Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #342091   Antas
 14 Vas 2012 12:47
HaRRiuXx rašė:šiaip nepaminėjau svarbiausio dalyko aš pats gyvenu šalia šiaulių, šiauliuose nerado pirkti, sakau gal kas internete kur matėt ją. Sory kad užvėliau apie meškerėlę, balansyrų temoje, bet čia dažnai nukrypstama nuo temų :)
ieskok su neoprenine rankena, va tau ir bus silta rankena, dar jei pirstine uzsimausi, jau bus karsta
 #342214   Jurginas
 14 Vas 2012 19:33
Insgijau Genz spiningėlį. Iš kelių metrų gylio, aiškiausiai jaučias degtukinio ešeriuko kibimas tiesiai rankon - sargelio nenaudoju.. Priderinau šitą naujybinę inercinę larusinę katuškę, tai gyvenimu dabar esu ganėtinai patenkintas.
 #342217   Tadunce
 14 Vas 2012 19:34
Jurginas, kur ir kiek?
Nėra toks, kad būtų bais liaunas ir sunkesnio balansyro neišmes normaliai?
 #342230   Tadunce
 14 Vas 2012 19:57
Na, man ešeriui 5cm balansyras jau yra normalus, didesnių neimu naudojimui..

O neteko croixų žieminių kratyt? Kaip ten su jais palyginus?
 #342284   SauliusM
 14 Vas 2012 21:04
Jurginas rašė:Insgijau Genz spiningėlį. Iš kelių metrų gylio, aiškiausiai jaučias degtukinio ešeriuko kibimas tiesiai rankon - sargelio nenaudoju..
o sita pati tipo plikom letenom gaudai ar cia tau net su pirstinem tiesiai letenosna jauciasi viskas? :roll:
 #342298   Jurginas
 14 Vas 2012 21:26
Mono, stroftas... O tas minusas tai ką aš žinau, jei tarkim saulėta ir nėra vėjo (kaip buvo per visus praėjusius šalčius), tai nematau problemų ir prie -20 plikom žvejot. Aišku gręži su pirštinėm, ir šiaip kartais dėl drėgmės sušąla rankos. Tai biški pakimarini šiltai, po to vėl gali plikom žvejot.
 #342340   f'eD
 14 Vas 2012 23:04
liux Genz'ai pas Gintuka :gutgut teisingas pasirinkimas. pernaj buvo du - skirtingu akciju.
 #342355   SauliusM
 15 Vas 2012 00:13
f'eD rašė:liux Genz'ai pas Gintuka :gutgut teisingas pasirinkimas. pernaj buvo du - skirtingu akciju.
jo, ir siemet du buvo. bet gal man durnam kas galit papasakot, gal esat ismaste koki kulturinga sargelio tvirtinimo buda ant tu gezu? nu kad paties gezo nedraskyt bet ir ne su izolenta privyniot. nu kulturingai ta prasme.
 #342439   Antas
 15 Vas 2012 10:48
"siandien kimba" vienoje laidoje rode: nukaitini ziedeli, uzdedi ir vel uzmauni. Gal toks budas pats geriausias, bet cia jau paciam sprest, gal cia prie tavo draskymu budu priskirtas.
 #342531   HIPIS
 15 Vas 2012 19:16
Nesuprantu sargeliu naudojimo, blizgiaujant :roll: O blizgiauju jau apie 30metu..ir intensyvei, nes gyvenu tarp ezeru ir ant ezero kranto..
Bent nepazystu tokiu kurie juos naudotu tikslingai, blizginant..Nors ant vandens ,,miestiecei,, tokius pribambasus turi ir spokso, kas mum atrodo gan apsurdiska..
Visada jutau i ranka, jokiu problemu..nei man, nei tevui, nei broliui, nei seneliui nei draugam, pazystamiem ner kile..
Gal si mada nuo regiono priklauso :roll:
Beje spiningelei musu su anglinem virsunelem..na pas tevuka stikline, nes megsra lauzyt..Rankeneles kamstines, ant ranku pirstines..bet koki kibima, be problemu i ranka jauciam..net juntas kai eserys nepataiko ir blizge susilinguoja..Gal tiesiog priprast reik.. :roll:
 #342629   SauliusM
 15 Vas 2012 23:39
Antas rašė:"siandien kimba" vienoje laidoje rode: nukaitini ziedeli, uzdedi ir vel uzmauni. Gal toks budas pats geriausias, bet cia jau paciam sprest, gal cia prie tavo draskymu budu priskirtas.
as sakiau nedraskant spiningelio, o tu man siulai nudraskyt ziedeli... tiek as ir pats suprantu dar...
 #342630   SauliusM
 15 Vas 2012 23:42
HIPIS rašė:...nes gyvenu tarp ezeru ir ant ezero kranto..
ar tame ir nebus beda? kai ant ezero kranto gyveni ir kuria diena nekimba, tai eini ramia sazine namo. o kai atmini is miesto kelis simtus km ir zinai kad kitakart geriausiu atveju po savaites pazvejot istruksi tai ir imiesi sargeliu nes nori nenori bet laiko yra tiek kiek yra o zuvi pagaut noris ir visokie nekimba atmynus is toli atrodo biski kitaip nei ant kranto gyvenant...
 #342633   Wytux
 16 Vas 2012 00:02
HIPIS rašė:....bet koki kibima, be problemu i ranka jauciam..
Man klausimas ar tu kibimu nepadaugetu jei butu sargelis? Ar tikrai jau kiekvienas prisilietimas i ranka jauciamas ? :roll:
 #342658   Romka_
 16 Vas 2012 11:48
Wytux rašė:
Man klausimas ar tu kibimu nepadaugetu jei butu sargelis? Ar tikrai jau kiekvienas prisilietimas i ranka jauciamas ? :roll:
as bandziau su savo spiningeliu ir be sargelio ir su sargeliu, nzn, bent jau man geresni rezultatai su sargeliu, kazkaip buna, kad kibimo nejauti o ji pamatai ;-)
 #342662   SatanKlaus
 16 Vas 2012 12:15
HIPIS rašė:Nesuprantu sargeliu naudojimo, blizgiaujant :roll: O blizgiauju jau apie 30metu..ir intensyvei, nes gyvenu tarp ezeru ir ant ezero kranto..
Bent nepazystu tokiu kurie juos naudotu tikslingai, blizginant..Nors ant vandens ,,miestiecei,, tokius pribambasus turi ir spokso, kas mum atrodo gan apsurdiska..
Visada jutau i ranka, jokiu problemu..nei man, nei tevui, nei broliui, nei seneliui nei draugam, pazystamiem ner kile..
Gal si mada nuo regiono priklauso :roll:
Beje spiningelei musu su anglinem virsunelem..na pas tevuka stikline, nes megsra lauzyt..Rankeneles kamstines, ant ranku pirstines..bet koki kibima, be problemu i ranka jauciam..net juntas kai eserys nepataiko ir blizge susilinguoja..Gal tiesiog priprast reik.. :roll:
Man tai apskritai keista kad dar tokie klausimai kyla.... Kada daugiau kibimu matytumėt kuojas gaudydami, ar su jautriu fyderiuku ar su karpininiu kotu gaudant tuo pačiu būdu (dugnine), a? :roll:
 #342689   tukasG
 16 Vas 2012 17:44
Wytux rašė:
O man klausimas, kas iš tų "kibimų" kurių be sargelio pajaust neįmanoma...? Vis vien tai tebūna arba tik žuvies pabaksnojimai, arba "mailius" kibina. Normalus normalios žuvies kibimas visada į ranką jaučiasi, ar bent jau viršūnėlė kažką rodo. Jeigu be sargelio kibimo nesimato, tai tokiai žuviai ne balansyrą, ar blizgę o avižėlę siūlyt reik...
 #342716   Wytux
 16 Vas 2012 19:42
tukasG rašė:
O man klausimas, kas iš tų "kibimų" kurių be sargelio pajaust neįmanoma...? Vis vien tai tebūna arba tik žuvies pabaksnojimai, arba "mailius" kibina. ...
1. kai slabnai ir atsargiai kimba tai ir didesni eseriai baksnoja, o ne 'kerta is peties' - tada pagal sargeli gali sureaguoti ir pakirsti.
2. kai matai kad baksnoja, gali kazka keisti- spalva, masala kad isprovokuoti, o jei nejauti 'i ranka' nieko, tai atrodo, kad po ledu nieko nera.....
Jei orentuotis i 'zora' ir gyveni prie balos, tai suprantama, kad arba kimba arba ne :) o kaip Saulius rase, miescionys neturedami didelio pasirinkimo turi 'kombinuoti' savaitgali su sargeliais jei nepataike ant 'zoro'.....
 #342730   HIPIS
 16 Vas 2012 20:38
Na mezinau kame to sargelio nauda..nebent ,,mailiu,, kapot :roll: bet ir jis ten juntamai braizos, blizge linguoja..
Be to ir blizges jautima, plazdejima i ranka, manau turetu gesint sargelis.. :roll: o man patinka jaust blizges eiga ,,duzgina,, ant patempimo..
Cia labai panasi diskusija gaunas, kai klausia ,,spiningistas,,..kaip atskirt zuvies kibima nuo zoles.. :lol:
Juk vasara net maziausias kibtelejimas, ar blizgutes-turbineles ejimo niuansas ant UL i ranka jaucias, net gramini masala vedant uz 15-20metru..O cia trumpas ,,skambus,, kotelis ir viskas ant trumpuju, statmenai, be valo buringumo ar vejo...Nu nezinau cia kaip geriau paaiskint....Manau cia yprocio klausimas, perejus nuo avizelininko duonos ant blizgutes, taip atrodo patikimiau.
Vieniem tiesiog lemta spoksot i sargeli, matyt tiesiog taip maloniau jiem-jums zvejot.O man patinka geretis aplinka, krastovaizdziu..
As viska jauciu, net kuojas, raudonsparnius ant blizges gaudom, gal teisingiau 1,5cm blizgutes..ir jokiu problemu..net minciu apie sargelius nekyla..Nei man nei kolegoms..
Tiesa giliau kaip 8m. man retai tenka zvejot. Pagrinde iki 5m..tai gal tame esme.. :roll:
 #342826   SauliusM
 17 Vas 2012 11:04
HIPIS rašė:Na mezinau kame to sargelio nauda..nebent ,,mailiu,, kapot :roll:
tukasG rašė:O man klausimas, kas iš tų "kibimų" kurių be sargelio pajaust neįmanoma...? Vis vien tai tebūna arba tik žuvies pabaksnojimai, arba "mailius" kibina. Normalus normalios žuvies kibimas visada į ranką jaučiasi, ar bent jau viršūnėlė kažką rodo. Jeigu be sargelio kibimo nesimato, tai tokiai žuviai ne balansyrą, ar blizgę o avižėlę siūlyt reik...
nu kad tik taip nebutu... kai atbulais dantim ima tai ir puskiliniai eseriai vos vos suvirpina sargeli ir tiek. nepamatei, nespejei pakirst ir ate...
 #342860   f'eD
 17 Vas 2012 13:35
SauliusM rašė: nu kad tik taip nebutu... kai atbulais dantim ima tai ir puskiliniai eseriai vos vos suvirpina sargeli ir tiek. nepamatei, nespejei pakirst ir ate...
butent. as kai gaudau tarkim Asvejoj, kokiam nors 14-17m gyly, tai nors ir spiningelis jautrus, ir sargelis Sprotiko subalansuotas 6-13g blizgutems, bet kai ima eseriokas ypac soniplauka, tai jokio bent menkiausio virptelejimo nepamatai, tiesiog mostelni meskeryte ir ziuri, kad jau yra. paskutini syk taip visus stambiausius istraukiau ir is 4 normaliu rainasoniu - 3 ant soniplaukos, kuria buvo issiurbe giliai giliai, ir visi bent po viena apvirskinta zuvyte atrijo :eek: vienur burbulas is gerkles islenda, o Asvejoj zuvytem spjaudosi.
 #342865   SatanKlaus
 17 Vas 2012 13:48
Aš iš tos pačios temos :) , šonipaluką per šoninį pavadėlį veri ar mauni per valą kad sklestų? Kokiu atstumu nuo blizgutės? kokio dydžio ir kokia spalva labiausiai tau eina pvz. Asvejoj? Raudoną akcentą šoniplaukoje naudoji ar grynai natur?

Ačiū :gutgut
 #342866   f'eD
 17 Vas 2012 13:54
kas sugeba patys riša :roll:

šoniplauka rišasi ant atskiro 5-6cm pavadėlio. pas mane pagrindinis valas žieminis pintukas - 0,10
tada palomar'u prisrišu 1,9mm Hens'o micro ringą, ir prie microringo jungiu du atskirus 0,162 pavadėlius - prie trumpesnio rišu šoniplauką, o prie ilgesnio - segtuką blizgei. atstumas nuo blizgutės iki šoniplaikos per gerą spryndį (apie 20cm). easy :gutgut
 #342870   vava
 17 Vas 2012 14:13
MariusM rašė:Toks truputi klausimas į šoną, o kur perkat šoniplaukas :?:
as pirkau zveju pardej prie hiper rimi savanoriu, bet Bratka sake, kad reikia f'ed'ą pakalbint... gal uz protingesne kaina suris.. :)
tiesa, tos, kur pirkau toj pardej, buvo beveik identiskos toms, kur f'ed dare..
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 44
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė