daugiau
ne nu tu gali gryba taip ziauriai nepjaut? jei subaru kainuotu kaip aston martin ar isvis boingas tai nihera ju irgi nieks nepirktu, nu bet siandien yra kaip yra :lol: ir isvis, jei bobute butu su ratais tai butu troleibusas.
 #432281   ubuntu
 18 Gru 2012 00:42
Komforto megejai perka moras, rapalas ir kitas brangenybes, o paprasti zmones perka barnaulus ir grezia tas eketes nesiskusdami... Tie nesibaigiantys gincai yra visiskai beprasmiai... Kiekvienas renkasi palei save, savo kisene ir savo paprastumo lygi. As renkuosi barnaul ir man gerai... Draugas visom 4 uz mora, nu ir tegu, abiem gerai... :v-ar
 #432286   Vegys
 18 Gru 2012 05:13
kosta rašė:
Rapolas rašė:
kaina ne visiems yra "dzin" ...
 #432288   Rapolas
 18 Gru 2012 08:18
aidas32 rašė:...Aišku kai jus ji daugiau nešiojatės, tai išties labai aktualus grąžto svoris. :-D
O kai aš tuo grąžtu daugiau gręžiu nei nešiojuos, tai man aktualiau jo gręžimo lengvumas nei jo svoris ;;yel
Tu čia pagal grąžto gyvavimo laiką įvertinai, ar kaip ? Ir iš kur tu žinai, kiek kas gręžia ar nešiojasi (ar vežiojasi)?
Gręžimo lengvumas ir grąžto svoris yra du skirtingi dalykai ir nereikia suplakti į vieną.
O kad past daugiau gręži nei nešiojasi- tai gal ir tiesa (tik pats težinai) :-D
Tik "tolkas" neaišku ar yra koks iš tokio gręžiojimo :-D
p.s.: dantistas dar viens atsirado:D
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 72
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis