Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #339716   Tironas
 06 Vas 2012 18:46
o kodel beinercine netinka? man rodos ieskot smegenu tneten kur reik :) arklystu ?
 #339949   DainiusM
 07 Vas 2012 16:01
Nu ir taip ir ne (klydimo atzvilgiu)...
Jeigu pereidinejant is eketes i ekete vala susivynioji ir vel isleidi, patogiau beinertsas (dideliuose gyliuose be konkurencijos). Nu bet taciau, jeigu zvejoji 1-5m gyliuose ir vala renki "ant rankos" (o tai darai tam, kad pereidinejant nuo eketes labai gerai jauciasi dugno nelygumai)... tai su salyga, kad man peveze smagiau guli paprasta rituke rankoj (atliekant drocinimo judesius ranka aukstyn-zemyn), tai vat kartais ir norisi kazko tokio...
Beja vos ne idelau (man) varianta maciau svedijoje pas zvejukus vietinius, deja neradau pirkti... meskerele su imontuota ritele ir neilga kamstine rankenele (tiek ritele tiek rankenele telpa delne) ir gal poros sprindziu spyruokliuojanciu "shpiciuku"... padaryta taip, kad vienoj padeti ritele blokuojasi, o apvertus atsipalaiduoja ir atidavineja vala (matomai sratas vidui juda aukstyn-zemyn, kuris ir atlieka stabdzio funkcija). Nuo blizgeles svorio apvertus meskere ritele sukasi... jei rimtesne zuvis uzkimba irgi galima "duot valu" tokiu budu. Vnz prasom utvezt un LT sita dziaugsma ir viena garantuota pirkeja turit... :)
 #341020   f'eD
 10 Vas 2012 12:25
Salati, kur ta Frabilcika sukinejai?
 #341022   SauliusM
 10 Vas 2012 12:34
f'eD rašė:Salati, kur ta Frabilcika sukinejai?
Gintas Stancikas parode... A iskur anas istrauke tai negaliu zinot... :oops:
 #341026   f'eD
 10 Vas 2012 12:44
SauliusM rašė:
f'eD rašė:Salati, kur ta Frabilcika sukinejai?
Gintas Stancikas parode... A iskur anas istrauke tai negaliu zinot... :oops:
gal sakau tada reiktu parsipust is kokio eBay :roll:
 #341030   f'eD
 10 Vas 2012 12:55
SauliusM rašė:ant dienu toki va stebukla ciupinejau:
http://www.zvejoklis.lt/lt/prekiu-katal ... st-500-800
labai padori ta larus frost 500 kaip uz savus pinigus.
nu jo, kaip uz 18,-Lt tai tikrai nebloga kaina :gutgut pasiimsiu treciadieni ir sita pabandymui, gerai kad pasakei :-D
 #341031   SauliusM
 10 Vas 2012 12:56
f'eD rašė:gal sakau tada reiktu parsipust is kokio eBay :roll:
aha, man irgi kyla tokia minits. ale bet jabajuj atskirai ritukiu situ ner ir tik combo variante parduoda ir neaisku ar combo variante rituke su dviem bugnais eina. ta prasme ar tas seklus bugniukas ikomplektuotas irgi. nes jei tik gilus butu tai biski gaidis tada... bet siaip is to ka as esu mates, tai taip sakyciau kainos klasej iki 300 Lt nieko geresnio ziemai nesu pastebejes. jau aisku jei kokiu 300 kalt nu tai jau jo, gali tada kokia ale shimano symetre 500 FJ imt ar kazka panasaus...
Paskutinį kartą redagavo 1 SauliusM. Iš viso redaguota 10 kartus.
 #341032   SauliusM
 10 Vas 2012 12:57
f'eD rašė:
SauliusM rašė:ant dienu toki va stebukla ciupinejau:
http://www.zvejoklis.lt/lt/prekiu-katal ... st-500-800
labai padori ta larus frost 500 kaip uz savus pinigus.
nu jo, kaip uz 18,-Lt tai tikrai nebloga kaina :gutgut pasiimsiu treciadieni ir sita pabandymui, gerai kad pasakei :-D
tai kad ne 18 o 59 anos kaina...
 #341034   f'eD
 10 Vas 2012 13:06
pas mane dabar nuo blizges dauzymo senutelio Quantum Iron IR2F stabdziai issibaladojo, turbut krumplis koks nuskilo. smagi ritute buvo, daug mate, niekad nei stabdziai, nei mechanizmas neprisaldavo. kazkada dar Esmeroj nebrangiai isigijau, atitarnavo su kaupu.

nelabai prestizas, ale jauciu reik imt ka duoda, nesvarbu kad Larus :lol:
 #341036   SauliusM
 10 Vas 2012 13:10
nu pries pora metu tai Xrapas kazkaip is manes isvyliojo DAM SEL microlaita, tai sezona su excia2000 gaudziau, paskum sezona su daiwa exceleriu 2000 atgaudziau, siemet parsisiunciau is jabajaus daiwa regal Xi 1000 dydzio, tai nespejau nei valo susivyniot ir draugelis ta ismonijo. sake parduok man, nafig tau reik, vistiek nepraeis nei menuo kita parsisiusi :lol: tai va ganau akis i ta frabill'a biski dabar.
 #342909   Arvidys
 17 Vas 2012 18:18
Patarkit ka daryt! Turiu beinercine ritele ant spiningelio ( Teben TF100 ) praeitas dvi ziemas nebuvo jokiu problemu sukesi net ir per didesnius salcius. Siemet uzsala sukasi bet jau vos vos. Grizus namo greitai isardziau kol dar neatsilo paziuret kas viduje darosi, vaizdas, kuri pamaciau, tai tepaliukas lik ir neuzsales, ir neatrodo, kad jo ten truktu. O, bet taciau rite senoka ir ne karto nebuvo sutepinejama. Kokie galimi sprendimo variantai?
 #342912   vava
 17 Vas 2012 18:26
parasyk ta pati spiningavimo temoj ir tikekis Xrapo patarimo :)
 #343630   Vitolis
 20 Vas 2012 23:08
vava rašė:parasyk ta pati spiningavimo temoj ir tikekis Xrapo patarimo :)
Man rods jam jau Xrapas atsakė, kad visas tepalas reik ižplaut ir sutept šviežiu. Aš su savo Tica taip padarau kiekvienais metais. Dirba jau net nežinau kiek sezonų. Jokių priekaištų. Tik va šiemet kažkokio lievo valo susvyniojau akcijinio monuškės kieto ir per daug, tai kai kelis syk pasifisau su kilpom, tai nuvyniojau dalį, numečiau ir dabar :gutgut
 #403264   Bratka
 05 Rgs 2012 21:34
Ziemai stebuklu ir nereikia 2-3 sezonus atlaiko ir gana...
 #408880   SauliusM
 24 Rgs 2012 14:29
Evaldas Z rašė:as tai vel ta nelemta shimanke uzmates pasiukiojau... http://www.fishusa.com/Shimano-Symetre- ... eel_p.html vel sapnuosis ant zieminio spiningelio...
sienna 500 pasiemiau ir man gerai. ana irgi sapnavos, bet paziurejau, viduriai identiski, skiriasi tik rankeniuko forma ir kaina 3 kartus. tai kaina nugalejo. jau praeita sezona sukiojau ir nesigailiu del pasirinkimo.
 #411454   f'eD
 02 Spa 2012 17:20
SauliusM rašė: sienna 500 pasiemiau ir man gerai. ana irgi sapnavos, bet paziurejau, viduriai identiski, skiriasi tik rankeniuko forma ir kaina 3 kartus. tai kaina nugalejo. jau praeita sezona sukiojau ir nesigailiu del pasirinkimo.
as sau daug negalvojes prigriebiau ABU Garcia EX Pro 500FD - irgi bus neblogai :roll:
 #420351   looking4snow
 06 Lap 2012 21:49
Galvoju gal reiketu man pasikeisti beinercine i inercine, kad valas visada nesusisukes i bugneli pareitu. Aisku labai svarbu ir kitas momentas - kad stabdis tolygiai veiktu. Ar is situ riciu tiktu man kazkuri?

Tik nesuprantu kaip reiketu spiningeli laikyti rankoje, kai ant rites visai nera kojos, o iskart prasideda korpusas (ziurint nuo tvirtinimo tasko prie koto)? :roll: Tik ta Black Betty, praktiskai tas pats kaip beinercine - ant ilgos kojos - reiskia galima apimti per tvirtinima, kaip ir iprasta beinercine rite. Ar ji verta demesio?
 #420365   Wytux
 06 Lap 2012 22:12
looking4snow rašė:.

Tik nesuprantu kaip reiketu spiningeli laikyti rankoje, kai ant rites visai nera kojos,..
Taigi cia ne spiningas - viska laikai saujoje ir tiek :roll: trim pirstais laikai rankena, o nyksty ir rodomaji is abieju rites pusiu ant ritukes...
 #420373   Wytux
 06 Lap 2012 22:25
Man tragedijos nera, su nyksciu laikai is tos puses kur rankenele ir bugnas sukasi- alia reguliuojamas stabdis :-D manau svarbiausia, kad svorio daug nebutu - tada nei pavargsta , nei kazkoks nepatogumas yr. gali paprasciausiai pamegint su kokia plastmasine rusiske rituke kaip Saulius M sako 'uz 1 rubli' kaip budavo :-D Manau viso sito didziausias pliusas tai svoris ir paprastumas. nu dar maziau vietos dezeje uzima nei beinercines.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 19
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė